Dzisiaj jest ndz paź 05, 2025 9:23 am

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Ciąża

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 17 ] 
Autor Wiadomość

Bylam ostatnio na usg okazalo sie ze widac jakiś pęcherzyk ale lekarz kazał zrobić betę żeby potwierdzić ciaza wynik beta wyszedł 0.83 wiec negatywny dodam ze po braku ostatniej miesiączki zrobiłam testy ciążowe wyszly pozytywne ale druga kreska byla bardzo cienka .okresu nadal nie mam miałam tylko 1 dniowe plamienie.rano mecza mnie mdlosci i wymioty.nie wiem co jest grane może ktos miał cos podobnego.

Offline Wyświetl profil  

julka31 pisze:
Bylam ostatnio na usg okazalo sie ze widac jakiś pęcherzyk ale lekarz kazał zrobić betę żeby potwierdzić ciaza wynik beta wyszedł 0.83 wiec negatywny dodam ze po braku ostatniej miesiączki zrobiłam testy ciążowe wyszly pozytywne ale druga kreska byla bardzo cienka .okresu nadal nie mam miałam tylko 1 dniowe plamienie.rano mecza mnie mdlosci i wymioty.nie wiem co jest grane może ktos miał cos podobnego.

A wcześniej robiłaś betę? Czasem te dolegliwości utrzymują się jeszcze przez jakis czas, bo to nie tylko hormon b-hcg spada, ale też np progesteron, a on odpowiada za wymioty. To nie mija tak od ręki niestety. Coś wiem o tym, trzy razy poroniłam...

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Pierwsza beta 0.83 druga o.76 wymioty i mdlosci od3 tyg.i przeważnie rano.

Offline Wyświetl profil  

Dodam że to druga moja ciaza.z piersza nie bylo takich problemów bylo ok.wszystko.

Offline Wyświetl profil  

julka31 pisze:
Pierwsza beta 0.83 druga o.76 wymioty i mdlosci od3 tyg.i przeważnie rano.

Taka beta nie świadczy niestety o ciaży :cmo:
Nieraz miałam testy pozytywne, mdłości a w ciąży nie byłam. Jak beta spada, to ciąży nie ma :(
No i z bety ciąża jest wtedy kiedy jej wynik jest powyżej 5...
Ściskam....

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Ale byłam u giną i na usg byl jakiś pęcherzyk kazał mi potwierdzić ciaze wiec sama nie wiem co jest okresu nadal nie mam.

Offline Wyświetl profil  

julka31 pisze:
Ale byłam u giną i na usg byl jakiś pęcherzyk kazał mi potwierdzić ciaze wiec sama nie wiem co jest okresu nadal nie mam.

Ale mógł byc pusty, tzn zarodek na bardzo wczesnym etapie ubumarł, zanim go zobaczył lekarz. Beta się raczej nie myli, ale możesz powtórzyc, może w innym labolatorium, słyszałam kiedyś o pomyłkach. Tego ci życzę....
Ja teraz też mam widoczny pęcherzyk, a na zarodek czekam do poniedziałku, a moja beta tydzień temu to prawie 1800... a też może byc puste....:(

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Juz chyba więcej nie ma sensu robiłam betę w dwóch różnych laboratoriach teraz tylko idę na wizytę do giną .A czy objawy typowe do ciąż występują nawet przy pustym pęcherzyki chodzi mi omdlosci wymioty częste wizyty w toalecie itp.

Offline Wyświetl profil  

Sama bym chciala to wiedziec własnie. Bo stale tylko się kontroluję, czy objawy jeszcze są czy nie.
Z autopsji wiem, że wszystko jestem w stanie sobie wkręcic, mdłosci i siusianie też, ale to indywidulne. Jak byłam po zabiegu łyżeczkowania, to przez tydzien jeszcze źle się czułam....

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Dzieki za pomoc.

Offline Wyświetl profil  

Witam.
Ostatnią miesiączkę miałam 15.12.
Cykle mam 28 dniowe ( czasem 2 dni opóźnienia ale to naprawde sporadycznie)
@ powinnam była dostać 12.01 i nadal się ona nie pojawiła.
Wczoraj czyli w 30 dc zrobilam bete. Wynik beta hcg 0,100 norma dla nieciezarnych (0-5)
Test sikany rowniez negatywny.
Czy mogę w 100% wykluczyć ciąże?
Czy mogło byc jeszcze za wczesnie?
Umówiłam się na dziś do ginekologa ale nie wiem czy jest sens iść i płacic.
Dodam jeszcze, że wcześniejszy cykl miałam 21-dniowy ( miesiąćzka normalnie 5 dni) ;/ - co nie zdarza mi sie nigdy.
Ostatni taki ryzykowny stosunek był 1.01
Bede wdzeczna za wasze sugestie.
Odchudzam sie od 2ch miesiecy . Moze to dlatego.

Offline Wyświetl profil  

[quote="talka87"]

Może byc za wcześnie. Nigdy tak naprawdę nie wiadomo, kiedy była owulacja, a tym bardziej kiedy doszło do zapłodnienia i zagnieżdżenia. Poczekaj z dwa, trzy dni, zrób najpierw test domowy i dopiero wtedy jak wyjdzie pozytywny, to na krew.
Przechodziłam to miliony razy, traciłam kasę na testy, na bete w nadziei, że jednak się udało. Rozumiem Cię. Ale do lekarza nawet jak pójdziesz, to nic nie zobaczy. Ja jak miałam bete 343 to na usg jeszcze nic nie było. Także musisz się wstrzymac... Powodzenia :cmo:

A odchudzanie, może miec wpływ na przesunięcie miesiączki.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Nawet jesli stosunek i to taki nie do konca byl 14 przed wykonaniem bety?moglo nir wykazac?
Eh.. nie mniej licze ze ciazy nie bedzie...

Offline Wyświetl profil  

Przepraszam, niestety nie umiem edytować posta.
Lekarz powiedział, że jeśli ostatni stosunek był 1.01 to na becie by wyszło już.. co innego gdyby przytulasy były później to była by szansa na ciąże, ale w tym przypadku ją wyklucza...
Dał luteine, ale mam odczekać tydzień jeszcze...
Chyba jestem spokojna? Co myślicie?

Offline Wyświetl profil  

Ja myślałam, że wyczekujesz ciąży, a Ty byś nie chciała. No skoro lekarz tak powiedział, to nie pozostaje nic innego tylko odczekac ten tydzień i wtedy będzie jasne.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Katszy83 pisze:
Ja myślałam, że wyczekujesz ciąży, a Ty byś nie chciała. No skoro lekarz tak powiedział, to nie pozostaje nic innego tylko odczekac ten tydzień i wtedy będzie jasne.

Kochana. Mam 8-letniego Synka i narazie dzieciaczka jakoś w planach nie mamy. Mam przerwę w tabletkach i troche nas poniosło..
Będzie to będzie... pokocham jak swoje :D hihi
Bardzo Ci dziękuję za odpowiedź.

Lekarz kazał odczekać tydzień na @ , jak nie to luteina 5 dni. Jak się nie pojawi potem @ to mam zacząć brać od razu tabletki anty. Nie kazał mi wogóle już kontrolować bety :roll:
Twierdzi, że za długo od stosunku, żeby nie wykazało.

Offline Wyświetl profil  

DZiękuję za pomoc.
@ się pojawiła ;)

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 17 ] 

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Ciąża

Strefa czasowa UTC [letni]