madziorekdziekowac ok, ostatnie 2 tyg byly w lekkim strachu , bo wisialo nademna widmo wywolania porodu , jakas niedouczona pinda zrobia mi scan , stwierdzila ze lena malo wazy a byla to waga 1430 gr i byl to 32tc ja w placz bo na ten czas moja Wera w 33 tc wazyla 1870g wiec roznica duza , w zeszly wtorek pojechalam znowu na scan a tam ksiezniczka wazy 2080, jak sie wkur, grzecznie kultura oczywiscie wygadalam lekarce ze wyciagneli mi 2 tyg z zycia ,a tu z dzieckiem ok , wiem lepiej dmuchac na zimne ale co ja przezylam to moje , z tych nerwow to skorczy dostalami to takich fest , ale dzieki Bogu przeszly i szpital nas ominol
na obecna chwile znowu cos znalezlii tzn cos z pepowina nie tak tzn z przeplywami, jest jakis zator po ludzku tlumaczac , ale juz we wtorek mam kolejny scan , wiec dowiem sie , co sie dzieje bo tym razem to 2 panie od scanu konsultowaly ta pepowine, wogole mala od tej akcji ze skorczami mniej sie rosza , juz 3 razy ktg mialam, dodatkowo zaczynaja mi sie wody saczyc,brzuch zmalal, wogole opadl a ledwo koncze 34tc , wiec niewiem jak to sie wszystko skonczy, czuc ewidentnie ze dziecku brak miejsca , bo tylko sie wypina , a to juz nie przyjemnosc tylko bol,
wogole odstawilam na wlasna reke aspiryne , bo kluje sie na ta cukrzyce a krew z palca cieknie wiec zadecydowalam sama , ku memu zaskoczeniu po odstawieniu aspiryny , zylaki , zaczely lepiej wygladac ,bo mi wyszly na nogach i to takie brzydkie fuj , i dodatkowo caly wzgorek lonowy i wargi sromowe dyskofort okropny , ale mimo ze zglaszalm tutaj poczawszy od poloznej po ginekologa skonczywszy na gp nikt z tego afery nie kreci wiec sie poddalam ,konsultant ginekolog byl na tyle uprejmy na moje pytanie czy podczas wysilku przy porodzie nie popekaja stwierdzil ze napewno tak sie stanie , ale oni nic nie moga zrobic , nie takiej odpowiedi sie spodziewalam ale co zrobisz
oby do wtorku , i zobacze c tam z moim krasnoludkiem ,jeden plus widma wywolania porodu zrobilam w ciagu tyg wsztstkie zakupy dla malej
nie mam tylko bujacka , wklaek , mydelka olivki ,a i lozeczkoo nie poskrecane hehe , ale to juz w tym tyg dogonie starego:)
mam nadzieje ze u ciebie ok dzieci zdrowo rosna