Dzisiaj jest ndz paź 05, 2025 9:22 am

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Ginekologia

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11 ] 
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Jestem w 34t.c. bardzo dokuczały mi skurcze w nogach , biore aspargin, ale od jakichś 2 tyg. w nocy dokucza mi drętwienie, scierpienie ręki prawej, takie jak nieraz zdrętwieje jakby "mrówki " chodziły, od 3 dni mam na przemian prawa, lewa ręka pół nocy nie moge spać. Dzwoniłam do lekarza ale nie mam sie martwić, ale może któraś z was ma podobny problem,

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Moderator
Awatar użytkownika

Może brakuje ci magnezu i potasu...Ja tak miałam i te same obiawy...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

drętwienie rąk moze byc spowodowane przmęczeniem kręgosłupa szyjnego ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

dzięki za odp. mój kręgosług na prawdę wysiada, a jednocześnie brak magnezu i potasu wszystko pasuję . Jeszcze tylkop 4 tyg. i powinno byc ok.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

agnik ja mam to co noc już od paru tygodni a to dopiero 26tc... :? Dziś tak spuchły mi palce na których (jeszcze) mam obrączkę i pierścionek że straciłam krążenie w tych dwóch palcach a w dodatku druga ręka zdrętwiała i nie mogłam sobie pomóc :wink: . To właśnie niedobór potasu podobno więc jak teraz pójdę do lekarza to muszę zapytać co mogę jeszcze brać bo takie mrowienie strasznie przeszkadza w spaniu. To nic poważnego, podobno nie ma się czym aż tak przejmować :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej Dziewczynki!
Ja mam problemy z kręgosłupem, już przed ciążą się zaczęło. Mój patent to: delikatny masaż karku :wink: . Drugi to: nie śpię na poduszce tylko na silikonowym jasiu. Cierpną, ale nie tak często :wink: . Pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Masaz napewno w granicahc rozsadku zewby zbynio nie rozgrzewac okolic szyji i karu bo moze wyskoczyc cisnienie;) poduszka na plus radze zaopatrzyc sie w poduszke anatomiczna do nabycia w kazadym sklepie ze sprzetem rehabilitacyjnym ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ja mam ten sam problemik, a moj sposob to bandazowanie sobie reki w nadgarstku na noc- mi pomaga :lol:
lekarz tez polecil smarowanie zelem tantum gel :lol: dretwienie
spowodowane jest uciekiem wod plodowych na jakas zylke

na poczatku myslalam, ze obeldu dostane, kilka nocy z rzedu nie przespanych- usparwiedliwalam to tym, ze moja kruszynka przygotowuje mnie juz do owych nieprzespanych nocy :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ja mam dokładnie ten sam problem. rano nie mogę w ogóle nic podnieść bo palców nie moge zgiąć... upierdliwe to, ale jak się rozrusza to jest lepiej, ale uczucie nie ustepuje przez cały dzień. od piątku do tego dochodzi drętwienie i brak czucia w lewej ręce... zapytam ginki, ale w sumie magnez biore 3 razy dziennie...
pozdrawiam świątecznie wszystkie mamusie i dzidziusie w brzuszkach i te już poza

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Takie to czasem sa uroki ciąży :? mi tez drętwieją ręce:( najbardziej w nocy. Najgorsze jest to ze nie są to typowe mrówki w palcach,ale ból... ręką staję sie ciężka, nabrzmiała i mam wrażenie jakby sie paliła( choc jest chłodna). Czasem budzę sie z tego bolu... ze dwa razy to aż sie rozwyłam, tak bolało...
Po wstaniu z łózka jest lepiej, ale i tak czuje zdrętwienie dwóch palców prawej reki przez cały dzień:( rano nie mogę czasem okroić sobie chleba czy zapiąć biustonosza:(
Lekarz poradził mi na razie magnez z wit b6 oraz dodatkowo 2 razy b6

PS. ale czego sie nie zniesie dla swojej dzidzi?? :P

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hej dołączam się mi drętwieją rączki od nadgerstka w górę. JAk mi skacze ciśnienie nie mogę zgiąć ręki i często nadgarstek boli. Jakiś czas miałam obolałe stawy i lek wysłał mnie do neurologa, gdzie okazała sie że wszytko oki. Gin kazał brać Magne b6 :idea:

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11 ] 

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Ginekologia

Strefa czasowa UTC [letni]