Dzisiaj jest pt paź 03, 2025 4:28 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2538 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 127  Następna
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

dzień dobry :)
Dziękujemy za życzenia :) do Ksawerego mówię najczęściej Ksawery :) ale czasami Ksawuś, Ksawerek, Ksawi.
Z moją tarczycą też jest coś nie tak, bo ciągle jestem zmęczona, senna i głowa mnie boli strasznie :/ pewnie mam zła dawkę leku.

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

hej hej
witamy sie w nowym wątku z dwoma ząbkami :-) i po szczepieniu 7600g, 70cm :-)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Majowa, to pisklatko nieźle waży!
Gratki ząbków!

Dzis doszła sukieneczka na chrzciny dle J
Jest przsecudna! taka słodka, delkatna, skromna i naturalna
O takiej wcześniej myślałam:-)
Nie przymierzałam jeszcze, ale chyba będzie trochę szeroka pod paszkami, ale to się zrobi
Do tego te balerineczki i strarczy
Na głowę nic nie daje
Starczą kolczyczki w uszach

Rodzina meża mnie wkurza. Chcą sobie z tych chrzcin zrobić u nas wakacje. Brat męża przyjeżdża jyż w czwartek,
I dziś chrzestna się pytała czy mogą z męzem i synkiem przyjechać już w czwartek
Teście z babcią przyjeżdżają w pt
A przecież chrzciny dopiero w ndz

Obrazek Jaśminka ma 18 ząbków:-)

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

jasminka ma uszka przeklute? bo przegapiłam, przepraszam...

eliza u nas jest tak samo, szlak mnie trafia, imprezowania im sie zachcialo.....

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

majowa, czy ludzie nie mają wyobraźni
Mam dwójkę dzieci
Chyba powinni zdawać sobie sprawę, że mam ręce pełne roboty
Przecież to trzeba im jeszcze usługiwać, ugościć, mieć posprzątane, codziennie nagotowane itd
Pomijam już kwestie nocowania w tyle osób

Offline Wyświetl profil  

Jaśminka dziś przyklejona do mamy:-) taki dzień ma, że nawet gotowała ze mną obiad leżąc na blacie.
Robiłam mizerie i Jaśmina dorwała kawałek cytryny z której wycisnęłam trochę soku i teraz ma całą brodę czerwoną, ale nawet się nie krzywiła.

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Witamy się i my :)

eliza zazdroszczę. Mój jeszcze taki przytulak nie jest.

Byliśmy dziś u pediatry. Na szczęście krwi już w kupce nie ma, no i od wczoraj są normalniejsze. Widać probiotyk zaczyna działać. Pediatra powiedział że mały widocznie złapał jakiegoś wirusa.
Za to częstych pobudek w nocy ciąg dalszy. Zauważyłam że jest tak co drugi dzień. Wczoraj chodziłam z małym 3 godziny po dworze, bo na tyle mu się zasnęło :) Później do wieczora grzeczny był. W sumie miał przerwę w jedzeniu ponad 5 godzin i nie marudził. Pierwszy raz. Widać jak wyspany to inne dziecko :)

31.08.2017 3930g i 56cm
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

1 żółta kartka

Hej mamy,
majowa piękna waga :)
eliza nie zazdroszczę.... Ile. Ty masz pokojowe mieszkanie, ze wszyscy tak chętnie zwalają Ci sie na głowę?? Moze my tez wpadniemy wszystko z forum :P
bunia super ze juz lepiej, macie problemy ze snem?

Co u Was?
Ja po wizytacji niania. Super dziewczyna.... Nie ma doświadczenia i sie stresuje, ale myśle ze dobry materiał na nianie.

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

No niestety mamy. Mały się budzi co chwilę i muszę mu dać cycka bo inaczej nie zaśnie. Wcześniej tak nie było. Spał w swoim łóżeczku i budził się tylko 2 razy w nocy. Teraz jeszcze budzi się z płaczem, bo wcześniej się tylko wiercił. Nie wiem o co chodzi :?

31.08.2017 3930g i 56cm
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Bunia, moze mu gorąco
A dużo je za dnia?

Hanusia, mamy dwa osobnepokoje i jeden salon z aneksem
A dzieci jeszcze nie śpią razem w pokoju, tylko mają osobne

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

bunia a moze zeby, moja jak jej wyłaziły to cyckowała mam wrazenie, ze całą noc.....

pokaże Wam moja Krolewnę:
http://i62.tinypic.com/14ngrdc.jpg

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Majowa, ona wygląda jak roczne dziecko :shock: już takie włosy :shock: kucyk :shock:
Ojej :wo:

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Majowa jakie włosy! Super :-) moja mała kudłata ale do kitki jeszcze daleko :-(

U nas wszystko ok, podczytuje co tu piszecie, ale weny brak. Muszę chyba sobie parę rzeczy odpuścić.. Za dużo myślę, boje się operacji, strasznie się martwie o mała :-(

A i wyslalam zgłoszenie na kurs językowy finansowany przez unie europejska. Może uda mi się zalapac. Jak nie to idę normalnie do szkoły językowej. Chcę też w trakcie tego semestru w szkole zrobić kurs na audytora wewnętrznego do spraw jakości. Trzeba podnieść swoje kwalifikacje zawodowe. Nie chce wracać na produkcję..

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Lalenka, świetny pomysł z tym kursem!

Ja jutro mam u Natana wycinany migdał gardłowy, zmniejszany podniebienny i wyciągany płyn z uszu
Nie wiem jak dziś zasne
Denerwuje się bardzo
Lekarz niepotrzebnie mnie nastraszył, że podczas narkozy dziecko strasznie się rzuca

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

eliza powodzenia dziś!
dla Ciebie sily i dla n. zdrowka!

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Witam,

Cieżko jakoś wbić mi się w rozmowe :roll:

Sukienkę dla Marysi mam już zakupioną. O taką http://christopher.com.pl/index.php?rou ... uct_id=656 a buciki takie http://christopher.com.pl/index.php?rou ... duct_id=81

Eliza trzymam kciuki aby zabieg udał się w 100% bez komplikacji. :D

Lalenka nie zamartwiaj się tak, wszystko będzie dobrze. :)
Fajnie byłoby jakbyś załapała się na ten kursy finansowany, swoją drogą super że jest taka możliwość.

Majowa jakie długie włosy :shock: Moja to łysolek przy twojej :lol:

Bunia mam to samo ze spaniem mojej królewny. Wcześniej super spała a teraz cały czas byłaby przy cycku a najlepiej jakby ze mną spała. Zwalam to troszkę na skok który jest od 22 do 26 tygodnia.

Hanusia życzę szybkiego znalezienia odpowiedniej osoby do pilnowania Janinki. Myślę że nie zawsze osoba która ma doświadczenie będzie się nadawała dla naszego dziecka.

Miłego dnia!

Offline Wyświetl profil  

1 żółta kartka

Dzien dobry
majowa włosy ma cudne, ja myślałam ze Janinka juz powoli zaczyna cos mieć na głowie, ale przy Twojej córce to ona jest łysa.
eliza trzymam kciuki, mocno. Daj znać po operacji. Bedzie dobrze. W końcu sie skończą problemy.
katia fajna sukienka :) a masz jakiś sweterek na wierzch jakby było zimniej?
Tez uważam ze czasami lepiej młoda osoba, ktora sie bedzie starać, uczyć, a nie wrzuci Janinke do szablonu innych dzieci w jej wieku.

lalenka ucz sie ile wlezie, koniecznie. Czasem lepiej zacisnąć pasa i pożartować noce, bo trzba sie rozwijać, zeby było lepiej i zeby małej zapewnić lepsze zycie.
bunia a jak u Was wyglada rytm spania? Janinka dzisiaj wstała o 03:45 i wyładowała u nas w łóżku, bo my poszliśmy spac po 24.... Ech. Zachciało sie rodzicom wieczorny pogaduszek i przytulanek...
Jaki Wy mamy macie rytm dnia przy dzieciach?
Buziaki, miłego dnia

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

my nie mamy rytmu dnia, dzieci "reguluja" nasz rytm, tzn. moj bo m chodzi do pracy to jemu jest wszystko jedno, jedyna pewna rzecz to kapanie Krolewny okolo 19tej i okolo 20tej juz spi :-D

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

No właśnie ze względu na Martynke i jej przyszłość, mam teraz większe samozaparcie.. mam nadzieje, że uda mi się na ten kurs dostać.. ;-) wstyd się przyznać, ale angielskiego uzywalam ostatni raz na maturze. 8 lat temu :-? kiedy to zlecialo.. mam wrażenie, że nic nie pamiętam, szczególnie, że mam słabą głowę do języków :-( wolę matematykę lub fizykę..

My mamy jako taki rytm dnia. Mała wstaje o 7-8 je mleczko i śpi najczęściej do 10-11 jeszcze. Później znowu je mleczko, około 13-14 obiad, za 1,5-2 godziny deserek i znów za 1,5-2 godziny mleko. I później to juz wychodzi 20-21 kąpiel, mleko i śpi tak do pół godziny ood wypicia butli ;-) tylko drzemki w ciągu dnia różnie wypadają, ale praktycznie zawsze wybudza się o czasie na jedzenie. Może ma poślizg z 10-15 minut. Jakby miała zegarek w tyłku :-P

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

eliza powodzenia dziś. Na pewno będzie dobrze.
Mój mały sporo je w ciągu dnia. Zastanawiam się czy nie mylę jego marudzenia na spanie z tym na jedzenie. On ogólnie sam posiedzi i zainteresuje się zabawką może 5-10 minut i już mu się nudzi i muszę kombinować. Obiad robię czasami na 3 razy.

lalenka fajnie by było z tym kursem. Ja już 2 razy byłam na kursie językowym finansowanym przez unię i to super sprawa.

majowamama malutka śliczna, super włosy :) no właśnie się zastanawiałam nad zębami, bo ostatnio mały jeszcze bardziej wszystko wkłada do buzi niż wcześniej, ale oglądałam dziąsła i nie są spuchnięte.

katia piękna sukieneczka :) no właśnie mój też powinien mieć skok 15-19 tygodnia. Dziś kończy 19 tygodni. Zobaczymy czy coś się zmieni.

Dziś noc była trochę lepsza, choć się nie zapowiadało, bo do 24 obudził mi się 2 razy, a później spał. Może faktycznie mu za gorąco, bo mąż zamknął balkon jak się kładł, a ja po drugim przebudzeniu małego otworzyłam i zrobiło się chłodniej no i do rana mi spał, ale o 6.30 muszę już wstawać bo mu się leżeć nie chce, a teraz śpi. Wczoraj rano miał tak samo.

No i my nie mamy do końca rytmu dnia, tylko kąpanie wieczorne. Spróbuję coś wprowadzać po wakacjach, bo za tydzień wyjeżdżamy w góry i znów spanie w łóżeczku i rytm pewnie się posypie, więc na tydzień nie ma co kombinować.

31.08.2017 3930g i 56cm
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2538 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 127  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]