Dzisiaj jest ndz paź 05, 2025 10:38 am

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Śląskie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Witam serdecznie !

Od 19 lutego 2007r jestem szczęśliwą mamusią :)
Zakładam ten watek z myślą, że spotkam się z innymi szczęśliwymi mamami z Rybnika i okolic - niezależnie od wieku dzieciątka.
Chciałabym, abyśmy wymieniały sie doświadczeniem , udzielały sobie porad, dzieliły się swoimi radościami czy smutkami, chwaliły sie swoimi pociechami i ich osiągnięciami :) itp.

Zapraszam do forumowania :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam

Nareszcie jest ktos z moich okolic :)
Jestem z Rydułtów i pamiętam jak zadawałaś mi pytania dot. szpitala.

Serdecznie gratuluje dzidziusia, i gdzie w koncu rodziłas?

Pozdrawiam i służę pomocą :)

Justyna

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam :)
Rodziłam w Wodzisławiu i jestem bardzo zadowolona :)
Od wczoraj walcze z guzkiem na piersi w dosc nitypowym miejscu jak to bywa przy zastojach pokarmu, bo w okolicy gdzie znajduja sie fiszbiny od stanika i tylko jest wyczuwalny jak leże na plecach no i trochę sie powiększył od wczoraj ale mniej boli niz wczoraj :roll: :roll: :roll:
przed karmieniem robię ciepłe okłady po karmieniu kapusta i tak myślę, że dobrze by było masować ten guzek w trakcie karmienia ale wtedy musiałabym wziąźć mała na swój brzuch i leżeć na plecach bo tak jest niewyczuwalny wogóle co tak głeboko się zrobił...
mam nadzieję, że mi to puści i nie będe miała zapalenia piersi
Narazie nie mam żadnego zaczerwienienia i gorączki może wkońcu dzisiaj sie odetka :?: :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witajcie !!!
Ja jestem z Rybnika -Nowiny . Mam nadzieję że jak tylko znajdę chwilkę żeby usiąść do kompa to sobie popiszemy i wymienimy doświadczeniami.
K46 Dobrze że robisz sobie okłady z kapusty , ja przy pierwszym dzieciątku miałam zastoje piersi , i wiem z doświadczenia że lepiej rozmasowywać ten guzek bo mi sam nie schodził a potem i tak robiła się gorączka . Pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Mojej Joasi strasznie się ulewa czasami jeszcze się dobrze nie naje i leci jej nawet przy piersi samo mleko , no i czasami też twarożek ,no i nie zawsze jak się ją nosi to się jej odbija a i jak się odbije to i tak leci , czy waszym dzieciom też się tak leje po każdym karmieniu?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Edytaa witaj ja od pażdziernika 2006r mieszkam na Nowinach :)
Mojej Karolince też się ostatnio ulewa i to bardzo często.
Zaraz po karmieniu jak sie ulewa to ponoc jak dziecko za dużo zje i wypływa to co zostało w przełyku bo żołądeczek pełniutki.
Jak serek wypływa ( Karolince też wypływa ) to świadczy o refluksie żołądkowo- jelitowym, który do 6-12 miesiąca życia minie :)
Taka uroda niektórych dzieci :)
Z odbijaniem to ja robie tak jak nie chce się odbić kładę na chwilę mała plasko i po jakieś chwili znów ja dźwigam do pionu i sobie wtedy beka :)
A wogóle zauważyłam, że te ulewania się nasiliły po Espumisanie który daję na kolki.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Bo boję się tego że przez te ulewania nie będzie przybierać na wadze , ale w środę idziemy do lekarza bo to po trzech tygodniach się idzie to się dowiem czy prawidłowo przybiera na wadze , a na jakiej ulicy mieszkasz? no i jak masz na imię ? . My mieszkamy na Floriańskiej . Pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Mieszkam na Hibnera :) i mam na imię Basia :)
Ja po niedzieli też do lekarza - pierwsze szczepienie :)
i tez zastanawiam się czy mała przybiera na wadze - trochę się boje bo mam kryzysy lakatcyjne i boje się że mała nie dojada tyle ile trzeba
Ale mam nadzieję, że wkońcu produkcja mleka się zwiększy - walcze z cyckami od kilku dni :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hej rybniczanki gdzie jesteście?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Cześć Basiu , ja czasami to mam urwanie głowy , że nie mam czasu posiedzieć nawet pięć minut przy kompie. Napewno ci się uda walka z produkcją , mi się też wydaje że czasami mam mało mleka i że się nie najada jak trzeba. Czy wiesz może co oznacza śluz w kupce ?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Zazwyczaj świadczy o uczuleniu - musiałaś coś zjeść czego nie toleruje mała - mleko krowie, jajka, ogólnie nabiałm - powiedz lekarzowi o tym na wizycie a powie ci co robić ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Najwidoczniej z tego co piszesz to jem za dużo Nabiału bo rano jogurt, kawe z mlekiem i potem na wieczór Maślanki szklanke , dzięki , Mam nadzieję że to właśnie to a nie nic gorszego . Pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Własnie moja Karolinka zrobiła kupke też z duża ilością śluzu,
od kilku dni wysypka na buzi - to chyba uczulenie :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Wesołego królika,
co po stole bryka,
spokoju świętego
i czasu wolnego,
życia zabawnego
w jaja bogatego
i w ogóle
-wszystkiego kurde najlepszego!
[/b]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Kolorowych jajeczek,
Wacianych owieczek,
Rozkicanych króliczków,
Pyszności w koszyczku!
A przede wszystkim
Udanego uciekania
W dniu "wielkiego lania"

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Basia a czy wiesz z czego to może być to uczulenie ? . No a moja Joasia to do dzisiaj robi czasami kupkę ze śluzem :(. A jak byłam z małą u lekarza to nic na ten śluz doktorka nie powiedziała i nic nie wiem :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Oj dziewczyny o 18.00 było u mnie pogotowie - źle ze mną :cry: :cry: :cry: miałam straszne wręcz wylewowe cisnienie
170/120 tabletki nie pomagały a cisnienie rosło a ja odpływałam i wkońcu zadzwoniłam po pogotowie. Dostałam zastrzyki i tabletke pod język. minęło dopiero 5 godzin a ja juz mam te drugie cisnienie na /90 Mam nadzieję ze wytrwam do rana - bo od razu lecę do lekarza z tym. nie mogę karmić piersią przez 12 godzin po tych lekach a moze się okazać że już wogóle nie będę karmić jak si e okaże że na stałe bede musiała brac leki :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Tak sie boje tej nocy z leków na cisnienie mam tylko Dopegyt który już na mnie nie działa.......

Śluz : np. uczulenie na białko krowie lub ogólnie białko lub reakcja po szczepieniu. Ale równie dobrze może byc po innych rzeczach - trzeba notowac co się je i kiedy śluz i tylko tak wiemy co szkodzi dzidzi Aha mała ilosc śłuzu - pojedyncze niteczki to norma jak się karmi piersią :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Oj to nie dobrze że aż tak z tobą żle żeczywiście strasznie wysokie ciśnienie. Ja też od wczoraj nie czuje sie dobrze mam potworny ból głowy i tabletka mi nie pomaga . Mam nadzieję że u ciebie wszystko jest ok , trzymam kciuki za was obje żeby było po twojej myśli i żebyś dalej mogła karmić . Daj znać co u ciebie .

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Czesc dziewczyny
dzieki za słowa otuchy...
byłam u lekarza no i muszę brac leki na stałe - doktorka zdziwiona że kardiolog kazał mi odstwić leki, bo tylko od czasu do czasu skacze mi ciśnienie i własnie dlatego że mam skoki powinnam brać na stałe leki aby do nich nie dochodziło bo skoki gorsze od ciśnienia które ma się codziennie i mogłoby sie to skończyć wylewem :shock: :shock: :shock:
Wogóle zmieniłam lekarza - pogadałam se z babką ze karmie piersia , że wkońcu jak pokonałam kryzys laktacyjny to teraz sie okaże że nie moge karmic piersią a ona
to nie ma znaczenia wiele leków mozna brać w czasie karmienia a na ulotkach piszą inaczej :shock: :shock: :shock: ( głównie dlatego bo w Polsce niestety kupujemy leki tonami i bierzemy bez konsultacji z lekarzem ) No i przerpisała mi leki na stałe na cisnienie , które codziennie musze brać a za miesiąc do kontroli i mogę karmić piersią :D :D :D :D :D ( mimo ze na ulotce pisze inaczej :roll: )
Jest lista leków których absolutnie nie wolno brać w czasie karmienia ale wiekszosc leków w takich znikomych ilościach przechodzi do mleka matki że nie ma to zadnego wpływu na dzieciatko :D :D :D :D :D i mozna brać śmiało po konsultacji z lekarzem.
Przepisała mi BIsocard 5mg :roll: i jedną na dzień trza brać

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Cieszę się że jest wszystko ok , najważniejsze że możesz karmić piersią :lol: :lol:

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Śląskie

Strefa czasowa UTC [letni]