Dzisiaj jest czw paź 02, 2025 11:55 pm

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 425 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 22  Następna
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Luna współczuję. Wiem co to Oksy ale 6h mocnych skurczy to bym chyba zabiła ludzi będących na porodówce :)

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Ja generalnie miałam ciężki poród... calą ciąże zresztą miałam trudną... od 8tygodnia w zasadzie... szpital, i tak w sumie 8 razy... miałam przedwczesne skurcze, zatrzymywali mi je kroplówkami, wypisywali i tak co jakiś czas, na 2tyg. przed terminem moje skurcze były już tak silne, że miałam CODZIENNIE! ok 10-12h skurczy regularnych, ale cały czas twierdzili, ze to przepowiadacze itd... w tym czasie zrobiło mi sie 3cm rozwarcia - z płaczem wyblagałam mojego ginekologa o przyjęcie na wywołanie - I dnia po oksytocynie, po 12h skurczy na 100% rozwarcie powiększyło się jedynie o 0,5cm... potem odpuścili mi z oksy i czekali, aż w końcu 4dnia kolejna próba, kolejne 10h skurczy na 100% i rozwarcie do 4cm... no i zaproponowali cesarkę... także ja rodziłam 2tyg... tzn. miałam bóle... skurcze miałam bardzo mocne i bolesne, ale chyba za krótkie i poród nie postępował...
Najchętniej zapomniałabym o całym tym okresie

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

No to ja swój wspominam na szczęście pozytywnie :)

Jak minął Wam Weekend?

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Sandruus szybko, za szybko! :D Zawsze mi jakoś te weekendy uciekają... Ogólnie to czas mi tak szybko leci odkąd się Hania urodziła...

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

To ja dołączę do Was ;)
Hej jestem Wrześniówką 2013 ;)
Moja mała Zuzanna urodziła się 8.09.13 przez CC
Poród masakra !!! Regularne skurcze od 23 w sobotę..
od 6 rano na porodówce z rozwarciem 2 cm.. o 12 w południe przebity pęcherz.. o 15 podłączenie oxy.. rozwarcie 3,5 cm.. po 30 min na oxy skurcze masakra.. a tętno małej ze 160 spadało na 80.. :(
Odłączyli oxy.. rozwarcie stanęło w miejscu.. :/ o 20.30 zdecydowali o cc.. zabrali mnie na stół operacyjny o 21.. o 21.37 urodziła się Zuzanna z wagą 2920 i 54 cm ;) Ja w końcu odetchnęłam z ulgą ;) Apgart 10 na szczęście ;) Mamy 3 tyg i 1 dzień ;) Kikut pempka niestety nadal się trzyma.. :( Jesteśmy od 5 dni na mleku MM enfamil.. Gdyż zanikł mi pokarm.. :( Ale mała w końcu się najada i jest szczęśliwa i ładnie śpi :) Czasem pojawiają się problemy ze zrobieniem kupki.. ale pozginamy nóżki pomasujemy brzusio i jakoś idzie ;)

Ogólnie mała to głodomor :P 100 ml dla niej za mało ;) ale na razie więcej jej nie dam do puki nie unormują się kupki ! :)

Witam Wszystkie mamusie ! :cmo:

Aniołek (*)

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Cześć monisiasl :D Jesteś najświeższą Mamusią 2013:)
Co u Was Dziewczynki i Waszych Kruszynek? :D
Mój Maluszek jeszcze rozrabia na dywanie hehe :mrgreen:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Cześć Dziewczyny:)
Monisia gratuluję :) I witamy w Naszych progach :)
Mój zasnął po basenie tj. 18.20 i śpi jak zabity teraz :) Ja na basenie niestety dziś spotkałam dziewczynę, która uznaje tylko karmienie piersią i jest zniesmaczona moim mm.

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Sandruś Heh...a ciekawe czym miałabyś karmić Szymusia, jeśli nie miałaś pokarmu???
Z całym szacunkiem, ale takich dziewczyn, kobiet, matek nie rozumiem...co ją w tym razi???
Chyba się nią nie przejęłaś?

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Lila jakieś 7 miesięcy temu bym się poryczała teraz mnie to śmieszy :)

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

No to bardzo się cieszę, że masz takie podejście do tej sprawy :D :brv: Tak Trzymaj :D

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Lila mnie też :) A co najlepsze teraz będę konkretną wyrodną Matką bo przy drugim mam zamiar karmić do miesiąca czasu a potem przejść na butlę ;) ale to już mój wybór jeśli będę mieć pokarm i będzie wara od niego dla wszystkich. A czemu tak: bo moje dziecię karmione 3 tygodnie nie było jeszcze chore, rozwija się w odpowiednim tempie w nie których sprawach aż nadto, moje piersi są jędrne, nie stresuje się kryzysem laktacyjnym i nie płacze, że moje dziecię nie chce piersi, mój dzieć jest szczęśliwy na butli no i wszędzie mogę go karmić i nie marznąć ani nie boję się o zapalenie piersi. To chyba wystarczające plusy dla mnie :)) Więc będę Wyrodną Matką po raz drugi mam nadzieję w 2014 roku :)

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Sandruś jak dla mnie to nie jesteś wyrodną Matką :D Doskonale Cię rozumiem w tej kwestii :D
Mój Młody też jest na butli praktycznie od samego początku, jest cały i zdrowy :D
Kiedy idziesz na betę? :D

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Sandruś Ja też Ciebie rozumiem ;) Moja mała od kiedy skończyła 2 tyg jest na mm ! I na początku ryczałam jak głupia że wyrodna matka ze mnie bo nie mam mleka by wykarmić własne dziecko.. ale teraz wiem że to nie moja wina.. że czasem tak się zdarza.. że nie jestem gorszą matką.. ważne że dziecko najedzone i szczęśliwe ;)

My dajemy enfamil.. i po zwykłym ulewała.. i zmieniłam na Enfamil A.R i ma problem z kupką :( takie ma zatwardzenie.. ehh ! :( I dziś kupię znów zwykły i zobaczymy czy nadal będzie ulewanie.. a jak tak to dokupię zagęszczacz nutriton czy jakoś tak.. może po tym będzie lepiej..

Dziś rano to ryczałam razem z nią przy tej kupie :( Tak jej się klinowała w tyłku że nie mogła biedna jej wydusić.. :( ale dała radę i teraz grzecznie spokojna śpi :) Moja mała księżniczka..

Dziewczyny co jesteście na mm ile piją wasze dzieci ? Mojej 100 ml jest za mało i nie wiem czy mogę dać jej 120 ml ? Eh żarłoczek mały słodki ! :)

Aniołek (*)

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Monisia a czemu Enfamil? Może warto spróbować inne mleko? My bylismy na Gerberze, teraz jesteśmy na Hippie :)

Mój aktualnie je 180 ml mleka ale to różnie.

Tata mi przywiózł pełno winogrona mogę się w nim kąpać, i powiedział, że jeszcze mi przywiezie.

Lila po 10 idę na Betę :)

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Sandruus podaje Enfamil w sumie nie wiem czemu.. taki polecili znajomi i od początku ten dawałam.. później gdy ulewała przez jeden dzień lekarka zaleciła bebilon pepti którego nie chciała pić i cały dzień i całą noc płakała i nim pluła.. więc zmieniłam na enfamil A.R ale po nim ma zaparcia.. :/ i bądź tu mądra ! :P: Więc wróciłam dziś na próbę do Enfamilu zwykłego.. zobaczymy.. jak na razie nie ulała ani razu..

Mam nadzieję że kupki się unormują i kruszynkę przestaną męczyć te cholerne zaparcia..

Mamusie a jak wyglądają u Was nocki ?
Jak przesypiają dzieciaczki ? :)
i pytanie nr. dwa do mam karmiących mm co ile jedzą Wasze maluchy ?
Dopajacie herbatką ? Wodą ? :)

Aniołek (*)

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Przepraszam, że się wtrynię, ale moje dziecko jest z końcówki zeszłego roku i też jest jeszcze malutkie i pomyślałam, że napiszę do monisiasl :)

Kuba też był praktycznie od urodzenia na mm, najpierw dawałam Nan pro HA, później enfamil, zmieniliśmy na bebiko aż w końcu stanęło na bebilonie pepti :) przerobiliśmy kilka marek i z bebilonu jestem najbardziej zadowolona. A dlaczego Twojej małej go zalecono? Ma już jakieś oznaki alergii?
I nie przejmuj się, mój też jadł więcej niż to było napisane, w wieku 3 tyg. wcinał chyba ze 120ml już, a jadał strasznie często bo nawet co 2-25h taki był żarłok! Już myślałam, że to się nigdy nie skończy, ale od ok. 3 miesięcy jada jak człowiek i nie płacze co chwilę za mlekiem :D Ile ważyła Twoja córcia gdy się urodziła?

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Siemanko :D
Cześć Ewax2 :D Zostań z nami na dłużej :D
Sandruś Ooo no to już nie długo :D Kciukasy nadal zaciśnięte :D
monisiasl Mój Kordianek w chwili obecnej wciąga 3 x po 200 ml mleczka zagęszczonego kaszką, (czasami 2 razy), a kiedy był malutki to pił mleczko bardzo często, praktycznie co 2 godzinki po 90 ml. Później, odstępy między karmieniami wydłużyły się co 3 godzinki i ilość wypiajnego mleczka zwiększała się :D Dopajałam Młodego herbatką rumiankową, z kopru włoskiego, herbatką uspakajającą lub wodą mineralną, a po 4 miesiącu doszły soczki Bobofruty, Hippa.
W nocy, śpi teraz o wiele lepiej niż kilka miesięcy temu. Dawniej wybudzał się jeszcze na karmienie, ale od 5 miesiąca życia, już tego nie robi. Śpi ładnie całą noc, o ile nie zaburza tego snu ząbkowanie :roll: Jeśli ząbki dokuczają, potrafi wybudzić się z płaczem z kilka razy. A tak to zasypia około godziny 20:30-21:00 i śpi do 6-7 rano, a w porywach-po zjedzeniu porannej butli (jak ma dobry dzień :mrgreen:) śpi do 8-8:30 :mrgreen:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

No my dajemy do picia wodę mineralna. Czasem była herbatka koperkowa jak był problem z kupą. A teraz tylko woda, czasem herbatka.
Spanie u nas nijakie zęby+przyzwyczajenie? Nie wiem, skok rozwojowy? Wszystko na raz pewnie :)

Lila a jak u Ciebie? Coś się świeci czy na razie cisza?

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Sandruś Jeszcze muszę troszkę poczekać, cykle mi się rozregulowały, do @ pewnie jakieś 2 tygodnie czasu zostało... :roll: Ale ja już się tak nie nakręcam jak wcześniej :wink: Oczywiście działamy, bliżej terminu @ będę informować co i jak :wink: Hihi zobaczymy czy się uda teraz czy innym razem :wink:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Przedstawiam moją Zuzię ;)

Obrazek

Aniołek (*)

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 425 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 22  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]