Dzisiaj jest pt paź 03, 2025 4:08 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6202 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 311  Następna
Autor Wiadomość
1 żółta kartka

Przygraniamy Ciebie 2w1 :)
Gratuluje i witamy serdecznie

Ale miło ze Nas przybywa:)

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Rudbekia, Ec - witamy! Jak fajnie, że nas coraz więcej!

Jak tam dziewuszki Wasze plany na niedziele:)? Ja ciagle na Jurze ale tym razem nie na leżaczku pod skałą ale na kwaterce w łóżku się wyleguję:)))

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Ec witaj!!!!

A ja dzień jak co dzień, czyli wyrko :D

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Dziękuję za miłe przyjęcie:-).U mnie dzisiaj też leniwie-ziewam i ziewam.Jedyna moja dzisiejsza aktywność to zrobienie obiadu-w głównej roli wystąpił smażony dorsz(od dwóch dni za mną chodził;-)).Brakowało mi jedynie kapusty kiszonej, ale to było by zbyt ryzykowne z uwagi na niestrawność.W ciaży z córcią też musialam uważać na kapuchę-ale dla dzidzi gotowa jestem zrezygnować z największych frykasów.Udanego wieczoru:-)

Offline Wyświetl profil  

:D Witam poniedziałkowo.Córcia na wakacjach u babci i można by dlużej pospać,ale jq obudziłam się oczywiście o 6-odruch bezwarunkowy człowieka pracy :lol: .Mdlosci w dalszym ciągu nie odpuszczają.Dobrze,że za oknem nieśmiało przebija się słoneczko.Czas opuścić wyrko i śmignąć na małe zakupy.Dziś mam potworną ochotę na truskawki.Miłego dzionka :P

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

I ja sie witam!
Dzis mdlości obudziły mnie o 2 w nocy ale daję radę bo teraz troszkę odpuściły :D

A jak u Was dziewczynki?

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

DZIEŃ DOBRY :)

rzuciłam się w wir pracy, by czas do 16 szybciej minął. Dziś kolejna wizyta- proszę o moc fluidów!!!

Witam nowe mamuśki - Ec i Rudbekia :)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Dama my trzymamy mociutkie kciuki!!!!
@%$^ pozytywne fluidki dla Was :D

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Ja też przesyłam dobre fluidki i trzymam kciukasy.Podwójne-te drugie za moją kuzynkę,która właśnie wylądowała na porodówce,dokładnie dwa tygodnie przed terminem.Spieszy się Maleństwu na ten świat :D.
Co do mdłości to mam je cały czas,póki co.Sucharki, popijanie wody nie skutkują.Dzialają jedynie lody, ale obawiam się, że w nadmiarze nie są wskazane.Może macie jakieś lepsze sposoby.Uciekam do garów-obiad się nie chce sam ugotować :wink:

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Sposobów na mdłości brak bo najczęściej mnie łapia jak jestem glodna :P

Ale przy garach nie moge robić bo mięcho mi smierdzi!!!

Woda działa na mnie jak płachta na byka i jeszcze bardziej mnie po niej mdliło :/

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

A u mnie wprost przeciwnie-tylko mięsko i do tego obowiązkowo musztarda.Teraz duszę żeberka dla M,bo ja fanką wieprzowiny nie jestem.Zdecydowanie bardziej jestem za indykiem.
A z innej beczki czy dostałyście skierowanie na test potrójny-pappa,afp i b-hcg.

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Witam wszystkie ciezarowki.Ja juz po wizycie i jest dzidziolek ale jeszcze za maly aby bylo serduszko w piatek nastepna wizyta wtedy juz powinno byc widac serduszko.Gin mowila,ze ciaza jest mlodsza o 3-4 dni.Ale to mi sie nie pokrywa z wykresem temperatur.Najwazniejsze zeby bylo serduszko no i szczesliwie dotrwac do konca ciazy.
Trzymam kciuki za udane wizyty :D
Ec sprobuj herbate mietowa albo cukierki mietowe mi dzisiaj pomoglo :D

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

1 żółta kartka

Hej dziewczyny, witamy poniedziałkowo.
Ja następna wizytę mam dopiero 22.07 do tego czasu zero stresu.
Trzymamy kciuki za wszystkie Wasze wizyty.
Dama koniecznie daj znać po wizycie

Pozdrawiamy

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Gosia super, zobaczysz w piątek będziesz widziała pięknie pikające serdunio :D

Haniu to daleko do wizytki, ja mam swoją 12.07 i też mi się wydaje tak daleko :P

Dama gdzie jesteś?

Ec ja miałam robić betę ale po teście pozytywnym ale teraz Ci kazał robić betę???

Matko tak się dziś pochwaliłam że mialam w nocy mdłości a później odpuścily, taaaa to była cisza przed burzą....normalnie tak mnie złapało że obejmowałam białą damę :P

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Witam :)

jestem :) Dziewczyny kochane, bardzo dziękuję za wsparcie, za pozytywne fluidy i dobre słowa.

Widzieliśmy dzisiaj z mężem Małego Łobuziaka :) Ja nie wiem gdzie on się chował następnym razem, bo teraz widać go było od razu!! I to bijące serduszko!! Cudna chwila.

Kolejną wizytę mam dopiero 05.08. Dostałam znowu listę badań, mam je zobić i wysłać do lekarza mailem.
Podoba mi się to, że USG wykonuje szybko i sprawnie aby nie męczyć mamusi (choć ja mogłabym patrzeć na Bączka godzinami) i dziecka (o tu ma 100% racje). Poza tym od razu zapytał czy chce L4 (w poprzedniej ciąży musiałam się o nie prosić :/), ale mimo dokuczliwej senności chce chodzić do pracy.

I jedna ważna rzecz, ze względu na poronienie badania prenatalne będę miała finansowane z NFZ. Jeśli któraś miała podobne przeżycia warto się o to dopytać u swojego lekarza.

Szczęśliwa jak stąd aż do.....tamtąd pozdrawiam i ściskam!!

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Dama super wiadomości, innych nie mogło być!!!
Kochana gratuluję!!! :D

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Damasuper wieści!Gratulacje!!! :D
Kurczaczekto jakaś specjalna beta,której u nas w mieście nie robią-te trzy wyniki o których pisałam wysyłają do jakiegoś specjalnego laboratorium w Szczecinie.
W poprzednich ciążach nie miałam wykonywanych takich badań,ale wtedy chodziłam do innego lekarza.

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Dama gratuluję, wspaniale, że wszystko jest dobrze :)
Ja z dnia na dzień czuję się gorzej, jestem tak zmęczona jakbym przed chwilą przebiegła maraton :( Nic mi się nie chce, a zazwyczaj działam na pełnych obrotach. Co chwila mam mdłości i jeszcze nastrój mi się nieustannie zmienia, jakaś mała chandra mnie dopada mimo, że tak bardzo się cieszę z dzidziulka :( Znajoma, która jest w ósmym miesiąciu powiedziała, że 3 pierwsze miesiące były dla niej koszmarem, a potem poczuła się cudownie i zaczęła w końcu doceniać swój stan. Liczę na to, że po miesiącu ja również dojdę do siebie i będę miałą znowu tyle energii co zawsze, bo jak na razie to jestem nie do użytku :/
I też mam ciągle przeogromną ochotę na lody.. dziewczyny to jak w końcu można je jeść bez obaw??

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Rudbekiaoczywiście można jeść lody,ale wskazany jest umiar przy ich spożyciu(zresztą jak wszystkiego) :wink: U mnie przestają działać albo efekt jest zbyt ulotny-wczoraj wciągnęłam 3 gałki i po 15 minutach wróciły mdłości.
Mięta też nie działa na mnie,ale dzięki za sugestie.
Też mam dziś gorszy dzień-całą nockę bolał mnie brzuch jakby na okres-mam wrażenie jak bym miała w środku coś ciężkiego.Nawet zastrzyk dzisiaj bolał bardziej niż zwykle.Za oknem szaro,buro i ponuro,właśnie rozpadał o się na maxa.Chyba nie chce mi się dzisiaj wstawać :wink: Odpoczywamy póki możemy :wink: Pozdrowionka

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Witam w piekny wtorek na podkarpaciu :D w końcu zrobiony mam komp i mogę nadrobić zaległości, bo w telefonie ciężko sie czyta i pisze. Widzę, że nasze grono się powiększa, gratuluję zafasolkowanym :P
Ja juz po badaniach co prawda częśc udało mi się u mojego lekarza rodzinnego przepisać na nfz, ale i tak sporo zapłaciłam+grupa krwi tez płatna. Wizyta u gin w poniedziałek juz nie mogę sie doczekać, jak to mozna polubić wizyty u lekarza ginekologa :P:

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6202 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 311  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]