Dzisiaj jest ndz paź 05, 2025 9:52 am

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Po stracie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 96 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

witajcie
też jestem bylą wrześniówką :-( kilka dni temu na wizycie okazało sie, ze serduszko mojego dzidziusia juz nie bije to byl 11 tydzień ciazy :-( świat mi sie zawalił :-( w poniedziałek miałam zabieg, wczoraj wypuscili mnie ze szpitala i z obolalą dusza wrociłam do domu :-(

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Byłe Wrześnióweczki :( :( :( Przykro mi bardzo z powodu Waszych strat :-{:
Wiem jak to boli.. przeżyłam to 3 lata temu.. też na rutynowej wizycie dowiedziałam się że serduszko mojego dziecka nie bije.. :( Zabieg.. ból fizyczny i psychiczny.. :(

Teraz jestem wrześniówką.. chcę wierzyć że mi się uda.. co ja gadam .. wierzę !

Aniołek (*)

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Hej :) jak się kobitki czujecie?? Czy zaczynacie nowe staranka, czy raczej wolicie jeszcze odczekać?
Ja od dzisiaj zaczynam brać clo, który przepisał mi lekarz, aby pomóc mi zajść w ciąże. Czy któraś z Was go brała?

Pozdrawiam :)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Dziewczyny z Hashimoto pocieszę was może - ja też mam od lat 7 chyba i mam dwoje zdrowych dzieci. Jedna ciąża obumarła pomiędzy. Nie wiem czy to wina hashimoto - ale pamiętam jak pani anestezjolog przy zabiegu powiedziała do mnie - "natura wie co robi". I tak sobie to staram tłumaczyć, że być może moje dziecko było chore i dla niego lepszym (wiem że brzmi to strasznie) rozwiązaniem było się nie narodzić ? Bez cierpienia, bólu ...

O drugie dziecko starałam sie długo - dwie laparoskopie i histeroskopie. Cykl z CLO i dziś z tego cyklu mam syna. Ciąża z trzema krwotokami (nie krwawieniami - krwotokami z jazdą karetką do szpitala). Ciąża się utrzymała pomimo wielu przeciwności - mam jeszcze RZS i endometriozę. Dodam jeszcze że przy porodzie pękła mi macica ;)
Nie poddawajcie się i walczcie - jednoczesnie wierząc że się uda, a nie myśląc co będzie jak się nie uda.

Jesli któraś jest z Krakowa mam namiary na dobrego lekarza przy problemach z zajściem w ciążę.

A moja koleżanka któa brała CLO bez monitoringu - ma blizniaki :)

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

trututu ale mnie pocieszyłaś :) mam nadzieje, że pomimo hashimoto, tym razem się uda szybciej zajść w ciąże i donosić ją bez problemu :) moja psychika już niestety pracuje i jest nastawiona,że musi się udać w tym cyklu :( wiem, że to źle...

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Lepiej bez pośpiechu, a skutecznie ;). Pilnuj żeby TSH było poniżej 2 najlepiej 1 -1,5. Polecam też poczytac o suplementacji i diecie przy hashimoto. Ja czekałam 3 lata na synka (w trakcie ciąża obumarła ) i trafił mi sie taaaaaaaaaaaki rozdartek i wrzaskun ;)
Powiem ci jeszcze że za pierwszym razem dwa lata wczesniej CLO w ogóle na mnie nie zadziałało - nie miałam owulacji - więc się nie nastawiaj :)

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Hej dziewczyny

Chciala bym sie dopisac do waszego watku, poniewaz tez mialam we wrzesniu byc mama a stracilam swoje pierwsze dziecko :(

@przyszla dokladnie miesiac pozniej 23 .II potem cykl 28 dni i teraz 29

Wrocilismy do staranek, bardzo wierzylam ze to ten cykl Lekarz na usg widzial piekny pecherzyk 24mm a jednak nie udalo sie Dzis rano przyszla @ Zastanawia mnie jedno i wlasnie chciala bym was o to zapytac Czy przed zblizajaca sie @ odczuwacie PMS, macie jakies objawy? do mnie okres przychodzi bezbolesnie Na pewno w tym cyklu byla owu.mialam monitoring a jednak nic nie czulam, zadnych objawow

A wy juz wrocilyscie do staran o dziecko?

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

MoniaC_Krk my od tego miesiąca wróciliśmy do staranek, mam nadzieję, że nie będziemy musieli długo czekać i że następna ciąża zakończy się porodem zdrowej dzidzi :) Mi lekarz po poronieniu powiedział, że wcale nie muszę czekać ani 3 miesięcy, ani pół roku. Że jeśli tylko psychicznie czujemy się gotowi, to można działać. Jeśli dobrze pójdzie to ok 15 maja będę testowała :) Jutro idę na usg, żeby podejrzeć stan pęcherzyków.

Trzymam za nas kciuki, aby się udało :)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Kasia ja tydzień wczesniej straciłam dzidzie 23.01 :-( nie moge sie do tej pory pozbierac , chociaż lekarz pociesza mnie ze organizm wiedział co robi , usuwajac zle rozwijajaca sie ciaze My tez wrocilismy do staranek i czekam juz tylko az skonczy sie @

Trzymam kciuki za Ciebie i za siebie rowniez :-) pozdrawiam:*

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Mnie też to cały czas boli, że straciliśmy maleństwo i pewnie nigdy do końca nie przestanie. Nawet gdy miesiąc temu byłam u lekarza, na oddziale gdzie wtedy leżałam, łzy napłynęły mi do oczu, wszystko wróciło. Koleżanki również nie byłam w stanie odwiedzić po porodzie. Podobno czas leczy rany, ale jak tak sobie nie raz pomyśle, że teraz już bym była w 19 tyg, już pewnie czułabym ruchy i być może znała płeć, to wtedy serce boli szczególnie mocno :(

No nic, trzeba wierzyć, że teraz będzie inaczej :) Pozdrawiam :*

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

hej Kasia i jak tam staranka :D

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

MoniaC_Krkstaranka się odbyły, za tydzień testuje :) mam nadzieje, że zobacze dwie kreseczki :) chociaż szczerze, to martwie się bo objawów żadnych nie mam :( od soboty biorę luteine dodatkowo :)
A jak u Ciebie?? Zaczeliście już staranka?? :)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

kasia55 wlasnie jestem na etapie staranek bo wlasnie teraz sa "te" dni a czy sie udalo bede wiedziala za ok 2 tygodnie :D
w tym miesiacu nie mialam monitoringu , postanowilam mierzyc temperaturke Wydaje mi sie ze owulka byla bo od wczoraj strasznie boli mnie i kluje prawy jajnik

Trzymam kciuki w takim razie!!!!!!!!!!!!!!!!

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

ja za Ciebie również trzymam kciuki :) tak myślę sobie kiedy mogę najwcześniej testować, myślę o sobocie 28 dc, chociaż boję się rozczarowania :(

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Kasia a jak dlugie masz czykle? Najlepiej testowac w dniu spodziewanej @ Dziewczyny na innym forum polecaja testy PEPINO bo sa czulsze niz te standardowe bo wykrywaja juz stezenie Hcg od 10

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

hej dziewczyny
my tez wrocilismy do staran i okolo20go powinno byc wiadomo z jakim efektem.......

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

majowamama U mnie tez bedzie wiadomo ok 20 maja co wyniklo z naszych staranek Jestem jakies 8- 9 dni po ovu Chciala bym zeby ten cykl okazal sie szczesliwy

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

monia ladny wykres jestes z cyklem 2 dni przede mna, trzymam kciuki!

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

majowamama szczerze mowiac to dopiero pierwszy raz mierze temperature i nie wiem czy dobrze to wszystko oznaczam :P

A to dopiero 22 dzien cyklu wiec temperatura moze jeszcze spasc :( doszukuje sie jakichs objawow ale nic sie nie dzieje , kompletnie , zadnych boli , nic

Ja rowniez trzymam kciuki zeby Ci sie udalo!!!
A w ogole jak sie czujesz, masz jakies przeczucia? :lol:

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

dziękuje, przeczuc brak, oznak brak......

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 96 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Po stracie

Strefa czasowa UTC [letni]