Dzisiaj jest wt cze 02, 2026 10:07 pm

Forum ciąża

» Wszystko o dzieciach » Choroby wieku dziecięcego

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 200 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Awatar użytkownika

Finka idż na Sienną do laryngologa. (22) 620 90 78. Tam mają dobre terminy i dobrych lekarzy no i aparatura,obejrzą dokładnie kamerą i będziesz miała jasną sytuację.
Na Sanocką przyjmują lekarze z Niekłańskiej i terminy też są do rzeczy : (22) 822 47 18 laryngolog tam przyjmuje w czwartki ,chyba ,ze od lata coś się zmieniło. Powodzenia życzę. U nas te boczne migdały po zabiegu wyglądały jak przed zabiegiem, chociaż jak wół miałam napisane i powiedziane ,ze są przycięte.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Dobre Serce
Dobre Serce

Niaminia pisze:
Finka , przecież musi być powód żeby usuwać migdał / migdały wiec raczej nikt nie każe usuwać jeśli nie będzie szkodził , poza tym koło 7r.ż sam powinien zaniknąć .

Wiem ale mam wrażenie że ta nasza lekarka (chociaż bardzo ja lubię) to jest do usuwania pierwsza, dlatego stwierdzam że tak prędko teraz się nie podejmę usuwania kolejnego w razie gdyby uznała że są do przycięcia. Kamyk, na siennej byliśmy (trafiliśmy tam z polecenia właśnie naszej laryngolog) i stamtąd później do dziekanowa na usunięcie. Ale może faktycznie jednak na sienną pojadę. Tak nie są tacy wyrywni do usuwania.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

J. dwa dni temu miał usunięty trzeci migdał ..i niby miał mieć przycięte boczne, tyle że ma je prawie wycięte :( nie ma po nich śladu jak otworzy buzię, a lekarz powiedział że zostawił troche tkanki, na tyle mało żeby nie odrosły.... wyć mi się chce, bo ja sie na to nie zgodziłam

Migdały nie były jakoś bardzo duże, jak się kiedyś zmniejszyły to tak zostało...powodem zabiegu był ciągły katar i lekkie infekcje ( ale cały czas)...po zabiegu dowiedziałam się że ten zatkany nos to wina krzywej przegrody nosowe raczej a nie migdała...PO ZABIEGU

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Awatar użytkownika

Astarte przykro mi, chyba miałabym podobne odczucia do Twoich....

Offline Wyświetl profil  

Astarte mojemu synkowi (wtedy 3,5rż) usunięto 3 migdał i podcięto boczne (podcięto tez tak, że praktycznie do końca wycięli-zostawili trochę tkanki). Czemu Cię to martwi? Mi lek powiedziała, że tak się robi. Że nie usuwa do końca, ale dużo się wycina żeby nie odrastało. Synek jest rok po zabiegu i od roku antybiotyku nie brał. Nie choruje nic a nic. Jak ma infekcję typu katar to w końcu schodzi z nosa i nie trwa tygodniami + zapalenie zatok, tylko kończy się po tyg bez leków.

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Mojego synka czeka usuwanie migdałka, jutro jadę go umówic na zabieg, ale mam stresa:/ Dziś byliśmy u laryngologa i lekarka wsadziła mu palec w gardło, żeby sprawdzic ten migdał i synek miał odruch wymiotny i plunął krwią, po czym jeszcze 2 razy zwymiotował też krwią i jeszcze z nosa mu leciało, ja o mało nie zemdlałam:/ Czy to było normalne, tak miało byc czy ona coś nie tak zrobiła??

Offline Wyświetl profil  

Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Awatar użytkownika

alexa88 :shock:
nam nikt palca dziecku do gardła nie wkładał...

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

No własnie mnie to zdziwiło, ale lekarka powiedziała że mam podejśc z nim do umywalki i może chwilę leciec krew, więc myślałam że tak ma byc po prostu...Ale zaczyna mnie to zastanawiac teraz:/Dziecko jest przerażone,ma 4 lata i jednak odpuściłam dziś umawianie się na zabieg bo konieczne jest kolejne badanie (przez szpitalnego laryngologa) no a młody się już boi także poczekam do piątku z tym...Wsadzając mu palec w gardło chciała sprawdzic jakiej wielkości jest migdał czy co?? Bo skomentowała to w ten sposób: "jest ogromny, trzeba usunąc, nie ma innego wyjścia"....Moje biedne dziecko podczas tej wizyty przeżyło taką traumę że chyba już nigdy nie zaufa lekarzowi:/

Offline Wyświetl profil  

Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Awatar użytkownika

alexa88 u nas pani zaglądała , co więcej byłyśmy podczas brania antybiotyku bo wtedy jest podobno najlepiej. Wiem że tez rtg robią chyba czasem.
Co się dzieje że musicie usunąć migdał?

Offline Wyświetl profil  

Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Awatar użytkownika

alexa szok :!: Lekarz pediatra oglądając gardło i podejrzewając przerośnięty 3 migdał kieruje się wielkością tych bocznych widocznych jak się buzię szeroko otworzy. Doświadczony lekarz wie. Nam też nikt nie wsadzał paluchów... jezu chyba bym trzepnęła taką głupią babę :evil: Współczuję maluszkowi, że tak trafił :(

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Niaminia pisze:
alexa88 u nas pani zaglądała , co więcej byłyśmy podczas brania antybiotyku bo wtedy jest podobno najlepiej. Wiem że tez rtg robią chyba czasem.
Co się dzieje że musicie usunąć migdał?

mały od prawie roku ma ciągle powracające chrypki,które długo się utrzymują(nawet miesiąc), chrapie w nocy ale to już od dawna, mówi przez nos i w sumie od ok.miesiąca mam wrażenie że to się nasiliło, oddycha buzią no i jak przyszła zima zaczął często łapac infekcje gardła:/ Jeszcze jedna rzecz, to że głośno mówi/krzyczy, bajki sobie podgłaśnia, więc może to powodowac niedosłuch, więc dla mnie migdał jest jak najbardziej do usunięcia...Ale kurde jestem teraz taka wkurzona, że synek się tak nacierpiał przez głupią babę, zapytałam się jej czy to na pewno normalne, to powiedziała że tak może byc przez chwilkę no a że wcześniej nie miałam do czynienia z takimi rzeczami to uwierzyłam....W piątek pojadę z małym do szpitala i tam ich zapytam co na ten temat sądzą.

Offline Wyświetl profil  

U nas było kilku laryngologów i tak 1 lek oglądał 3 migdał przez jakieś lusterko ;) 2 lek. palec włożyła do buzi ale na dosłowie moment i fakt mój 3,5 latek nie był tym zachwycony, ale krew sie nie lała... 3 lek. oglądał migdał przez nos kamerką i to było najbardziej wiarygodne.

Offline Wyświetl profil  

Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Awatar użytkownika

alexa88 a badanie słuchu miał synek wykonane?

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

badanie słuchu miał robione po porodzie i potem jakoś dodatkowo i nam źle wyszło, miał coś chyba zatkane, nie pamiętam dokładnie, byliśmy u laryngologa miał przepchane takim jakby "drutem" i potem na kolejnym badaniu wyszło wszystko super

Offline Wyświetl profil  

Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Awatar użytkownika

Rozumiem.
Teraz dobrze byłoby wykonać i sprawdzić czy przez ten migdał powiększony nie ma niedosłuchu.

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Na 10 lipca mamy wyznaczony zabieg usunięcia migdała, z tym słuchem chcę sprawdzic czy wszystko ok ale to już po zabiegu bo teraz to chyba nie ma sensu

Offline Wyświetl profil  

Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Awatar użytkownika

My badaliśmy przed i po. Wszystko laryngolog wykonywał.

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

a właściwie to pójdę do naszej pediatry i zobaczę co ona powie na ten temat,bo do tamtej baby już na pewno nie pójdę:/

Offline Wyświetl profil  

Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Awatar użytkownika

Podpytaj może pediatrę o jakiegoś ludzkiego laryngologa. Tak u nas postąpiłam i dało radę .

Offline Wyświetl profil  

Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Awatar użytkownika

U nas był problem z migdałem, przez niego synek nie słyszał na jedno ucho. Dopiero 2 pediatra i 4 laryngolog do tego doszli.
Dostaliśmy na 3 tyg krople takie czarne, i po tym czasie migdał się zmniejszył i słuch wrócił.
Kontrolę mamy za 3 miesiące.

[*] [*] [*] [*]

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 200 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10

Forum ciąża

» Wszystko o dzieciach » Choroby wieku dziecięcego

Strefa czasowa UTC [letni]