Dzisiaj jest pt paź 03, 2025 4:50 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 17932 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80 ... 897  Następna
Autor Wiadomość

moon noooo czuc wiosne :D Od 2 dni sloneczko i dzis tez mnie obudzilo.. az chce sie wstawac i robic cokolwiek :D

Nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.

Offline Wyświetl profil  

witam :)) u nas dzis tez od samego rana słonko i niebo czyste oj oby tak cieplutko było juz codziennie :))

Offline Wyświetl profil  

bandziorek nooo ja sie tez juz nie moge doczekac tych cieplych dni :) Co prawda teraz troche musze pochodzic do pracy ale od 30 kwietnia prawie miesiac urlopu :D Wiec jakis wypadzik nad morze planujemy... :)

Nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.

Offline Wyświetl profil  

jmijeczka ale fajnie, w maju już powinno być cieplutko więc wypad nad morze to super pomysł :D

bandziorek i u nas jest pogoda cudna :D

ahhhh i pomyśleć że niebawem będzie tak ciepło że będzie można się pozbyć tych ciężkich kurtek ! ;) :lol2:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

hejka

i u nas cieplej, ja juz w wiosennej kurtce smigam (do auta i z auta do sklepu-ale zawsze ;) ) a w nast. weekend ma juz byc 13 stopni :shock: :D

my niby planujemy wypad nad ocean w maju czerwcu bo sie okazuje, ze mozna sobie wynajac domek na tydzien i jakby sie tak spiknac w 2 lub 3 rodziny to wychodzi niewiele wiecej niz place tu za wynajem :shock: ale to sie jeszcze zobaczy, czy bedzie taka opcja, jak akurat bedzie wolne w szkole ;)

dzis moja ekipa pojechala na basen, ale okazalo sie, ze pozno i jutro jada zaraz po sniadaniu... mala zostaje ze mna, bo trojki w wodzie by tata nie ogarnal, no ale zawsze to troche ciszej w domu ;)

moonkalee u nas kalosze obowiazkowo i to nie wzgledu na to, ze tu ciagle pada, bo az tak zle nie jest... no ale jak juz pada, a my na nozkach do szkoly smigamy, no to w normalnych tramkach nie dalo by rady... tak wiec kalosze i plaszcze przeciwdeszczowe to mus ;)

Offline Wyświetl profil  

Hej hej :)

U nas tez wiosennie sie zrobilo :D
Aczkolwiek wczoraj wiało na maxa.. az sie zastanawialam czy dobrze zrobilam ze z N wyszlam..
Dodatkowo wozek mi sie nieco rozpitolil..
Ale wzielam go wtargalam na to moje 3 pietro, wstawilam stelaz do wanny, umylam porzadnie a byl zasyfiony na maxa (a niedlugo Chrzciny) i wzielam tam cos pokombinowalam i naprawilam co mialam :D Bylam z siebie taka duuuumna hehehe :fkf: :fkf: :fkf: :fkf:
Pozniej pojechalismy zalatwiac restauracje na Chrzciny, a potem do Tesco po pajace i do Maca by cos zjesc :P Wrocilismy do domu padnieci.. wiec dzis odsypialismy..
Laski daly pospac wiec dzieki im za to :D

gocha ja tez juz w takiej wiosennej kurtce chodze.. bo jak na zlosc moja zimowa raczyla sie rozwalic pare dni temu.. ale to dobrze, zal mi bylo jej wyrzucac a teraz mam pretekst i juz spakowana lezy by wyniesc do pojemnika :P :P
No i ja kalosze osobiscie lubie.. wazne by byly.. wygodne, o ile kalosze moga byc wygodne to wlasnie takie posiadam :)

moon nooo czesto maj jest piekniejszy niz wakacje.. w kazdym razie i w maju planujemy i w sierpniu bo tez caly sierpien praktycznie urlop..
Musze tylko starszej paszport wyrobic bo ona z kolei w kwietniu pod koniec jedzie pierw do Krakowa (i chca zahaczyc o Czechy), pozniej z nami nad morze a pozniej w pazdzierniku ma leciec do mojego brata do uk.. :)

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Dzień dobry!

U nas wietrznie, wiatr gwiżdże gdzieś w dziurkach tak trochę filmem grozy podjeżdża :P

Zupa dla młodzieńca się gotuje, ja z mamą się kawusi napiłyśmy i odpoczywamy przed wyprawą na zakupy.

Kalosze to dobra sprawa, niestety moje łydki nie wchodzą w żadne modele więc mogę jedynie kupić krótkie ale one mi się nie podobają. U nas na podwórzu błotnie więc przydałyby mi się takie na wyprawy do ogródka ale cóż... mam łydki piłkarza i już :P

Ja sobie właśnie kupiłam kurtkę na wiosnę bo już mam dość chodzenia w płaszczu! Pojadę do Lidla i obejrzę gumaczki może się uda wsadzić w któreś łydę :P

Aaaa i skorzystałam ostatnio z porady brafitterki i okazało się że noszę w ogóle inny rozmiar stanika i cycki nie muszą leżeć mi na brzuchu!! jupi! wyglądam jakbym sobie cyce zrobiła :P co prawda wydałam majątek ale opłacało się! już nigdy nie kupię stanika na allegro albo bazarku czy markecie! wolę zapłacić 200zł i mieć stanik na miarę niż wyglądać jak stara babcia :) mam talię i brzuch jakby gdzieś zniknął. cudnie!

Mam chęć wrócić do ludzi, poszukać pracy. męczy mnie siedzenie w domu ale chciałabym opiekować się i mieć czas dla Wojtka... tylko jak to połączyć?

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

karaluszek ooo popieram, dobry stanik to podstawa.. ja tez ktoregos razu skorzystalam z pomocy i pani mi super dobrala.. co prawda wlasnie Triumpha czy cos takiego ale kupilam od razu dwa i cycki wygladaja bardzo dobrze.. niestety po ciazy moj biust pozostal wiekszy wiec czeka mnie znowu wycieczka do sklepu i zakupienie 2-3 sztuk rozmiaru wiekszego..
Co do powrotu do pracy i czasu dla dziecka - da sie wszystko pogodzic :)
Ja juz sie czwartku doczekac nie moge :D Hihihi wielki powrot po roku czasu prawie :)

Offline Wyświetl profil  

A ja najchętniej wiosna lato zostałabym jeszcze z synkiem, ale oczywiście jak znajdę prace to nie pogardze i pójdę wcześniej.

Obrazek Jaśminka ma 18 ząbków:-)

Offline Wyświetl profil  

Nooo wiadomo wiosna, lato najlepszy czas by z dzieckiem byc w domu.. ale praca rownie wazna.. dobrze ze urlop bede miec choc troche w te ciepełko na ktore tak czekam..

Offline Wyświetl profil  

Witam po dłuższej przerwie;))

U nas tez był bardzo ładny weekend, niestety my z niego nie skorzystaliśmy bo od piątku trwała u nas przeprowadzka... Jeszcze pełno roboty mi zostało a jestem sama z małym bo M wyjechał w delegacje:( Nie dośc że cięzko samej z Leo to jeszcze sama w nowym mieszkaniu:/ Jakieś dziwne odgłosy są aż troche się boje:P hehe wyobraźnia działa:P

Też patrzyłam na te kalosze jak któraś je zobaczy na żywo to może niech napisze coś o nich bo ja mam dosyć daleko do lidla nie chce mi się na marne jechać:/

Offline Wyświetl profil  

Witajcie my już w domku :)
namęczyłam się dziś na uczelni :P:

ja kaloszki znalazłam na all i właśnie dziś kupiłam
mam nadzieję że przyjdą fajne :)
http://allegro.pl/2339-kalosze-italy-of ... 62984.html

Ruda u nas ciągle jakieś dziwne odgłosy - nowy blok i wszystko się niesie ! ale idzie się do tego przyzwyczaić :)

karaluszek ooo tak stanik to podstawa :)
co do powrotu do pracy to wiadomo wszystko fajnie.. ale jak dziś sobie pomyślałam że może będę musiała iść do pracy to przecież ja się w pracy zapłacze za tym moim bąblem :P: po całym dniu w szkole, wczoraj i dziś już tęskniłam :P:

jmijeczka oo to zdolniacha z Ciebie :D :brv:
a kiedy macie chrzciny? my już planujemy roczek powoli.. i właśnie mnie olśniło że może w lokalu jakiś obiadek ?
my myślimy żeby podjechać do chorwacji na wakacje.. tylko ciekawe czy wypali i finansowo i organizacyjnie z małym - chcemy jechać autkiem :)

gocha ja też od dziś w płaszczyku, jak będzie chłodniej owinę się kominem i po sprawie :)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

monkalee BARDZO ladne te kalosze:)) dasz znac czy na zywo sa rownie urocze? wstawisz moze zdjecie?

A co do chrzcin to czy ktoras ma tylko slub cywilny albo wcale i chrzcila juz malenstwo? zastanawiam sie czy batmany nie beda robily problemow ze nie mamy koscielnego juz pomijajac to ze leo urodzil sie przed slubem:/ ja mam ksiedza wujka i on juz mnie przekreslil:/ to brat mojego ojca a nawet na moj slub nie przyjechal://

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

ruda te z lidla sa brzydkie, przynajmniej dla mnie. ja byłam w sobote w sklepie i je widzialam :)
nic szczegolnego.

my mamy cywilny i chrzcilismy Zu :)
nasz ksiadz na poczatku zapytał czy nie mozna połaczyc chrzcin ze slubem koscielnym a my ze nie. koscielny chcemy za rok i tyle.
wiecej nie wnikał.
poszukajcie w innej parafii, tak jak my.
chodzilismy na nauki p.małzenskie do zupełnie innego koscioła niz powinnismy i ze wzgl na ksieży zdecydowalismy sie chrzcic tam Zu a potem wziac koscielny.
musisz tylko miec pozwolenie od swojej parafii na udzielenie chrztu przez inna parafie. niestety takie maja przepisy, ale pomachaj przed nosem 100wką i od razu Ci wyda papierek.

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

black no wlasnie to sa zachlanne skurczybyki:/ oni to sie dziela na dwie grupy:P zachanne dupki dla ktorych liczy sie tylko kasa i oszołomy ktorzy maja kase gdzies ale czepiaja sie wszystkiego:/ Az sie czasem zastanawiam czy nie odpuscic sobie tego chrztu... Bo w sumie jaki jest tego sens? NIkt z nas do kosciola nie chodzi a przeciez tu chodzi o to zeby przekazac dziecku wiare. Ja dziekcu mogę przekazać to w co wierze.. ale do kościoła za rękę prowadzić nie będę bo dla mnie ten cały kościół to oszustwo:/ No i badz tu madry:/

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

ruda no tak..zrobicie jak uwazacie ale jesli wogole nie ochrzcisz dziecka to wtedy zacznie gadac cała rodzina.. i tak pisałas ze wujek i brat ojca sie wypieli na Ciebie.
po co dodatkowy stres. idz ,daj w łape i ochrzcij.
bedziecie chodzic to bedziecie. 2x w roku tak jak swieta - tez mozna :) nikt nie zmusza latac co niedziele.
a nie bedziecie to nie :) ale mały bedzie miał akt chrztu i wszystko na papierze ,pozniej jak dorosnie bedzie wdzieczny - tak mysle :)

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

moon Chrzciny 1 kwietnia w Poniedziałek Wielkanocny :)
Z racji ilosci osob i malego lokum robimy w restauracji.. pewnie i roczek przyjdzie nam tez tak zrobic..
Mi sie marzy Norwegia na wakacje.. ale to cholerne drogie wakacje by byly.. :)
A poki co mamy inne plany zwiazane z odkladaniem kasiury :)

ruda ja jestem po rozwodzie.. zero problemow, z niczym, zadnych papierkow niczego. Ksiadz wyrazil sie jasno: jego nie interesuje zycie rodzicow tylko sakrament dziecka..

Offline Wyświetl profil  

jmijeczka to Ci sie ksiadz z prawdziwego zdarzenia trafil... wiekszosc jednak odstrasza, dziecka nie ochrzcza bo nie ma slubu itp. komu laske robia? (łaskę-zeby nie bylo :P) :roll: nie rozumiem, serio... aaaa no... jak plany sa to odkladac kasiure a sie powczasuje pozniej, wczasy nie zajac, nie uciekna (taka mam nadzieje, bo mnie jeszcze nigdy nie bylo dane pojechac gdzies wypoczac... wyjazdy do PL - cale dwa- choc prawie miesiac trwal kazdy z nich, to jakis koszmar... ten sie obrazil, bo u niego tylko na kawie, ten bo tylko jedna noc, a ten, ze nie mielismy czasu itd. moge bez konca wymieniac ;) )

jak ktos ma jakies problemu z ksiezmi to ja chetnie tesciowej wypozycze :P: stwierdzila, ze ona nam pozalatwia chrzty i slub, pomimo, ze ja nawet biezmowania nie mam :wo: widzicie, jakie kobita ma chody u "duchownych" :loo: :loo: :loo:

ruda masz potrzebe chrzcij, nie masz, olej sprawe... gadac i tak beda skoro slubu nie macie koscielnego... u mnie juz spac po nocach nie moga... no coz, przynajmniej o mnie nie zapomnieli ;)

Offline Wyświetl profil  

widzę ciężki temat chrzcin :D
my po kościelnym więc nie było problemu. Ale znajomi też tylko po cywilnym i ochrzcił im dziecko bez gadania.. no chyba że sobie pod nosem :P:

jmijeczka nooo to zbierajcie :)
wielkanocny poniedziałek będzie dla małej prawdziwie "lany" :)
ahhh i pomyśleć że rok temu na Wielkanoc (w sumie przed bo w wlk Pt) urodził się mój synek :wo: jakoś tak dziwnie.... :wo:

ruda spytaj innego księdza i zdecyduj. Może inny nie będzie robił problemu :)

gocha tak to jest, każdy myśli że skoro przyjechaliście to będziecie jeździć ciągle po gościach .. a Wy w końcu przyjechaliście odpocząć :)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

moonkalee a no bo z ksiedzem, jak i z urzednikiem, nauczycielem, czy lekarzem, zalezy na kogo trafisz, ale trafiajaja sie tez i ludzie, jak widze ;)
no w takim wypadzie do ojczyzny to najgorsze to jezdzenie wlasnie :roll: i tak nie mamy zle, bo w sumie K. jakies 50 km. ode mnie mieszkal, wiec do przezycia... ale on ma dziwne upodobanie to odwiedzania kuzynow, kuzynek, wujkow, ciotek... a ja niekoniecznie... skoro jezdzimy do PL raz na 2.5 roku (znaczy od ponad 6 lat bylismy 2 razy i poki co, niewiadomo kiedy pojedziemy po raz kolejny), to mogliby sie zgrac i zjechac sie skoro tak strasznie chca nas zobaczyc :roll:

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 17932 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80 ... 897  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]