Dzisiaj jest pt paź 03, 2025 4:47 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 17932 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76 ... 897  Następna
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

eliza mały wcale nie musi sie zarazic :)
pamietam ze u nas bylo tak ze najpierw był maz, po tygodniu ja i myslałam ze po tygodniu ode mnie zarazi sie Zu a jednak dała rade i wyszła z tego zdrowo :)
nie kichaj na synka i wietrz mieszkanie.

na katar polecam inhalacje z soli fizjologicznej i masc majerankowa pod nos.
zdrowiej!

uffff
u nas dzis dzien zupelnie inny niz wczorajszy.
duza poprawa w zachowaniu.
płacze jak znikne ale staram sie obracac to w zabawe.. gorzej jak potrzebuje posiedziec w WC :P
z tym juz gorzej.
byłysmy na spacerze, potem poszłam do fryzjera i umowiłam sie na makijaz slubny nr 2.
wkoncu fryzjerka polecona przez tesciowa i nawet całkiem sympatyczna.
zaproponowała takie kolory jakie lubie wiec moze byc ciekawie.

tak poza tym to nasz "Raczek" dalej przebiera nozkami.
mowi "baaaaaaaaaa" co znaczy bach. jak tylko cos upadnie to krzyczy baaaa :)
a no i wiecznie chce byc u mnie na rekach, jak mąż wezmie to zaczyna płakac..
ehh

no nic. nie mam co narzekac.
dzien bardzo udany.
oby kazdy byl taki.

a jak u Was???
bandziorek jak zupa? smakowała?

moon??

haha moon a ja Ciebie wołam w tym samym czasie :P

oj jestes bystra kobita.
tak jest.. po 19stej to moj czas na forum :)
Zu zasneła przed 19, wiec jest luz.
raz zapłakała wiec poszłam,ponosiłam i spi.

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

witajcie :)
ale się jakoś cicho zrobiło ostatnio :wo:

my już na nogach od 6:30 :)
nocka jak na nas to super - całą mały spał u siebie w łóżeczku :D z 2 pobudkami na butle :)
hmmm najgorzej że ja nie mogę zasnąć potem jak już do niego wstaję :roll: więc mam przynajmniej 20min wyjęte :roll:

black hehe no to oby było coraz lepiej :)

a ja oglądam ddtvn, mąż w pracy. Idę na śniadanie i kawkę, mały lata po podłodze..

bandziorek Twoja Lara już chodzi ? czy jeszcze cieszysz się spokojem :D

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

O matko.. dla mnie 6 30 to środek nocy:P My śpimy do 7:30-8 czasem nawet 8:30 Dzis to nawet nie wiem, ale chyba wcześnie bo M go obudził wychodząc do pracy... Drzwi nam skrzypią, tzn skrzypiały kazałam mu przed wyjściem popsikać! No i Leo sie chyba nie wyspał bo teraz znowu się położył.

Offline Wyświetl profil  

witam sie :))

moon jakos wczoraj nie miałam natchnienia do pisania.. jaks tak mnie dzien przytłoczył ..
dzis jest podobnie .. ale nawet w DDTVN mówili własnie ze przedwiosnie czyli to co teraz mamy.. to ciezki czas dla naszych organizmów ze niewyspanie zadzi.. ze trzeba wiecj ruchu i witamin . a u nas jakos tak niemrawo wszystkko :)) trzeba sie wziasc za siebie :)

Laryska juz chodzi odkad skonczyła 9 mies :)) takze teraz to ona biega po domku :)) jest wesoło szczegolnie jak sie z psem ganiaja:)) smeisznie to wyglada.. ona mmi zabiera zabawke i zaczyna uciekac przy czym piszczy i krzyczy ..a pies probuje je odebraz zabake i tak w kólko :))

black zupka wyszła ale jakos Lara nie miała ochoty na nia .. wiec zjadłam sama a ona obeszła sie smakie .. nie to nie :)
Ciesze sie ze Zu powoli zaczyna dostrzegac ze raczkowanie jest fajne i dobrze ze masz takie podejscie ze obracasz wszytko w zabawe moze jej minnie jakos szybko te płakanie :)
Ja sobie z ciekawosci zajżalam do kalendarza i mam tam zapisane daty
Lara miałą 6,5 mies jak zaczeła raczkowac a 7 mies jak sama zaczeła wstawac w kojcu i stała :)
a 7 Grudnia czyli miała 9,5 mies jak chodziła sama :))

Jej jak to szybko sie dzieje !! jesze tyle przed wami black bedzie dobrze:))

Offline Wyświetl profil  

ruda mój mały też niedospany mąż wchodząc do pracy go obudził. A że spał u siebie a nie w naszym łóżku to wołał mamę i się rozbudził :) Ale on czasem lubi tak rano wstawać :wo: zazwyczaj wstajemy ok 7 :P:

mały śpi mam chwilę chyba popatrzę na moją pracę mgr....... :wo: do soboty powinnam mieć jakieś 40 stron a mam jak na razie.. 6 zdań :D

bandziorek ooo to super :) mój właśnie od 2 dni śmiga wzdłuż rogówki i spowrotem :P: i potrafi tak przez pół godziny :P: i puszcza się już i łapie równowagę :) ciekawe kiedy pójdzie :) myślałam że nie nastąpi to szybko bo on wcale się nie garnął do wstawania - bardziej do raczkowania i czołgania :)

mówiłam że jakieś przesilenia ja normalnie umieram ze zmęczenia :wo: i bez 2 kaw nie idzie żyć... do tego mi niedobrze :wo: jakoś jeść nie mogę... :?

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

moon no to poszła od komputera i pisac prace prosze !! :)
Napewno sie niedlugo zdecyduje zobaczysz nawet nie bedziesz wiedziała kiedy zacznie chodzic :D
Juz mu niewiele zostało :)
Tzakrze trzymam kciuki ;)))

OO tak kawa dobra sprawa .. ide sobie zrobic:)) tak dobry pomysł :)

Offline Wyświetl profil  

bandziorek hmmm tylko w tym problem że pracę muszę pisać na kompie :lol2: dobre sobie :P:
poza tym nie mam ciekawej literatury i tu jest pies pogrzebany :wo: z czego pisać jak nie ma z czego ? :wo: hmmm ale już się rozeznałam że nie tylko ja jestem w czarnej d*** z pracą więc może nie będzie tak źle :D :P:

hmmm szkoda że moja kawa już się skończyła..
nie chce mi się robić obiadu dziś, mały ma zupkę wczorajszą, a męża nie ma więc chyba sobie daruję :D

Laryska agentka lata za psem :) ale przynajmniej ma zajęcie :D i to jakie fascynujące :) no ciekawe pewnie pójdzie z zaskoczenia, ostatnio wszystko tak łatwo chłonie i uczy się z dnia na dzień tyle że szok !

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

moon no własnie dopiero jak napisałam to sie zorientowałam ze pewnie praca na kompie powstaje no ale juz poszło .. :D:D:D
Napewno bedziessz miała jakies natchnienie wiec nie martw sie na zapas cos sie naskrobie ;)))

Ja jescze sie nie zwlekłam z kanapy do tej kuchni po kawe:) jezuuu jak mi sie nie chce :D
Straszne to jest !! dzieco spi a ja grzeje kolana laptopem :))

Teraz wlasnie dzieci uczas sie najszybciej faktycznie !! ja tez pamietam ze z dnia na dzien mała umiała wiecej !! w oczach rosły jej umiejenosci :) teraz juz tak sie tego nie widzi .. ale zaczyna juz powtarzac po nas czynnosci jak pokaze jej jak sie myje raczki a jak brzuszek to tez pokarze sama .. albo jak zapytam jak sie przytula misia to znajdzie i przytuli a jak powiem gdzie jest piesek i poglaskaj pieska to tez wykona!!! no takze teraz takie umiejetnosci kształtujemy :))

Ah wspamiałe sa te pierwsze umiejetnosci tyle radosci to daje !!

Offline Wyświetl profil  

bandziorek Mój mądralek już zna wszystkie swoje zabawki z nazwy, przytula ja, całuje no szok ! Jak mi gdzieś ucieka wystarczy że powiem " a gdzie jest.... ? poszukaj, przynieś mamusi " i skubaniec zawraca i szuka zabawki i mi przynosi :) albo jak zaczyna marudzić i popłakiwać to też zagaduje gdzie są zabawki i idzie i się zajmuje :)

no i nici z pisania bo mały wstał z krzykiem :wo: chyba będzie potrzebna jeszcze jedna drzemka w takim razie bo coś wcześnie jest a on już po spaniu :wo:

u nas wyszło :sw:
chyba jednak pójdę na spacer, szkoda tylko że w przemakających butach :lol:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

hehe no dokładnie tez czasem probuje odwucic uwage małej jak sie brzydko zachowuje tak jak piszesz:)) hihihmamy swoje sposoby!!

Moze jemu tez pogoda nie podpasiła i taki marudny wstał..

Oo słonko mówisz jej zazdroszcze:)) a kalosze gdzie ??

Offline Wyświetl profil  

U nas też ładna pogoda, ale ja jeszcze nie wyzdrowiałam i niestety, siedzimy w domu.

Obrazek Jaśminka ma 18 ząbków:-)

Offline Wyświetl profil  

kalosze musze kupić :wo: widziałaś gdzieś może w sieciówkach ? zwykłe, czarne :)

eliza jak masz tylko katar to możesz iść załapać trochę świeżego powietrza. Chyba że nie masz ochoty i źle się czujesz

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

dzisiaj się obudziłam do tego kataru z bolącym gardłem. Nawet nie mogę śliny przełknąć, ale nie kaszle.

Offline Wyświetl profil  

moon[/b no wsumie nie widzialam ostatnio nigdzie kalosza:) trzeba sie rozejrzec;)))

[b]elizka
zdrowiej szybciutko :))

Offline Wyświetl profil  

Hej dziewczyny, jestem grudniówką. Gdzie się podziało forum grudniowych mam?
Eliza 982, współczuję choroby. Mnie też jakieś choróbsko pobierało, ale udało mi się wyleczyć. Na ból gardła polecam wodę z solą i płukać kilka razy dziennie. A katar leczony i nieleczony i tak trwa 7 dni :( . Tyle Ci mogę pomóc.

Offline Wyświetl profil  

kaja miałyśmy tu jakąś grudniówke. Dziewczyny są na fejsie z tego co Twoja koleżanka pisała, ale zapraszamy do nas.

Offline Wyświetl profil  

eliza oj kurcze to faktycznie coś Cię dopadło. Kuruj się kuruj bo wiosna idzie :)

bandziorek no muszę się rozejrzeć bo dziś znowu skarpety mokre do kostek :D jutro jadę do rodziców przywiozę sobie inne buty :p:

hmm wróciłam ze spaceru, było super tak cieplutko już !!!! Ale się umordowałam bo łaziłam 1,5h :wo: wyszłam z wprawy :roll:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

moon ale ja tez posżłam z psem to tak samo buty przemokły tylko trapery mi nie przemakaja ale one takie ciezkie ze ciezko sie chodzi a tej chlaapie :)))

My bylismy na zakupach wiec juz na spacer sie nie bede wybierac bo sie namordowałam z zakupami :) teraz dziecko spi a ja nie wiem co ze soba zrobic wiec pisze:) jakos ak sennie znowuu :/

Offline Wyświetl profil  

Wiecie co dziewczyny, jak tak piszecie to zazdroszczę Wam takich "dorosłych" dzieciaczków. Moja córunia dopiero skończyła 2 miesiące i nie mogę się doczekać kiedy będzie większa. Styczniowe dzieciaczki z 12 roku już zaraz będą biegały, a nam do siedzenia daleko...

U nas też brzydka pogoda i na teraz to naprawdę najlepsze kalosze. Jak gdzieś znajdziecie jakieś fajne to piszcie bo i ja muszę sobie kupić :) . Już się doczekać nie mogę jak ciepło będzie. Do jakiegoś parku będzie można wyskoczyć, albo na plaże jechać :D .

Offline Wyświetl profil  

bandziorek ładnie ta Twoja Laryska śpi w dzień :) u nas jest albo jedna dłuższa - ok 2h, albo dwie takie do godziny - zazwyczaj jak jest druga to na spacerze :P ale za to pada mi po 19 i nie muszę go lulać tylko grzecznie zasypia przy butli :)
swoją drogą Ty dajesz małej butle przed snem ? czy już kolacja wcześniej i tyle ??

kaja ani się obejrzysz a Twoja będzie tak duża !! ja pamiętam jak dziś jak byłam jeszcze z małym w szpitalu po porodzie :) to fakt takie dzieciaki są najfajniejsze bo już kumate bardzo.. ale mi strasznie szkoda że on tak szybko rośnie :( mógłby być taki zawsze :)

heh właśnie moje dziecko co chwila wędruje do tv z młotkiem i ma chęć sobie postukać :P: i tylko się ogląda i cieszy czy po niego idę czy nie :D

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 17932 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76 ... 897  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]