Dzisiaj jest ndz paź 05, 2025 12:08 pm

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Po stracie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 885 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45  Następna
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

madziarek - trzymamy więc kciuki :)

Dziewczyny, dobrze, że takie objawy ciążowe macie, mój gin zawsze powtarza, że martwi go brak tych objawów :) chociaż wiem, że łatwo nie jest jak tak męczy...

i na zawsze w naszych sercach: nasz Aniołek - [*] ok. 14 t.c. - 05.2007 [*]

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Bry wieczorem

Mask0 mój ginek tez mawia, ze rzyganie to dobry objaw, wiec tego sie trzymalam, była spokojna jak mnie męczyło.

Jankesowa super wiadomosci przyniosłaś, bedziemy miały dzieciaczki w takim samy wieku ;) Ciekawe co nam sie teraz urodzi :) Może odwrotnie, tobie dziewczynusia a mnie piękne jajeczka??

Kaktus Michalina złapała to od swinki morskiej. Gadałam lekarzom, ze swinia też wyłysiała i ze czesto choruja te zwierzaki na grzybicę, ale każdy tylko machał reka, bo nie było objawów skórnych.
Ale jednak wyszło na moje :?

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

margola no tak w tym samym wieku key masz wizyte teraz ja 19 i tylkiem trzese

Nasze Serduszko 07.04.2010r - 9 tc (*)

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Jankesowa miałam teraz 7 lutego, juz genetyczne, poki co wszystko z maluche jest OK, ale też trzeslam tylkiem, wiec nie bede ci tutaj pocieszen pisac, bo to i tak nic nie da :) Poki nie usłyszysz, ze małe zdrowe, to bedziesz miała cykora :)

Ale oczywiscie życzę ci kochanie powidzenia i nie licze na inne niż dobre wieści ;)

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

margola u mnie nie tyle stres o super wynik usg ale czy wsio ok czy serduszko pika nadal.... tak juz mam nic nie zrobie dopoki na usg nie zobacze malenstwa bede zyc w stresie cale szczescie ze moj gin tto rozumie i usg co wizyte robi, to super ze u Ciebie ok po Usg :)

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Jankeswoa rozumiem, ja nawet stresy przezywam jak juz ruchy czuje, ale Miśka zwykle w dzien wizyty siedziała cicho jak myszka :)

Teraz tez portkami trzese.
Ja nie brałam kwasu foliowego, nawet jak sie doqwiedziałam o ciazy, jakos zupelnie mi z glowy wyleciało, ale dzieki Bogu wszystko ok.
Serce jak dzwon... oby szczesliwei do finału ;)

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

margola w pierwszej ciazy bralam kwas i poronilam z Gracjankiem nie bralam i caly i zdrowy teraz tez nie biore. mam luteine dowciapna i tyle 8)

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

hejo

na wstępie gratuluję mamuśkom-brzuchatkom!! fajnie wam!! 3mam za waszej dwójki zdrowie kciuki i kibicuję do szczęśliwego dnia rozwiązania :D

Meg smutne co piszesz, kibicuję wam, oby wszystko się zakończyło szybko i w pełni zdrowia, współczuję sytuacji i stresu!! zdrowia zdrowia i jeszcze raz zdrowia dla M.!!

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Kika witaj! Bosz... ty żyjesz kobieto!
Odzywaj sie czesciej :)

Za kciuki dziekuje oczywiscie ;)

Meg daj znać jak malutka. Bo ostatnio o was duzo mysle.

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Hej ;) Może się przedstawię ;) Monika lat 24 z pod Poznania ;)
Jedna strata w 2009 roku w 10 tygodniu ciąży.. ciąża obumarła bez żadnych objawów.. Dowiedziałam się w 13 t.c na rutynowej wizycie u lekarza.. słowa "Serce nie bije" były w moim życiu największym koszmarem.. później szpital.. zabieg.. i słowa lekarzy "niech się Pani nie martwi jest Pani młoda będzie Pani miała jeszcze dzieci.. " Słowa w ogóle nie trafne w takiej sytuacji :/ Płacz ból psychiczny i fizyczny nie od opisania.. później wyniki histopat. i przerażenie lekarzy.. jakieś słowa których nie rozumiałam.. skierowanie na oddział onkologiczny.. no i straszny strach bo onkologia kojarzyła mi się z jednym.. na szczęście bHcg zaczęło po miesiącu spadać.. po 4 było już 0.. było podejrzenie zaśniadu groniastego.. no i zalecenie lekarzy by przez rok się nie starać o kolejne dziecko.. i znów łzy. Tak bardzo pragnęłam być mamą.. ramiona po stracie stawały się tak ciężkie.. tak puste.. serce pękało..później psycholog.. nie radziłam sobie.. strata i podejrzenie zaśniadu który jest rakiem :shock: łzy łzy łzy.. Dobrze że On był przy mnie.. mój kochany P.. po ponad 3 latach się udało :) jestem w ciąży :mrgreen: Termin na 5 Września 2013 :P: Radość ogromna.. ale i strach.. strach czy tym razem się uda.. na ostatniej wizycie wszystko było ok! Był to 10 tydzień.. kosmówka ok.. dzidzia ruszała łapkami i nóżkami :) mam nadzieję że ze mną pozostanie na zawsze :) ehh to się wygadałam :P: ulżyło ;)

blog o aniołku gdyby ktoś chciał zobaczyć jak przeżyłam stratę.. : dlamojegoanioleczka.blog.onet.pl

Aniołek (*)

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Witaj monisiasl! I pisz! To rzeczywiście pomaga!
Przeszłaś, widzę, dużo... współczuję..

Jak czytam te nasze historie to czasem wydaje mi się, że są aż nieprawdopodobne..
Na szczęście zwykle życie ma dla nas przygotowane i te lepsze czasy :)

Meg, Madziarek, Malgorka, Jankesowa, Kika - co u Was?

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

mask0 Dziękuję za miłe przywitanie.. :)

Poczytałam też troszkę Wasze historie.. tak nie da się opisać jak życie czasem nas doświadcza.. i ja nie wiem dlaczego.. Kurcze człowiek stara się żyć godnie.. a tu takie tragedie..

Ale mam nadzieję że po burzy wstaje słońce... i że te aniołki tam na górze kibicują nam niemiłosiernie :) i że sprawiają że powraca na naszych twarzach uśmiech.. :) Wierzę że wszystko w życiu dzieje się po coś.
Mam nadzieję że tym razem będę szczęśliwą ziemską mamą :) że mój mały anioł stróż pozwoli mi szczęśliwie donosić ciążę :)

Aniołek (*)

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

monisiasl pisze:
Ale mam nadzieję że po burzy wstaje słońce... i że te aniołki tam na górze kibicują nam niemiłosiernie :) i że sprawiają że powraca na naszych twarzach uśmiech.. :) Wierzę że wszystko w życiu dzieje się po coś.
Mam nadzieję że tym razem będę szczęśliwą ziemską mamą :) że mój mały anioł stróż pozwoli mi szczęśliwie donosić ciążę :)

TAK TAK TAK TAK TAK TAK!!!

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Witajcie kochane,u nas nowiny sa takie ze jest wynik i jest to gwiazdziak o najnizszym stopniu zlosliwosci,wlasnie ruszyl proces zalatwiania wyjazdu do USA, czekamy na decyzje z funduszu zdrowia odnosnie refundacji,lekarze mowia ze raczej na 100%bedzie pozytywna odpowiedz bo Martyna spelnia kryteria.Zamiast oklahomy bedzie prawdopodobnie Floryda i mozemy tam spedzic nawet ok 3 miesiecy,wszystko idzie do przodu wiec teraz trzeba czekac. Jak to mowia nieszczescia chodza parami ,2 dni tak mnie zab bolal jak jeszcze nigdy w zyciu ale dzis bylam u dentysty i juz jest super,gorzej ze wczoraj w drodze do pracy auto mi siadlo i juz nie ruszylo cos mi sie wydaje ze silnik zdechl,auto nie stare nie duzo przejechane a tu taka niespodzianka ,mamy jeszcze 2 auta ale co z tego skoro manuale a ja mam prawko tylko na automat:(

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

meg... to straszne, co piszesz... niewyobrażalne pewnie, dopóki nas nie dotyczy...
Ale jeśli najniższy stopień złośliwości i dobra terapia to mam nadzieję, że duża szansa na wyzdrowienie?
U dzieci zresztą też chyba większe szanse powodzenia, prawda?
Mam chrześniaka - teraz już dorosły chłopak, który miał w dzieciństwie nowotwór, na szczęście teraz wszystko jest w porządku, nawrotów nie ma :)
Będę z Wami myślami, pomodlę się za Was - żeby wszystko się ułożyło dobrze.

Co do samochodu to może to nie aż tak poważna usterka? my ostatnio mamy co chwilkę jakiś problem (a też niby nie tak stary jeszcze ten samochód), ale na szczęście wszystko da się szybko i niedrogo naprawić - ot, zużycie jakiejś uszczelki, akumulatora, itp.

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

meg kciukamy :)

pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Meg życzę wam powodzenia! Będzie dobrze! Musi i koniec!
Mysle, ze to dobre wiadomosci i po leczeniu malutka bedzie zdrowa. Ale wiem, ze sie boisz, wiec wirtualnie przesyłam uściski i dobre fluidki!

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Witajcie kochane,dzis dostalam pozytywna odpowiedz ze szpitala i jedziemy do USA na terapie.Moze jutro sie dowiem kiedy dokladnie ale mysle ze za ok 2 tygodnie. Utworzylam strone dla Martynki ale nie wiem czy moge tu wkleic.

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Meg - ja bym chciała, żebyś wkleiła link, zresztą to przecież nie jest strona komercyjna, a takich tylko chyba wklejać nie można... ale może niech moderator się któryś wypowie...

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

mask0- jak wpiszesz w google gofoundme to ci sie wyswietli strona i w serch wpisz Help for Martyna.Co u Ciebie slychac nowego?

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 885 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Po stracie

Strefa czasowa UTC [letni]