no to tak
chciałam odchudzić męża poszlismy do dietetyka i sama skorzystałam
-pierwsze co mi pani dietetyk powiedziała ze musze jeść max co 2.5 -3 h
-druga rzecz ze sniadanie najpóźniej pół godz po wstaniu ( zdarzało mi się jesc 3-4 h po wstaniu)
-rozpisała mi dietę 1600 kcal na 6 posiłków dziennie bo wstaję ok 6 i kładę się spać ok 22
-ograniczyć trzeba na maksa słodycze ale np w zamian za to mam drożdżówkę na podwieczorek albo porcję lodów
- przy mojej diecie porcja makaronu z sosem bez mięsa to 6 łyżek więc jak dla mnie to mało ale np woreczek kaszy bądź ryżu z sosem bez mięsa to już sporo czasem nawet za dużo więc wolę to niż makaron
- brązowy ryż można i np mam na obiad pół paczuszki ryżu pół groszku konserwowego i jedną paprykę czerwoną

i można się tym najeść i ku naszemu zaskoczeniu jest to smaczny obiad
- mięsko najlepiej gotowane na parze albo pieczone w rękawie i zawsze mam bez ziemniaków z surówką
- ograniczać trzeba również owoce nie znaczy nie jeść ale np jak muszę coś podjeść to najlepiej marchewkę ogórka kiszonego jabło czy pomarańcza ma więcej kalorii
jesli któraś z was chce to mogę na maila wysłać przykład diety która mam chociaż ja polecam dobrego dietetyka bo moja np pytała co lubię bez czego zyć nie mogę czego mi nie rozpisywać
schudłam od wrzesnia 6 kg chodze na siłownie zmieniłam rozmiar z 42 na 38
na święta i ferie dietę odpuściłam ale waga nie poszła dużo do góry coś ok pół kg szybko spadła jak wróciłam do diety zresztą powiem wam że taki sposób jedzenia bardzo mi odpowiada nie mam napadów głodu np co mi się notorycznie wczesniej wieczorami zdarzało oczywiście podjadam też od czasu do czasu słodycze wiec te 6 kg nie jest moze oszałamiające na tyle miesięcy ale już więcej nie potrzebuję chudnąć według swojego mniemania

i dlatego już sobie na więcej pozwalam
najwazniejsze że nie chodzi się głodnym sa małe przyjemności

moge tez pieczywo ale ilosci ograniczone dla przykładu podam mój dzisiejszy jadłospis
sniadanie numer jeden
jogurt naturalny z 4 łyzkami musli
śniadanie 2
pomarańcza i 10 szt migdałów
sniadanie 3
drożdzówka
obiad
ryba w panierce 150g ( całkiem spory kawałek dorsza) surówka z garsci sałaty pomidora i ogórka kiszonego (po sztuce nie dodaje oleju)
podwieczorek
200 ml lodów wanioliowych
kolacja
bułka grahamka z masłem i kielkami