Dzisiaj jest ndz paź 05, 2025 7:59 am

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Po stracie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 96 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Czy są tu dziewczyny, które we wrześniu 2013r. miały na świecie przywitać swoje małe dzieciaczki, ale los pokrzyżował ich plany??
Musze gdzieś się "wygadać", a wiem, że Wy mnie zrozumiecie, ponieważ przeżywacie to samo.
No więc tak... 19 stycznia, zrobiłam test zobaczyłam 2 cudowne wymarzone, wyczekane kreseczki, czym prędzej chciałam, żeby "Nasz cud" potwierdził lekarz. W poniedziałek 21 stycznia (w dzień babci) za raz po pracy pobiegłam do lekarza, ponieważ wyprosiłam, żeby mnie przyjął -on potwierdził tą cudowną wiadomość. Dostaliśmy zdjęcie usg, na którym było widać pęcherzyk z tarczką zarodkową, od razu dostałam skierowanie na badania krwi oraz moczu, no i lekarz kazał przyjść za 3-4 tyg. To był najszczęśliwszy dzień w naszym życiu, o dziecko staraliśmy się od 2 lat. Było ciężko, ponieważ choruje na Hashimoto. No i gdy już zaczęłam tracić nadzieje stało się, pomyślałam w końcu będę mamą, a mój mąż cudownym tatą. Nie minął nawet tydzień od wizyty, gdy w niedziele rano (27.01.2013) zaczęło się plamienie. Na początku była to tylko brunatna wydzielina, nie było jej dużo, ale już się zestresowałam, próbowałam się dodzwonić do swojego lekarza, ale w niedziele nie odbierał. Postanowiłam, że poczekam, aż mąż wróci z pracy i od razu pojedziemy do szpitala. Położyłam się i leżałam, po 2 godz. wstałam do toalety, wtedy na bieliźnie zobaczyłam już żywą krew. Od razu udałam się do szpitala, nie czekając już na męża. Po całej biurokracji lekarz w końcu mnie zbadał, zrobił też usg i wtedy SERDUSZKO U MOJEJ DZIDZI JUŻ BIŁO ! Lekarz powiedział, że nie widzi żadnego krwiaka, z dzieckiem też na chwile obecną było w porządku, więc powiedział, że zostawi mnie w szpitalu, ponieważ o każde życie należy walczyć. Po zobaczeniu serduszka, wstąpiła we mnie jakaś taka nowa nadzieja. Od razu podano mi kroplówkę z magnezem i luteinę. Leżałam i czekałam na kolejny cud. Jednak każde wyjście do toalety to był ogromny stres, za każdym razem leciało dużo krwi, również skrzepy. We wtorek nie miałam już nadzieji na to, że z ciążą jest ok. Jednak lekarze kazali czekać, w środę wyprosiłam panią doktor o usg, aby sprawdzić czy moje maleństwo jeszcze żyje. Zgodziła się. Nie było dzieciątka ;( Zostały tylko reszki pęcherzyka. W czwartek przeprowadzono łyżeczkowanie i puszczono do domu.
Nie umiem się ogarnąć...Dlaczego musiało się tak skończyć, po tym gdy na usg widziałam już bijące serce mojego dziecka ;(
Dziewczyny jak Wy sobie z tym radzicie?? Dla mnie to najgorsze co mogło mnie spotkać-stracić dziecko o które tak długo się staraliśmy...A jeśli na następne znowu przyjdzie mi tyle czekać i też się tak skończy?? Tyle pytań chodzi mi po głowie...

Przepraszam za tak długi i chaotyczny tekst.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Czemu tutaj tak cicho ?? :(

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

kasia ja rowzniez stracilam moja fasolke i rowniez mialam byc wrzesniowka... tylko, ze ja nie potrafie na forum pisac o swoich odczuciach, o tym co mysle... jest mi zle i codziennie placze, jak nikt nie widzi... wiem, co czujesz, choc ja serduszka jeszcze nie widzialam... i nie rozumiem absolutnie co sie stalo, bo 3 ciaze donosilam bez ZADNYCH problemow :roll: dlatego ani chwili nie wachalam sie, zeby pochwalic sie na forum, ze sa dwie kreski!!!

czy to mialo byc Wasze pierwsze dziecko?
widzisz, ja mam juz trojke i musze chodzic usmiechnieta, mam dla kogo zyc i tak sobie tlumacze... mniej tez czasu na rozmyslanie... rozmyslam wieczorem, bo w dzien naprawde ani chwili spokoju (nawet jednej spokojnej sekundy)... nie bede umiala Cie pocieszyc... ale wierze, ze juz niedlugo dolaczysz na dlugo dlugo, jako ciezarna, a pozniej swiezo upieczona mama...

sciskam mocno... :-{:

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Tak , to nasze pierwsze dziecko. Dręczy mnie myśl, że teraz na kolejną ciąże znowu będziemy musieli czekać 2 lata. A co jeśli skończy się tak samo ? ;( Gdy jeszcze byłam w ciąży daliśmy mu "robocze" imię Jaś. I tak zostało, że to nasz malutki Aniołek Jaś...

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Współczuję bardzo :( mnie też to niedawno spotkało i nasza kruszynka byłaby czerwcówką 2013 lub lipcówką 2013 :( no ale się nie udało i miałam tak jak Ty, że było plamienie, a później już "poleciało" i również choruję na Hashimoto :( paskudna choroba! zobaczymy co dalej będzie.

Ale musimy wierzyć, musimy że i nam się uda :)

22,2tc-480g
26,2-833g
29,2-1295g
30,2-1600g
33,1-2345g
35,1-2550g
36,0-2830g
37,2 - 2900g

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Może gdyby nie Hashimoto było by inaczej... Również Wam życze kolejnej ciąży donoszonej do końca i zdrowego maluszka :) Jak myślicie po jakim czasie od zabiegu można znowu się starać? Mi w szpitalu lekarz powiedział, że wcale nie musimy czekać 3 miesięcy, że wręcz są większe szanse od razu. Zalecił tylko, żebym nie przestawała brać kwasu foliowego i gdy uda się zajść w ciąże, żeby zacząć brać magnez i luteine. No i oczywiście cały czas kontrolować tarczyce.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

1 żółta kartka
Awatar użytkownika

kasia55 - przykro mi [*]

Mi powiedzieli, ze po pierwszej @ mozna sie starac.

Offline Wyświetl profil  

Ja swoje dzieciątko straciłam w grudniu i nie jestem najlepsza osoba do pocieszania, była to moja druga ciąża, mam synka 5cioletniego. Nie potrafię się pozbierać, miałam urodzić w czerwcu lub lipcu, serduszko przestało bić...Czuję się taka gorsza od innych kobiet, wybrakowana, znam osoby w moim wieku, które palą i mają 3 zdrowych dzieci bez żadnych przejść. Staram się dbać o siebie, często robię badania, bo mam hashimoto, a mimo to nie obroniłam mojej kruszynki.
Co do zachodzenia w ciąże to ginekolog kazał odczekać 6 miesięcy( szyjka może nie wytrzymać, bo przy zabiegu się ja rozwiera, nie robi tego samoistnie i kolejną ciąże tez można stracić), bo miałam łyżeczkowanie, a słyszałam opinie, że po samoistnym poronieniu najlepiej 3 miesiące, chociaż po 1@ też już wraca płodność. Bałabym się próbować, nie czekając na @, zwłaszcza, że po zabiegu czekałam ponad 7 tygodni, żeby przyszła. W tej chwili mam zakaz zachodzenia w ciąże od endokrynologa, wolę nie ryzykować, nie chciałabym powtórki....
Pierwsza ciąża była ,,normalna", teraz ta z hashimoto już nie, mimo braku @ dopiero 2tygodnie po spodziewanej @ i kilku testach, z których dopiero 6 wyszedł pozytywny, objawów ciążowych było mniej niż za 1 razem.

Piotrus kwiecien 2014 :-)

Offline Wyświetl profil  

kasia pewnie, co lekarz to inna opinia... zreszta madziarek sama napisala, ze jej lekarz powiedzial, ze mozna po pierwszej @... i nie mozesz miec zlych mysli... dopoki dziecko zyje w Tobie, to odczuwa kazda Twoja obawe i smutek...

Offline Wyświetl profil  

Ja również straciłam swoje dzieciątko w styczniu. Miało się urodzić właśnie we wrześniu ;( Wciąż nie mogę się pogodzić z tym co się stało. Moja lekarka też mówiła że starać możemy się już po pierwszej @ i właśnie taki mamy zamiar. Akurat jestem w trakcie @ a zaraz potem rozpoczynamy starania. Bardzo pragniemy dziecka.

Offline Wyświetl profil  

ja też po stracie styczniowej i potem lutowej... miałam być wrzesniówką ..nie odczekałam nic po poronieniu i kolejny test w lutym na plus i ciąza biochemiczna........ mam dwie córki dla nich żyję załadowalam sie praca po nos...staram się nie myślec żeby nie wyć...... w lipcu mamy badania genetyczne ale czy one dadzą odpowiedź? Opowowiedzcie mi o tej chorobie hasimoto(?) ja ona sie objawia i jak sie ją diagnozuje?

moje Aniołki--- IV.2000, XII 2005, 6-01-2013, 4-02-2013

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

martap81 o Hashimoto sporo piszą tutaj <link> Dla mnie np.ta choroba nie jest jakoś szczególnie odczuwalna. Jedynie to przed podjęciem leczenia, byłam cały czas senna, miałam problemy z koncentracją i to wszystko. Najgorsze w tej chorobie jest właśnie to jak wielki wpływ ma ona na płodność kobiety, a później na utrzymaniu ciąży. My staraliśmy się 2 lata o dziecko,zanim udało się zobaczyć dwie kreski. 3 lata temu nie staraliśmy się regularnie, ale w ciąże też nie zaszłam.

ewe24 ja też nie moge się ciągle z tym pogodzić :( w pracy jest w miare ok, bo nie mam za dużo czasu, żeby myśleć, ale w domu przeżywam prawdziwe psychiczne katusze. Na widok małych dzieci reaguje normalnie, nie czuje złości. Gorzej z kobietami w ciąży. Myślałam, że będzie z każdym dniem co raz lepiej, a jest wręcz przeciwnie, bo z każdym dniem myśle, jak by to teraz było gdyby ciąża nadal trwała, w którym już bym była tygodniu... Ehh :cry:

edytowano/fifolek13

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

robiłam tsh i mam 0,89 więc ok a moze zrobić jeszcze te przeciwciała???

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Wydaje mi się, że nie zaszkodzi zrobić przeciwciała. Będziesz przynajmniej pewniejsza, że wszystko jest w porządku. Ja 31 grudnia miałam tsh 0,24, a 29 stycznia już 4,72. To duży skok jak na jeden miesiąc, dlatego wydaje mi się, że w tarczycy lezy przyczyna mojego poronienia.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

ja miałam robione 2 lata temu było ok 2 ale teraz niby norma choć czytałam ze dziewczyny miały tsh ok a przeciwciała wyszły dramat więc moze zrobię bo 2 straty w 2 m-ce to przeginka.... choć już przywykłam ze test na plus to u mnie nic nie znaczy :/

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Dzisiaj dostałam wynik z badania histopatologicznego. Wynik brzmi: Deciduitis phlegmonosa et necroticans. Villi placentarii absunt.

Czy ktoś może wie co to oznacza?? Jak Wy się czujecie dziewczyny??

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Ropne zapalenie doczesnej (błony sluzowej macicy). Kosmki łozyska nieobecne.

Ale moge sie mylic wiec niech ktos mnie poprawi jak cos..

Nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

a z czego to się bierze? co to dokładnie oznacza? Czy mogę temu zapobiec następnym razem?

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

A do lekarza idziesz z wynikiem?

Nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Tak idę po 15 marca.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 96 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Po stracie

Strefa czasowa UTC [letni]