Dzisiaj jest pt paź 03, 2025 4:51 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4616 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 224, 225, 226, 227, 228, 229, 230, 231  Następna
Autor Wiadomość

o, i takiego ziecia to ja moge miec :)

chyba wlasnie dlatego lubie forum... bo tu mozna znalezc mamy, ktore wiedza, ze dziecka nie wystarczy urodzic... ;)

chyba mam nerwa na kol. i syna jej (nie no na kol. najbardziej) musze ochlonac :roll:

Offline Wyświetl profil  

Marti ja w ogóle w opcji nie biorę skoro mnie się rozłożyło na dwójkę Tb w jednym skumulowało to trzecie bd mieć jak Paulinka Gochy ;) anioł w czystej postaci :D i tego się trzymajmy
No L by pomogła D rozmazać Ci po tej czystej podłodze, ja miałam dziś jogurt wszędzie stół, nogi od stołu, ona cała, krzesełko podłoga wsjo tylko zastanawiam się ile zjadła oprócz tego co przy mnie jeszcze ładnie? udawała na zmyłkę żeby potem robotę zrobić!

Moje laski obie ok 11 m-ca chodziły, E 5 dni po skończeniu, a L z tydz przed, mimo to że L wszystko od E szybciej, o jakieś 6 tyg. ale długo raczkowała i chodziła przy meblach, także suma podobna na całkowite chodzenie.

O super! Moja teściowa też synów tak wychowała przede wszystkim szacunek, poza tym synowych nie wybierała. Nie rozumie mam które chowają dzieci dla siebie, bo z córkami też tak jest co najdziwniejsze i myślą, że potem w razie czego zostawią wszystko dla niej...dzieci są dla nas póki małe, a potem życie...
A i nie miej mi za złe w temacie sn czy cc ja Twoją syt doskonale znam z opisu tutaj tak więc powiedzmy jesteś "wyłączona" z tematu :P jak dla mnie zresztą ja tam wcześniej pisałam że jak mama miała traumę z 1 to już jest pewnego rodzaju wskazaniem do cc. Ty się w ogóle tym nie przejmuj i nie rozpamiętuj kochana ważne że David jest zdrowy, bo takie coś jak miałaś po urodzeniu Oli to ja dziękuje za taki strach :( za takimi jak Twój przypadek sama bym się pod cc podpisała nawet pośladkowego bym się chyba nie podjęła :( tym bardziej po rozwoju D nie widać żeby miał za mało siedzenia w brzuszku ;) hardcore mały

Gocha a co się stało? Z tym councilem to w ogóle nie czaje także...

Offline Wyświetl profil  

oj, moja tesciowa synow nie wychowala niestety :/ ale za to jest wdzieczna synowym, ze zrobily to za nia ;)
E-misia esz, chyba sie za duzo skumulowalo :roll: najpierw byl lakier do paznokci dziewczynek rolany i rozsmarowany na dywaniku u nich w pokoju (szczerze przyznam, ze myslalam, ze przewroce na druga strone i nie bedzie widac, no ale "sie nie pochwalil" wiec wsiaklo zdrowo i i jest po obu stronach), pozniej przyszla pora na pralke (tak pralke) zalal mi kawa programator i czasem pierze, czasem nie, czasem w polowie staje i nie da sie nic z tym zrobic :roll: ... nast. w kolejce jest moj laptop zalany woda (ktora mial w butelce z dozownikiem) i dzis wzial sobie maliny z mojej lodowki, zaniosl do pokoju dziewczyn, ale mu nie smakowaly i rozdeptal po calym pokoju :roll: ja juz nie wiem, co robic... po akcji z laptopem, K. powiedzial, ze jesli maja zamiar przyjsc do nas to kolezanka ma go pilnowac, ale chyba nie dziala :roll: o tym, ze non stop kocia karma jest wsypywana do miski z woda juz nawet nie wspominam, bo to po prostu standard, a ja mam kogo pilnowac w domu, nie usmiecha mi sie dodatkowo biegac, za czyims dzieckiem :roll: ja zawsze pilnuje dziewczyn, jak jestem u kogos, chociaz one nie miewaja glupich pomyslow, to i tak sprawdzam, co robia... w koncu to tylko dzieci...

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

GochaMasakra z tym chłopcem :shock:
Skoro mama nie potrafi upilnować to nie wiem co bym zrobiła z taką znajomością...
Jeszcze bałagan się wysprząta ale pralka czy laptop do tanich sprzętów nie należą :roll: :? ...

O tak ja planuję syna nauczyć sprzątania gotowania podstawowych rzeczy żeby potrafił o siebie zadbać a nie tylko na kobietę liczył

E-misia Coś Ty nie mam Ci nic za złe przecież nic przykrego mi nie napisałaś :cmo:

Obrazek
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

marti no to ja sie pisze ;) poki, co u mnie wiekszy wybor niz u E-misi :P tylko niech ta jajecznice zacznie na patelni robic ;)

E-misia ja sama nie wiem, co jest grane z tym council'em, wiec sie Tobie nie dziwie, ze nie wiesz o co chodzi ;)

co do chodzenia... Iza zaczela jak mial ponad rok i miesiac, Domi jak miala troszku ponad 10 mies. Paula niby fajnie, ze juz raczkuje, ale jak probuje stawac to NATYCHMIAST upada... pozyjemy, zobaczymy ;)

Offline Wyświetl profil  

Nooo powiem Ci Gocha, że bym się zdrowo wkurzyła...tylko mnie nie dziwi to, że on ten mały tak robi no bo wiadomo, ale że mama nie reaguje? czy reaguje a on dalej swoje bo wtedy zmienia postać rzeczy.
No do mnie też przyjeżdza kol z synkiem i też różne akcje były, tylko że kol reaguje, kara w razie potrzeby i zagraża, ze jak nie poprawi swojego zachowania to wiecej nie przyjadą. A jak np ja zajeta gotowaniem i gadamy to ona przy okazji luka na swojego i moje. Tak samo ja u niej. Fakt były mocne akcenty podobne co u Cb np rozbicie miski, zalanie łazienki wodą czy zalanie sokiem narożnika na szczęście wszystko to były sprawy powiedzmy mało ważne (stara miska) czy nie niszczące wodę wytarłam i koniec. Ale ten lakier czy maliny...grubo! Kurcze może porozmawiaj z kol. jeżeli nie reaguje. Bo jeżeli tak to nie wiem co poradzić. Mój T by pewnie mi kazał ograniczyć kontakt...

Gocha osz Ty ;) czekaj czekaj dorobię tą Alicję to się zmierzę :P

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Gocha E-misia Nooo ciężki wybór będzie miał chłopak tyle dziewczyn i on jeden :lol:

Może jeszcze jeden syn się urodzi to jakoś się podzielą jeden do jednej drugi do drugiej rodziny pójdzie :lol:

Obrazek
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

E-misia ona sama przyznaje, ze ma niepodzielna uwage (to, ze tak powiem i tak skromnie powiedziane)... to JA musze przerywac rozmowe, zeby sprawdzic, co on robi, bo ona naprawde nie sprawdza WOGOLE :roll: chlopczyk maly jest (znaczy malutki, drobniutki, ale raptem 8 mies. od domi mlodszy ;) kocham go strasznie bo znam go od urodzenia, ale nicpon okrutny - raz jak mu zwrocilam uwage, zeby nie bil Domi to mi naplul do kawy :oops: do przedszkola nawet razem chodza... i ost. przyniosla piekny obrazek, na ktorym namalowala: "big duck i baby duck" i mi pokazuje czarne plamy i mowi, ze malowala sobie, ale P. "psul czarnym" i pani musiala mu powiedziec "NO" :lol: a malinki... no nie zeszly po wypraniu :roll:

marti moj K. tez cwaniak i mi mowi: powiedz, ze to ost. raz byl, ze ja juz nie bede pracowal na pokrycie kosztow wszystkich tych zniszczen... bla bla bla... ale sam nie powie :roll: a ja naprawde juz szczera do bolu jestem czasami, az mi glupio :roll: :wo:
a moze jeszcze dwoch synow? wtedy i my bedziemy mialy wybor :P

Offline Wyświetl profil  

Chyba że właśnie po synku jeszcze Marti ;) to taka wymianka pójdzie trochę :lol:

No Gocha mój też cwany "Ogranicz kontakt" to co nagle mam bez powodu odtrącić kogoś...głupie to, poza tym dziecko urośnie, może wyrośnie i np o to zrywać fajną znajomość :(
Kubuś od kol. miał taki czas głupawy strsznie go irytowała moja L ogólnie niemowlęta bo nie tylko ona, popychał ją, bił, straszył warczał aż ona biedaczka na sam jego widok uciekała do mnie ale minęło mu także ostatnio co byli gdyby kol jej na ręce nie wzięła to by się bawiła że hej raz tylko ją popchnął, oczywiście zganiła go i więcej tego nie zrobił. Każdy ma swoje, niczyje dzieci nie są idealne, ale są pewne granice...kurcze napluć do kawy? naprawdę masz cierpliwość!
Ja też mam niepodzielną uwagę ;) nie mogę gadać i plotkować jak słyszę że coś się dzieje, lub w drugą stronę jest za cicho ;)

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Jak zaopatrzycie mnie wpierw w zapas tabletek na uspokojenie abym miała cierpliwość i siły tych synów dla Waszych córek wychować :lol:

Obrazek
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Jak tam babiny?
Mam pytanie czy Wam na maila przychodzą powiadomienia o wpisach?

Offline Wyświetl profil  

hejka

E-misia jak masz okno odpowiedzi na posta to pod spodem masz opcje do zaznaczenia"powiadamiaj mnie o nowych postach w tym temacie"... ja tego nie zaznaczam, bo rzadko poczte odwiedzam, a pozniej mam milion maili do usuniecia :roll:

marti jak juz porodzisz nam tych zieciow to Ci zalatwimy recepte na medyczna marihuane :P:

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Gocha :lol:

E-misia Ja też tej opcji nie wybrałam bo później skrzynka zawalona na maksa a prościej mi tu kliknąć i zajrzeć niż usuwać wiadomości z poczty...

Obrazek
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

marti oj posmiejesz to Ty sie, jak juz tych zeiciow nam urodzic i bedziesz sie relaksowac swoim nowym lekiem na depresje ;)
ja tez wlasnie wole tu przylukac, czy cus, ktus, niz walczyc na mej poczcie ;)

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Gocha Powiedz mi ile czasu dziennie Ci zajmuje prasowanie po Twojej trójeczce?
A prań ile dziennie robisz?

Kurde przerażają mnie te góry ciuchów po trójce dzieci aaa... :lol:

Obrazek
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

marti prania 1.5 wychodzi na dzien ;) znaczy jak jednego dnia zrobie pranie to drugiego przewaznie dwa musze (ale nie zawsze ;) ) K. ma "stroj" do pracy, a ze u nich goraco to codziennie zmienia... Izabela ma mundurek do szkoly i na koszuli zawsze widac, ze miala np. papryke i truskawki na lunch ;) a po sukience mozna poznac, ze pila mleko ;) Domi tez ma "mundurek" do przedszkola( na szczescie tylko koszulki i bluzy)... w weekend zawsze prasuje na caly tydzien mundurki do szkoly (iza ma 2 spodnice, 2 sukienki i jedne spodnie, wiec akurat 5 zestawow jest, a koszul i koszulek ma niezliczona ilosc, bo niestety biale sie czesto nie dopiera:/)
Domi ma tylko dwie bluzy, ale ona na 3 godz. raptem chodzi, wiec tak nie brudzi ;) K. ma 4 koszulki do pracy wiec nie jest zle ;)
a reszta prasowania... hmm... np. jak mala spi to sie "rozkladam" z prasowaniem i w 20 minut jestem w stanie wyprasowac pol kosza ciuchow ;) i tak co drugi dzien moze... K. wogole juz nie prasuje bo on nie dba o to... potrafi zalozyc wyprasowana koszulke i po 10 minutach np. ja zdjac i walnac w kat, po czym zapomni i idzie wziac druga :roll: wiec kij mu w oko ;)

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Gocha To ja teraz mam 2 prania dziennie,mały się brudzi koszmarnie :twisted:
Szybko Ci to prasowanko idzie,jak ja sie zmobilizuję i codziennie poprasuję też szybko idzie gorzej jak kilka dni zaniedbam...

Oliśka w p-kolu nie ma mundurków dopiero od września

Obrazek
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

marti niby szybko idzie, ale malej spiochow juz nie prasuje... tylko body, bluzki i spodnie... laskom no to wiadomo, podkoszulek nie bede prasowac, koszulki, bluzki, spodnie i sukienki ;) moje tez brudasy :roll: a najwiekszy brudas: TATA :wo:

no to na wrzesien zaopatrzenie dobre zrob ;) ja juz z doswiadczenia wiem jedno: koszulki tylko z matalana (bo sie nie kurcza w praniu), spodniczki z jak najmniejsza iloscia plisu, sukienki to samo, a cardigan i sweatshirt z logo moga byc, ale dokupic w tesco albo w matalanie ze dwa sweterki bez logo tez trza (i juz nie placi sie 8 funtow za sztuke, tylko 3.50 i o dziwo maja zapasowe guziki - a te nasze z logo nie maja, a juz jeden zaginal :roll: )

Offline Wyświetl profil  

No właśnie ja też zaglądam na wątki interesujące mnie w sumie, tylko czasem zapominam jak gdzieś pisałam ot ale fakt zawalona skrzynka i tak mam wiecznie różnymi głupotami...

Ejjj no może ja tego Adasia dołożę ;) Marti nie zostawię Cię, wiesz ukryta intencja ;) też by się człek za przyzwoleniem Maryśką odstresował :lol:

Hehe a ja prawie w ogóle nie prasuje, tzn na wyjście ;) a piorę średnio co 2 dzień, tzn. jak by tak zliczyć na tydz to 4 razy wychodzi czyli co nie całe 2 ;)
Tylko u nas młode nigdzie nie chodzą, mąż mundur to koszulek pod nie muszę, E o dziwo! (bo okropnie się brudziła jedzeniem) w ogóle już, a młoda jak się splami to nie lecę od razu bluzki przebierać bo i tak w domu ;) co nie oznacza że chodzi umorusana dzień w dzień ;) a np spodnie jeansy to E może mieć czasem tydzień bo jak tylko na dwór spacer to nie ma jak zbrudzić. Teraz w kombinezonach to już w ogóle :)

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Gocha Ja już powoli wyprawkę zaczęłam kompletować :lol:

Póki co mam 3 bluzeczki i sukienkę z Nexta

Myślę jeszcze kupić 1 sukienkę,2 spódniczki,2 pary spodni ze 2 bluzki na długi rękaw i 2 na krótki (bo mam z 3/4) 3 sweterki ,bluzeczki pod białe bluzki na ramiączkach,trójpak rakstopek bo to ponoć trzeba często wymieniać bo się wyciągają,pantofelki i skarpetki chyba styknie?

Słyszałam że George ma dobrą jakość też Matalan właśnie a z droższych Marks&Spencer ...

Ja będę polowała na wyprzedażowe w Nexcie a to co nie kupię dokupię w Matalanie czy Georgu właśnie

E-misia No ja myślę że mnie nie zostawisz :lol:

Oli się przebiera 2 razy dziennie- z p-kola zawsze wraca brudna więc ją przebieram... wieczorem daje ciuszki do prania i piżamkę dostaje- w piżamce je śniadanie więc też codziennie piorę bo jest brudna to jej kapnie tamto jej upadnie....

A Davidek to w ogóle nie zliczę jego co 10 minut można by przebierać :o

Obrazek
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4616 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 224, 225, 226, 227, 228, 229, 230, 231  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]