Dzisiaj jest pt paź 03, 2025 4:49 am

Forum ciąża

» Forum ogólne » Testujemy, kupujemy

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł: Ekspress :)
Awatar użytkownika

Niebawem zamierzam sprawić sobie jakiś fajny ekspresik do kawki 8) Wiem, że na rynku wybór jest naprawdę spory. Reklamowane teraz są te Dolce Gusto.

Lubię Latte.

Na takie cacko zamierzam przeznaczyć maksymalnie 350 złotych.

Jakie ekspressy Wy posiadacie, jakie zalety/wady mają?. Na kapsułki czy inne?. Piszcie, piszcie - please 8)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ja mam easypresso Electroluxa - daje radę :wink:
Kosztuje ok.350 :wink: Dokupiłam do tego młynek i codziennie rano mam cudnie pachnącą kawę :)

Anula te kapsułkowce to tylko bajery :wink: Same kapsułki kosztują więcej niż opakowanie dobrej ziarnistej kawy. Patrząc na ziarna kawy, wiesz co pijesz. Kapsułka może zawierać wszystko :wink:

No i kwestia smaku - kapsułki nie są dla smakoszy :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ja mam starszy model tego: http://www.ceneo.pl/1999761
No wlasnie, starszy model ktory ma ponad 6 lat.. wiec polecam bo wykonane sa rewelacyjne, kawa jest super :)
Moda na Dolce Gusto jest.. ale moim zdaniem to tylko bajer a kapsułki sa mega drogie.. smak kawy z kapsulki a takiej porzadnej mielonej kawy typu np Lavazza - bez porownania.
Wiec polecam Delonghi... Drogi starsznie nie jest (w granicach 300zł) a sluzy mi juz tyle lat (aktualnie go wynioslam do pracy bo tam popijam czesciej kawe) :)

Nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Site Admin
Awatar użytkownika

Ja mam dokładnie ten, który jest w linku jmijeczki. Nie zrobisz w nim latte, ale świetne cappuccino i espresso owszem. Zgadzam się z opinią na temat smaku z kapsułki i przykładowej Lavazzy.
Przyznam, że przed zakupem DeLonghi też rozważałam Dolce Gusto, wybraliśmy się do MM gdzie można było spróbować możliwości konkretnego ekspresu, mogłam porównać przed zakupem i Dolce odpadł w przedbiegach.
Czytałam (teraz, przy okazji poszukiwania nazwy modelu) negatywne opinie o tym ekspresie, że niby dla zdesperowanych, cierpliwych i coś tam jeszcze. Że trudny, kapryśny i działa kiedy mu się "zechce".
Zrobiłam wieeelkie oczy. Nie jestem jakaś superbiegła w kwestiach ekspresów, gdy go kupiłam, to był mój pierwszy kontakt z takim urządzeniem, a nigdy nie miałam problemu ani z zaparzeniem kawy, ani ze spienieniem mleka, z połączeniem tych czynności również nie. Nie kaprysił i działał zgodnie z moją wolą (zdecydowanie nie jestem cierpliwa!).
Dla mnie ma tylko dwie wady:
- przez ten smak (nieporównywalny z żadną sypaną/rozpuszczalną czy kapsułkową) i zapach, zdecydowanie się uzależniłam :wink:
- moi goście nie chcą pić niczego innego, nawet panowie kilka razy w ciągu jednego spotkania o "kawę z pianką" proszą :wink:

Ostatnio zmieniony śr sty 23, 2013 10:40 am przez lady_in_red, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

O to ja nawet nie czytalam opini ze dla cierpliwych itp :) Do takich nie naleze a problemu z kawa nigdy nie mialam :) :) Przerabialam w miedzy czasie jeszcze express Bosha na saszetki.. to dopiero porazka. Drogie, saszetki drogie, smak kawy nijaki i wada: saszetki podczas procesu robienia kawy w jakis magiczny sposob sie dziurawily i rozwalaly.. i wtedy mna dopiero trzesło :P Ekspres zasilil wiec piwnice :P
Haha popieram i podpisuje sie pod "wadami" lady :)

Nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

DeLonghi mam w biurze i potwierdzam, że jest OK :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ja posiadam DOLCE GUSTO model KRUPS

prezent urodzinowy od meza;)
codziennie pijemy sobie kawke latte:) badz inna machiato:)

czarna kawe jednak robie sobie zwykla najczesciej...

a synek pije nesquika z kapsulek...

kawa pyszna, z pianka, w odpowiedniej temp... kapsulki drogo wychodza wiec mysle ze dla kawoszy to nie jest dobre rozwiazanie:)

latte z jednego pudelka zrobisz 8kaw(dajesz 2 kapsulki)...innych kaw zrobisz 16scie...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

no to bym miala pudelko na max 3 dni :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Wiedziałam, że na Wasze opinie mogę liczyć :)

Jeśli chodzi o ten ekspress Dolce Gusto, to właśnie, obawiam się tych kapsułek, wiem że tanie one nie są, ale z drugiej strony, to ja myślałam o tym aby taki ekspress mieć do kawki od 'święta', nie codzienne picie z niej, ja bardzo lubię rozpuszczalną z mlekiem - pół na pół, a czaseem coś innego bym wypiła właśnie i myślałam o ekspresie na kapsuły, ale sama już nie wiem.

Wybór jest naprawdę bardzo duży, bądź tu człowieku mądry :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Anula skro dla Ciebie rozpuszczalna jest dobrą kawą - to kapsułki Cię w pełni zadowolą 8)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Anula, my mamy Zelmera :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

aNULA MYSLE ze dolce gusto Cie zadowoli...zobacz na allegro sa uzywane expresy...tansze od nówek...
kawki z niego wychodza naprawde pyszne;) my tez go uzywamy powiedzmy nie codziennie;) chociaz mezowi ostatnio cos bardzo posmakowała i codziennie pija...kuszac mnie jej zapachem... :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

odkad mam moj ekspres .. innej kawki niz z niego nie pijam :P nie ma to jak smak swiezo zmielonej kawki i swieze mleko .. a nie jakies biale cos dla kosmonautow w kapsulkach z data na rok :P

Anula99 .. kupujac ekspres pomysl przyszlosciowo.. bo to raczej ma byc wydatek na lata.. moze Ci sie znudza te kapsulki i nie bedziesz miala wyboru :D No i zeby ekspres potem w kacie nie stal, bo przestana produkowac ten rodzaj kapsulki (zeby ludzie sie zaopatrywali w nowe urzadzenia)..

Offline Wyświetl profil  

Tytuł: Re: Ekspress :)
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Awatar użytkownika

U mnie od 2009 roku sprawdza się ekspres Saeco Nina Bar. Na kawę mieloną. Na kapsułkach bym zbankrutowała poza tym z kapsułkowego espresso nie wypiję tylko nespresso.

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Cytuj:
To bardzo ciekawe :lol:

Miałam dolce gusto, kawa wodnista i do tego kapsułki drogie. Miałam Nescafe Allegria, bardzo fajny ekspres, parzy wszystkie rodzaje kawy, z kawy rozpuszczalnej, bezkapsułkowy, ale sprzedałam, bo rzadko używałam. Dostępny tylko w makro, albo firmie Dar natury do biur.
Teraz mam bardzo dobrą kawę w ziarnach, młynek z czasów prl i ekspres przelewowy. Poluję na ekspres z młynkiem, ale nie wiem czy mi sie to opłaca, bo ja mało kawy piję.

Offline Wyświetl profil  

Lilith moim zdaniem się nie opłaca ekspres z wbudowanym młynkiem - no chyba, że masz sporo kasy na pierdoły :wink: Ja mam esspreso za jakieś 350 i młynek Boscha za jakieś 90 :wink: Ekspres ciśnieniowy z młynkiem to wydatek rzędu 1300.....tylko za młynek :wink:

Ależ mnie jarają te kolorki :yea:

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Agacior pisze:

Ależ mnie jarają te kolorki :yea:

Mnie też i to strasznie :sese: :sese:

_Lilith_ pisze:
Cytuj:
To bardzo ciekawe :lol:

Nie wiem czemu, ale już widzę szyderczy uśmiech znad klawiatury :mrgreen:

Ja też sie przymierzam do kupna expresu, bo chce codziennie pić latte i machiato ;)
Kocham kocham!!!!

Agacior pisze:
Anula skro dla Ciebie rozpuszczalna jest dobrą kawą - to kapsułki Cię w pełni zadowolą 8)

A rozpuszczalna zła??
Nie mam wyboru, bo po mielonej mnie telepie jak dzikiem po obierkach... delirka taka, ze alkoholik na głodzie to opanowany człowiek ;)

Ja własnie chcialabym tani, zeby robił kawe sam i zeby była tania ;)
W życiu nie piłam z kapsułek (tzn swiadomie, bo nie wiem co mi w knajpie podaja)
Mój musi robić latte i espresso, bo tylko taka kawe sie u nas pija.

Im wiecej tego ogladam ty bardziej mnie głowa boli. Bo chyba zbyt wiele tego jest na rynku.
Małż chce Dolce Gusto, ale ja nie do konca jestem przekonana, zwłaszcza ze te kapsułki troche kosztują.
Wiec chyba lepiej na taka mieloną kawusie, co?

Offline Wyświetl profil  

Site Admin
Awatar użytkownika

Malgora ja zanim spróbowałam kawy z mojego ekspresu też mówiłam, że rozpuszczalna nienajgorsza. Nie żeby rewelacja, ale taki Maxwell House z mlekiem był do przyjęcia. Teraz wiem, że gdybym powiedziała "zła" - miałabym rację.

Aha i jeśli o sypaną chodzi, reagowałam podobnie (znaczy moje ciało). Natomiast po kawie z ekspresu żadnych skutków ubocznych.

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Lady ja też nie reaguje źle na kawe z expresu. Moi rodzice maja przelewowy i czesto u nich pijam taką. Własnie ciekawa jestem czemu po sypaniej mnie telepie a po tej samej z expresu nie. Może dlatego ze te fusy nie nasiąkają tak, co?

No ja póki co rozpuszczalną kocham, ale tylko nescafe albo d'ore z biedrony. Innej nie rusże, zwłaszcza Jacobsa... fuuuuj.

Oczywiscie tylko i wyłacznie z mlekiem.
Bez mi nie smakuje i koniec.

Anula probowałas Latte z Intermarche? Ja własnie popijam sobie ;)

Offline Wyświetl profil  

Site Admin
Awatar użytkownika

Nie znam się, ale tak to sobie właśnie wytłumaczyłam, że wrzątek bierze z kawy, co ma wziąć i smakuje, a przy fusach naciąga i naciąga (ale to równie dobrze może być naciągana teoria 8) )

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna

Forum ciąża

» Forum ogólne » Testujemy, kupujemy

Strefa czasowa UTC [letni]