Dzisiaj jest ndz maja 17, 2026 3:57 am

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Ciąża

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 47828 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 630, 631, 632, 633, 634, 635, 636 ... 2392  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Noami to oddychanie które dzisiaj ćwiczyliśmy stosuje się przy pierwszych skurczach :)

A ćwiczy się je w ten sposób, że siadasz sobie na krześle tak żeby ci było wygodnie, kładziesz rękę na górze brzuszka, tak pod cyckami, i starasz się oddychać brzuszkiem, tak żebyś czuła pod ręką jak brzuszek się podnosi... Bierzesz głeboki powolny wdech noem, wstrzymujesz powietrze na 2 - 3 sekundy i wypuszczasz ustami... Najlepiej oddychać z częstotliwościa 8 - 10 oddechów na minute... I nie ćwicz dłużej niż minute, rób przerwy, bo po tym kręci się w głowie :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

dzieki kasia juz sobie zanotowalam, bede czekala na nastepne instrukcje od ciebie. Padam ze zmeczenia po tym sloncu ale musialam uslyszec jak bylo w tej szkole :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Nie ma sprawy Noami... Nastepne instrukcje dopiero za tydzień :D:D:D Chyba zaraz walne się do łóżka z tymi wszytskimi książeczkami i gazetkami :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

kasiorzyca pisze:
Nie ma sprawy Noami... Nastepne instrukcje dopiero za tydzień :D:D:D Chyba zaraz walne się do łóżka z tymi wszytskimi książeczkami i gazetkami :)

tez bym sobie cos poczytala, nie mam tu za wiele ksiazek, niedawno mi rodzice przyslali potezna knige o dziecku ale juz prawie skonczona, wiec tylko mi necik zostal :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

halo jest jeszcze ktos :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

o juz minela 12 i suwaczek przeskoczyl na kolejny dzien hehe
widze ze nikogo nie ma, ale i tak tu jeszcze posiedze bo rozmawiam sobie z sister przez MSN, dobrze ze te kamerki wymyslili to czasem czuje sie jak bym tam u niej byla :D no i sobie pocwicze oddechy to sie moze troche rozbudze i dotlenie :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

noami ale masz fajnie w takim cieplym kraju byc super :D ja tez juz chce zeby bylo cieplo :x 8) :D hehe a problem z gazetami czy ksiazkami tez mam :roll: teraz cos nakupuje w Polsce jak bede na swieta :D

Ostatnio zmieniony pt mar 23, 2007 9:08 pm przez tikhana, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

na dodatek synus bombarduje mamusie kopniaczkami :lol: :D :D :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

tikhan tez bym sobie kupila ale jak to przewiezc?? Ja tu lecialam to mialam problem z bagazem a zabieralam przecie tylko letnie rzeczy, teraz jak polece to znowu napewno usklada mi sie ciuszkow dla dzidziusia, chodz juz nie dam sie wkopac ze tylko 20kg moge przewiezc bo dowiedzialam sie ze na loty kontynentalne mozna 30kg wiec mam nadzieje ze jakies ksiazki sie zabierze a mam tego w kraju duzo :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Noami pisze:
tikhan tez bym sobie kupila ale jak to przewiezc?? Ja tu lecialam to mialam problem z bagazem a zabieralam przecie tylko letnie rzeczy, teraz jak polece to znowu napewno usklada mi sie ciuszkow dla dzidziusia, chodz juz nie dam sie wkopac ze tylko 20kg moge przewiezc bo dowiedzialam sie ze na loty kontynentalne mozna 30kg wiec mam nadzieje ze jakies ksiazki sie zabierze a mam tego w kraju duzo :lol:

ja tez mialam problemy z przewozem bagazu samolotem zawsze przewazalo i musialam przepakowywac ale do Niemiec tylko 20 gora 21kg bagaz moze wazyc potem tylko jedynie placic trzeba noami lepiej sie dowiedz bo jesli jest taka mozliwosc na te trasy co latasz to sprawdz bo poco sie stresowac jak mozna hihi przewiezc do 30 kg :wink: :D ja naszczescie mam blisko wiec jezdzimy samochodem teraz :D :D :D i mozemy napakowac ile wlezie :D :D :D :D mama bez jedzonka nie pusci :oops: 8) :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

tikhana jak wczesniej mieszkalam w holandii to tez wszystko przewozilam autkiem i jedzonko i ksiazki a teraz bida.Pozostalo mi tylko blogi czytac hehe a z jedzeniem to pomalu idzie mi lepiej, wczoraj znalazlam selera mialam taka radosc ze hoho no i ala ogorki kiszone tez sie znalazly, juz robilam z nich ogorkowa mniami

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Noami pisze:
tikhana jak wczesniej mieszkalam w holandii to tez wszystko przewozilam autkiem i jedzonko i ksiazki a teraz bida.Pozostalo mi tylko blogi czytac hehe a z jedzeniem to pomalu idzie mi lepiej, wczoraj znalazlam selera mialam taka radosc ze hoho no i ala ogorki kiszone tez sie znalazly, juz robilam z nich ogorkowa mniami

noami to nie jest tak zle i tak uwazam ze tam u ciebie jedzonko jest zdrowsze niz tu pasione na hormonkach i jeszcze na jakis swinstewkach fuj. :? Ale jak ogorki kiszone sa to suuuuper :D :D :D uwielbiam :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Fu a mi za skarby nie podchodzą ogórki kiszone, a przed ciąża bardzo lubiłam :D Dobra spadam już się położyć... Zmęczona jestem a poza tym dzidzius kopie niesamowicie i trzeba mu dac miejsce żeby pochulał :D

Dobranocka kobietki :*

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

kasiorzyca pisze:
Fu a mi za skarby nie podchodzą ogórki kiszone, a przed ciąża bardzo lubiłam :D Dobra spadam już się położyć... Zmęczona jestem a poza tym dzidzius kopie niesamowicie i trzeba mu dac miejsce żeby pochulał :D

Dobranocka kobietki :*

buziaki i dobranoc papa :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Jedzonko naprawde maja zdrowe tylko ze mi to wszystko super smakowalo przed ciaza a teraz to mi teskno za polskimi smakolykami. sama wiesz za pewne jak sie smaki zmieniaja w ciazy :D a z tymi ogorkami to zabawna historia bo w sumie moj maz wie jak to wyglada bo jadl u nas i tlumaczyl wszystkim ze ja takiego czegos szukam i nikt nic nie wiedzial, ktoregos dnia poszlam do jego znajomej a ona zakisila kalafiora i on mial idento smak ogreczka kiszonego,no to ja jej ze tego smaku szukam od 4 miesiecy i ze u nas kisi sie ogory, no i mi pokazala gdzie takie daj :lol: tylko ze oni strasznie duzo soli dodaja i sa troche inne w smaku ale tez dobre, wazne ze cos kwasnego hehe

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Noami pisze:
Jedzonko naprawde maja zdrowe tylko ze mi to wszystko super smakowalo przed ciaza a teraz to mi teskno za polskimi smakolykami. sama wiesz za pewne jak sie smaki zmieniaja w ciazy :D a z tymi ogorkami to zabawna historia bo w sumie moj maz wie jak to wyglada bo jadl u nas i tlumaczyl wszystkim ze ja takiego czegos szukam i nikt nic nie wiedzial, ktoregos dnia poszlam do jego znajomej a ona zakisila kalafiora i on mial idento smak ogreczka kiszonego,no to ja jej ze tego smaku szukam od 4 miesiecy i ze u nas kisi sie ogory, no i mi pokazala gdzie takie daj :lol: tylko ze oni strasznie duzo soli dodaja i sa troche inne w smaku ale tez dobre, wazne ze cos kwasnego hehe

hehe nie ma to jak kuchnia polska :D :D :D a jesli chodzi o smaki to tylko nie jem sledzi :D a przed ciaza je uwielbialam :D
kiszony kalafior a to ci dopiero hehe :shock: :D :D :D :D jeszcze o smaku kiszonego ogorka :D :D hehehe

Ostatnio zmieniony pt mar 23, 2007 9:37 pm przez tikhana, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dobranoc Kasienko. To co zostalysmy same Tikhana? czy ty tez zaraz idziesz spac? Ja tez powinnam ale jeszcze troche musze nadrobic zaleglosci z sister, w ciagu dnia to nie ma kiedy bo ona ma 2 dzieci i ma pelne rece roboty hehe

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Noami pisze:
Dobranoc Kasienko. To co zostalysmy same Tikhana? czy ty tez zaraz idziesz spac? Ja tez powinnam ale jeszcze troche musze nadrobic zaleglosci z sister, w ciagu dnia to nie ma kiedy bo ona ma 2 dzieci i ma pelne rece roboty hehe

tez bede leciec juz noami zycze ci milej nocy i milej pogawedki z siostra :D :D :D :D papapa do uslyszenia :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Sledzie tez lubie ale raz na rok na wigilie hehe a tak to to nie jestem za rybami bo ja to miesko tylko lubie, moj M uwielbia ryby i mi pichci i karze choc troche jesc bo to zdrowe dla dzidzi i sie w sumie zmuszam a niech strace czego sie dla malenstwa nie robi :D Ale jak sobie tu ogladam te rybki to mnie przerazaja one tu maja wielkie zeby :!: musze kiedy wam wstawic fotke takiej rybki to same zobaczycie hehe

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Kolorowych snow tikhana niech ci sie aniolki przysnia :D
no to zostalam sama :( no nie calkiem jeszcze mam siostre na lini :lol:

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 47828 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 630, 631, 632, 633, 634, 635, 636 ... 2392  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Ciąża

Strefa czasowa UTC [letni]