Dzisiaj jest wt maja 12, 2026 9:23 pm

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Po stracie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 50 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

no i nie wiem, nic mnie nie boli, wczoraj i dziś podplamiłam dosłownie kilkoma kroplami krwi ze śluzem i nic. może tak może być po zabiegu przed okresem.. 14.05 byłam na kontroli i lekarz powiedział, że wszystko się zagoiło i jest ok, a mam czekać na okres bo już jestem po owulacji, więc czekam, ale nie wiem czy mogę tak niby plamić, a nie chcę wyjść na panikarę.. Basiu, a Ty po tych upławach potem normalnie okres miałaś? Może jeszcze poczekam z tydzień, w końcu zabieg był 12.04, więc jeszcze teoretycznie czasowo mogę mieć huśtawkę.

eh... :(

Obrazek
Aniołek 12.04.2012 8tc [*]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ja to cos pomarańczowego miałam po porodzie z tego krwawienia poporodowego które potem zanikało i był własnie taki pomarańczowy śluz.. lekarz mi wtedy powiedział,że to macica się oczyszcza i tak jest ok ..
pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

gośk@ pisze:
izi82 pisze:
gośk@ pisze:
A prawda jest taka, że jeśli kobieta zaczęła miesiączkować po poronieniu to znaczy że z medycznego punktu widzenia przynajmniej jej macica jest gotowa na kolejną ciążę.
Także dziewczyny, jeśli jesteście psychicznie gotowe to życzę Wam udanych staranek :)
Skoro tak, to dlaczego ta miesiączka wyglądała inaczej niż zawsze?

Nie wiem, czemu Twoja miesiączka wyglądała inaczej, nie jestem Twoją macicą więc Ci tego nie powiem. Może po prostu dlatego, że przy miesiączce złuszcza się wszystko i po zabiegu jest więcej do oczyszczenia podczas @. Jeśli poroniłaś w 11 tc to macica już znacznie się zmieniła. Może płód nie był ogromny ale przez te 11 tyg znacząco powiększył swoje rozmiary, więc macica na pewno dłużej dochodziła do siebie niż np moja kiedy poroniłam w 6 tyg.
Nie chcę być źle zrozumiana a czuję, że Cię uraziłam.. Jeśli tak to przepraszam. Pytanie było retoryczne. Chciałam dowieść, że wbrew temu co piszesz lepiej odczekac dłużej bo inna, obfitsza niż zawsze miesiączka dowodzi jednak temu, że organizm jeszcze się stabilizuje. Dość mocno argumentowałaś to, że można starać się w zasadzie od razu a ja uważam, że nie zawsze. Więc nie generalizujmy. Przedewszystkim uważam, że nie należy podważać ocen naszych lekarzy bo to jednak trochę niebezpieczne. Sama lekarzem nie jestem więc więcej w tym temacie nie będę dyskutować, można czy nie można, nie wiem. Ja zamierzam odczekać.

stardusts ja plamiłam 3 dni zanim zaczęła się miesiączka, później dwa dni były bardzo obfite teraz jeszcze mam niewielkie plamienie.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Izi dzięki za info, u mnie dziś 3 dzień plamienia i chyba jest trochę mocniejsze niż wczoraj bo już się zaczerwienia plus zaczyna mnie standardowo zaczyna boleć brzuch więc może się rozkręci... Nie będę chyba głowy lekarzowi jeszcze zawracać. Dziewczyny w ogóle dziękuję Wam za wsparcie bo ja to straszna panikara jestem. :)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

U mnie plamienie przekształciło się w taką @, że jak się ruszam, to nigdy tak nie miałam. Nie mam wątpliwości, że wszystko się ładnie oczyści ufff :). I jeszcze 2 cykle i może coś będzie. Grzecznie biorę folik i witaminki. Mojemu też może coś kupię wzmacniającego. Co sądzicie? Wasi Panowie biorą jakieś witaminki?

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja brałam Falvit ale lekarz powiedział żebym odstawiła, bo witaminy łatwo przedawkować. Teraz jest tyle owoców i warzyw, że łatwo można witaminy dostarczać w naturalny sposób. Ja biorę czysty kwas foliowy. A co do krwawienia i miesiączki to miałam 2 dni spokoju i dziś plamię... już mnie to męczy :?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ze mnie przestało się trochę lać..W ciągu dwóch dni zużyłam 20 podpasek bella maxi, gdyby nie to, że jestem po zabiegu, to myślałabym, że to krwotok zwłaszcza, że miałam bardzo dużo skrzepów...

Jakoś mam wrażenie, że moje hormony zwariowały...Izi damy radę, ufam, że mój organizm mimo wszystko wróci do normy. Byłam na chrzcie Małej koleżanki..Nie mogę się pozbierać teraz, a tu uśmiechać się trzeba było. Jej....

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

No wiem coś o tym. Ja robiłam zdjęcia na ślubie znajomych tydzień po zabiegu. Nie mogłam słuchać życzeń w stylu "no i życzymy wam gromadki dzieci" - po prostu ściskało mnie w gardle. Jakaś się robię taka... zgorzkniała... nie chcę taka być... nic mnie nie cieszy. Na dodatek same złe wiadomości dostaję ostatnio. Znajomi cieszą się nowymi dziećmi, ciążami, wakacjami, domami, slubami ... a ja mam wrażenie, że to co dobre mam już za sobą.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Mam tak samo dziewczyny. Na dzieci patrzę teraz przez pryzmat tego mojego Aniołka... Myślę jaki by był gdyby był... Czy tak samo by się śmiał, bawił, psocił... ;(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Izi, ja tak samo, jakby to co dobre odpłynęło...Ale może będzie ok..Ja dziś trochę się pozbierałam, mniej krwawię i może to dlatego. Wczoraj zastanawiałam się, czy czekać jeszcze te dwa cykle, ale chyba poczekam bo mnie to nie zbawi, a będę spokojniejsza, że zaleceń lekarza dopełniłam.

Może tym razem się uda..

Asiena nie daj się, musimy to przetrwać.

Z moim Ł jakoś ciężko, nawet nie daję się mu przytulić, wiem, że tak nie można, ale mam jakąś wewnętrzną blokadę...Ale przecież tak nie można..

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 50 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Po stracie

Strefa czasowa UTC [letni]