Dzisiaj jest śr wrz 02, 2026 5:24 pm

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Zdrowie kobiety

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna
Autor Wiadomość

WITAM pewnie moje pytanie zaskoczy wiele z was.... moim problemem jest chęć przytycia, wiele z was pyta jak schudnąc np. po ciąży lub po porostu jak schudnąć. Mam 31 lat 162cm wzrostu i ważę około 50kg. mam dwójkę dzieci podczas pierwszej ciąży przytyłam 12,5kg podczas drugiej 16kg gdy zachodziłam w ciążę ważyłam po 43-45kg. po każdej ciąży w czasie 4-5 miesięcy wracałam do swojej wagi przed porodem. po drugiej ciąży została mi tylko pupa i szerokie biodra co nie którzy uważają za fajne. sama w swoim ciele źle się czuję narzekam na chude nogi, ręce i wystające kości na dekoldzie szczupła twarz. jej praktycznie wszystko nigdy nie stosowałam diety morfologie mam dobrą, często jem w nocy wszyscy twierdza ze ciągle ruszam buzia i jem dużo, potrawie w nocy zjeść cała czekoladę a moja waga stoi w miejscu. moja wada jest to że pale ale nie palę jak nałogowiec i nie wierze ze to może byc az tak wielki powód że nie tyję, potrawiłam nie aplic dla próby 5-6 miesięcy i nic...... nie tyłam. bardzo proszę o jakieś porady doświadczenia

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

czesc kasia, ciekawe czy ktos odpowie, ja walcze z nadwaga jak wiekszosc populacji, a ty chcesz przytyc, zazdroszcze droga kolezanko wagi 50 kg....:)

uczeń - synek 2009 :)

aniołeczek Marysieńka 2008.... (*)

a dla tej co nie jest użytkownikiem forum, a interesuje się moim udziałem/życiem na forum środkowy palec

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Dobre Serce
Dobre Serce

ja mogę ci troche moich kilogramów oddać

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Kasiula twoja waga jest prawidłowa. Więc myślę, że lepiej by było popracować nad wymodelowaniem sylwetki, a na to są odpowiednie ćwiczenia :)
możesz iśc też do dietetyka :)

http://dobrydietetyk.pl/czytelnia/341/jak-przytyc/

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

kasiula a próbowałaś poćwiczyć na siłowni :?:

Offline Wyświetl profil  

.

kasiula1248 pisze:
WITAM pewnie moje pytanie zaskoczy wiele z was.... moim problemem jest chęć przytycia, wiele z was pyta jak schudnąc np. po ciąży lub po porostu jak schudnąć. Mam 31 lat 162cm wzrostu i ważę około 50kg. mam dwójkę dzieci podczas pierwszej ciąży przytyłam 12,5kg podczas drugiej 16kg gdy zachodziłam w ciążę ważyłam po 43-45kg. po każdej ciąży w czasie 4-5 miesięcy wracałam do swojej wagi przed porodem. po drugiej ciąży została mi tylko pupa i szerokie biodra co nie którzy uważają za fajne. sama w swoim ciele źle się czuję narzekam na chude nogi, ręce i wystające kości na dekoldzie szczupła twarz. jej praktycznie wszystko nigdy nie stosowałam diety morfologie mam dobrą, często jem w nocy wszyscy twierdza ze ciągle ruszam buzia i jem dużo, potrawie w nocy zjeść cała czekoladę a moja waga stoi w miejscu. moja wada jest to że pale ale nie palę jak nałogowiec i nie wierze ze to może byc az tak wielki powód że nie tyję, potrawiłam nie aplic dla próby 5-6 miesięcy i nic...... nie tyłam. bardzo proszę o jakieś porady doświadczenia

Kochana - ja mam ponad 10 cm więcej wzrostu niż Ty, a ważę niewiele więcej...
Po prostu - niektóre kobiety tak mają....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
2 żółte kartki
Awatar użytkownika

Mam 27 lat...
2 lata temu-majac 25 lat- wazylam 37 kg..mierze jak TY 162 cm..
...w naprawde najgorszym czasie zaważyłam 35 kg... zobaczyłam łzy bezradnosci w oczach mojego lekarza i.. :oops: własne wewnetrzne załamanie ze taka waga prowadzi do śmierci i wyczerpania organizmu...
Miałam mega Problemy z depresja...ale i z zoladkiem :oops:
Ciągłe zadręczanie psychiczne..niemożnośc jedzenia jak inni...
Wymioty sennosc i złe tragiczne myśli...
W Miedzyczasie straciłam dzidzie :oops: ...10-ty tydzien... :(

Jak przytyc... :?:
Jesli jestes zdrowa nic cie nie boli..nie dolega..poprostu tak masz- nie rób nic..
Wiele osób ci pozazdrosci wagi..pewnie figury..zdrowia..
jesli czujesz sie z tym źle-poczytaj o dietach..jak wzbogacic swoje cialo o dodatkowe miesnie..tkanke tłuszczonwa (jesli jej gdzies brak) 8)
Pozdrawiam i zdrowka zycze bo..bez niego czy wazymy 35 kg czy 60-nic nie warte zachodu :oops:

ja bym wiele dała by znów buc jak 19-latka...zdrowa silna..bez głupich myśli..zadręczań...bez wiecznych wzdęc bólów brzucha i..diet ktore mnie zameczaja-bo tego ni wolno tego nie wolno :oops:
Gdybym cofnęła czas i miała jakis wplyw na to co sie stalo.. :oops: ...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ale przy tym wzroście to nie jest tak mało? Ja sama mam 171cm i ważę 56kg, ale po prostu akceptuję swoją figurę. Też nie mogę przytyć, ale grunt to akceptować siebie- mi się to udało :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ja tez sadze ze najwazniejsze to dobrze sie czuc w swoim ciele, jesli przeszkadza ci twoja niska waga, to takjak pisaly dziewczyny sprobuj troche"przypakowac" mozesz nawet pojsc do jakiegos klubu sportowego i porozmawiac ze specjalistami, jak cwiczyc, dodatkowo moze poleca ci jakies specjalne preparaty bialkowe na wzrost masy miesniowej

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Zacznij jeść białko i zapisz się na siłownię. Tam trener doradzi Ci co i jak ćwiczyć. Białko jest konieczne to jest to budulec mięśni więc gdy tylko zaczniesz ćwiczyć powinnaś je spożywać. Zobaczysz wszystko będzie dobrze :) Najważniejsze to zaakceptować siebie.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

A robiłaś badanie na pasożyty? Jeśli nie, to warto je zrobić.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja też mam niedowagę, ważę obecnie 54kg przy 176cm wzrostu... Jem dużo nawet bardzo dużo, więcej niż mąż i staram się przytyć ale waga ani drgnie... Pierwszą ciążę zaczynałam z wagą 58kg i przytyłam aż 43kg ale i tak zaraz po porodzie w kilka tygodni mi spadło i ważyłam mniej niż przed ciążą, dopiero jak skończyłam karmić samoistnie wróciłam do wyjściowych 58kg. Z taką wagą zaczynałam drugą ciążę i mimo iż dużo jadłam ale też więcej się ruszałam przytyłam tylko 8kg, teraz nadal karmię 15stomiesięczną córkę a waga spada mimo iż często objadam się aż do bólu żołądka... Robiłam badania na tarczyce, na pasożyty i wszystko jest w porządku, morfologia też świetna... Chciałabym przytyć głównie w udach i biodrach i ważyć koło 60kg ale za nic nie mogę przytyć...

Obrazek
http://www.garnek.pl/aileen

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

cześć dziewczyny widzę, że nie ja jedyna na forum z tym "problemem". mam 163 cm wzrostu i obecnie ważę około 50 kg i w sumie taka wagę u siebie akceptuję. ale do niedawna ważyłam 47-48 kg i wydawało mi się to za mało. tyle właśnie ważyłam zanim zaszłam w ciążę, przez pierwsze 3 miesiące schudłam jeszcze 4 kg !! bo ciągle wymiotowałam i nie byłam w stanie jeść. potem zaczęłam nadrabiać i pod koniec ciąży ważyłam prawie 60 kg. już dwa czy trzy tygodnie po porodzie znowu ważyłam 48 kg. skończyłam karmić małą po 4 miesiącach i wtedy udało mi się przytyć te dwa kg do 50, co mnie cieszy i uważam, że teraz mam wagę idealną, także kasiula nie wiem czym się przejmujesz ;) ale jeśli chcesz nabrać masy to może faktycznie dobre będą ćwiczenia na siłowni?
jeśli chodzi o sposób na przytycie, to chyba nie ma go w przypadku takich osób jak my, które szczupłość i szybka przemianę materii maja po prostu w genach, bo ja tez jem non stop, także w nocy, a waga stoi w miejscu. fakt, kiedy zaczynam się tak naprawdę obżerać i większość mojego menu stanowią tłuste fast foody to udaje mi się w ten sposób trochę przytyć. ale to jest zawsze max 2 kg. właściwie chyba powinnyśmy się z tego cieszyć.

tak na marginesie to być może po zakończeniu karmienia małej tak łatwo przytyłam, bo od razu zaczęłam brać tabletki antykoncepcyjne. być może dzięki nim łatwiej tyję? może to jakiś sposób, nie wiem

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ohhhh zazdroszczę takiej wagi (o ile nie powoduje to problemów zdrowotnych!). Ja z kolei mam odwrotny problem, przed ciążą byłam bardzo aktywna i szczupła, beż zadnej diety i ćwiczeń, a teraz? :cry: Masakra... Po cesarce ciężko o pełnię aktywności od razu po porodzie ;/ Ale daję sobie czas...
Jeśli chcesz nabrać masy to faktycznie może powinnaś zapisać się na siłownie. No i wszyscy "pakerzy" zalecają jedzenie dużej ilości białka :wink: Ja słyszalam również, że szpinak pozytywnie wpływa na rozbudowanie masy mięśniowej. Ale osoby z chorymi nerkami nie powinny go nadużywać (podobnie jest chyba z białkiem?) :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

jesli chcesz przytyć jedz dużo węglowodanów, makarony, ryże, ziemniaki i oczywiście słodycze ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

jeść mniej i większe posiłki, wtedy metabolizm się obniża i tyjemy

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Przed ciążą ważyłam 49 kg przy wzroście 165 cm.

Zaczęłam od - brzydko pisząc - obżerania się. A jak już przybrałam na wadze (oj, ciężko to szło, ale w końcu udało się dodać 4 kg do mojej wagi), zaczęłam chodzić na siłownię. Zamieniłam sobie ćwiczeniami dodatkowe kg z miejsc, w których nie chciałam ich mieć (brzuch) na miejsca, gdzie chciałam miec więcej (uda).

To moje doświadczenia w tym temacie.

Teraz jestem już mamą, ważę 54 kg, nadal regularnie ćwiczę i jest super. :wink:

Offline Wyświetl profil  

Nie wiem czy są jakieś sprawdzone sposoby na to aby przytyć. I szczerze powiem, że zdziwił mnie temat wątku bo każda szuka odpowiedniej dla siebie diety a tu nagle 'jak przytyć'. Tylko weź pod uwagę, że może masz taką przemianę materii i już nic z tym nie zrobisz.

Offline Wyświetl profil  

Mam dokładnie ten sam problem co Ty waże 48kg i mam 166cm lekarze często mi zarzucają że się odchudzam a to jest wręcz przeciwnie ja nawet piję białko które mój brat stosuje i on przytył 6kg a ja nic. Choć ćwiczyłam razem z nim.

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Jak nie urok to przemarsz wojska.
Jedne chcą przybyć, inne schudnąć.
Jak tu dogodzic "babie"?!

:wo:

.... jednak przy odrobinie wysiłku zdołam może kiedyś zrozumieć,
że ludzie zawsze przybywają punktualnie tam, gdzie są oczekiwani.

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Zdrowie kobiety

Strefa czasowa UTC [letni]