Dzisiaj jest sob maja 30, 2026 4:39 am

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Szpitale, lekarze, położne - opinie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość

Czy któraś z Was tam rodziła? Jeżeli tak to chciałabym poznać Wasze opinie na temat tego szpitala. Zastanawiam się czy tam nie rodzić. Mam jeszcze pytanie co do prywatnych położnych-jeżeli możecie którąś polecić z Praskiego i napisać ile kosztuje. Wielkie dzięki i gorące pozdrowienia

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Alu

ja tez poszukuje informacji na temat Szpitala Praskiego. Jestem w dziesiątym tygodniu ciązy i tez próbuje zdecydowac gdzie rodzic w praskim czy na Solcu.

Nie jest ich za duzo ale moze Ci się przydadzą.

pozdrawiam i trzymam kciuki za Ciebie .

Ktosia

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

wielkie dzięki!!! na pewno zajrzę na tą stronę

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ja rodzilam w praskim na poczatku lipca tego roku.
Nie jestem osoba wymagajaca, a opieke w tym szpitalu wspominam fatalnie. Polozne w wiekszosci zgorzkniale i nieprzyjemne, ciagle jest ich za malo w stosunku do ilosci kobiet na oddziale. Robia laske, ze sie pojawia, a niejednokrotnie kaza przychodzic do pokoju pielegniarek po leki i na oklady (raz tylko dzieki mojej czujnosci nie polknelam lekow, ktore dostalam pomylkowo).
Bedac na sali pooperacyjnej (mialam cesarke z naglych wskazan zdrowotnych) musialam placic za opieke dodatkowej poloznej (200zl za noc), poniewaz mialam miec mierzone cisnienie co 30 min., a od razu zapowiedziano nam, ze nie bedzie mial kto tego robic. Byc moze szpital ten jest dobry w przypadku kiedy nie ma komplikacji i kobieta jest w euforii po porodzie. Ja spedzilam tam dluuugich 10 dni. Jedynym (choc najwazniejszym) pozytywem porodu w Praskim bylo to, ze lekarz szybko zdecydowal o cc, co uratowalo zycie mi i mojej coreczce.
Mam bardzo wiele do opowiedzenia o pobycie w tym szpitalu i bynajmniej nie chodzi mi o skromne warunki i jakosc jedzenia.
Jesli macie jakies szczegolowe pytania, to chetnie odpowiem, zebyscie byly przygotowane na to, co Was tam moze ewentualniemoze czekac.

Offline Wyświetl profil  

Jstem nowym tatusiem teraz 22.06 urodziła mi sie córeczka, Moja nażeczona po odejściu wód płodowych czekałą 14 godzin na poród który odbył się metoda cesarskiego cięcia, był to 9 dzień po terminie lekarskim, lekarze prowadzący (ordynatoży i lekarzy wykonujacy zabiegi mi. cesarskie cięcie) są bajeczni, leprzych specjalistów i miłych osób nie spotkałem.. Personel salowe pielegniarki i specjaliści od niemowląt są beznadziejni.. Wpędzają pacjentke w poczucie winy, nie udzielaja pomocy przy opiece nad dzieckiem, nie informują o prawach pacjenta (do bezpłatnych dodatkowych znieczuleń itp.) nie rpzewijają dzieci i nie dbaja o ich bezpieczeństwo, jednym słowem chamski i niekompetentny personel dla ludzi o bardzo mocnych nerwach.. Dnia dzisiajszego 25.06 musiałem rozpętać piekło i indywidualnie rozmawiać z ordynatorem gdyż

-Na w pół wyjęty welfron z główki małej został zbagatelizowany do puki się całkowicie nie wykuł
-Totalna dezinformacja nikt nie mówi, ile dziecka nie będzie, jakie leki dostaje..
-Personel skory do wyzwisk (typu histeryczka, symulantka itp.)
-Nie pielęgnują dziecka( po badaniach na posiew moczu mała dostała takich odpażeń że aż jej sie burhle porobiły a to pielęgniarki powinny zadbać o zabezpieczenie skóry tak aby to sie nie pojawiło)
-Szykanują matki utwierdzając i wpędzając w depresje stwierdzeniami o nieumiejętnym karmieniu (nie pokazujac jak sie to robi), nie odpowiednim dbaniu o dziecko itd.

ODRADZAM definitywnie Szpital praski jako miejsce do rpzyjścia na świat waszego dziecka...

Ciekawostka.. pani z którą leży moja nażeczona przez cały dzień utwiedzali ze dzieko jest poważnie chore ma coś z mózgiem i kamieniami... Pod koniec zmiany podeszły do niej i powiedziały że pomyliły jej sie nazwiska i dzidzia jest zdrowa... Nie ma słów by to opisać...

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Szpitale, lekarze, położne - opinie

Strefa czasowa UTC [letni]