Dzisiaj jest ndz paź 05, 2025 3:09 pm

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Samotni rodzice

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 66 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

potrójnamamusiu tak, synek sam zaczął mówić na męża "Tata". On nie miał podanego w akcie urodzenia biologicznego ojca i nie miał z Nim kontaktu. Teraz dziękuję Bogu, że Go nie podawałam bo mogłam wyjechać z kraju, M mógł adoptować Matiego i ułożyłam sobie życie a tak mi wszyscy truli aby podać byłego o ojcostwo i o alimenty. I co? I tylko bym sobie życie zmarnowała bo z czystej złośliwości nie pozwoliłby wyjechać.
Bardzo się cieszę, że z trójką dzieci tak Ci się ułożyło i trafiłaś wreszcie na wartościowego człowieka.

Pinka Tobia bardzo współczuję i przykro mi z powodu Twojej sytuacji. Tym bardziej, że pamiętam jak jeszcze przed ślubem radziłaś się mnie i pytałaś o kilka spraw... Wiem, że po dwóch nie udanych związkach trudno będzie Ci ponownie zaufać mężczyźnie ale jesteś wspaniałą, młodą kobietą i znajdziesz jeszcze swoje szczęście.

Obrazek
http://www.garnek.pl/aileen

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU
Awatar użytkownika

Aileen dziękuję :*
Widzisz... Znam wartościowego człowieka od ponad 2 lat. On już od dawna chce być
ze mną, jeszcze przed moim slubem prosił mnie bym była z nim i ostrzegał mnie przed obecnym. jest bardzo odpowiedzialny, skończył studia, akceptuje
moją ciążę. Jest z okolic Sousse. Ufam mu, ale poewiedzmy, że jestem
bardziej niż przestraszona. Poza tym nie chcę pchać się teraz w żaden związek.
Powiem Ci, że m.in dzięki Twojej historii i temu jak piszesz o swoim mężu,
nie straciłam jeszcze wiary na lepszą przyszłość :)

Alah allah ya baba wa slam alik ya baba

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Aileen ja te nie podawałam biologicznego do sądu ,ani nie zgodziłam sie na uznanie,według prawa mała ojca nie ma,i ciesze sie z tego bo teraz moze miec tate na jakiego zasłużyłą:)
Ja też myślałam,że będąc mamą trójki dzieci życia sobie nie ułoże,a jednak:)nawet mam wrażenie,że malutka bardzo nas do siebie zbliża

Pinka ja jeszcze 2 miesiace temu pisałam ,że nigdy w życiu że faceci to świnie hihi,sama zobaczysz że i tobie się ułoży,a może ten przyjaciel to własnie ten jedyny??:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

potrójnamamusiu dzieci do siebie zbliżają i taki związek gdzie od początku są dzieci a co za tym idzie obowiązki, radość ale i problemy częściej są silniejsze. Bo to nie jest tak, że żyje się beztrosko, potem ciąża, dziecko, wszystko się zmienia i facet może się wystraszyć...

Pinka sama musisz wiedzieć co czujesz do przyjaciela bo samo zaufanie nie wystarczy. U Ciebie problem byłby bo pewnie nie chciałabyś tu z Małą przyjeżdżać ze względu na ex męża aby nie komplikował. Ja Ci powiem, że zaufałam mojemu M i nigdy się na Nim nie zawiodłam, od pierwszego dnia utrzymuje Nas w 100%, dba o Nas i rozpieszcza, nigdy mnie nie okłamał. Tutaj można znaleźć wartościowego mężczyznę ale trzeba trzymać się z dala od pracowników hoteli, animatorów i plażowych podrywaczy bo to w 99,0% oszuści, którzy myślą, że w Europie pieniądze leżą na ulicy i liczą na wizę, niestety taka jest prawda. Ale nie wszyscy Tunezyjczycy tacy są choć na takich najłatwiej trafić... U mnie w rodzinie jest też żona wujka męża, jest Francuską, mieszka tu już od przeszło 40lat, wychowała trójkę dzieci i naprawdę widać, że ta para jest bardzo szczęśliwa

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU
Awatar użytkownika

Tak, co do pracowników hoteli, animatorów i chłopców z plaży całkowicie się
z Tobą zgadzam. tak, bałabym się tu przyjeżdżać. Jeśli ex zdecydowałby się
porwać małą to Ambasada niestety nie pomoże. Za duże ryzyko.
A z kolei On w Polsce musiałby zaczynać wszystko od nowa. Nie zna języka
także to już całkiem komplikuje sprawę.
teraz muszę mysleć poprzez rozum, a nie serce :)
Bardzo się cieszę, że Tobie się udało, że jesteś szczęśliwa i żyjesz tak jak
kobieta żyć powinna

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pinka zgadzam się z Tobą, że za duże ryzyko aby tu przyjeżdżać z dzieckiem. Co prawda znam kilka kobiet, rozwódek, sąd powierzył im opiekę nad dziećmi i były mąż musi płacić alimenty i zapewnić im dach nad głową czyli wynająć dom do czasu pełnoletności dzieci. Ale gdyby dziecko porwał to pewnie by nic z tym nie zrobili skoro nie miałby odebranych praw do dziecka. Znam taką historię kiedy to Matka porwała dzieci, wcześniej dowiadywała się u prawnika, że nic jej zrobić nie mogą. Jest to żona byłego szefa mojego męża, po rozwodzie sąd przyznał opiekę nad trójką dzieci Ojcu i Jego rodzinie, dzieci zostały na południu Tunezji a kobieta ta wyszła ponownie za mąż i mieszka w Sousse, jakoś ponad 10lat dzieci nie widziała, Potem w tajemnicy przed rodziną córki kontaktowały się z Nią telefonicznie, Ona doładowywała im telefony, dzieci nie były zadowolone z życia z Ojcem. Matka orientowała się u prawnika i postanowiła porwać córki, pojechał tam jeden z pracowników firmy i zabrał dziewczyny z pod szkoły, dopiero jak były z Matką poinformowali o tym Ojca i teraz już chyba z 5lat dzieci są u Matki. Tak się rozpisałam nie na temat...
A co do życia w Polsce to przyjaciel musiałby zaczynać wszystko od nowa a ciężko byłoby mu pewnie znaleźć pracę znając polskie realia. Dlatego też My zdecydowaliśmy się mieszkać tutaj tym bardziej, że ja na tę chwilę nie chcę pracować, może jak dzieci będą starsza, pójdą do szkoły...
Pinka tak z ciekawości zapytam, ten Twój ex czym się zajmuje? Ten Twój przyjaciel zna Go, że Cię przed Nim ostrzegał?

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU
Awatar użytkownika

Aileen ufff... pogmatwana sprawa o tym porwaniu. To smutne do czego
ludzie muszą się uciekać by być ze swoimi dziećmi. Ale takie są realia.
Niektórzy się nie normalni....
Mój ex ma wpisane w dowodzie pracownik hotelu. latem dorabiał jako kelner,
a tak naprawdę pracuje u swojego ojca w kawiarni i sklepie. Niestety tego nie
udowodnię bo to praca na czarno. Ojciec nie dał mu żadnej umowy. Ja już złożyłam
ten pozew o rozwód, po porodzie od razu będę starała się o odebranie praw
by to wszystko miało ręce i nogi. Tak się zastanawiam. Jeśli odbiorę mu prawa
to inny mężczyzna mógłby zaadoptować moją małą? ;)

masz racje, ze zostaliście w Tunezji, na pewno mężowi jest łatwiej o Was zadbać.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

aileen no to tylko pogratulowac :) my sie poznalismy jakos w czerwcu.

pinka przykro mi, ze tak Cie zycie doswiadczylo.
ja tez sobie powtarzalam, ze nigdy wiecej facetow, no ale jednak los chcial inaczej :)

potrojnamamusia no to tylko pozazdroscic, ze tak super sie uklada :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pinka jeżeli uda Ci się odebrać, nie ograniczyć prawa rodzicielskie to inny mężczyzna mógłby w przyszłości zaadoptować Małą. Ale z tego co się orientuję nie jest łatwo całkowicie odebrać prawa rodzicielskie, znacznie łatwiej ograniczyć... :roll: Trochę kiepsko, że on na czarno pracuje bo ciężko będzie cokolwiek udowodnić ale bądź dobrej myśli.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU
Awatar użytkownika

Aileen nawet ograniczenie mnie ratuje. Bo wiesz, że on może wyrobić paszport
dla małej bez mojej zgody także tego się obawiam. najpierw ograniczę,
on i tak pewnie będzie miał nas dalej w tyłku, także potem zabiorę się za
całkowite odebranie. Przynajmniej spróbuję ;)

ivette taki już mój los ;) zaakceptowałam to co mnie spotkało.
A w przyszłości na pewno będę szczęśliwa. W końcu jestem w upragnionej
ciaży, na którą czekałam 4 lata :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

aileen ja jestem uziemiona w uk poki co, bo A nie daje znaku zycia, niby w swietle prawa dalej ma wladze rodzicielska, ale ze wzgledu na to, co nawyrabial, ma zakaz spotkan bez nadzoru z mala. i tak nie wyraza jakichkolwiek checi na kontakt....
chyba musze sie z tym do prawnika wybrac, no bo nawet paszportu jej nie mam jak wyrobic, zeby jechac mame odwiedzic...
mnie to nawet ograniczenie by ratowalo w tym momencie.

pinka 88 w niku to Twoj wiek?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pinka trzymam kciuki aby wszystko poszło zgodnie z planem i aby udało się wyegzekwować alimenty od drania, jakby nie było powinien utrzymywać zarówno Ciebie jak i dziecko to niech chociaż na dziecko coś płaci...

ivette współczuję, pewnie ciężko Ci tak, że nawet rodziców odwiedzić nie możesz. Dlatego też ja wolałam od razu podać, że ojciec nie znany i mieć Go z głowy aby mi więcej życia nie zatruwał... A rodzina Cię odwiedza? Ja co prawda też nie byłam w Polsce już 2,5roku ale w tym czasie kilka razy był u mnie ktoś z rodziny, nawet znajomi z synkiem w wieku Matiego w październiku byli.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

aileen tak, moja mam z bratem byli w pazdzierniku na ponad tydzien no ale wiesz, reszty rodziny nie widzialam ponad 3 lata...
u mnie bylo tak, ze bylismy razem 7 lat prawie, no wiec to zupelnie inaczej wyglada.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ivette a u was zaczęło się psuć dopiero po narodzinach Anulki? Ja z ex byłam dwa lata ale rozstaliśmy się jak jeszcze w ciąży byłam...

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

aileen tak i to bardzo. narzekal, ze placze, ze ja nic w domu nie robie i wydaje jego pieniadze :roll:
a ze wzgledu na to, ze pracowal na nocki a w dzien spal, bylam ze wszystkim sama, zalatwianie wszystkich papierow, zakupy, sprzatanie itd
potem byl na chorobowym pol roku, rzucil prace no i ja go utrzymywalam i nawet jak w domu siedzial, nie pracowal to nic mi nie pomagal :/
wiec w koncu powiedzialam sobie dosc - po co mi facet, skoro jestem samowystarczalna? smial sie z mojej wtedy tylko weekendowej pracy, ale jak przychodzilo do wyplaty to ja za wszystko placilam.
no i przez niego Ania niemal trafila do rodziny zastepczej/domu dziecka, mialam spotkania z pracowniczka opieki spolecznej co tydzien przez dosc dlugi okres czasu.
wiec tylko na dobre mi to wyszlo.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU
Awatar użytkownika

Ivette taaa 88 to mój wiek :D
chyba o rocznik chodziło? ;)
Aż tak staro jeszcze się nie czuję... No i dzieci mogę jeszcze mieć :D :D

Aileen a jak Ty załatwiałaś to, że ojciec nie znany? Po prostu wpisałaś
to w rubrykę czy musiałaś to jakoś udowadniać?? Nie znam się na tym :oops:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pinka tylko, że ja ślubu nie miałam więc było prościej. Wpisałam, że Ojciec nieznany tzn. podajesz fikcyjne imię ojca a jako nazwisko wpisują Twoje aby to nie wyglądało źle na akcie urodzenia. Bałam się, że ex pozwie o ustalenie ojcostwa ale byłam na wygranej pozycji bo to wiązałoby się z alimentami, których nie chciał płacić.

ivette tak to już bywa, niektórzy faceci nie dorośli do tego by zakładać rodzinę i być rodzicami. Dlatego też napisałam potrójnejmamusi, że często związki w których od początku jest dziecko są dojrzalsze bo nigdy nie ma tej beztroski, od początku jest odpowiedzialność...

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

aileen no i wrocilysmy od lekarza, nic nam nawet nie przepisal. za to Ania 2 razy wymiotowala dzis, cos za dlugo to wszystko trwa :(

a co do zwiazkow to coz...mi tam facet nie byl do szczescia potrzebny, jakos tak wyszlo dziwnie :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ivette jak tam zdrówko, Ania lepiej się czuje?

Ja też faceta nie szukałam, mój mąż pierwsze był moim przyjacielem, rozmawialiśmy o wszystkim, byłam pod wrażeniem jego inteligencji i podejścia do życia, od początku rozumieliśmy się jakbyśmy się znali od lat. Nigdy bym nie pomyślała, że może czuć do mnie "coś więcej", nie był jak inni mężczyźni, nie prawił komplementów itp. Pamiętam ten dzień kiedy mi się oświadczył, był taki zawstydzony, zestresowany, siedzieliśmy wieczorem przy plaży, pierwsze powiedział abym nie była na Niego zła i jak moja odpowiedź jest "nie" to chciałby abyśmy nadal byli przyjaciółmi. Tak pięknie mówił, że chce się opiekować mną i Matim, chce abyśmy założyli rodzinę itd. Miałam się zastanowić ale w dniu powrotu do Polski płakałam. Zaryzykowałam, za ostatnie pieniądze kupiłam bilet i wróciłam do M bez ,grosza, potem były oficjalne zaręczyny a po 7,5m-cach ślub. Nigdy nie żałowałam mojej decyzji, dużo ryzykowałam, wszyscy mnie straszyli ale jestem szczęśliwa jak nigdy wcześniej, nikt nigdy nie dbał o mnie jak mąż, nikt mnie tak dobrze nie rozumiał...

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Alieen historia jak filmu, pozazdrościć :)

my póki co jesteśmy same i zmiany sie nie szykują :)

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 66 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Samotni rodzice

Strefa czasowa UTC [letni]