Dzisiaj jest pn kwie 27, 2026 4:34 am

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Śląskie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1444 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71 ... 73  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

elo melo laseczki bielszczaneczki :D
jako córa marnotrawna powracam na łono e-mamy :D :P w miarę możliwości oczywiście
teraz robie obiad zaraz wracam bo musze nałożyć mężu memu
dzis wolny wieczór a "moje" forum zamkniete czy cus to sie odzywam

[*]26.08.2013[*] śpij Kruszynko
Połówkowe 30.11
Wizyta 16.12.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Helloł

Halo tu Bielsko się odzywa ja jestem z Karpackiego.

Bielszczanki tutaj możemy śmiało pisać tylko się odzywajmy, ja miałam chwilową abstynencję przez pobyt u mamy i brak neta :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ech widze ze pusto i cicho szkoda chyba ze pojawi sie tu ktos na nowo bede czekac cierpliwie :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witajcie :) Ja co prawda nie z Bielska, ale często bywam w BB, bo tam studiuję. Co do szpitala ja rodziłam 5 lat temu w Wojewódzkim i jestem zadowolona, teraz jestem w drugiej ciąży i również rozpatruję Wojewódzki choć też Cieszyn jest kuszący.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hej :)

Ja dwa razy rodziłam w wojewódzkim w Bielsku i drugi raz był jeszcze lepszy niż pierwszy i jak bym miała 3 raz to nie chcę słyszeć o żadnym innym!!!

Na kiedy masz termin?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Na koniec maja, terminy szacują się w przedziale 19-25, więc mogę zaliczyć jeszcze czerwiec, bo Lenę urodziłam 2 tyg. po terminie.
Narazie jeszcze jestem w proszku myślę, że na wybór szpitala (chociaż po raz
drugi skłaniam się ku Wojewódzkiemu) mam czas, imienia też nie mam ani dla
dziewuszki, ani dla chłopczyka.. :roll: :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

No jest czas to fakt, tylko czemu ciąża tak krótko trwa ;)
Pomału się wszystko wymyśli :)
Jak się dowiesz płeć to będzie łatwiej wybrać :)
A szpital to zależy na czym Tobie zależy :)
Mnie zależało na rodzinnym porodzie oraz na salach małych po porodzie.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Cześć Dziewczyny,

Czy któraś z Was może mi polecić dobrą położną, z którą mogłabym rodzić w Szpitalu Wojewódzkim w Bielsku?
:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Oczywiście :)
Rodziłam dwa razy tam :)
Za pierwszym razem była fajna ale bez wow, ale za drugim kobieta Anioł! robiła mi test oxy a za dwa dni rodziłam z nią w nocy ;)
Imienia nie pamiętam nazwisko KOSMALA :D
Z czystym sumieniem :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dzięki,

Masz może jakiś namiar na tą położną - najlepiej nr tel.?
Przymierzam się do podjęcia decyzji gdzie tu w rejonie BB-Cieszyn urodzić, a mam trochę mało informacji na temat tutejszego rynku medycznego, bo mieszkam tu w sumie dopiero od niedawna :?
A czy słyszałaś coś na temat ginekologa - dr Adam Bargiel? Wiem, że ma prywatną praktykę w Bielsku, ale chciałam wiedzieć czy pracuje też w jakimś szpitalu w BB.

Pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Niestety nie mam nr tel. :(

Nie znam tego lekarza, ale polecam właśnie chodzić do lekarza, ze szpitala w którym zamierzasz rodzić :) nie wiem nic o Cieszynie, wiem że narzekają, ale jedna znajoma znajomej rodziła 3 razy SN tam i zadowolona :)
Na temat woj. w BB to mogę Ci wsjo powiedzieć z doświadczenia, a za drugim razem jeszcze o patologię zahaczyłam :) kilku lekarzy poznałam przez to :)

Moja dr prowadząca obie ciąże też ma tylko prywatną praktykę i dyżur w szpital woj.

Wiem jak to jest ja też jak tu sie przeprowadziłam to nie wiedziałam nic i nawet nie miałam znajomych od których mogłam jakiegoś polecenia dostać.

http://www.znanylekarz.pl/adam-bargiel/ ... ko-biala/3

Ja chodziłam do Lidii Polak obie ciąże
a byłam na 3d u Balisia

Odradzam Ryszarda Krakowiaka poszłam do niego z racji, że przyjmował koło bloku gdzie mieszkałam :( leczył mnie lutenylem i niby na nim miałam zajść w ciążę bez badań itd.
Ozimina mnie szyła po drugim porodzie, niemiła i mnie ledwo znieczuliła a już do szycia od razu poza tym źle mnie zszyła :( gorzej zacerowała lekkie nadpęknięcie z 2 szwami niż nacięcie i 8 szwów za pierwszym porodem, a wtedy szyła mnie Gębala, świetna babka, tak mnie zagadała i znieczuliła, że w ogóle nie czułam szycia :D
Strzeż się przed Zgórskim!!! jedyne słowo jakie mi przychodzi to cham :( to jak zwracał się do pacjentek na patologii...szczyt chamstwa i prostactwa :( do mnie gdzie byłam przeterminowana 6 dni i miałam białko w moczu i podwyższone ciśnienie i niską hemoglobinę rzucił teskt "co tu Pani robi? po co tu Pani przyszła? czeka...to niech czeka dalej" ...i to do wszystkich takie, a na poporodowym już był milutki...bo nie musiał nic robić działać i zaraz się pozbędziemy tej pacjentki kolejnej :(
Roztoczyński jest ordynatorem w wojew. fajny facet ogólnie ok
Putowska też fajna dr. bardzo interesuje się swoją pacjentką, moja kol. chodziła do niej i dwa cc ona jej robiła, nawet nie pozwoliła innemu i teraz wiem że ma też usg w swoim gab. kiedyś się do niej wybierałam ale wtedy jeszcze usg nie miała i dlatego nie poszłam.
Małecka-Cholerek fajna, miła, delikatna ale ma takie naturalne podejście bardzo, a jak chodzi o antykoncepcje to absolutnie nie ;)

W jakim rejonie mieszkasz, w samym BB czy pod?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Od kilku miesięcy mieszkam w Ustroniu, a przedtem przez jakiś rok mieszkałam w samym Cieszynie, do którego to znów przeprowadziłam się z Krakowa :lol:
W Krakowie rodziłam pierwszym razem i gdybym nadal tam mieszkała, to nie miałabym problemu, czy to z położną, lekarzem, czy ze szpitalem. Poza tym mieszkałam tam kilkanaście lat, więc zawsze mogłam się kogoś dopytać, poradzić.
Teraz chodzę w Cieszynie do ginekologa - do dr Palucha i w sumie, gdyby nie te wszystkie negatywne opinie o szpitalu cieszyńskim, to pewnie spróbowałabym zapytać lekarza o to czy może być przy porodzie albo o jakąś położną. A w zasadzie z Ustronia mam taką samą odległość do Cieszyna jak do Bielska, więc chciałam się rozglądnąć w Bielsku za kimś.
Tego ginekologa (Adam Bargiel) poleciła mi znajoma, tylko że ona nie rodziła u niego, tylko miała jakiś poważny problem ginekolog. i pod tym względem gość jest super. A mnie zależy głównie na tym, żeby mieć do czynienia z fachowcami. Chciałabym się umówić na poród z konkretnym lekarzem, ewentualnie z położną. Więc powoli próbuję drążyć temat :)
A Ty kiedy rodziłaś?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Mam kol. w Ustroniu :)
Starszą 4 styczeń 2009 a młodszą dokładnie rok temu leżałam na patologii ;) ur. 23 luty 2011 :)

A to jak z Krk. jesteś to powiedz gdzie najlepiej rodzić i jaki lekarz/e, pytam dla kogoś z Krk. oczywiście ;)

Mojej dr też nie było przy żadnym, ale sam fakt nazwiska na IP już zrobił swoje ;)

W sumie w BB masz 3 placówki do wyboru do porodu :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hejka witam panie z bielska ;)
Ja chodze do r.Lasatowicza prowadzi mi drugą ciąże świetny facet...
Chodziłam tez przez jakis czas do Stoleckiego ale nie polecam.
Co do szpitali to rodziłam na Wyspiańskiego i tam tez chce rodzić po raz drugi,dwa tygodnie temu spędziłam tam tydzień na patologi,z wojewódzkim mam złe doswiadczenie tak więc tylko dlatego nie polece,co do Esculapa to wogóle wykluczam po tym jak w gruniu bliska kolezanka przyjechała tam na wywołanie porodu z męzem i okazalo sie że malutka nie zyje :cry: jaka była ich reakcja :?: umyli rece i potraktowali jak rzecz, oddali zaliczkę i kazali pojechac do szpitala,zamiast szybko cesarke zrobic,5 ni z martwym dzieckiem chodziła.Paranoja,a przyczyna zgonu było zatrucie ciążowe...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hej :)
Witam również bielszczankę :)
Lasatowicz to przypadkiem nie przyjmuje w Trocliku? Jak tak to jutro idę się do niego zapisać na wizytę ;)

Oj a co się stało w wojewódzkim? Ja to byłam znowu w szoku pozytywnym, bo jak leżałam na patologii w wojewódzkim to laski z całego śląska i nawet małopolski tutaj przyjeżdżały rodzić...na sali leżałam z laską z Andrychowa ;) a były na oddziale z Ośmiecimia, Suchej Beskidzkiej, Cieszyna itd. Przykro mi że masz złe doświadczenie :( Patrz a tak wszyscy chwalą Eskulapa, a ja jakoś nie umie się przekonać...jakoś razi mnie że urodzę tam a w razie w odwiozą mnie albo dziecko do innego szpitala :( a historia kol. straszna!!! :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Eskulap to nie szpital....nie zajmują się powikłanymi przypadkami, naturalne jest że odesłali ją do szpitala

chodziła do lekarza z Eskulapa całą ciążę czy poszła tylko na konsultację? a może w ogóle nie poszła tylko na poród? nie miała objawów zatrucia ciążowego ?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

E-misia a widzisz mialam tam takie przykre doswiadczenie i zraziłam sie ale jak najbardziej nikogo nie zniechecam do tego szpitala i równiez słyszałam wiele pozytywnych opini kobiet które tam rodziły zreszta siostra mojej bratowej jest tam połozną :wink:

Co do esculapa to czy jest jakas róznica w tym czy chodziła przez całą ciąże tam czy była tylko na jednej konsultacji przed porodem aby udzielić komus pomocy? mogli chociaż postarac sie o przewóz do szpitala trochę zainteresowania,a co miała sobie na autobus spokojnie iść?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dlatego ja nie mam zaufania do takich miejsc, bo ciąża i poród są nieprzewidywalne i super ciąża z początku super poród w Eskulapie może skończyć się przewożeniem i dalszym porodem np w wojew. a jaki to stres dla rodzącej...poza tym wypisywanie 24 h po cc jest co najmniej nieodpowiedzialne jak dla mnie.

TheOnlyOne noo ja też mam dwie kol. które miały nie miłe wspomnienia tzn nawet nie doszło do porodu tam, ale chyba nie ma szpitala idealnego z 100% pozytywnymi opiniami ;)

Wyszukałam że faktycznie Lasatowicz przyjmuje w mojej przychodni miałam dziś się zapisać, ale śnieg walił ja byłam z młodszą na szczepieniu i jeszcze do przedszkola szłam zapisać starszą o i już czasu nie starczyło...
Powiedz mi coś o nim?? jaki jest i w ogóle mnie to tylko chodzi o anty. i cytologię ;)
Mieszkasz w tej części BB?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

E-misia dokladnie jestem tego samego zdania nie ma idealnych szpitali :wink:
Nie mieszkam na karpackim tam mieszkaja moi byli teściowie ale tam chodzę do przychodni rodzinnej tyle że nie do troclika a tam gdzie jest praktyka lekarska.
Lasatowicz prowadził mi tez pierwszą ciąże i powiem ci że jak na to przez ilu lekarzy juz przeszłam to jest on jednym z najlepszych lekarzy do jakich uczęszczałam,pilnuje aby cytologia robiona była regularnie ogolnie badania bardzo szczegółowo,jedyny minus to że na kase trzeba długo na termin wiyty czekać dlatego lepiej prywatnie sie zapisac pierwszy raz 70 zł wizyta+usg,i odrazu ustalić wizytę na nfz za pare miesiecy, więc myślę że to nie drogo cytologia 40 zł jak się nie myle (prywatnie)
Ja dzis mam wizytę :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

TheOnlyOne fajnie :) ja mieszkam na Karpackim ;)
Nooo ja wiem jakie on ma terminy na nfz kapota, gdy zaszłam z drugą córką i ciąża była potwierdzona wynikiem Bety a nie tylko sikanym ;) z 9 czerwca, byłam bodajże 15, a Pani w rejestracji 20 wrzesień sypnęła ;) Oniemiałam??mówię do niej hmmm, ale ja jestem w ciąży (szybko policzyłam i w tym terminie byłabym w 20 tc ;)) No i tak samo mi proponowała, że do tego września prywatnie a potem państwowo będziemy ciągnąć.
Ale teraz mi nie zależy kiedy więc nawet mogę te 3 m-ce poczekać ;)
A on pracuje w Wyspiańskim?

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1444 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71 ... 73  Następna

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Śląskie

Strefa czasowa UTC [letni]