Dzisiaj jest ndz paź 05, 2025 3:55 pm

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Objawy ciąży

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11 ] 
Autor Wiadomość

Witam. Jakieś 6 tygodni temu miałam stosunek z moim facetem (przy użyciu zabezpieczenia). Robiłam z nim to pierwszy raz, wcześnie uprawiałam seks prawie rok wczesniej. Dzień przed pierwszym okresem dostałam brązowego plamienia. Było to jakieś 2 tygodnie od współżycia i właśnie w tym dniu byłam u ginekologa, który powiedział, że na 99% to nie ciąża. (99 bo nie ma prawa nigdy powiedzieć na 100%) Powiedziała, że jeśli ciągle mam wątpliwośći to powinnam zrobić test, a plamienie może być wywołane stresem, przeziębieniem lub tym, że osatatni stosunek miałam bardzo dawno. Test po okresie był negatywny. Drugi okres również zaczął się plamieniem. Przez ten cały czas zrobiła 4 testy ciążowe (2 przed pierwszym okresem i 2 po) - wszystkie negatywne. Czy jest prawdopodobieństwo, że to jednak ciąża?

A może to jakieś problemy zdrowotne? Dodam, że w pierwszym dniu drugiego okresu miałam chęć wymiotować oraz biegunkę i ból głowy. Ostatnio jednak ciągle żyję w nerwach związanych z ciężko sesją w szkole... Bardzo mocno to przeżywam.

Proszę o pomoc...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

W ciazy nie jestes.
Wez meliske na uspokojenie i bedzie w porzadku.
Powodzenia w sesji!

Nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

A masz może pomysł skąd bierze się to plamienie? W poprzednim okresie było chyba nieco większe, teraz się zmniejszyło...
Zapomniałam dodać, że ginekolog robiąc badanie USG napomknął coś o wykazaniu mięsaka, ale powiedział, że to raczej wina tego, że poruszyłam się podczas badania/stresu...

Wielkie dzięki za odpowiedź i za podniesienie odrobinę na duchu! :)
I dzięki, oby zakończyło się powodzeniem! :)

Edit: Właściwie może teraz jestem przeziębiona, bo strasznie mi zimno i źle się czuję, może to zatrucie... Tylko pytanie czy to ma związek z plamieniem? Skąd się ono bierze...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Proponuje udac sie ponownie na wizyte do gin (moze tym razem innego) i zrobic usg, cytologie a dodatkowo morfologie i badanie ogolne moczu.
Ja tez czesto zamiast normalnego @ mialam plamienia... zwykle wtedy kiedy byl jakis stres, nieprzespane noce, zle samopoczucie...

Nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Tak tez chyba i zrobię... A myślisz/myślicie, że prawdopodobieństwo ciąży jest naprawdę małe? I dzięki za szybkie odpowiedzi. ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Prawdopodobienstwo ciazy - moim zdaniem - ZEROWE!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Pisałam tutaj wcześniej na forum, że też zastanawiam się czy jestem w ciąży. U mnie w tym miesiącu było podobnie regularna miesiączka spóźniła się cały dzień po czym ją dostałam, ale była jakaś obca, która po 3 dniach się skończyła. Była skąpa i o zabarwieniu jasnej krwi. Zaraz po skończeniu wykonałam test wykazał brak ciąży, ale po dwóch dniach od zakończenia skąpego krwawienia po raz kolejny zobaczyłam krew, ale były to tylko 4 krople... powiedzcie mi mam się czegoś obawiać ? czy mam szanse liczyć na ciąże mimo, że test negatywny ? Miał ktoś podobnie ?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
1 żółta kartka
Awatar użytkownika

uzyszkodnika - plamienie przed misiaczka moze byc tez powodem niedoboru progesteronu. Regularnie miesiączkujesz ?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Każdy kolejny okres mam zawsze o jakieś 2/3 dni wcześniej, ale to już od jakiegoś czasu, teraz to nie uległo zmianom... Najbardziej zastanawia mnie dlaczego plamienie pojawiło się właśnie po stosunku... Ok, dawno tego nie robiłam więc może coś takiego mogło się wydarzyć przy pierwszym okresie, ale to już drugi. Co prawda plamienie tym razem było mniejsze...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

uzyszkodnika pisze:
Każdy kolejny okres mam zawsze o jakieś 2/3 dni wcześniej, ale to już od jakiegoś czasu, teraz to nie uległo zmianom...

2/3 dni wcześniej w stosunku do... :?: :?: myślę że chodzi Ci o to, że np kiedyś mialaś 30-dniowe cykle a teraz okres przychodzi co 28 dni tak? czyli po prostu cykle Ci się skrócily ale nada są regularne, nic wcześniej nie przychodzi

Co do plamień, pms, mogą to być problemy z prolaktyną

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

O tak, przepraszam, ale jestem zakręcona ostatnio... Od dłuższego czasu mam 28 dniowe cykle, od kilku ładnych miesięcy tak jest, bez zmian...

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11 ] 

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Objawy ciąży

Strefa czasowa UTC [letni]