Dzisiaj jest ndz paź 05, 2025 1:13 pm

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Samotni rodzice

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 300 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja jestem tak samo piekna jak bylam przed :)
Oprocz kilku rozstepow i wiekszego brzucha nie ma zadnej roznicy. Wygladam dokladnie tak samo, zero zmian na twarzy :)

... moja znajoma w przeciwienstwie do mnie przechodzi ciaze fatalnie. Ma spuchnieta twarz, pelno plam, krost... Normalnie koszmar!! Az mnie zatkalo jak ja zobaczylam.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ja kupilam olivke nivea, sudokrem, cos tam hipp'a kilka rzeczy.. w sumie to nie wiem jakie tu kosmetyki dla dziecka oprocz mydelka i olivki.. a da kapieli kupie olatum podobna skora dziecka jest bardzo fajna po tym juz natluszczona to chyba w aptece sie kupuje, ale polozna w szkole rodzenia polecala...

A co do mnie to ja tez sie nie zmienilam duzo oprocz tego ze przytylam duzo i na twarzy bardziej paczus jestem ale krost nie mam ni nic teraz moze troche bardziej juz spuchlam na twarzy ale to koncowka...
A co do brzucha to mi sie zrobil pierwszy rozstep... :( niestety...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

dzieki Kate i Smutna, czekamy na reszte :lol: :lol: :lol: :lol:
ja po buzi tez wygladam tak samo, i nie mam rozstępów :lol: :lol: :lol: w niedziele sesja zdjęciowa to zobaczycie :lol: :lol: :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU

Ja tez musze sie pochwalic, ze ladnie przechodze ciaze. Cere mam bardzoo ladna na buzce, tyle ze moglaby byc troche bardziej opalona, ale odbije sobie na solarium jak sie Nikol urodzi :) Na brzuszku nie mam, ani jednego roztepu, za to udach mam pare, ale sa juz jasniejsze niz byly :lol: no i na posladkach :? , najwyzej bede miec majtusie od stroju kompielowego bardziej zakrywajace :) Przytylam 10 kg poszlo w brzuch, pupe i uda :wink: , ale mam nadzieje ze wroce do swojej wagi :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dziewczyny mam pytanko... Jestem w ciąży i na twarzy pojawił mi się trądzik (taki sam jak mają nastolatki) co zrobić zeby się go pozbyć, albo choć troszkę załagodzić :?: Dodam ze przed zajściem w ciążę nie miałam z nim problemów (jedynie przed @ wyskakiwał mi np. 1 pryszcz na czole)mam skórę suchą, ale teraz zaczęła mi się przetłuszczać..... Znacie może jakieś sprawdzone środki :?:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Mi dermatolog polecila- ale tylko jesli masz faktycznie tlusta skore, zeby przemywac co dwa dni spirytusem rozcienczonym z woda. Wysusza wszystkie pryszcze :)
Mozesz tez kupic jakis plyn do mycia skory antybakteryjny - ale nie sa moim zdaniem skuteczne...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Tylko że ja mam z natury skórę suchą, od kilku dni zaczęła mi się przetłuszczać, ale nie świeci się itp. Jedyne co to mam te bolesna czerwone pryszcze, wyglądam jak 13 latka z zaawansowanym trądzikiem Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hmm, no to niestety raczej nie mozesz uzywac spirytusu - szkoda, bo najlepiej wysusza.
Musisz poczekac az tjunde odpowie. A moze pisala juz wczesniej cos o tradziku...? Poszukaj w tym watku bo zdaje mi sie, ze ktoras z dziewczyn miala juz ten problem i jej napisala co powinna zrobic... Napewno dobry bedzie peeling :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witam :lol: :lol: :lol:
funky girl - trądzik to choroba w której dochodzi do powiększenia i zapalenia gruczołu łojowego. Ponieważ z tego co piszesz spotkało cie to teraz ( w ciąży) w twoim przypadku chodzi tu o zaburzenia na podłożu hormonalnym. Najprawdopodobniej po urodzeniu wszystko ustanie. Może też zostać, ale nie sądze. Jest to choroba bakteryjna, którą leczy sie antybiotykami, co w ciąży jesy niemozliwe. Jesli podłoże jest hormonalne - leczy się hormonami - co w ciąży tez jest niemożliwe :cry:
Stosuje sie pochodne wit A, ale w ciąży są ZABRONIONE !!! (USZKADZAJA PŁÓ)
więć co mozna - :?: :(
- możesz naświetlać samą twarz UV ( dawki musza być dobrane do stanu skóry, i trzeba wykluczyc przeciwskazania )
- preparaty stosowane do twarzy muszą dezynfekować, są specjalne linie do takiej skóry (trudno mi polecić coś nie widząc skóry )
- NIE WOLNO CI NIC WYCISKAĆ
NAJLEPIEJ IDZ DO DERMATOLOGA !!!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam piekne Panie :lol: :lol: :lol: choć ledwo sie juz ruszam, i o ćwiczeniach gimnastycznych nawet trudno mi w tej chwili mysleć, to przeciez ten stan nie będzie juz trwał długo :roll: :roll: :roll: a wiosna minie szybko, i przyjdzie lato.... no właśnie, trzeba pomyslec o tym juz teraz :lol: :lol: :lol:
wklejam artykół o ćwiczenaich po porodzie, i życzę powodzenia :lol: :lol: i samodyscypliny :lol: :lol: :lol:

"W czasie ciąży przybieramy na wadze około 11-13 kg. Zgubienie tego ciężaru wcale nie musi trwać tyle samo co ciąża lub dłużej. W rzeczywistości najwięcej tracimy zaraz po porodzie. Około 4,5 kg tracimy zaraz po porodzie, po tygodniu kolejne od 3 do 5 kg. Jednak od 3 miesiąca spadek masy to już około 1 kg. Jeśli w tym czasie nie wróciłaś do dawnej formy to właśnie teraz, około 6 tygodnia po urodzeniu, jest najbardziej odpowiedni moment na ćwiczenia szczególnie gdy znajdujesz się w grupie ryzyka.
Ćwiczenia po porodzie wbrew obiegowym opiniom są bezpieczne. Aktywność fizyczna, która ma nam pomóc zredukować masę ciała nie mają wpływu na wydzielanie mleka a powolny spadek masy ciała nie powoduje zmian u dzieci karmionych piersią.
Karmić swoje dziecko powinnaś przed ćwiczeniami ponieważ jeszcze 1,5 godziny po forsownych ćwiczeniach w mleku może utrzymywać się zwiększona ilość kwasu mlekowego. Jednak gdy ćwiczysz umiarkowanie mleko nie powinno być mniej smaczne dla malucha po ćwiczeniach. W czasie ćwiczeń zadbaj o wygodę piersi załóż dobrze dopasowany sportowy biustonosz , czasem trzeba dwóch by zapewnić dobrą stabilizacje. Ważne jest wypijanie odpowiedniej ilości wody by nie dopuścić do odwodnienia organizmu.
W czasie ćwiczeń częstą dolegliwością jest także nie trzymanie moczu
Pomagają ćwiczenia Kegla. Polegają na krótkich 5 sekundowych skurczach mięśni cewki moczowej tak jak byś chciała powstrzymać sikanie.
Po porodzie, wskazane jest jak najszybsze rozpoczęcie wykonywania lekkich ćwiczeń mięśni miednicy małej. Stopniowo intensywność ćwiczeń poporodowych należy zwiększać. "

http://www.szpitalkarowa.pl/reha4.htm
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
czerwona kartka
Awatar użytkownika

ja po ciąży bardzo schudłam, teraz waze 40 kg. moja skóra sie troszke pomarszczyła, ale nie daje sie i codziennie wcieram w nią tone balsamów od zelu na celulit Avonu po balsam ujedrniajacy Dove, wieczorem balsam brazujacy... uff az nieraz cała sie kleje, ale co tam zawziełam sie ;-)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

tjunde pisze:
W czasie ciąży przybieramy na wadze około 11-13 kg.
Obrazek Obrazek Obrazek
Przepraszam, to frustracja :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
czerwona kartka
Awatar użytkownika

ale moje drogie nie wiem jak Wam ale mnie spacery z dzieckiem bardzo pomagaja.Nawet nie zdajemy sobie sprawy jak takie regularne spacery wpływaja na nasza figure ;-)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

emila - ty świrku :lol: :lol: :lol: :lol: ja przytyłam w ciąży 13 kg, a teraz waże już tyle samo co przed ciążą czyli 60 kg, nie mam wogóle brzucha :lol: :lol: :lol:
za to to jak wyglądam dziś - no cóż leżenie męczy urodę i włosy :lol: :lol: :lol:
ale wczoraj zrobiłam sobie peeling i maseczke :lol: :lol: :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

To ja się pochwalę, jak schudnę :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Helllo :):):) Przeczytałam wszystke posty i moge zadac pytanie którego jeszcze chyba niebyło do Tjunde :):) A wiec wczasie ciązy bardzo dużo przytyłam i mam ogromny brzuch, boje się że bede miała taki oklapnięty i juz się teraz zastanawiam co zrobić aby takiego zwisu niemieć?? Na początku myślałam o pasie poporodowym ale mam już zaklepaną cesarke a niewiem czy po takiem zabiegu mozna taki pas nosić. Pozdrawiam !!! I z góry dziękuje za odpowiedź:):)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Po zdjeciu szwow juz mozna taki pas zakladac czyli po 7 dniach po cesarce!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
czerwona kartka
Awatar użytkownika

a czy on jest przewiewny ten pas tak aby rana mogła swobodnie oddycha c i sie goić ?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

akasza - to jaki będziesz miałą brzuch po porodzie, i jak szybko wróci do stanu przed ciążą zależy od wiele czynników. Napewno od predyspozycji genetycznych, od poziomu elastyny i kolagenu, od horomonów, ale w duzym stopniu od twojego stylu zyciu i diety. Czyli ćwicz, miej dietę, i smaruj sie krmami i balsamami o właściwościach uelastyczniająco- napinajacych. powodzenia :lol: :lol: :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Obrazek
Chyba nie wolno jednej osobie pisac dwa razy pod rząd, ale spróbuje ten temat odgrzebać, bo w końcu mamy duzo nowych dziewczyn, a "stare" są juz zajęte dzidziami i chyba zapomniałąy co to "piękno"
Ja po porodzie mam strasznie suchą skórę i włosy, smaruje sie już wszystkim i małe to daje efekty. Chyba zamieszkam w jakimś stawie :lol: :lol: :lol:
I chciałąm jeszvcze napisać że Jasminka uwielbia jak jej buźke smaruje, mała pięknisia Obrazek
A wy jak z tym "pieknieniem" przed i po porodach i ciążach???????

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 300 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Samotni rodzice

Strefa czasowa UTC [letni]