Dzisiaj jest wt kwie 28, 2026 7:45 am

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Ciąża bliźniacza

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 31237 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 1482, 1483, 1484, 1485, 1486, 1487, 1488 ... 1562  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

moi jedza raczej ladnie. miewaja bunty ze czegos nie zjedza, wiec im wtedy jedzenie zabieram po prostu. przy nastepnym posilku kruszeja. u mnie nie ma podjadania miedzy posilkami, latania na kolanach za dzieckiem, z lyzeczka w reku, zeby dziubasek laskawie cos przelknal. nie chcesz jesc - to nie. nastepna szansa przy nastepnym posilku. nie ma kwitniecia pol dnia nad talerzem.

no i slodycze tylko sporadycznie, jako nagroda za cos. wychodzi 2-3 razy w tygodniu max, a czasami i 2 tygodnie slodyczy w ustach nie maja.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Gosia moje dziewczynki tez nie zawsze mają chęć jeść ostatnio obiadu nawet nie wuszyły :? nieraz jak zrobię coś co bardzo lubią ( a jest tego mało) to wciagają aż miło patrzec jak przychodza po dokładkę :D

mik jak ty to zrobiłaś, że Twoich nie upominają się o słodycze bo moje non stop by jadły ale tez staram im dawać mało (nie zawsze to wychodzi ) bo mmój m uwielbia czekoladę i jak je to laski z nim :?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

dlugo im nie dawalam slodyczy, a jesli to herbatniki. inne slodycze to dopiero w przedszkolu poznali z tytulu imprez urodzinowych etc. a jak chca jesc slodycze wtedy, kiedy uwazam ze nie powinni to mowie ze nie dostana. ot i cala filozofia :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

U mnie podobnie jak u mikowej ze słodyczami. Jak juz jedzą to raczej domowej roboty ciasto lub ciasteczka. Ostatnio dziadek znosi mi lizaki i prince polo dla chłopców co mnie wkurza i chowam. Moi są niejadkami jakbym dawała słodycze to normalnych posiłków by wogóle nie zjedli.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

A ja dziś rostrzęsiona i posrana ze strachu...wyleciało ze mnie tyle śluzu...sporo kula...mało zawału nie dostałam ,że to może czop ...odrazu telofon do lekarza,opisałam wszystko asystentce która mnie uspokajała że to nic wielkiego ,że to napewno nie czop.Lekarka jest zajęta pacjentami i ma do mnie oddzwonić po popołudniu...no to siedzę i czekam i bardzo się boję :cry:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Axa też tak miałam w 31tc a urodziłam w 34. Moim zdaniem to była czop chociaż na ostrym dyżurze nie byli pewni 8) .

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Mi babsko powiedziało że nie mam nigdzie jeździć,opisałam jak to to wygląda nawet niechciała tego obejrzeć,powiedziała tylko że nawet jeżeli to jest czop to nie mam jechać do szpitala bo spokojnie mogę dalej chodzić dopiero jak będę mieć skurcze to wtedy szpital.Co za ku*wy tu są byłabym spokojniejsza jakby mnie obejrzeli a mówią mi że mam nie przyjeżdzać bo nie ma po co :shock:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Axa82 Na Twoim miejscu pojechałabym do szpitala .
Nie zaszkodzi a będziesz spokojniejsza . Mi czop odszedł rano w południe a rano następnego dnia urodziłam .
Porozmawiaj z maluszkami niech jeszcze trochę posiedzą i oszczędzaj się.
mik aniouek nas też słodycze sporadycznie . Mam ten komfort ze nikt moim dzieciom nie wciska przebrzydłych lizaków i batoników .Nie piją soków i herbat <sporadycznie pomarańczowy sok > tylko wodę .
Z apetytem różnie :roll: ale nie wciskam im jadła na siłę .

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Może ciężko komuś to pojąć ale tutaj tak jest ,do szpitala się nie jeździ,najpierw się dzwoni do lekarza ze swoim problemem a on stwierdza czy trzeba przyjechac czy nie.Co do czopu/czopa to nie mam 100% pewności czy to to ,przewertowałam cały internet zdjęcia i opisy i zgłupiałam już :? Lekarka powiedziała że to nie powód żeby odrazu do szpitala jechać,teraz już na ,maxa wściekła jestem :evil: .Wiem że jak pojechałabym to odesłali by mnie do domu,tak jak kiedyś z poroniem w toku kazali mi wrócić do domu a co dopiero 'jakiś tam czop'.

Jak ktos chce to dla lektury wrzucam link do historii zalamanej85 której praktycznie dziecko wychodziło ze środka i odesłali ją do domu...
http://forum.niedziela.nl/viewtopic.php?p=184631

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Axa ale spokojnie od czopa do porodu najcześćiej jeszcze długa droga. Spokojnie leż sobie. Jak się zacznie coś jeszcze dziać to dzwoń do nich. Ten czop mleczny był?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Cały czas leżę,od historii z oknami wrzuciłam na luz...
A czop galaretowaty... kolor coś ale budyń waniliowy z białawymi 'nitkami' .

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

To jak mój. Ponoć jak czysty bez krwi to dobrze bo dłużej się pochodzi. Cały czop to wielkości kostki mydła ponoć jest. Mi tak połowa wyleciała. Trzeba bardzo pilnować higieny bo mniejsza bariera dla grzybków i wirusków teraz jest.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej! Położyli mnie do szpitala,regularne w miare skurcze ktore juz sie troche uspokoily po lekach,rozwarcíe 3 cm,dali mi tez na płucka zastrzyk,grozne 48 godz jak wytrzymamy je to i tak czeka mnie 2 tyg bite lezenia w szpitalu a potem sie dalej zobaczy.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Axa trzymam kciuki kochana. Oby jeszcze ze dwa tygodnie wytrzymać.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Axa zaciskaj nogi i jeszcze nie wypuszczaj młodzieży .
Dobrze że się Tobą zajęli .

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Axa o kurcze, ja rodziłam z 4cm. rozwarciem, mam nadzieję, że Ty jeszcze trochę wytrzymasz, mocno trzymam kciuki, trzymaj się ciepło.

A jeśli chodzi o słodycze, to ja moim też mało daję, a właściwie to tylko jedzą jak od kogoś dostaną, ja sporadycznie im daję kinder czekoladki i ciasteczka i tyle. :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Zanim doczytałam to juz do szpitala położyli. U mnie czop odszedł w sobotę w niedziele ok w poniedziałek KTG o 15 ok wizyta o 16 i nie mogłam nawet na obiad sie udać wysokie ciśnienie i od razu na patologie no i nawet łóżka nie zagrzałam bo o północy wody( ale i tak cały czas twierdzę że przez położną bo jak mi tą trąbka zawaliła to brzuch rozbolał i wody poszły) i o 3 pocieli :wink:
Axa nózki zaciśnięte i grzecznie leżymy :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Axa o kurcze... mam nadzieję, że uda im się to wszystko wyciszyć... Trzymaj się!

no tośmy wykrakały kobicie... ale jak tu po cichu siedzieć..? cholipcia... :?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Oj tam odrazu wykrakały,kto by sie spodziewal bo ja nigdy szczególnie że we wtorek na kontroli wszystko było super a dzis w nocy tak potwornie mnie brzuch bolał że zadzwonilam i kazali przyjechac na ktg wyszły skurcze chociaz wcale ich nie czułam i potem jeszcze to rozwarcie...lekarz włożył paluchy i mówi że czuje główke...zawal na miejscu! Teraz jest spokój,skurcze ustały,leże pod kroplówą i jeszcze inną szprycą,jeszcze inna mają mi walić co 12 godz,z tego szoku juz sama nie wiem co i na co jest,ważne że działa nawet dziewczyny są cicho nawet nie drgną chyba czują że ja sie boję.
Dzięki za wsparcie,jestescie super!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Axa trzymam kciuki, żebyście jeszcze troszkę tak sobie w spokoju poleżały! Trzymaj się i się nie bój, jesteś pod dobrą opieką.

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 31237 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 1482, 1483, 1484, 1485, 1486, 1487, 1488 ... 1562  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Ciąża bliźniacza

Strefa czasowa UTC [letni]