Dzisiaj jest wt maja 12, 2026 10:21 pm

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10331 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 513, 514, 515, 516, 517
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam.
Dziękujemy za życzenia urodzinowe.
W tym roku urodziny wypadły w niedzielę, więc na uroczystości zjawili się wszyscy zaproszeni goście, no prawie wszyscy.
Goście dopisali i prezenty również spełniły oczekiwania solenizanta - przede wszystkim kilka pudełek LEGO :roll: :D

Kilka fotek:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

I wszystkiego najlepszego dla wszystkich październikowych solenizantów.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Wszystkiego najlepszego dla Natalki, Zuzi, Igora , Adasia i syna scarlet nie pamietam imienia :oops:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Halo halo :) żyjecie? :)

Dziękujemy za życzenia :)

U nas nic nowego ;) Zimno tylko ;) Zuza ma nową pasję, która na jej szczęście nas też trochę wciągnęła- gra karciana scooby doo -zasady podobne jak w grze w "makao" normalnymi kartami ale jeszcze weselej :lol: Fajna sprawa na jesienne wieczorki :)
Skończyłyśmy czytać drugą część "Karolci" i jutro zaczynamy "Dzieci z Bullerbyn" -ambitne lektury mają w przedszkolu ;) Pani czyta dzieciom przed leżakowaniem, ale Zuzę odbieramy zaraz po obiedzie więc my czytamy na dobranoc.

...ech..klienci wybili mnie z rytmu pisania.. znowu będę czekać na natchnienie ;)
Piszcie kobiety co u was!!!

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ledwo żyję :) Rano praca, potem prosto do taty do szpitala w odwiedziny, potem zajechaliśmy do tesco oglądać zabawki, bo dziś w nocy można kupić za pół ceny. Szybki obiad i zamiast odpoczynku sprzątanie kuchni. Od paru dni wyłaziły nam na sufit jakieś robaczki. Co się je zabrało to wylazły nowe. Znalazłam że to larwy mączników albo trojszyków. Wytropiliśmy gady w szafce z mąką i kaszami. Wszystko poszło do kosza, wyszorowaliśmy szafkę i pojemniczki. Padam z nóg. Dziś zostawiamy uchylone okno żeby wymrozić ewentualne pozostałości nieproszonych gośći. Zuzi zamnkęłam drzwi do pokoju ale u nas też chłodem ciągnie od kuchni brrrr ;)
Mężasty dzielnie pojechał do tesco bo zamówione u mikołaja skarby. A tam kolejki na min. godzinę stania a naszych zabawek już nie ma :g^^:

...czy nasz wątek już całkiem wymarł??? :(

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Jesteśmy, ale jakoś ostatnio weny brak, a i czasu mało- wiem, że to nie wytłumaczenie :oops: Natala chora była ostatnio- znowu. Kaszlała i kaszlała, a po wcześniejszym zapaleniu oskrzeli miałam dość, a tu znowu... Do tego i mnie dopadło choróbsko, ale już w miarę. A w czwartek było szczepienie, byłam zestresowana, ale było nie najgorzej.

My też gromadzimy prezenty, Mała zażyczyła sobie lalkę kichająca taką z reklamy. Nooo zobaczymy, bo ostatnio jest nie grzeczna.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej hej :) jak tam przygotowania do świąt? :)
(my część porządków zaliczyliśmy wcześniej przymusowo, bo nam się mole zbożowe zalęgły w kuchni :lol: )
Dziś usłyszałam ile mój brat nakupił prezentów :shock: przydałyby się jakieś inne maluchy w rodzinie ;)

Siedzę sama w domu, bo mężasty pojechał na parę dni w rodzinne strony. Nadal ma zwolnienie, bo ręka się jeszcze nie zrosła. Młoda 100 razy zmieniała zdanie czy jedzie z tatą czy zostaje ze mną :) wieczorem miała zostać a dziś wstała rano i oświadczyła, że jedzie. Więc zamaist wyszykować ją do przedszkola zrobiłam ekspresowe pakowanie torby na wyjazd :)

Niezwyczajna jestem do domu bez zuzi. A w tym roku przyzwyczaiłam się też, że mężyk nie pracuje... I teraz głupio tak jakoś :) Kupiłam trochę prezentów korzystając że nikt mnie nie popędza i nie podgląda, popakowałam skarby w świąteczne papiery. Tylko wstążek mi zabrakło :lol:

Choinka w domu już ubrana. Zuza ubrała sama swoją malutką choineczę (o gustach się nie dyskutuje ;)), większą trochę pomagała. Zamówiliśmy pizzę i był rodzinny wieczór ;)
Ostatnio rodzinnie ogladaliśmy "Dzieci z Bullerbyn" :) no i do aktualnie ulubionych gier rodzinnych dołączył "Farmer". Słyszałam też że mikołaj jakąś grę szykuje ;)

Trochę smutne mamy święta w tym roku, bo na początku grudnia umarł mój tata i to będzie pierwsza wigilia bez niego :(

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Zapomniałam napisać, że mieliśmy w przedszkolu spotkanie z pania psycholog na temat gotowości szkolnej 6-latków. Wnioski:
*) dzieciaki z końca roku nie powinny iść do 1 klasy bo potem nie mają szans z 7-latkami z początku roku. Nawet jesli na swój wiek są wybitne to trzeba dać im mozliwość bycia wybitnym uczniem w klasie a nie ledwo dobrym w klasie z 2 lata starszymi. Mają mieć dobre wspomniania ze szkoły, a nie "jakoś tam sobie poradzić" i ciagle nadganiać.
*) Przy ocenie dojrzałości bierze się też wzrost i wagę :) niedojrzały kościec dłoni powoduje ból ręki przy pisaniu/rysowaniu;
Kiedyś mówiło się, że 7-latek musi mieć min 120cm wzrostu i min 20kg wagi (jeśli dobrze pamiętam). wagowo prawie się łapiemy ale te 120cm to nie szybko :lol:
(no chyba, że po rodzicach dziecko ma takie a nie inne geny i nie można cudu wymagać ;))

Pozostaje nam mieć nadzieję, że jednak będziemy mieć szansę na wybór zerówki :roll:

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hej i jak tam u Was przygotowania świąteczne?
Ja już w domku mam posprzątane prezenty świąteczne zrobione choinki u dzieci w pokoikach ubrane jeszcze zostało kupno i ubranie choinki w salonie ale to poczekamy na męża jak wróci to pomoże a wraca jutro :lol: No i w tym roku dostane wspaniały prezent świąteczny Mąż wraca na stałe do Polski :lol:
A dzieci już nie mogą doczekać się Gwiazdora przynajmniej Amelka za dużo atrakcji i tych zabawk jest w grudniu Mikołaj, urodzinki Amelki no i teraz bedzie Gwiazdor dostają tyle zabawek że stare muszę chować po kontach bo się na półkach nie mieszczą :roll:

Dziewczyny wiem że to za wcześnie ale nie wiem czy bede miała jescze czas zajrzeć tu przed świętami więc życzę Wam, waszym pociechom i rodzinie Zdrowych Spokojnych i przede wszystkim Szczęśliwych Świąt Bożego Narodzenia !!! Dużo zdrówka no i Bogatego Gwiazdora.
Pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Już Mikołaj czyści sanie
Już prezenty kładzie na nie
Już renifer się raduje Kopytami postukuje.
A ja wystukuję: Radosnych Świąt Kochanie Cieszmy się na nie

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ho ho ho ;) czy są tu jakieś grzeczne mamusie? ;)

Jakoś nie miałam siły na klikanie w święta i przed świętami. Młoda miała wolne od przedszkola już kilka dni wcześniej, bo jeden dzień miała rzygawkę to potem już ją zostawiliśmy. Chodzła spać póżno, wstawała wcześnie, ja jeszcze dyżur za koleżankę miałam i tak jakoś umęczeni wszyscy byliśmy :roll:

Zuziowy mikołaj jak zwykle zaszalał, ale i tak liczył się tylko jeden prezent (jedyny z jej listu do mikołaja) -piesek na kabelku co chodzi i szczeka :lol: Przy reszcie jak otwierała było: ale ja tego nie chciałam :g^^: Potem cieszyła się na szczęście ze wszystkiego :) A jeszcze przed świętami dostała duży domek dla lalek -znalazłam przypadkiem na allegro akurat w takim rozmiarze jak szukałam od dawna.

Dziś mimo że w przedszkolu pustki dziecię wyprawiliśmy żeby się z nami nie zanudziła ;)

...ech, mama wybiła mnie telefonem z rytmu klikania i juz nie wiem co chciałam napisać... Teraz wasza kolej ;)

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Im starsze nasze dzieci tym mamusie mniej na forum zaglądają. Może by tak połączyć siły i zebrać nasze starszaki w jednym wątku rocznika 2006?

http://www.forum.e-mama.pl/viewtopic.ph ... 01#5684701

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10331 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 513, 514, 515, 516, 517

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]