Dzisiaj jest czw paź 02, 2025 10:05 pm

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4710 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 230, 231, 232, 233, 234, 235, 236  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
.

Knopers: dostałaś @ 11 października prawda?
Czyli jesteś w 15 dniu cyklu...? To nic dziwnego że Cię bolą jajniki i okolice brzucha, to częsty objaw owulacji, więc prędzej to bym podejrzewała niż ciążę... Przy owulacji śluz też bywa różny, ale najczęściej jest go dużo i jest wodnisty.
Nie dziwię Ci się, że się boisz.. gdy byłam w Twoim wieku i bałam się że mogłam zajść w ciążę, miałam straszne myśli, nawet samobójcze... A dziś mam 27 lat i od prawie 4 lat staram się o dziecko i nie wychodzi... Czasem żałuję, że te 10 lat temu miałam takie myśli.. bo teraz wiem, że i tak bym dała radę, z pomocą rodziców oczywiście, ale było by ok. Może właśnie to że nie mogę zostać mamą to kara za tamte myśli....?? :(

Zaglądaj do nas częściej i pisz jak tylko najdzie Cię ochota. Głowa do góry :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Też miewam myśli samobójcze,nawet bardzo często w statnim okresie ponieważ oprócz mojego strachu przed ciążą doszły jeszcze inne problemy jak np. duże problemy rodzinne z pieniędzmi , problemy w szkole ,technikum wcale nie jest taką słabą szkołą boję się również że nie dam rady i inne.. również mam myśli samobójcze,ale po 1. nie umiałabym się zebrać żeby coś sobie zrobić,a po 2 mam wspaniałego chłopaka i przyjaciół którzy mnie wspierają i odwodzą mnie od tych myśli.Bardzo cieszę się,że w poszukiwaniu jakichkolwiek informacji na temat pierwszych objawów ciąży trafiłam własnie na to forum,dziekuję za odpowiedzi , bardzo mi pomogły,teraz tylko zrobić testy , uspokoić się i poczekać aż bóle brzucha ustąpią ;) Narazie się żegnam,ale pozwolicie że będę wpadała od czasu d czasu po radę gdy będzie mi to potrzebne,z mamą raczej nie mogę na te tematy rozmawiać ;) a pani,pani Doroto życzę jak najszybciej zdrowego,ślicznego malucha ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.

Knopers: w każdym wieku ma się problemy mniejsze lub większe i trzeba sobie jakoś dawać z nimi radę.. Mnie też nie było łatwo w liceum, choć chodziłam do prywatnego i każdy myślał, że tam to nie muszę się uczyć, bo płacę to i stopnie mam, a to nie tak... nieraz byłam zagrożona i mogłam nie przejść do następnej klasy..
A problemy finansowe to chyba każdy ma.. Ja mimo iż pracuję od 6 lat, to i tak mam problem, bo niestety nabraliśmy z mężem kredytów a teraz nie mamy z czego spłacać, bo przez dłuższy czas tylko ja pracowałam, a on długo nie mógł znaleźć pracy..
Jednak nie można się poddawać. Ja mam męża, a Ty chłopaka i przyjaciół i masz wsparcie, a to jest najważniejsze, bo bez tego byłoby ciężko...
Także głowa do góry, jak to mój tata zawsze powtarza: każdy problem da się rozwiązać, trzeba tylko znaleźć odpowiedni sposób.. :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dobry wieczór :)

Jak dzionek :) ??

Knopers nie martw się ;) A co do problemów to one zawsze są większe lub mniejsze no ale niestety :(

Dorciu to jak to u was czemu ciąglę się nie udaje :(( ??

Ja dzis czuję się w miare... chociaż pół noy nie przespałam tak mnie strasznie zęby bolały :((( Makabra !!! zasnełam dopiero ok 3 i o 7 pobudka :( No mnie dlaje brzuszek pobolewa ...

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.

Kasia: czemu się u na nie udaje...? hm... D. już 2 razy robił badanie nasienia i wyniki były nieciekawe, ale też nie takie najgorsze. Nie jest bezpłodny, ale naturalne zajście w ciążę graniczy z cudem, więc już kiedyś lekarz zalecił nam albo leczenie hormonalne albo żeby spróbować podejść do inseminacji i właśnie nad tym się zastanawiamy.. Chcę porobić wszelkie badania na NFZ, które są mi potrzebne żeby przystąpić do inseminacji i kiedyś spróbujemy, a nóż się uda i to tańszym kosztem niż in vitro...
Ale u nas też dochodzą nerwy przez problemy finansowe, a to też może wpływać na problemy z zajściem w ciążę...

A jak Ciebie tak ten brzuszek boli, to może jednak wybierz się wcześniej do ginekologa...?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dorciu no to faktycznie... Nerwy robią swoje... no i do tego tyle badań ale mam nadzieje ze wkońcu i wam sie uda :) Przyjdzie taki dzień :))) Wierze w to !

No a co do brzuszka to wiesz nie jest tak źle... na szczęście nie ma plamień ... ale niestety i ja sie wiecznie denerwuje bo wiecznie coś nie tak.... Ale mam nadzieje ze wszystko będzie ok chociaż strasznie się boje tej ciąży...
:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.

Kasia: to dobrze, że nie masz żadnych plamień i że z brzuszkiem nie jest aż tak źle.. :)
A kiedy się zorientowałaś że jesteś w ciąży, od razu to wiedziałaś (z doświadczenia) czy dopiero jak okres Ci się spóźniał to zrobiłaś testa...? Sory za takie szczegółowe pytania ale jestem ciekawa i lubię "słuchać" o takich rzeczach :)
Pozdrawiam :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dorciu :) No nie myślałam wogóle o ciąży... Bo mieliśmy złe dni... A raczej zły miesiąc... gdzie szczerze móiąc kochaliśmy sie tylko raz...:oops: No i zaczął sie spóźniac okres tydzień dwa... a ze poprzedni miesiac wiele się działo zmieniłam praze po czym sie z z niej zwolniłam... no te kłótnie z K. ale wkońcu stwierdziłam że zrobie ten test bo to nie możliwościa 2 tyg ? no i wykazał 2 kreseczki no i odrazu umówiłam się na wizyte lekarz potwierdził ciąże... i dalej sama w to nie wierzę...

Halo Halo gdzie reszta ??? :)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hello

Czy mnie jeszcze pamietacie??? Co tam u Was dziewczynki i jak dzieciaczki???
Piegusku jak tam Bartus?? Jak w pracy ??

Juz nie bywaja tu Ewelka, Madii, Madzielank, Elinka, Nicolla i cala reszta???

Pozdrawiam serdecznie :)

Obrazek

24.11.2010 pierwszy ząbek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.
Awatar użytkownika

Kasia na brzusio mój lekarz nos-pę polecał...

Dusiula hej... Bartek ok.... ja już nie pracuje :roll: a co tam u Was??

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam.. znów przychodzę do was o radę.A więc streszczę mniej więcej jak wygląda moje sytuacja.. ostatnią miesiączkę powinnam mieć 9.01.2012 , dostałam 13.01.2012 i trwała ona aż 8 dni,kolejną obliczyłam na 10.02.2012 i w tej chwili spóźnia mi się nie całe 11 dni. Zrobiłam test ciążowy 2 dni temu,zrobiłam go w godzinach wieczornych,test wykazał jedną kreskę przy C czyli wynik był ujemny,mimo to mam straszne paranoje w głowie,d około tygodnia brzuch mnie czasami pobolewa na dole,i czuję że cały czas coś ze mnie leci,w szkole co przerwę chodze sprawdzać,bo jestem już pewna na 99% że to miesiączka,niestety to tylko śluz.Jest bardzo wodnisty.Jestem strasznie zdenerwowana,nie wiem czy tą sytuacją czy napięcie jest wywołane czymś innym,ale wszyscy mi mówią że od kilku dni w ogóle nie da się ze mną dogadać.Dziś przy ' oddawaniu stolca ' że tak to ładnie ujmę, na papierze zauważyłam obecność krwi, nie uprawiam seksu analnego więc nie wiem czym to może być spowodowane.Zauważyłam ze w ostatnim czasie urosły mi piersi,i bolą.Nie wiem co się dzieje w moim organiźmie,ale jestem tak przestraszona ciążą , że teraz nawet zwykłe kichnięcie jest dla mnie jej oznaką =/ mieszkam tylko z babcią więc nie mam z kim o tym porozmawiać,dlatego znów zwracam się z prośbą do was,wiecie może czym może być spowodowane takie spóźnienie miesiączki? dodam też,że przez około tydzień byłam na diecie,gdzie prawie nic nie jadłam i piłam dużo herbaty czerwonej,na oczyszczanie.. jeżeli to możliwe,to proszę o w miarę szybką odpowiedź zanim dostanę szału i zamkną mnie w jakimś domu bez klamek :P pozdrawiam - Asia.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam dziewczyny :)
Ktoś mnie jeszcze pamięta?

Co u was słychać?

ObrazekObrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.
Awatar użytkownika

Lena witaj - w porę zauważyłam ...lol
Co tam u Was??

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Lenka, gratuluję zamązpójścia :D Wszystkiego najlepszego Wam życzę :D Lepiej późno niż wcale ;)
Nadal mieszkacie w Norwegii :?:
Jak tam Tomuś się miewa :?:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

A dziekuje :D u nas wszystko dobrze. Nadal mieszkamy w Norwegii. Niedawno poszlismy juz na swoje ;) aktualnie staramy sie o rodzenstwo dla Tomka :) a co was??

ObrazekObrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.
Awatar użytkownika

Lena super wieści od Was... jak Tomuś??? długo się staracie o rodzeństwo?? pracujesz??

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Tomek rozrabiaka straszny :D Martwi mnie tylko, ze za nic nie chce nauczyć się korzystania z nocniczka :( czasem zdarza mu sie zawolac, ale w wiekszosci to broni sie rekami i nogami... A jak Bartuś z tymi sprawami? Może masz jakaś dobra rade? Ja pracuje, a o rodzenstwo staramy sie od ego cyklu :) A wy macie juz w planach braciszka lub siostrzyczke dla Bartusia?

ObrazekObrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.
Awatar użytkownika

hmmm Lenko nie wiem co Ci powiedzieć na temat nocnika bo Bartek bez pampersa już od zeszłych wakacji... już zapomniałam co to znaczy przebierać pampersy...
Jedyne co mogę poradzić z doświadczenia na Bartku to niech nocnik stoi pod ręką, niech się nawet nim bawi byle by się z nim oswoił... Ja Bartka na początku wysadzałam na nocnik po spaniu i jedzeniu/piciu - chwaląc go za zrobienie do nocnika (czasem nawet dostawał nagrody typu ulubione żelki czy serek)... i tak krok po kroku w końcu załapał o co chodzi - ale przyznam, że u nas poszło szybko...
Jedyna rada to nic na siłę ale co jakiś czas próbuj - a jak się zrobi ciepło to puść go bez pampersa niech biega bez niego... może w ten sposób załapie

Gdzie pracujesz? Co porabiasz?

Gratuluje rozpoczętych staranek :) My też podjęliśmy decyzję o rodzeństwie dla młodego... U nas 2 cykl starań :D ale bez parcia i pilnowania się... Na razie na luzie... Jak do końca roku nic nie wyjdzie to wtedy będziemy się nakręcać :P

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dzieci kochana :) Bartuś zdolny chłopczyk :kjk: Mam nadzieje, że i mòj łobuziak w końcu zrozumie o co chodzi z nocniczkiem. Ja pracuje w restauracji :) za niedługo mam rozpoczaczać szkolenie na kucharza. Ogòlnie z pracy jestem zadowolona. My też podchodzimy do staranek na luzie i zobaczymy czy i jak szybko się uda. Ten cykl spisuje raczej na straty, bo z braku czasu przytulanki były tylko raz na dwa dni przed owu.

ObrazekObrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.
Awatar użytkownika

Lenka wiesz jak to bywa z przytulankami - wystarczy jeden wojownik :P więc kto wie :D

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4710 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 230, 231, 232, 233, 234, 235, 236  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]