Dzisiaj jest wt maja 12, 2026 9:21 pm

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4449 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 219, 220, 221, 222, 223  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Pierwszy raz odkąd młoda jest przedszkolakiem poszłam na zebranie -zawsze jakoś nie mogłam w terminie :) no i efekt jest taki, że mam poprowadzić z dziećmi zajęcia psiarsko-lekarskie :g^^: Ale przynajmniej upiekła mi się trójka klasowa ;)

Poza tym odebrałam parę dni temu wyniki badań i krzepliwość mam w górnej granicy normy. A więc żegnajcie anty-tabsy :) Ja to się cieszę, bo to był nasz małżeński kompromis. Teraz trzeba sobie tylko przypomnieć gdzie leży termometr i jak działały te wszystkie wykresiki. Teoretycznie mamy większą szansę na wpadkę ;) (no dobra- wiem, że skuteczność procentowa dobrze stosowanego NPRu jest lepsza niż tabletek, ale Zuzia wzięła się własnie z niezbyt dobrze stosowanego ;) )

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja to słyszałam, że na płodność to najlepiej działa remont w sypialni (zwłaszcza wymiana łóżka) ;)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

skoro tak się chwalimy swoimi dokonaniami, to postanowiłam rozśmieszyć was i wkleic moje dzieło - wykonane na 2 urodziny f. oczywiście musialam sobie popłakać z tego powodu (czyli nieudanego torta). trort się rozpływał, czego może nie widać, ale w smaku był ok.

Obrazek

ja to z kolei słyszałam, ża dziecko to najlepszy środek antykoncepcyjny. zgadzam się!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Inga jak to miał być traktor, to podobny ;)

Jako tkliwa "ciężarówka" i tak pewnie płakałabyś przy dmuchaniu świeczek :lol:

Ja też nie jestem zadowolona z efektu, ale zarówno solenizant i dzieciaki towarzyszące były pod wrażeniem.
Najważniejsze, że zrobiłaś go sama, samo to IMO sprawia, że jest 100 razy fajniejszy od kupnego (swoją drogą, o ile kojarzę jest taki trend w sztuce - destrukcjonizm :twisted: )

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

no ten tort to jeszcze przed ciążą... a ten destrukcjonizm, to mi sie spodobał! :lol2: miał być traktor i rozpoznałaś, czyli nie jest tak źle!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Nie mam ostatnio nastroju do pisania... :roll:

Czytam o tych waszych tortach a tu zuziowe urodziny za miesiąc i też coś muszę zrobić. Zuzia lubi scooby doo, Peppę i Myszkę Miki ale obawiam się, że krojenie ulubionego bohatera może być traumatycznym przeżyciem ;) więc chyba zostanę przy tradycyjnym torcie ;) z gotowych blatów najlepiej :mrgreen:
Nie no.. może sie postaram i zrobie kolejne podejście do biszkopta ;) i może do przedszkola drugi torcik wyczaruję... tak sobie obiecuje co roku ;)

Dziś w przedszkolu prowadziłyśmy z koleżanką zajęcia dla Zuziowej grupy -o psach i leczeniu. Oczywiście najbardziej podobała się Lola- psica terapeutka :) Nie wiem czy dzieci zapamiętają, że nie można głaskać obcych psów ale na pewno zapamiętają, że Lola umie ściągać skarpetki :lol:

Poza tym piękna jesień :) udało nam się wczoraj wybrać na koniki. Tzn. zuzia pojeździła na kucku, bo ja to jeździłam 10kg temu ;) Za tydzień też idziemy :)
To tak na odstresowanie pracowych i domowych problemów :)

I znowu mi pranie zafarbowało nie wiem od czego :evil: Niby Zuziowe ubranka z lumpeksu drogie nie są ale zawsze się wkurzam bo mi szkoda tych fajnych upolowanych :(

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Byłyśmy z Zuzią w cyrku :) w czasie przerwy dzieci mogły jeździć na wielbłądach :) zdjęcie kiepskie bo już ciemno było, ale atrakcja super :)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

elf- no gdyby było cieplej w plenerze to mogłabyś udawać, że to gdzieś w afryce było...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Od czego mamy fotoszopa ;)

W tło wrzucić jakieś palmy, piramidy i będzie zdjęcie z wakacji :lol:

A ja jestem od soboty słomiana wdowa.
Mąż zmienił pracę i pojechał do Belgii. Będzie tam siedział 6 tygodni i później zjedzie na 2 tygodnie do Polski.
Tam, gdzie mieszkają mają internet i już parę razy rozmawialiśmy przez Skype'a, ale jak można się domyślać to nie to samo ;)

Jakoś dajemy radę, Antek prawie nie zauważył braku taty. :? Co za dzieciak. :roll:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Jak ostatnimi czasy mieliśmy kolejny kryzys małżeński to się zastanawialiśmy czy taka praca wyjazdowa nie byłaby dobrym rozwiązaniem. Ale póki co nam przeszło. I do tego szanowny poślubiony niechcący zafundował nam po raz kolejny terapię szpitalną ;) Złamał sobie rękę i dziś nawet go operowali i ma płytkę tytanową w nadgarstku. Tak więc wolny czas spędzam dotrzymując mu towarzystwa i załatwiając różne sprawy. Zuzia też dzielnie wytrzymuje 3 godziny w szpitalu "w miarę grzecznie" ;)

AlaRM- to już tydzień z głowy ;)
Zuza i tak rzadko widuje tatę, bo ona rano do przedszkola a on od południa do nocy w pracy normalnie. Poza tym mówi, że jak nie ma taty to fajnie, bo nie ma nerwów :roll: Ale poza momentami jak tata krzyczy to się lubią ;)

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hello lejdis
ja tylko na minutkie, bo mam rece zajete :wink: otóz powilam dziecie 23 wrzesnia oczywiscie ekspresowo - 1,5 h po przybyciu do szpitala, gdzie rozwazali czy mnie nie odeslac zebym poczekala w domu :roll: . moja chuda dziecinka [2860 g] teraz jest ciezsza o kilo. no i to na tyle bo mi tu placze na rece.
wybaczcie literowki :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Jadur- gratulacje!!!!! i życzenia co by dalej zdrowo rosło i czasem dało mamie odpocząć! :flo:

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU

Jadur gratulacje!! no to teraz masz co robic :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ach ta dzisiejsza młodzież, nie da mamie w spokoju posta napisać :roll: :wink:

Jadur serdeczne gratulacje. Mam nadzieję, że poród jak szybki, tak i lajtowy był. ;)

A jak starszy odbiera malucha? Antek był siostrą lekko zdegustowany (czasami mam wrażenie, że do dzisiaj jakaś zadra w nim siedzi).

Ja bez małża już trzeci tydzień - jeszcze trzy przede mną. Powoli zaczyna mi to doskwierać. :?

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

e no napisalam posta i mi wcielo :evil: a tu mlody sie obudzil. Next time ladies.
Pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

JADUR- GRATULACJE!!! :bal: :jee: :ur: :lala: :flo: taka sprytna jesteś, a tu nie powiesz ani jaka płeć, ani imię. jak ty się chwalisz? no porządnie się pochwal!! :wink: :? :D a ile rodziłaś adasia, bo to dla mnie teraz istotna kwestia... franio sie 3 dni rodził... :roll: :shock:

a u mnie 3-ci miesiąc bakteria w drogach rodnych. nieciekawie. tyle tylko, że teraz już wiadomo jaka i dostałam odpowiedni antybiotyk. ale to też tylko z powodu mojej niesubordynacji, bo sama sobie posiew zamówiłam prywatnie, tak to by mój lekarz jeszcze próbował utrafić na chybił trafił lek.

no i połowa za mną, połowa przede mną ciąży. 20-ty tydzień. :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

No może teraz...
Inga - no to to już bliżej niż dalej :D No jak to jaka płeć?! no męska przecież :wink: czym zawiodłam parę osób, bo do końca liczyły, że a nuż się lekarz na usg pomylił :wink: (tylko z czym pomylić cyt. "wielkie jądra"?). A imię po pierwszym polskim świętym ... który chyba był zresztą Czechem....
Adasia rodziłam 3h (liczę od przyjęcia do szpitala). Drugi poród co do zasady idzie szybciej - u mnie się sprawdziło, zresztą 3 dni przed lekarka na wizycie powiedziała, że pójdzie szybko bo szyjka miękka. Co do bakterii - na sali 3-osobowej, dwie dziewczyny miały bakterie i antybiotyki. A ogólnie jak samopoczucie?
AlaRM - no to współczuję osamotnienia. Ale masz jakieś wsparcie, żeby ogarnąć swoje pociechy i domostwo? :wink: ...Lajtowy powiadasz?...nie chcę deprymować Ingi, ale gardło mnie bolało :wink: i powiedziałam sobie never ever . A Adaś jest naprawdę dzielny i wspaniały robimy co możemy, żeby nie poczuł się odstawiony na boczny tor .... efekt jest taki, że przestawia nas jeszcze bardziej :evil:
A jutro mamy szczepienie i już jestem w stresie :?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

jadur - jako że te bakterie jeszcze nie wytępione, to średnio się czuję (przede wszsytkim psychicznie). jutro znowu do gina, ale co rusz to innego, bo mój gin złamał sobie rękę i poszedł na kilka miesięcy na zwolnienie, a poza tym w ogóle nie można się dodzwonić do przychodni, ta położna chyba w ogóle nie odbiera telefonów, porażka.
od przyszłego tygodnia i ja prawdopodobnie zostanę słomianą wdową, bo mój mąż bedzie teraz pracował w grudziądzu :? z drugiej strony grudziądz nie jest na końcu świata...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

no i okazało się... drugi chłopak :) liczyłam tym razem na dziewczynkę, zwłaszcza że od 10 lat i na 11 chłopaków są tylko 4 dziewczynki w rodzinie, no ale jedank chłopak. moim zdaniem to wszystko przez te tabletki antykocepcyjne, które wraz z wodociągową wodą popijamy :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

To Franek się chyba ucieszy, że będzie miał braciszka do zabawy a nie jakąś tam siostrę :) Gratulacje raz jeszcze!
A jak bakterie? już ok?
Już cię mąż "porzucił"? na długo tak?

Mój nadal na zwolnieniu. Już się tak przyzwyczaiłam, że znowu będzie szok jak wróci do pracy po tak długim czasie znowu będą samotne wieczory...

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4449 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 219, 220, 221, 222, 223  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]