Dzisiaj jest czw paź 02, 2025 10:04 pm

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4710 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 229, 230, 231, 232, 233, 234, 235, 236  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

Czesc Piegusku

U mnie nic ciekawego. Mala rozrabia na calego, zaczyna sie u nas czas, ze wszystko jest na "NIE". Nie chce jesc, przebrac sie, spac...nic....masakra czasami. Ale ogolnie jest wesolym i pogodnym dzieckiem. A najwazniejsze, ze jest zdrowa.
Pogode mamy w kratke, raz upalnie prawie 40 stopni, a raz okolo 15. Szalu mozna dostac.

A co u Was?? Jak tam Bartus? Jak w pracy??

Obrazek

24.11.2010 pierwszy ząbek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Wiolciunia GRATULUJE SYNKA!!!!!!!!!!!! :bal: :bal: :bal: :gift: :gift: :gift:

Obrazek

24.11.2010 pierwszy ząbek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

hej

dawno nic nie pisalam, ale widze, ze tutaj niewiele sie dzialo pod moja nieobecnosc :wink:

Wiolciunia gratulacje!!! :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.
Awatar użytkownika

nashville jak tam za granicą?? jak dziewczynki?? dajecie radę??

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.

Cześć Dziewczynki!

Widzę, że strasznie zanikł ten wątek... :( ale faktycznie większość się przeniosła na PW, szkoda, że Ty Piegusku nie chcesz. A co tam u Ciebie słychać?

U mnie po staremu, nadal w tej samej pracy, nadal bez zaciążenia i prawdopodobnie przenosimy się do Radomia... mężowi rodzina już tam szuka pracy, a jak coś znajdą i mąż tam pojedzie to później mi będzie czegoś szukał i mnie ściągnie.

A co u Was Dziewczynki??

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.
Awatar użytkownika

hej Dorcia nie będe się powtarzać ale nie pcham sie tam gdzie mnie nie chcą... i wolę żeby ludzie mieli wgląd na to co piszę (co bym później nie była o coś posądzana)...

a u nas dużo zmian ale długo by pisać - jedne gorsze drugie lepsze ale nie jest źle...

Widzę, że i u Ciebie szykują się duże zmiany. Trzymam kciuki

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.

Cześć Piegusku :)
Ok, rozumiem i już więcej nie pytam..
Szkoda tylko, że na tym wątku już prawie nikt nie pisze.. :( ale mam nadzieję, że Dziewczynki ożyją i zaczną pisać na nowo.
No u mnie taka wersja jeszcze była te 2 miesiące temu, ale na szczęście się trochę pozmieniało. Oczywiście po znajomości, ale D. udało się znaleźć pracę w Krakowie a dokładniej 25 km od Krakowa, więc póki co zostajemy w Krakowie ale jeszcze długo długo będziemy mieszkać u moich rodziców póki się nie wyzbieramy finansowo...
A jak tam Twój maluszek i ogólnie co u Ciebie, może jakieś plany na drugie dzidzi...? :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam Dziewczyny ! Tutaj kasica2006 :) Pamięta mnie ktoś jeszcze ?? :) Dorciu Witaj !!! Co u Ciebie ??

Nika jesteś ?? :D

Pozdrawiam :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.

Kasica oczywiście, że Cię pamiętam, co u Ciebie? :)
Wiesz co, pamiętasz takie dziewczyny jak:
Ewelka, Madii, Agniesia, Inka83, Nikolla, Madzialenk i jeszcze kilka innych dziewczynek.. Wszystkie jesteśmy na wątku prywatnym pod nazwą POGADUCHY. Musiałabyś napisać do Ewelki (dokładniej nick "ewelkak24") o przyjęcie Cię do naszego grona.
Nikolla też tam bardzo często pisze.

Pozdrawiam :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

O to super ;) Napisze napisze :)

Pewnie ze pamiętam :D

A u mnie dużo się pozmieniało he he ;)

Znowu będę mamą :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.

Kasiu serdecznie gratuluję :) :) :)
A który to miesiąc...??
Mam nadzieję, że już od jutra lub za kilka dni będziesz częściej pisać na tamtym wątku i coś więcej opowiesz :) :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam w niedzielne południe ? :)
Dorciu to dopiero początek około 7 tygodnia :)
Ale jestem troszke zdenerwowana bo juz po mału kłopoty niby nic wielkeigo ale już się boje za 2 tygodnie ide ponownie :)
Ale no zobaczymy :)
Ale powiem wam że to maleństwo to jest mistrzostwo świata :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.

Kasiu jeszcze raz gratuluję :) To w sumie jaka różnica wiekowa będzie jak już urodzisz...? Pewnie gdzieś ze 3 latka...?
To tym bardziej uderzaj do Ewelki i wpadaj na POGADUCHY :)
A długo się staraliście o drugie dzidzi....?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dorciu no Sebuś skończył już 3 latka we wrześniu...
A o drugie się nie staraliśmy he he ;) Tak wyszło :D
I szczerze mówiąc nie jestem jeszcze gotowa żeby przechodzic znowu to samo ale mam cichą nadzieje ze ta ciąża będzie spokojniejsza :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.
Awatar użytkownika

Dorcia młody rośnie jak na drożdżach z dnia na dzień co raz mądrzejszy i nie raz starego zagina... ja pracowałam od kwietnia do końca września i znowu szukam pracy.... co do planowania drugiego dziecka to bardzo bym chciała ale pewnie jak nie wpadniemy :P to w najbliższym czasie nic nie będzie bo z jednej wypłaty to ciężko było by utrzymać 4 osoby...
...to fajnie, że zostajecie w Krakowie a młodzi jesteście to się dorobicie jeszcze...

napisałam do Ewelki o przyjęcie na zamknięty ale Ona ponoć rzadko bywa...

Kasia witaj... przyznam się bez bicia, że ciężko mi sobie Ciebie przypomnieć... hmmmm myślę, myślę i nic :? ale może to nie za mojej "kadencji"... czemu zmiana nicku??

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witaj Piegusku .... ;)
Możesz mnie nie pamiętac...
Zmiana Nicku bo nie mogę dostac się na swój stary :(
Tutaj nie mogę sie odnaleśc żeby dodac avatar suwaczek... niby dodaje a ich nie widac ;(((

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam.Mam dość nietypową sprawę,czytając forum myślę,że mogę się tutaj kogoś poradzić.. mam prawie 17 lat,około 4 miesiące temu zaczęłam współżyć seksualnie.Mój chłopak z którym jestem pół roku jest moim pierwszym i jedynym partnerem . Zawsze współżyliśmy z prezerwatywą,później raz spróbowaliśmy bez oczywiście - było lepiej,mój chłopak uważał zawsze aby nie skończyć w środku,ale ostatnio nie wyszło.2 Października niefortunnie nie zdążył i spuścił się we mnie.Bardzo się wystraszyłam,na następny dzień chciałam iść do ginekologa bo słyszałam że są tabletki tzw. "antykoncepcja po stosunku" które bierze się do 72 godzin po stosunku.Mój ginekolog do 6.10.2011 był na urlopie,więc nie zdążyłabym z tą tabletkę,dlatego przez tatę koleżanki który ma znajomości w aptece załatwił mi tę tabletkę bez recepty.Zapłaciłam ponad 50zł,odebrałam mój zakup i obliczyłam,że wzięłam tabletkę w 51 godzinie po stosunku.Wcześniej przeczytałam jeszcze ulotkę zawartą w opakowaniu,wszystk wydawało się dobrze.Tabletkę wzięłam 4.10.2011 a wg. moich obliczeń miesiączki powinnam dostać w przedziale 18/19/20 października,a dostałam 11stego więc tydzień za wcześnie. Ostatnio bardzo bolał mnie brzuch tak jakby.. żyły miały mi zaraz wyskoczyć na wierzch.. bardzo się boję,choć wiem że zajść w ciążę wcale nie jest tak łatwo, to pomimo tego ze dostałam już miesiączki i tak dalej boję się o to,że mogłabym być w ciąży.Oprócz tego wszystkiego zauważyłam ostatnio większe ilości śluzu , trochę inny mocz,jakby inny kolor .. wydaje mi się , że wyolbrzymiam to wszystko bo może to być spowodowane hormonami , przedwczesna miesiączka może być spowodowana tabletką antykoncepcyjną.Wiem,że jestem trochę nieodpowiedzialna uprawiając sex bez zadnego zabespieczenia , ale nie o tym chciałam tutaj.. Czy któraś z was mogłaby mi powiedzieć czy możliwe jest to abym była w ciąży po tabletce,miesiączce i tak dalej? co mam dalej robić? z góry dziękuję za odpowiedź.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dobry wieczór :)
A co to taka cisza dzisiaj ?? :)

Knopers wydaje mi sie że nie powinnaś się obawiac.... Chodż nigdy nie wiadomo musisz obserwowac dalej co sie dzieje ale jeżeli masz takie wątpliwości kup poprostu test ciążowy i będziesz wiedziała. Pozdrawiam.

Ja dziś czuję się dobrze troszke bunio pobolewa ale mam nadzieje że to nie wróży nic złego.... :(((
Dobranoc :*

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.

Knopers: moim zdaniem nie masz się czego obawiać, skoro w porę wzięłaś tą tabletkę. Miesiączkę faktycznie mogłaś dostać wcześniej właśnie przez tą tabletkę. A jaki ten okres, normalny czy tylko lekkie plamienie...?
Jeśli byś miała jeszcze jakieś dolegliwości których zazwyczaj nie miałaś to możesz zrobić test, ale wydaje mi się, że po prostu przez strach przed niechcianą ciążą zauważasz rzeczy które tak naprawdę są normalne.. A co do antykoncepcji to polecam tabletki, póki nie będziesz starsza i nie zdecydujecie się na dziecko to tabletki były by najlepszym rozwiązaniem. Wiadomo, że z prezerwatywą nie jest wygodnie, ale ja osobiście nie polecam stosunku przerywanego, choć znam dziewczyny dla których jest to najlepsza metoda antykoncepcyjna i mijają lata a jakoś nie wpadają.
Pozdrawiam Cię serdecznie i zaglądaj do nas częściej. Tutaj wiek nie ma znaczenia :)
A jak tylko będziemy umiały to chętnie poradzimy :)

Kasia: wow, 3 latka no to duży już chłopak :)
A jakie masz objawy w tej ciąży, podobne jak w pierwszej?

Piegusek: super, że weszłaś na Prywatne :)
To fakt, z jednej pensji ciężko utrzymać żonę i 2 dzieci, chyba żeby się zarabiało z 10 tysięcy złotych.... :)

Kasiu: ponoć bóle brzuszka to dla niektórych norma w ciąży, ale jak bardziej Cię będzie bolało to może zgłoś się wcześniej do gina...? A na kiedy masz wizytę, za 2 tygodnie...?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Trchę mnie uspokoiłyście , ale i tak nadal o tym myślę i boję się trochę.. miesiączkę miałam normalną,taką jak zwykle z tym że właśnie tydzień wcześniej.Jestem bardzo nerwową osobą z dość słabą psychiką,od kilku dni mam dość mocne bóle brzucha.. trochę wstydzę się o tym mówić,ale boli mnie brzuch na wysokości żołądka takie kłucie jakby żyły miały mi wyskoczyć na wierzch,chyba to już pisałam i co chwilę albo mi się odbija,ale mam gazy.Wczoraj,tzn dziś w nocy do 3:30 męczyłam sie nie mogłam usnąć bo bolało bardzo,jajniki też trochę bolały albo po prostu mi się wydawało z tego wszystkiego.. poczułam też jak coś ze mnie leci,ale nie była to ani miesiączka,ani śluz.. tak jakby jakaś sama woda.Z jednej strony wiem,że raczej nie powinnam się niczego obawiać,bo rozmawiałam już z wieloma osobami i mi tak mówiły,ale z drugiej strony strasznie się boję,wmawiam sobie sama najgorszy (dla mnie) scenariusz i może stąd te częste bóle.. nie mam już pojęcia

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4710 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 229, 230, 231, 232, 233, 234, 235, 236  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]