Dzisiaj jest pt paź 03, 2025 4:50 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 67 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja też lipcówka - 8 mała się pojawiła na świecie :wink:
Mała teraz sobie śpi więc chwila odpoczynku :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Malinowa witaj !!

Zrobiłam wczoraj ciasto. Dzisiaj maluchy tak je wcinają, że chyba schowam, bo jeszcze im zaszkodzi :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.
Awatar użytkownika

malinowa gratki 3 miesięcy dzisiaj :D

marta i jak wypad udał sie :D

gosiaczek ja na pazurki w poniedziałek :D ale niestety z jedna córcią bo nie mam z kim zostawić :D jakoś się przyzwyczaiłam że wszędzie ze mną chodzą ale jeszcze troche młoda pójdzie do przedszkola i będę mogła sama raz na kiedyś iść na zakupy :D tyle ze pewnie bedzie mi samej głupio :D

baby moja starsza tak kiepsko spała ona potrafiła zasnać o 21 wstać o 5 i nie mieć drzemki w ciągu dnia wogóle mimo ze miała nie całe 18 miesięcy ale to dopiero sie to wstawanie unormowało jak miała jakies 3 latka choc teraz tez rekordów nie bije bo nawet jak o 22 się połozy do o 7.15 max wstaje
a drzemki jak była mała były katastrofą albo spała w wózku na spcerze albo wcale albo po 15 minut :D

ja po pracy wczoraj chałupkę ogarnęłam więc dziś nie ma takiej katastrofy jeszcze odkurzę i jak dziewczyny zasnął to podłogi pomyję i jutro sobie w spokoju poświętujemy niedziele :D może dzis se machnę piling ciała bo się ostatnio masakrycznie zaniedbałam :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witajcie
U mnie maluchy podziębione :/ Popołudniu byłam z nimi u lekarza... Ale nie mamy antybiotyku... Mam nadzieję, ze przejdzie.
Ja czekam na męża, dzieci już śpią... mam nadzieję na przespaną nockę :roll:
A co tam u was?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej lipcowe mamusie

Dziś miałam pracowity dzień zrobiłam wypasiony obiad w postaci pyz z truskawkami i krupniku na kolację machnęłam sałatkę z ananasem i tuńczykiem no i poprasowałam kupę prania i jeszcze 2 godz. na rowerku pojeździłam a wcześniej zaliczyłam spacer z dziećmi :)

Mamcia- tak najmłodsza pociecha z lipca i urodzona tak jak ja 27.07 (bo też jestem lipcowa dziewczyna) :) :) Marcelina to już panienka a z Jaśka też już duży chłopak :)

U nas też żłobków nie ma przedszkole tylko państwowe i chciałabym Jasia od marca posłać - szanse są bo dyrektorką jest mama mojej przyjaciółki - czyli tak trochę po protekcji :wink: W najgorszym razie moja babcia będzie dwóch dzwońców pilnować a ja wracam do pracy

BABY- kilka lat wstecz na smaczny sen przepisywano diphergan sama kiedyś myślałam że to syropek na kaszel bo mi pediatra przepisywał jak marcelina była chora a to chodziło o to żeby lepiej spała :) teraz to lek trochę kontrowersyjny ...

Wojtek- 5 lat

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej,
Ola tez w nocy poszalała bo goraczkowała 39,6 :? po pierwszej dawce leku zwymiotowała, czopka nie chciała :? u lekarza byłysmy i jest ok, jak się goraczka powtórzy to badanie moczu trzeba zrobic.

Emi, ale sobie fajny prezent na urodziny sprawiłas :lol: ja na rowerze czasem do pracy jezdziłam, ale odkad Ola do przedszkola chodzi to nie bardzo mam jak i autem jezdze. W sezonie dosłownie z 10 razy rowerkiem byłam, a kiedys całe poł roku jezdziłam.

Mamcia, ja z Olą raz na pazurkach byłam , i to u nowe pani która 3 godziny zelowała. Ola wtedy dwa lata miała i byłam w szoku ze wytrzymała. z Emilką to by nie przeszło, bo ona 5 minut nie usiedzi . Co do załatwiania wszystkiego z dziecmi to juz sie pomału odzwyczajam ( zakupy czesto po pracy itp ) ale poczatki były takie ze wydawało mi się ze dziecko/dzieci zgubiłam, albo w samochodzie odwracałam sie i sprawdzałam czemu tak cicho :lol:

Marta, jak tam dzieciaczki ?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.
Awatar użytkownika

bry wieczór babeczki :D

emi to super sobie prezent machnęłaś na urodziny :D jakbym sie nie uparła nad wywoływaniem, porodu to moze młodsza by wylazła w dzien narodzin starszej :lol: ale niech każda ma osobne święto :D
a jak tam maluszki twoje? chyba spokojne skoro tak w garach szalejesz :D

gosiaczek ja nie mam co z młodą zrobic chodzę do babeczki do domu ona ma synka wiec są zabawki jakos mloda daje radę poza tym ja mam żel na swoich i zazwyczaj mało ozdób więc sie kobitka wyrabia w lekko ponad godzinę
zdrówka dla małej oby sie nic nie rozwinęło

marta przejdzie przejdzie kilka dni i bedzie po wszystkim moja młodsza też lekki wirusek starsza katar ale ona podobno od migdała bo jej gdzies tam naciska leki na alergię dostaje i tak se z tym katarem żyje oby do lutego bo wtedy mamy wyciecie i oby w te datę była zdrowa :D
jeszcze w listopadzie jak bede miała urlop to jedziemy i do alergologa i okulisy i laryngologa z obiema i sama z sobą tez do okulisty skoczę bo coś ostatnio jakoś tak czuje ze cos nie halo

a dzis byłam u lekarza i po 3 tyg zmagan z choroba okazało sie ze mam zapalenie tchwicy gardła dostałam antybiotyk i cóż trzeba wziąc dawno nie brałam więc nie ma tragedii

jeszcze sobie ząbka wyleczyłam i narazie mam spokój :roll: pewnie nie na długo bo z zebami mam odwieczny problem :D

no to pomarudziłam o sobie i ide do łożka się wygrzewac przepis na życie może obejrze jak nie zasnę :D

dobranoc

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witajcie
Ale dzisiaj u nas przybijająca pogoda była....
Tak się zastanawiam, bo muszę zrobić praktyki. 150 godzin. I nie wiem jak ja to połączę z pracą w tygodniu, weekendową szkołą i domem... :shock: :(

Gosiaczek dziękuję dzieci bez zmian, Jakubek kaszle i troszkę ma katarek, Maja się smarka...no ale byliśmy wczoraj u lekarza i narazie bez antybiotyku i oby tak zostało...no i hurtem skasował mnie jak za jedno dziecko...bo wsumie nie chciałam żeby Maję badał ale jak już była to i ona się załapała :) Zdrówka dla Oli
Mamcia oj to się najeździcie po lekarzach...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ale cisza...
Ola chodzi do przedszkola, gorączka się nie powtórzyła. Jutro ma występ w szkole, dziewczynki bedą tańczyć z parasolkami :lol:
kwiaty dla pań zakupione

marta, a nie dałoby sie doby troche rozciagnąć ? jaki masz czas na zrobienie praktyk ?

mamcia, jak do znajomej do domu idziesz to fajnie, ja tak nieraz na balejaz z Olą jedziłam bo kolezanka tez miała troche młodszego synka. Teraz cenię sobie komfort 2-4 godzin wolnego od dzieci :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

MARTA Większość podbija praktyki, spróbuj gdzieś pogadać, no jeszcze nie słyszałam żeby ktoś na podyplomówce 150godzin był, może w przedszkolu u syna popytaj ;-)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witajcie!!

My wczoraj jeszcze zaliczyliśmy lekarza...ot tak na rozpoczęcie weekendu :/
Jakub lepiej ale za to Maja dostała antybiotyk już. Niby nie jest najgorzej ale lekarz stwierdził, ze nie poradzi sobie i za moment choroba zejdzie na oskrzela Sad A i tak już ma spory kaszelek. A jak nasz lekarz daje antybiotyk to już naprawdę musi być "coś" bo on jest daleki od takich specyfików.
W pracy już mamy nowego pracownika a raczej pracownicę... A co się okazało znam tą dziewczynę :) Ale za to w poniedziałek przychodzi informatyk i załącza mi nowe programy, a co się z tym wiąże nowe obowiązki :/

Dziewczyny...
Udało mi się załatwić praktyki...będąc kilka tylko razy na nich !! Znajomy mojego taty jest dyr szkoły średniej i pójdzie mi na rękę :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Marta, u nas z kolei Ola na antybiotyku :? super ze z praktykami się uda

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witajcie

U nas już lepiej, o chorobach zapominamy pomału :)
Mąż ciągnie nocki...
A ja czekam bo w piątek zjeżdżają się do mnie dwie psiapsióły... jeszcze z podstawówkowej ławki :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hej
ja też dołanczam do Waszego grona mam syna z 19 Lipca 2007r :]

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Czarodziejka Smaku
Awatar użytkownika

witam drogie Panie :wink:

moja młoda też z lipca ale zakotwiczyłam na sierpniówkach :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.
Awatar użytkownika

cześć babeczki

ja myslałam ze wąteczek tu jakoś przędnie ale tu jakaś cisza taka ;)

gasiu zdrówka dla córci

marta super ze z praktykami bedziesz miała do przodu zawsze to jeden problem z głowy i widzę że z chorób wychodzicie pomału więc też super :)

ja też po antybiotykoterapi już mam sie lepiej choć kaszel mnie jeszcze trzyma

w pracy sajgon więc mnie nie było przez chwilę a w niedzielę jadę na tydzien w delegację wiec też i maluchami się staram nacieszyć :D na zapas i troszkę mam już stresa ze je tak zostawię obie na tydzien i czy małż sobie poradzi i ogólnie mam stresa jak ja sobie bez nich poradzę ...

markaz czy mała się pospieszyła ze jest z lipca ze zakotwiczyłaś na sierpniówkach?

pppa to dużego już masz synka :D tak pomiędzy moimi dziewczynami akurat :D

marta na szczęscie ci lekarze to wszyscy w jednej przychodni i zawsze tak jakoś mi babeczka ustala te wizyty ze niemuszę jjakoś długo czekac z jjednej na drugą no ale sama pielgrzymka u każdego chwilę dłuższą bądź krótsza i już sie czasu naskłada :D ale przy okazji większe miasto odwiedzę i do ikea pójdę ;)

piszcie panie co u was slychać jak maluchy :D u nas bunt dwulatka czasami taki ze po ścianach łaże a czasem tak jak dziś luzik spokój laski grzeczne miłe :D od czego to zależy ? hmyyy

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witajcie kochane!!
Ja już sama... :/
Dzisiaj mąż był w domku w dzień..i zrobił dzieciom niespodzianki. Jakubowi kupił kierownicę do PS a Mai huśtawkę. Także popołudnie było "bez dzieci" :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Czarodziejka Smaku
Awatar użytkownika

witam 8)

mamcia moja młoda miałą termin na czerwiec, a że jej się nie speiszyło to jest z poczatku lipca 2009 :wink: i jako, że nie mogłam znaleść wątku lipcówek bo chyba mało co pisały to zadomowiłam się na sierpniówkach i tak już zostało :wink:

o fajna delegacja ze aż tydzień :shock: oj zatesknisz za dziećmi ale chwila oddechu tez się przyda, a mżęusio pewnie super da sobie radę :wink:

u nas róniez bunt dwulatka w pełnym rozkwicie i z dnia na dzień niestety kwitnie dalej :?

marta
super niespodzianki :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej.
Moje Bąble obydwa na antybiotyku juz, bo Emilka od 2 miesiecy ma zielony kaszel, a Ola wczoraj skończyła antybiotyk a w nocy 39stopni. Rozwineło sie zapalenie oskrzeli :?
ale szaleją i energii maja co najmniej dwa razy tyle co zwykle, jakies dopalacze w tych lekach czy jak :roll:

Mamcia,
rzeczywiscie długi wyjazd ale dziec masz juz duze to mąz sobie poradzi.
Musze zmykac bo Emilka na mnie włazi

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witajcie

Gosiaczek i jak Ola? Kurcze nie dobrze jak tak ciągle choruje :/

My po wyczerpującym weekendzie... Teraz odsypiać cały tydzień będe :)

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 67 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]