Dzisiaj jest pn kwie 27, 2026 4:28 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11412 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 563, 564, 565, 566, 567, 568, 569 ... 571  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej

Anelma czyli starsza dziewczynka opkupiona, super :)

Mcda u nas niesty juz pada. Wczoraj chodzilam jeszce w krotkich gatkach a dzis juz dziny i botki, ech nie lubie jesieni :(

Kokomona moja Kalina tez robila takie geste jak plastelina jak pila zwykle NAN HA a teraz jej daje to sensitive i dalej sa zielone ale przynajmniej normalna konstystencja.

Mroweczka nastraszylas mnie tym nutramigenem, w takim razie jak cos zapyatam lekarki czy nie moglaby pic bebilonu.

Efra no wlasnie bede gadac z doktorka a tym bebilonie. Wczoraj rozmawialam z kumepla, tez mi doradzila bebilon.

Dasha i jak z tymi lekami wiesz juz cos?
Mnie dzis mama opowiadala o kobiecie ktora urodzila 3 dziewczynke i tez bardzo zle sie czyla, nogi z waty, wiecznie zmeczona itd. Ktorejs nocy poprostu nie wstala z lozka, tarczyca ja zalatwila, Osierocila troje dzieci :(

A my jestesmy u mamy. Zrobilam prezenty bo jutro jedziemy na urodziny do moich przyjaciolek-bliźniaczek :d no i Kalince kupilam szmaciana lale - sliczna jest, niech sie schowaja wszystkie bobasy.

Kalina tylko wczoraj miala dzien jedzenia, dzis znowu pluje.
Za to wczoraj byla taka grzeczniutka i rozkoszna ze hej. Dzis natomiast bije rekordy podnoszenia sie, jak tak dalej pojdzie to niedlugo siadzie :D

Pozdrawiam deszczowo

Obrazek

----- Nasz Aniołek 9tc [*] ----

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam :)
U nas deszcz i 9 stopni, super. Dobrze ze mamy dom to mozemy zapalić w piecu :lol:
Znowu mały ma czerwone miejsca na szyi, chyba pojdziemy w nastepnym tygodniu po ten fenistil..

A my znowu problemy, ale juz nie chce opowiadac na ogólnym :(

Miłego dnia:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dzień dobry...

Miałam się dziś umowić na spacer z Ramalią ale aura nie bardzo dobra do spaecerowania więc musimy odpuscić spotkanie...szkoda, bo jak prognozy przewidują, raczej poprawy poki co nie bedzie :(

Endokrynolog mial dla mnie takie wiadomosci jak przewidywałam ... przechodzę aktualnie poporodowe zapalenie tarczycy..mam odstawić leki i skontrolowac hormony za 4-5 tyg... Mam 1/3 szansy ze tarczyca wroci do normy ale 2/3 ze wpadne znowu w niedoczynnosc..zazwyczaj po2-3 miesiacch praca tarczycy sie normuje....poczekamy zobaczymy...

anelma buuuu do mnie poki co przyszla tylko gazetka Twoj Maluszek..czekam na jakies probeczki..
I wspolczuje mamie choroby serducha...moja babcia tez miala pogrypowe zapalenie miesnia sercowego...

netka u nas taka sama pogoda...od wczoraj zaczeli grzac na szczescie....a kiedy bedzie uruchomiony prywatny watek ?

agatka wez mnie nie strasz :wink: .... bardzo sie boje przełomu tarczycowego... a Kalinka to silna dziewczyna jak juz sie bierze za siadanie...

eva oby Ci się Maluch naprawił..

efra Ty się masz z tymi obrzękami- ale dobrze ze powoli ustepują...

kokomona gtaluluję utraty wagi !! mnie tez by moglo ze 3 kg spasc...
I dajesz juz soczki ?

Aniołki [12tc], [7tc]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dasha nie wiem kiedy zostanie uruchomiony prywatny, czekamy...
Mam nadzieje ze z tarczyca wszystko wroci do normy ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hej!

dasha:trzymam kciuki że wszystko wróci do normy:)

netka: :-{:

kokomona:gratki:)

anelma:jula ostatnio wybrała sobie botki w ccc, oczywiście musiały być fioletowe:)

iwi: i widzisz co lekarz to inna opinia, nasz pediatra powiedział że jak najbardziej jest za tym żebym się zaszczepiła :wink:

eva:ama coś mało ostatnio śpi, też jest zainteresowana światem ale matę uwielbia:)ostatnio hitem u nas jest samolocik, i podrzutki do góry:)

rano byliśmy w urzędach pozałatwiać, mała spała godzinkę pod daszkiem to poprasowałam, mąż pracuje w domu ,aktulanie śpi pod kocem ale o tym ciszaaaaaa:)

buźka

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

anelma nadbagażu mam jeszcze 7 kg do wagi sprzed ciąży, ale jeszcze z 10 chciałabym schudnąć :)

dasha tak daję soczki, małej nic po nich nie jest, a kupki wydają mi się lepsze i mała nie robi ich że tak powiem z bólem.. narazie jabłko-malina i jabłko-marchew z hippa :)

ObrazekObrazek

Aniołek Malwinka (10tc) [*]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Monia u nas też największe chichoty są z wysokości , najlepiej u taty na ramionach :)
agatka moj Maks też ciągnie do pionu jak szalony myśle że potrzebuje jakiś 3 tygodni i siądzie , bardzo pewnie i sztywno sie trzyma .
dasha współczuje problemów z tarczycą , ja musze się kontrolować bow rodzinie liczne przypadki nowotworów tarczycy .
netka mam nadzieje że to nie znow coś z pracą twojego męża....
My dziś noc do d..y jak nigdy marudki o 2 a o 5 już wyspany, uśmiechnięty i gotowy do zabawy :roll: wzięłam go do nas do łóżka, gasze światło a on chichocze w głos , mały wariat ...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Kammar skad ja to znam, Kalina ostatnio codziennie je o 5.30 i po jedzeniu jest juz wyspana, ja chce jeszce drzemac a ona sie smieje i gaworzy do nas :)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Mój punkt 4 od tygodnia przez 2 godz nie spi. Dzisiaj znowu pobudka o 4 , ja juz gotowa do zabawy a on cyc i śpi :lol: A ja juz zasnal do tej 6 nie moglam :roll:

Kammar moj tez chce siedziec , trochę sie chwieje ale glowa sztywno.
No niestety z pracą M ... :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Cześć Laseczki!

kokomona ja też tak zrobiłam z wagą to mi wyszło 5,7 kg, ale to może być 200gr w jedną albo w drugą ;). No a jeśli chodzi o moją wagę to mam 2,5 kg mniej, więc happy, choć ostatnio ćwiczenia odpuściłam, okres mam, a najbardziej to lenia mam, ale każdy wykręt dobry. Trzeba by się wziąć i za to, bo wstyd tak na czterech literach spocząć ;).
anelma wiadomo, pampki najlepsze, ale jak dla nas mogą być i inne, nic się nie dzieje. Niestety muszę zacząć liczyć grosze, bo macierzyński się kończy, a na święta 7-ro dzieci do obkupienia, a i jakaś garderoba dla Kingi grubsza by się przydała. Malucha prawie obkupiona, tzn. ma kurtkę, spodnie i kombinezon, ale coś nam śpiochy i bluzki się kończą, więc też by się co nieco przydało (że już o staruszkach nie wspomnę ;) ).
Mi coś listonosz nawala, bo nic nie dostaję, nawet gazetek, chyba go muszę przydybać w jakimś ciemnym, ciasnym kącie ;), no świnia, nie listonosz :P:
dasha mają się kobiety z tymi hormonami, jak nie urok to….. Dbaj o siebie, jesteś najważniejsza dla swojego dzieciątka, nawet za cenę karmienia. Ja z perspektywy czasu ośmielę się wysnuć mało popularną teorię, że karmienie piersią jest poniekąd przereklamowane. Tak jak ten cały „ekocyrk”. Matki są nafaszerowane takimi informacjami, że tak, a tak najlepiej, bo inaczej krzywdę dziecku robią, i potem biedne dziewczyny się dręczą, bo jak coś nie jest wg tych pięknych poniekąd teorii to po prostu koniec świata. A to nie nasza wina, każda jest inna, dzieci też są różne i nie ma co uogólniać. Sama też wpadłam w ten żal za karmieniem zupełnie niepotrzebnie, bo na mm jest też dobrze, nie narzekam.
netka, kammar, agatka moja miała fazę wstawania o 5-tej, na szczęście teraz do wpół do siódmej udaje mi się ją przetrzymać ;). Też maluch tylko się czegoś chwyci to się spina i siada skubana, a taka wtedy japa szczęśliwa, że hej ;)
monis ja tam w te szczepionki nie wierzę, no ale może komuś pomagają. Kiedyś Kingę zaszczepiłam i to był najbardziej chorowity okres jaki miała. Nawet nasz alergolog powiedział, że nikomu te szczepionki na zdrowie nie wyszły wtedy, od tamtej pory nie szczepię.
iwi zdrówka dla Antosia, biedaczek się wymęczy…
netka dostarcza Ci ten Twój szanowny małżonek atrakcji, nie ma co…

U nas dziś też jakieś marudki, śniadanie jadłam o 11-tej, nic tylko mamusia ma być obok, a najlepiej na rączki. Na szczęście w końcu śpi i może jak się wyśpi humorek będzie lepszy. Za to ta starsza zażyczyła sobie staniki, no i paraduje w nich po domu, chyba zadowolona, że staje się kobietą. Jesteśmy już uświadomione do końca, bo normalnie bestia zadręczała nas pytaniami o TE sprawy, w końcu kupiłam jej książkę o dorastaniu i seksie, więc się zamknęła i doczytała czego mi wstyd było jej powiedzieć :P: No i dostała kategoryczny zakaz wpadania do naszej sypialni, bo normalnie człowiek cały w stresie, bo ta jak żandarm nas pilnowała :P: W ogóle to pyskata i przemądrzała, aż mnie dziw bierze kiedy to urosło, no nie przegada, mała, zadziorna kobietka (choć już nie taka mała, z rok i mnie przerośnie ;) ).

http://www.garnek.pl/witch/a

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Mroweczka zgadzam sie z Toba calkowicie. Oczywiscie sa matki ktore nawet nie sprobuja bo sie boja ze im sie piersi wyciagna. Ale zycie jest rozne. Moja mama jak mnie urodzila dostala odmiedniczkowego zapalenia nerek apotem sepsy, ledwo uszla z yciem i nie mogla karmic.
Ja tez sobie wyrzucalam ale lekarz mi powiedzial ze mam byc dla dziecka na cale zycie a nie tylko do karmienia. A jak sie przekrece to i tak nie bede jej karmic.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

agatko a Ty brałaś leki na niedoczynnosc tarczycy w ciąży i po ciąży ?
Dziwne ze Ty dostałaś lekarstwa na nadczynność a ja tylko muszę odstawić Euthyrox, gdzie moje TSH jest praktycznie nieoznaczalne i oczywiście mogę dalej karmić...

mrooweczka oj dzieci strasznie szybko rosną... dla Nas takie problemy z nastoletnimi pociechami to na razie czarna magia :wink:
A z karmieniem wiadomo, ze to nie jest nawazniejsze i ze swiat sie nie zawlali jesli z jakiegos powodu nie mozemy karmić piersią
Ja sie cieszę ze nie muszę z tego rezygnowac choc czasem dokarmiam butlą Małą bo nie zawsze ilosc mojego mleczka jest dla niej wystarczająca...
No i moja Mania też woła na rączki ;)

Aniołki [12tc], [7tc]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dasha ja bralam leki na niedoczynnosc w czasie ciazy, tak od 5tego miesiaca. Jak urodzilam to przestalam bo nie wiedzialam czy mam brac no i zle sie poczulam. I jakzrobilam tsh to wyszlo co wyszlo. Teraz za 2 tygodnie mam kontrole, zobaczymy czy tsh wzroslo. Ale mnie lekarz powiedzial ze musze wziac leki zeby sie niedoprowadzic do czegos gorszego. Z tym ze jest mozliwosc ze pozniej nie bede brala bo to poprostu po ciazy takie zamieszanie.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Mówię wam tylko siąść i płakać albo się zastrzelic :(
Jutro odwołałam wyjazd, moj brat pojedzie z znajomymi ...
wyslalam kilka podan do przychodni przez internet. Musze od stycznia cos zaczac robic...

Mały od rana marudzi i placze. Butelki wcale nie chce, przy cycu sie denerwuje, chyba mój nastrój mu się udzielił...

Ja chyba bym się teraz Zapłakal gdbym musiala teraz małego od piersi odstawic, on takiiii cycus :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

agatka aaaa no widzisz, ja brałam po porodzie Euthyrox bo lekarz mnie uprzedził o koniecznosci kontunowania terapii. Uprzedzał rowniez ze mogę miec po porodzie zapalenie tarczycy...mialam zrobic badania 6 tyg po porodzie ale nie mialam kiedy sie wybrac do labu....
I naprawdę dziwi mnie rozbieznosc naszego leczenia...heh

netka kopnij chlopa w cztery litery, niech szuka roboty..przeciez Ty masz urlop macierzynski no i karmisz cycem ...

Aniołki [12tc], [7tc]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

A ja dzisiaj poszłam na pocztę i odebrałam przesyłkę- faktycznie próbki z bobovity- słoiczek, kaszka i jakaś herbatka :) fajnie, lubię dostawać jakieś takie pierdółki :)

netka trzymaj się kochana! Ty to chyba masz anielską cierpliwość do swojego męża co? :) co do cycania...moja podejrzewam, że miałaby w nosie gdybym ją teraz od cycka odstawiła... nie jest jakoś specjalnie przywiązana, cieszy się na widok cyca ale nie protestuje jak dostaje modyfikowane...

mróweczka Twoja córka ma 10 lat i już staniki nosi? :) kurde teraz coraz wcześniej się dojrzewa...ja zaczęłam jak miałam jakoś 12-13 lat :) a powiedz mi...jaką książkę kupiłaś córce? tak z ciekawości pytam bo mnie też to czeka... Oliwia i tak dużo wie, nagi chłopiec to nie jest dla niej jakiś super ciekawy okaz bo widzi nas z mężem nago czasami więc generalnie przyzwyczajona :) ale jeszcze nie było pytania (o dziwo myślałam, że się pojawi przy okazji ciąży z Emilką) skąd ona się wzięła :)

monia to ona taka fioletowa panna? :) moja też lubi fioletowy ale róż chyba jednak wygrywa... :)

Uciekam...oglądamy z Oliwią Epokę Lodowcową :) Idę po chipsy i piwko :)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

anelma:tak fioletowa, chociaż róż też lubi:) wczoraj przeżywała że babcia jej kupiła brązowe getry a to taki brzydki kolor i czy babcia nie wiedziała że ona takiego koloru nie nosi;) my też specjalnie się nie chowamy z nagością, wie czym się różni od chłopczyków, jak była młodsza to tata pod prysznicem był wydarzeniem:) jakoś dla mnie to normalne bo ja widywałam rodziców nagusów, piotrek nie ale przeszedł na moją stronę;) pytania faktycznie też jeszcze nie było, poprostu narazie jest jasne że amelka się urodziła z brzucha, a jak tam się znalazła to narazie nie ważne :lol: amelka jest bardzo cycusiowa, butli jeszcze nie próbowała, trzeba będzie coś już wprowadzać powoli.

netka:przykro mi że ciągle tak u was pod górkę, mam nadzieję że wyjdziecie na prostą!!!!

mróweczka:jak pomyślę o zakupach mikołajowych to też mi słabo, dwójka w domu, moich 3 chrześniaków i jeden męża:)

dziś mąż zapalił w kominku i ama miała niezłą bajuchę:)
już śpią, ja wykąpana:) odpoczywam:)

buźka
[/b]

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

anelma Kinga była jako jedna z ostatnich, która nie miała stanika. Nie chciała, bo bała się, że są niewygodne. Teraz w 4-tej klasie muszą się przebierać na w-f i stąd te staniki, bo już co nieco rośnie ;). Na szczęście są takie bezszwowe sportowe i w miarę wygodne. A książka ma tytuł "Dojrzewanie. Poradnik dla nastolatek i nastolatków"
http://www.empik.com/dojrzewanie-poradn ... ,ksiazka-p

http://www.garnek.pl/witch/a

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam!
Na dole powinno być widoczne forum prywatne. W środku zakładacie sobie wątek. Skład grupy możecie sprawdzić w menu u góry w zakładce Grupy. W razie problemów proszę o kontakt.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU
Awatar użytkownika

hurraaa mamy priva :D

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11412 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 563, 564, 565, 566, 567, 568, 569 ... 571  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]