Dzisiaj jest pn kwie 27, 2026 4:35 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11412 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 561, 562, 563, 564, 565, 566, 567 ... 571  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

hej

Netka czyli wychodziloby ze to alergia na siersc, chyba to lepsze niz na mleko tak sadze.
Ale Ci Maly daje odpoaczac. Fajnie. Mojemu dziecku od 3 dni sie poprzestawialo, zawsze zasypiala przy butelce a teraz trzeba ja w wozku usypiac. ALe za to dzis wstala dopiero o 4.30 :)

Mroweczka Twpja Malutka tez widze grzeczna.

Mcda moja Kalina plakala bardzo po kielbasce z grilla, takze wiem co to znaczy. I teraz to mleko. No ale coz, musimy jakos to ogarnac.

Iwi bardzo mi przkro :)

Monia jak tam kontrol?

Mala zazdroszcze Ci ze Dzidzius spi w dzien w lozeczku. Moja Niunia tylko w nocy nas zaszczyca :)

My tez wkoncu bylysmy u lekarza. Pani doktor jak zobaczyla moje rece to od razy stwierdzila ze dajemy nutramigen. Ale potem stwierdzila ze moze szkoda od razu zakladac ze to na bialko i dala nam fenistil w kropelkach. Mamy dawac tydzien, jak nie bedzie poprawy to wtedy zmieniamy na nutramigen. I narazie kazala nie wprowadzac nic do diety poki sie z tym nie uporamy czyli niby jeszcze ten tydzien a to akurat ok bo dopiero w poniedzialek Kalincia skoczy 4 miesiace. Takze w srode mamy kontrol i wtedy zdecydujemy co i jak wprowadzac.

Ogolnie to mi sie humor poprawil bo wreszcie cos dala i moze ruszy cos do przodu. Wkoncu to tylko alergia, jakos damy rade.

Obrazek

----- Nasz Aniołek 9tc [*] ----

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Agatko nie wiem czy na siersc ale tak od razu skojarzylam :roll: Moglo sie kilka alergenow nawarstwic :roll: Mnie tez chciala dac fenistil ale stwierdzila ze najpierw sprobiujemy na samych masciach :)
My tez narazie nie mamy nic wprowadzac do diety, nsjpierw to wyleczyc ;)
Kurcze ja jestem alergikiem i niestety przeszlo na dziecko :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

netka no niestety jak rodzic jest alergikiem to jest duże prawdopodobieństwo, że dziecko też będzie :( my z mężem jesteśmy alergikami więc pewnie maluchy też będą :( póki co Oliwia jest uczulona na myszy i pchły- to wyszło w testach a maleństwo nie wykazuje alergii, ale co będzie później- zobaczymy... ja też kiedyś nie byłam uczulona na sierść kota a teraz się drapie jakby mnie wszy oblazły :)
ciesz się, że dopiero za rękę Cię szczypie :) zobaczysz jak potem zębami będzie pierś łapał i odwracał specjalnie głowę :) u Oliwii działało na to gryzienie ją w palec ;)

agatka życzę Ci aby to nie była skaza białkowa

ptyś owszem! marne wytłumaczenie :) współczuję kataru- moje maleństwo na szczęście się go powoli pozbywa

Ehhh ciepłą wodę mi ukradli :( nie mogę pozmywać, do kąpania dzieci trzeba będzie wodę grzać :( niefajnie, zdecydowanie niefajnie :(

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

hej
ta plama zaczęła znikać, cokolwiek to było, poszło sobie precz; ale trochę się przestraszyłam, b ta gorączka i do tego zaczęło się to robić na tym odrętwieniu po cc;

Netka - wiesz, mnie u psa uczula ... jego ślina; jak mnie jakiś kundel dopadnie (alb ja jego :)) i poliże z radości, to odrazu mam piekące, czerwone plamy; przyznaję, że nie ten Zertek przeraził, bo ja - dorosła osoba źle go znosiłam, a co dopiero dziecko takie maleńkie, ale najważniejsze, że "wróg" rozpoznany; a może teraz dopiero będziesz miała małego śpiocha w domku :lol:
pisałaś o kombinezonie; ja kupiłam na 74; co prawda Olek pomału zaczyna wyrastać z 68, ale te 74 jest chyba zawyżone w tym zimowym ubranku; myślałam, o 80 ale bałam się, że Olka nie podopinam i będzie mu zawiewało, bo kombinezon będzie jednak za duży;

Agatko - Nutramigen nie taki straszny, ale dziwię się lekarzowi, bo Twoja córcia pewnie nie będzie chciała pić tego mleka; ono jest okropne w smaku i jak Maleńka poczuła inne mleko, to będzie ciężko; my właśnie odstawiliśmy Nuramigen; to bardzo rzadkie mleko, Olek strasznie ulewał i musieliśmy stosować zagęszczacz;
wiesz, Olek też miał taki czas, że zaczął jeść mniej, ale po jakimś czasie mu przeszło, więc może i Twoja córcia ma taki okres;

Ptyś - Maleńka pięknie rośnie :) :brv:

Mrooweczka77 - te nasze Maleństwa chyba mają dziś dobry dzień na spanie :)

Mcda - jak przeszliśmy na smoczki 3+ Ol też odrazu nie potrafił pić, ale bardzo szybko się nauczył :)

Monia - my będziemy kontrolować bioderka, do czasu, jak Olo stanie na nóżki; chyba lepiej częściej, niż coś miałoby umknąć ;)

Iwi - współczuję i mam nadzieję, że nie będziecie mieć nieprzyjemności z tego powodu;

Mala - moja rocznica testowania to 15.10; też mi trudno uwierzyć, że Oluś już taki duży :)

Ellak - to fajnie, zmiany są wskazane :) owocnego szukania :)

Anelma - Olo je tyle jak ma dużą przerwę w jedzeniu; ja wiem, że to dużo, ale na szczęście zdarza się sporadycznie :) ale dzięki, że napisałaś o tym przekarmianiu mm; nie wiedziałam o tym;

czy Wasze dzieci przekręcają się już na boczki
:?: położyłam dziś Olka na brzuszku, a on mi się zaczął wyginać, jakby chciał z tej pozycji na boczek się przewrócić, ale jakoś mu to nie wychodziło za bardzo ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

wpadam na chwilę

Byliśmy na szczepieniu.
Mały waży............8300 i mierzy...............68,5 :shock:

efra
mój się jeszcze nie przekręca na brzuszek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Mały zasnąl normalnie o 20 a myslalam ze po tym spaniu w ciagu dnia bedzie problrm. Pewnie w nocy bedzie ;)

Oriana waga twojego pobija wszyskich :lol:

Efra ja jednak kupuje na 80 bo zawsze mozna podwinac a na cala zime 74 by nam nie wystarczyl ;)
Moj sie jeszcze nie przekreca ale zaczyna zwijac w rogalik jakby juz chcial ;)

Anelma ja jestem strasznym alergikiem, jako dziecko wszystko mnie uczulalo, coz powalczymy z tum by astmy maly nie dostał ;) juz nie moge doczekac sie tych zabków :twisted:

A propo ząbków to u nas jednak go nie ma;) uff

Usypiajac malego wzielo mnie na wspomnienia ze rok temu to byl ostatni dzien bycia we dwojke bo w nocy z 5 na 6 robilam test . Teraz te moje dwie kreseczki leza obok mnie :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

a ja dzisiaj brałam zaświadczenie do becikowego (dopiero)
i dzisiaj mija rok jak byłam na pierwszej wizycie u gin, żeby potwierdzić ciążę :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

dobry wieczór
Ostatnio nie pisałam, bo jakoś weny mi brak. Podczytuję Was za to w wolnych chwilach.
Dziś Miłka strasznie, ale to naprawdę bardzo ulewała. Po karmieniu dwie godziny jeszcze się męczyła, nie chciała nawet leżeć. Wszystkie prawie ubranka musiałam wyprać.
Netka u mnie też mija rok od testu. Pamiętam jeszcze do dziś swoje zdziwienie... Co do kręcenia się, to skoro już się zwija w rogalik, to gdyby leżał w łóżeczku, to na pewno by już wędrował po szczebelkach :) U nas właśnie tak to wygląda.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dzieńdoberek!

Ja zaczęłam testować 9 października, potem 10 października, w końcu 12-tego zrobiłam betę, bo testy mi po 5 min nic nie wykazywały, a później był jakiś taki ledwie widoczny pod kątem ślad po kreseczce... Myślałam, że mam zwidy, mózg mi płata figle albo testy lipne. No ale beta potwierdziła, siedziałam i gapiłam się na wynik z niedowierzaniem. To była pierwsza próba po kilku latach przerwy i wcześniejszych kilku latach bezowocnych starań. :) 15-tego na USG zobaczyłam dwie malutkie po 6mm plamki. Z jednej z nich jest Gabrysia ;)
Gabi przekręca się na boczki już jakiś czas, zdarza jej się z brzuszka na plecki przekręcić, choć rzadko i raz się przewinęła z plecków na brzuszek. W wanience ma teraz fazę leżenia na brzuchu, przekręca się i trzeba ją trzymać pod brodę, a ona pływa :P: Kinga się śmieje, że dupcię wystawia do mycia :P:
Gabi zasnęła to ja się biorę za poranną toaletę ;)

http://www.garnek.pl/witch/a

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dzień dobry :)

Nie pamiętam która z Was pytała się o przekręcanie- moja się już turla po macie i po podłodze niestety też....co ją poprawię i położę na pleckach, odwracam się a ta znowu na brzuchu...doszła już do wprawy- już nie można jej zostawiać samej :)

A ja nie pamiętam kiedy testowałam :( ale też jakoś na początku października

oriana 8300? czym Ty go karmisz? :) drożdżami?

Kombinezoniki mam po Oliwce- muszę się właśnie wybrać do piwnicy... wczoraj wyszperałam ciuchy i tak patrzę na nie- "nie no to za duże będzie, i to sporo", a potem przykładam do obecnie dobrego pajaca i...szok! takiej samej wielkości... kiedy te dzieciaki rosną :( ja bym się nie obraziła gdyby moja cały czas była taka jak teraz...niech nie rośnie bo jak będzie taka jak Oliwia to normalnie się zapisuję do Drewnicy :(

No cóż...kawka wypita, łobuzy jeszcze śpią to ja się wezmę za mycie podłóg

Czy któraś z Was ma doświadczenie w sprzedawaniu na allegro?

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam:)
U nas oczywiscie o 4 pobudka, juz powoli sie przyzwyczajam...

Ramalia przykro mi ze Mała ulewa ...

Mroweczko ja robilam w nocy test bo strasznie chciało mi sie siku. Zobaczylam jedna kreske i poszlam spac. Rano wyciagam z kieszeni test by wyrzucic go do kosza i patrze a tu druga taki cien cienia :) a robilam w 24 dc ;)

Anelma ja na allegro tylko kupuje :lol: Ale moj brat cos tam juz sprzedawal ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam z rana!

Netka moja mnie po piesiach podszczypuje jak je, a ja jej gadkę jak w książce piszą „mamusia tak nie lubi, bo ją to boli” – na pewno rozumie hehehe
Efra Lilka się na boczki tak troszkę zaczyna przekręcać – połową ciała, ale dupka za ciężka :)
Ale dalej nic nie chwyta sama :(
Oriana super waga!
Anelma ja coś tam kiedyś sprzedawałam – a co potrzebujesz?

Ja już też kawkę zdążyłam wypić :)
My kombinezon mamy 0-3 (dostałam jako gratis do wózka) i myślałam, że za mały będzie, ale Lilka jest taka mała, że jeszcze się zmieści. Najwyżej potem kupimy większy, ale mam też śpiwór bardzo ciepły do wózka, to może nie trzeba będzie.
Odwiedziny wczoraj udane. A dziś musimy skoczyć do apteki , bo Lilka ma już przez jakiś czas czerwonawą pupkę i nie mogę się tego za nic pozbyć. Już próbowałam sudokrem, bepanthen, mustelę i lipa. A myję jej pupę w domu od urodzenia wodą przegotowaną (chusteczki tylko poza domem). Kupię jeszcze alantan i linomag i będę próbować dalej.

Miłego dnia!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

mcda chciałabym sprzedać ubranka po Emilce i nie bardzo wiem jak się do tego zabrać :( najpierw pewnie muszę zdjęcia porobić ale nie mam kiedy :( jak już zrobię zdjęcia to mnie poinstruujesz? ;)

Co do czerwonej pupci- idź do pediatry niech Ci przepisze maść do zrobienia w aptece- z kwasu bornego, wazeliny i lanoliny- powinien znać proporcje- sudocrem się przy tym schować może ;)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Mcda tez sprobuje takiej gadki :lol:
Na duze odparzenia polecam masc tormentiol, mala ilosc albo po prostu fiolet. Ogolnie my caly czas uzywamy z nivea baby kojacy krem na odparzrnia i jak dla mnie rewelacja :) od paczatku go mamy i sie oplaca bo nawet polowy nie ubylo ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

mcda - na receptę nawet od lekarza rodzinnego można dostać tzw. maść pośladkową; nie ma nic lepszego ;)

ja dziś jakoś źle się czuję ... słabo mi i niedobrze :( buuu może kawunia mnie na nogi postawi

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU
Awatar użytkownika

anelma ja w ciazy jak sie dowiedzialam ze to bedzie chlopiec to wyprzedawałam wszystko rózowe po Gajce, więc doświadczenie mam :D nie jest to zbyt skomplikowane ale czasochlonne
szczegolnie jak chcesz zrobic porzadne aukcje (bo na bylejakich to sprzedasz za zlotowke albo i nie)
wiec trzeba najpierw ciuchy w miare ogarnac, przeprasowac, zrobic fotki, potem te fotki obrobic czyli skadrowac, pomniejszyc i przerobic na kody html (bo jak wklejasz fotki z aplikacji na allegro to placisz za kazda wiec lepiej kodami) no i trzeba ciuchy dobrze opisac jak nie chcesz na setki meil odpowiadac :D a potem juz tylko wysylka i bron boze nie zwyklym listem tylko polecony bo na poczcie kradna jak chca (pare razy kase zwracalam za przedmiot ktory nie dotarl zanim sie nauczylam) :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dziękuję bardzo za rady :sss: - będę w takim razie próbować po kolei. Nivea używam teraz i ogólnie ok, ale na to zaczerwienie nie pomaga.

Anelma nie ma problemu - pomogę :) pooglądaj sobie najpierw takie zestawy na allegro jak ludzie robią zdjęcia i opisują stan danej rzeczy; zdjęcia musisz wklejać z fotosika jak na forum, żeby nie płacić dodatkowo; możesz też spróbować na gumtree.

Ja właśnie zaszalałam na allergo i licytuję grzechotki i zabawki :) Z Anglii ktoś sprzedaje Fisher Price za małą kasę.
Tak mi się jeszcze przypomniało, że Wam pisałam o tych wkładkach LillyPadz. Przetestowałam i dla mnie rewelacja. Byłam na fitnesie i na basenie. Używam ich też na noc, bo wtedy mogę spać bez stanika, za czym bardzo tęskniłam :) To tak jakby ktoś chciał skorzystać z opinii.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

anelma ja też sprzedawałam na allegro.
Zgadzam się z evą, proste ale czasochłonne i grunt to ładne zdjęcie.
Może sprzedaj w zestawach nie na sztuki

Mój maluch miał w nocy gorączkę, chyba po szczepieniu.
Teraz już drugi raz zasnął i ma ciepłą główkę, stan podgorączkowy.

A skąd będziemy wiedziały, że mamy otwarty wątek prywatny?
Bo ja wyjeżdżam na weekend, żebym w poniedziałek was nie szukała po necie :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hej!

kontrola bioderek ok, mamy przyjść do kontroli jak skończymy 10mscy, wczoraj mała w poczekalni robiła takie hece że wszyscy się śmiali:) zaczepiała babkę i chowała się mi w kurtkę i tak w kółko:) potem wieczorem przyjechali znajomi i taka hecowna dziewczyna że cały czas się chichrała:) co do przewrotów to z brzuszka mamy opanowane perfect a z plecków jeszcze trzeba dopracować:) juleczka w przedszkolu ale ostatnio przechodzi jakiś bunt bo na żadne zajęcia dodatkowe nie chce chodzić :roll:

efra:może oluś będzie miał rodzeństwo?;)

netka:ama nie szczypie tylko narazie trzyma sobie cyca, ale jak coś jest ciekawego naokoło to tak się wygina i puszcze gwałtownie cycka:)przykro mi z powodu alergii:(

oriana:waga imponująca, jakie wy ubranka zakładacie?

ardhara:nie pamiętam żebyś Ty pisała więcej niż właśnie " cześć, u nas ok....".a teraz narzekasz że wątek upada, nikt Cię na siłę nie trzyma, szkoda że tak komentujesz bo dla niektórych z nas to forum to właśnie miejsce gdzie można pogadać o kupkach,nockach i jedzonku.

a mam pytanie: nie wiecie czy karmiąca może szczepić się przeciw grypie?

buziaki
[/b]

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU
Awatar użytkownika

tak tak zdecydowanie zestawy - mniej się narobisz a i łatwiej sprzedać :D

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11412 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 561, 562, 563, 564, 565, 566, 567 ... 571  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]