Dzisiaj jest śr maja 13, 2026 12:05 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10331 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 513, 514, 515, 516, 517  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Zuza po dwóch dniach w domu wróciła do przedszkola- nawet katar sie nie rozwinął :)

Pierwszy raz odkąd młoda jest przedszkolakiem poszłam na zebranie -zawsze jakoś nie mogłam w terminie :) no i efekt jest taki, że mam poprowadzić z dziećmi zajęcia psiarsko-lekarskie :g^^: Ale przynajmniej upiekła mi się trójka klasowa ;)

Do października panie mają zrobić wstępną ocenę gotowości szkolnej dzieci, zeby przez cały rok był czas na nadrobienie zaległości. Ponoć jest tak, że nawet jak na koniec roku dziecko się nie nadaje to i tak idzie do szkoły ???
Moja mama panikuje, że Zuza będzie w wyścigu szczurów w jednym roczniku z dziećmy prawie dwa lata od niej starszymi a to przecież duża róznica. Ciocia za to chwali sobie system wczesnego szkolnictwa, bo w tym wieku dzieci są najbardziej chłonne. Może i tak, ale ten podwójny rocznik to dla naszych maluchów z końca roku jest niesprawiedliwy.
Zobaczę co powiedzą w październiku. Ponoć przede wszystkim ma być brana pod uwagę dojrzałość emocjonalno-społeczna a z tą społeczną przynajmniej w grupie dzieci Zuza troche ma problemy :(

Poza tym odebrałam parę dni temu wyniki badań i krzepliwość mam w górnej granicy normy. A więc żegnajcie anty-tabsy :) Ja to się cieszę, bo to był nasz małżeński kompromis. Teraz trzeba sobie tylko przypomnieć gdzie leży termometr i jak działały te wszystkie wykresiki. Teoretycznie mamy większą szansę na wpadkę ;) (no dobra- wiem, że skuteczność procentowa dobrze stosowanego NPRu jest lepsza niż tabletek, ale Zuzia wzięła się własnie z niezbyt dobrze stosowanego ;) )

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam.
A ja w tym roku jestem w trójce klasowej Adasia, ale całość obowiązków scedowałam na kolezanki. jestem tylko od zebrań z panią dyrektor - i na pierwsze zebranie nie poszłam bo miałam swoją własną radę pedagogiczną.
Już zapomniałam ile roboty jest na początku roku szkolnego...
W międzyczasie wymysliliśmy z m remont w salonie i efekt jest taki że odbijam się od ścian - i w domu i w pracy.
Mam nadzieję że w przyszłym tygodniu wszystko powoli sie zacznie uspokajać...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Nie mam ostatnio nastroju do pisania... :roll:

Dziś w przedszkolu prowadziłyśmy z koleżanką zajęcia dla Zuziowej grupy -o psach i leczeniu. Oczywiście najbardziej podobała się Lola- psica terapeutka :) Nie wiem czy dzieci zapamiętają, że nie można głaskać obcych psów ale na pewno zapamiętają, że Lola umie ściągać skarpetki :lol:

Poza tym piękna jesień :) udało nam się wczoraj wybrać na koniki. Tzn. zuzia pojeździła na kucku, bo ja to jeździłam 10kg temu ;) Za tydzień też idziemy :)
To tak na odstresowanie pracowych i domowych problemów :)

I znowu mi pranie zafarbowało nie wiem od czego :evil: Niby Zuziowe ubranka z lumpeksu drogie nie są ale zawsze się wkurzam bo mi szkoda tych fajnych upolowanych :(

Październik nam się zbliża. Czas myśleć o tortach i prezentach :) Macie juz jakieś plany? Zu chce hulajnogę na dwóch kółkach (bo ma na 3 dla małych dzieci ;) nieważne, że prawie na niej nie jeździ. Ale tak sobie myślę, że na tej dorosłej będzie równowagę ćwiczyć), interaktywnego pieska (takiego jak ma koleżanka) no i zaległe pomysły mamy czyli aparat fotograficzny i figurki Tajemniczej spółki (scooby doo). Zobaczymy co teraz a co na grudzień wyjdzie ;) Jakieś drobiazgi z promocji już gromadzę od jakiegoś czasu z myślą o urodzinach, mikołajkach i świętach.

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Byłyśmy z Zuzią w cyrku :) w czasie przerwy dzieci mogły jeździć na wielbłądach :) zdjęcie kiepskie bo już ciemno było, ale atrakcja super :)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ale super zdjęcie i Zuzia na wielbłądzie :lol: Natalka w życiu by nie wsiadła :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

elf no co ja widze beda staranka o rodzenstwo ;-)

Nic nie mowcie o szkole za rok u mnie nadal nagonka, Enzo chodzi na dodatkowe zajecia ( 2x w tyg) by podszkolic francuski i pisanie .
no coza taki system nie bede sie stawiac :lol:
W sumie to dobrze mu zrobi bo sie rozbrykal i nie slucha :roll:
Po za tym chudy i niejadek grrr.
Mlodszy je 4x szybciej niz 5 latek ,wstyd.

Co do prezentow to moj tez chcial hulajnoge, wiec zamowilam skladana ze swiatlem, przyda sie na wypady autem gdzies dalej ;-)

ps.fajny taki wielblad, garby trzymaja i nie da sie spasc :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Raczej starania żeby nie wpaść ;) Niby bym się nie obraziła o rodzeństwo dla Zuzi, ale np. teraz to nie wiem jak bym sobie poradziła.
Bo dla odmiany mój szanowny poślubiony złamał sobie rękę tydzień temu, od poniedziałku jest w szpitalu a dziś go operowali i ma płytkę tytanową w nadgarstku. Dzięki temu wolny czas spędzam dotrzymując mu towarzystwa i załatwiając rózne rzeczy. Zuzia też dzielnie wytrzymuje 3 godziny w szpitalu "w miarę grzecznie" ;)

Hulajnogę Zuzia dostała z wyprzedzeniem żeby sobie jeszcze pojeździć przed zimą. Zdążyła kilka razy zabrać ją do parku. Teraz już mokro i wietrznie. Pomijając inne okoliczności ;) W urodziny dostanie jeszcze figurki scoobiego i przyjaciół (od babci), ludziki playmobil i figurki-pieski do kompletu co już ma podobne i ostatnio się nimi bawi codziennie.

Nastraszyła nas młoda ostatnio, bo w przedszkolu dzieci na ospę chorowały, ona niby szczepiona (ale tylko 1 dawka) i krostki jej wyskoczyły. Na wszelki wypadek zatrzymałam ją w domu ale nic- krostki zniknęły bez typowych strupków :)

Zuzia jest "jadek" tylko do pizzy i słodyczy... Chociaż i tak normalne rzeczy je lepiej niż kiedyś. Ale na pewno nie jest za chuda ;)

U nas pięciolatki w przedszkolu nie mogą oficjalnie uczyć się literek. Nieoficjalnie coś się uczą oczywiście. Zuza ciągle chce żeby jej dyktować jak się pisze różne słowa. Takie 3-literowe czasem sama zgadnie jakie literki. Czytanie pojedynczych literek ok, ale nie składa w słowa. Chyba, że zna wyraz "optycznie" na pamięć.

PS. z drugiej strony wielbłąda szedł jeszcze pan i tzrymał za nogę :)

Chciałam jeszcze zauważyć że jako "homo sapiensy" nie szykujemy się do snu zimowego ;) piszcie dziewczyny, bo październikowy wątek nam pajęczyna obrośnie ;)

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Niedlugo urodzinki moze choc fotki sie posypia :lol:

Moj zna caly alfabet i liczy spokojnie do 30 ,tak gonia ehh a co to pomoze , tylko moze przedwczesnie zniechecic ale nic nie poradze taki system :?
Cwicza juz literki pismem pisanym ,ma byc rowno w rzedzie :lol: :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam, czy mnie któraś z Was jeszcze pamięta? :oops:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

No jasne że pamietamy!!! :)
Jak tam twoje smyki rosną? i w ogóle jak sobie radzisz z nimi? jakieś przygotowania urodzinowe już? -pisz pisz pisz i wklejaj fotki :):):)

Annxx- rzeczywiście nieźle się spieszą z edukacją u was :shock:

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Elf to super że pamietasz :lol:
U nas ok powolutku leci dzieci rosną i dokazują w wolne chwili wkleje fotki.
Ja nadal jestem sama mąż pracuje ciągle w Norwegii :roll:
Dużo by pisania co u mnie sie wydarzyło przez ten czas nieobecności mojej na forum :roll:
Niestety Amelka nie chodzi do przedszkola i już się boje jak ona nadrobi zaległości niestety 2 września miała wypadek na placu zabaw złamała nogę i to dość poważnie " złamanie spiralne prawej kości piszczelowej z przemieszczeniem" byliśmy w szpitalu i 5 tygodni noga w gipsie w zeszły piątek został ściągnięty teraz kuśtyka sobie powolutku byliśmy na kontroli to noga ładnie się zrosła ale jeszcze nie est uzupełniona za 2 tyg kolejna wizyta.
A Igorek mały łobuz daje nieźle popalić po prostu daie czadu wszędzie go pełno i w ogóle mały kochaniutki nicpoń.
Pozdrowienia dla Was i Waszych pociech.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ojoj :shock: ale wam się porobiło z tym gipsem :shock: dobrze, że już najgorsze za wami :-{:
W przedszkolu to chyba jeszcze nie ma tak dużo do nadrabiania. Gorzej jakby to było już w szkole...

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja tez pamietam ;-)
Zdrowka dla corki oby szybko wrocila do formy :-)

My po urodzinach dzieciaki sie wyszalaly, byla animatorka na zamknietm placu zabaw, dyskoteka dla dzieci wyszaleli sie na maxa ;-)
Musze jeszcze na wtorek zrobic tort do szkoly ;-) i bedzie po robocie :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Annxx już mnie przestraszyłaś, że przegapiłam Enzowe urodziny :lol:
na wypadek gdybym jutro nie miała czasu zajrzeć (jutro wypuszczają mojego połamańca ze szpitala :)) to już dziś życzę wszystkiego najlepszego naszemu pierwszemu pięciolatkowi! niech mu dobrze w tej szkole będzie i zdrowie dopisuje i niech zawsze będzie szcześliwy!
:hbd: :ur: :bal: :gift: :hbd:

A taką imprezę to sama organizowałaś czy każdemu jubilatowi w szkole przysługuje szaleństwo?

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Annxx :lol: fajnie że pamiętasz
U mnie jeżeli chodzi o prezent urodzinowy to mam jeszcze troszkę czasu bo Amelka jest z grudnia :wink:
Spóźnione ale szczere życzenia dla synka dużo zdrówka szczęścia i uśmiechu :lol:

Mam pytanie co słychać u pozostałych dziewczyn i ich dzieci? zaglądają tu jeszcze?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja dziś wróciłam do pracy po tygodniu zwolnienia na Natalkę. Mała miała zapalenie oskrzeli i początki zapalenia płuc. Ciężko było, kaszlała tak strasznie(dalej kaszle, ale juz nie aż tak), wysoka gorączka. ciężki tydzień. Teraz Natalka jest jeszcze cały tydzień w domu, ale z moją mamą. Ech te choróbska...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

beata77 współczuje ja w tamtym roku przez to przechodziłam z Igorkiem we wrześniu wylądowaliśmy w szpitalu na zapalenie krtani miał okropny kaszel i weszło mu na oskrzela :roll: masakra

A ja borykam się z bólem zęba :evil: dzisiaj byłam u dentysty i kanałowe leczenie mnie czeka aż się boje dzisiejsza wizyta 110zł za tydzień kolejna 160zł no i na końcu odbudowa zęba nie wiem ile :evil: jestem wściekła bo zbliżają się urodziny Amelki święta tyle wydatków a ja teraz na dentystę będę tracić :evil:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Najlepsze życzenia dla Natalki!!!
Niech jej się spełniają marzenia i niech zawsze będzie szczęśliwa!
:hbd: :ur: :kitt: :gift: :flo: :mis: :bal: :kit: :hbd:

Zuza świętuje oficjalnie jutro ale dziś była imprezka :) Dotarło 6 małych gości z mamami i było całkiem miło :) Niestety nie mam fotek, bo się zgapiłam i nie naszykowałam aparatu...

Jak tam zdrowie kobietki?

Emilka- ja się przymierzam od lat do stałego aparatu na zęby ale ciągle mam pilniejsze wydatki :roll: jak już boli to nie ma zmiłuj ;) Nie zazdroszczę (sama mam kolekcję zębów po kanałowym leczeniu... Pierwszy raz w tym roku jak poszłam na kontrolę to były 2 małe dziurki zamiast jakiejś masakry. Tak to całe życie z u dentysty ;))

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

No i jeszcze dla Adasia 100 lat dziś śpiewamy! niech nam żyje w zdrowiu szczęściu i pomyślności!
:koko: :kla: :mis: :ur: :hbd: :gift: :bal: :$%^:

PS. nie zapomnijcie o zmianie czasu :) moja koleżanka pojechała dziś do pracy godzinę za wcześnie :)

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dziękujemy za życzenia. A od nas wszystkiego najlepszego dla Adasia i Zuzi :bal: :bal: :bal:

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10331 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 513, 514, 515, 516, 517  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]