Dzisiaj jest śr maja 13, 2026 12:05 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10331 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 512, 513, 514, 515, 516, 517  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

elf zu fajnie wyglada ;-)
fotki przestawia sie na komputerze ;-)

Dla tych co jada sie byczyc zycze udanych wakacji ;-)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

No to była własnie fotka przestawiona na komputerze :) ale nie wiem czemu ImageShack uparcie kodował ją w poziomie :?: fakt, że jakieś długie to zdjęcie. Może panoramiczne mi wyszło przez przypadek? :)
Może rozpracuję kiedyś ten aparacik. Chociaż pewnie prędzej trafi z powrotem na allegro ;)

Beatka- to Natalka by się z zuzą miała czym pobawić- my też mamy kolekcję, choć Zu nie jest już aż taką maniaczką jak kiedyś. Chociaż gazetka peppy co miesiąc obowiązkowo musi być :)
A z bajek dla odmiany syrenkę Arielkę kazała sobie ściągnąć z neta ;)

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam.
Jakoś brakuje mi czasu żeby codziennie zaglądać - drugi tydzień jeżdżę na rehabilitację kręgosłupa - najatrakcyjniejszy jest basen :D

Ciągle leje i już zaczynam się wkurzać tą pogodą. Mam nadzieję że w sierpniu będzie lepiej - wybieramy się nad Jezioro Białe. Czekamy tylko na tatusia - mężusia, żeby zjechał z pracy, co ma nastąpić w niedzielę. :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

U nas dziś ładna pogoda :) wczoraj tez było całkiem przyjemnie. Wróciłyśmy z Zuzią ze spaceru dopiero o 19-tej :) Wczoraj Zu pierwszy raz sama wlazła po ściance wspinaczkowej na placu zabaw -do tej pory trzeba było ją mocno podpierać za pupę ;) a wczoraj mnie zawołała, że chce na ściankę a zanim doszłam to była już w połowie wysokości :lol: Za to jeszcze nie przymierzaliśmy się do jazdy na dwóch kółkach na rowerze. Wiem, że niektóre wasze dzieci już śmigają dawno bez bocznych. A ja jakoś mam stracha ;) no i nie chce mi sie z kijem biegać za rowerem ;) Myślałam o rowerku biegowym do trenowania równowagi. Chyba od starego zepsutego klekotka odkręcimy pedały i będzie ;)

My na urlop dopiero od 13-tego sierpnia. Do teściowej oczywiście :) Ciekawe jaka będzie pogoda :roll: Chociaż Zuzi deszcz nie przeszkadza. W niedzielę poszła ze mną "do kościoła" i przez godzine w największym deszczu latała po kałużach z wiaderkiem :lol: kalosze oczywiście nie dały rady, paresolkę porzuciła po 15 minutach, dobrze chociaż, że płaszczyk wytrzymał ;)

Udanego wakacjowania wszystkim!!!

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

My we wtorek brykamy sie z campingiem nad Białe.
Mamy upatrzone miejsce w fajnym ośrodku.
Co prawda ma być ochłodzenie, ale zabieramy rowery i najwyżej będziemy jeździć zamiast moczyć się w jeziorze. A na długi weekend zapowiadają słońce więc myślę że też popływamy sobie.
Na razie wzięliśmy się za porządki w przyczepie. Dawno nie były prane pokrowce i zasłonki. Trzeba zastawę :wink: odświeżyć, nabić gaz do butli, szafki umyć. Kupę roboty jest.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dor- udanego wyjazdu! :)

My w niedzielę na 2 tyg do babci jedziemy. Póki co intensywnie trzeba odpracować nieobecności. A tu taaaka śpiąca pogoda ;)

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

A my w niedzielę nad ranem jedziemy nad morze. Mam nadzieję, że pogoda dopisze :wink: I nie mam tu na myśli jakiś szaleństw 30 stopniowych :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

a takowe szaleństwa zapowiadają :)
my też jutro wyjeżdżamy na urlop- tradycyjnie do babci :)

miłego wakacjowania wszystkim!!!

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

A my już jesteśmy w Rewalu. Wypoczywamy, lenimy się. Jest super :mrgreen:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

my też w końcu "odpoczywamy" :)

W niedzielę przed planowanym wyjazdem pomna na rzygawkowe atrakcje autobusowe Zuzi dałam jej pierwszy raz pół aviomarinu (przemycony jak psu w szyneczce ;)) i sama na wszelki wypadek też wzięłam jedną. Mieliśmy przecież telepać się PKSem ładnycych parę godzin. Zuza po chwili stwierdziła, że... chce jej się wymiotować :roll: Miałam nadzieję, że jak wyjdzie na powietrze to będzie lepiej, ale nie było :roll: Wtaszczyliśmy więc torby z powrotem na 3 piętro, młoda rzygała jak kot przez praę godzin a ja przysypiałam pod wpływem leku i prawie przez sen wycierałąm jej buzię. Mężasty wściekły na cały świat siedział przy kompie...

Do wieczora brzuszek się unormował więc zaplanowaliśmy podróż na poniedziałek rano. Budzik, szykownanie, tym razem bez leków ;) tramwaj i autobus na dworzec PKS i... nie ma już biletów :twisted: Nic nie mogliśmy poradzić więc kupiliśmy bilety na autobus o 14-tej i wróciliśmy do domu. Na szczęście chociaż toboły zostały w przechowalni bagażu.
Potem znowu tramwaj i autobus i kilka godzin w PKSie ;) Najpierw było luźno i młoda szalała na podwójnym siedzeniu. Potem się zagęściło więc jechała na kolanach i trzeba było radzić sobie inaczej. Najpierw się ucieszyłam jak podłapała w końcu jakąś zabawę: w inspektora Gadżeta. Tata był Gadżet, Zuza Penny A jak pies Łebek. Zabawa polegała na tym, że Zuza mówiła: Łebku pilnuj wujka Gadżeta a ja mówiłam hau-hau. I tak tysięc razy pod rząd :twisted:

Ciekawe czemu czuję się jakby mnie walec przejechal ;)

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Melduję się po powrocie z wakacji.
Mały fotoreportaż
- na rowerowej przejażdżce wokół Okuninki - 5 km dla małych nóżek to naprawdę duży wysiłek.
Obrazek

Pogoda dopisała - oprócz jednego dnia z burzą z gradem i oberwaniem chmury, część namiotów popłynęła
Obrazek

Obrazek

No i jeszcze park linowy...
Obrazek

Obrazek

Były też obowiązki...
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ale super przygoda :)

Ja się ciągle przymierzam, żeby przespać młodą pod namiotem, ale jeszcze mi się nie udało :roll: w tym roku pewnie już nie wyjdzie bo zimniejsze noce. Jak zwykle- może następne wakacje ;)

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

No moje drogie, wracamy z wakacji, do pracy :wink:

Dziś w radomiu pierwszy dzień Air Show. Od kilku dni latają mi samoloty nad domem, bo mieszkam 3 km od lotniska w prostej linii.
Widok mamy niezły na pokazy, może jutro pójdziemy po południu, jak będą bramki otwarte. Strasznie drogie bilety w tym roku, nawet dla dzieci.
Mam nadzieję że w tym roku nikt się nie rozbije...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

a my właśnie wróciliśmy z solca, sprzedaliśmy Zuzię do babci i jutro jedziemy do Radomia na Air Show :) Dziś akurat jak mieliśmy całe 8min postoju w Radomiu to jakiś MIG czy F16 latał i nawet z dworca PKS było widać :) jakbyśmy mieli już nowe auto to by nie trzeba było tak kombinować a tak straciliśmy cały dzień na podróże...

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Wczoraj po obiedzie zabraliśmy piknikowe przybory i na łąkach ze śpiworami sie rozłozyliśmy. Widok ekstra - tylko występ śmigłowca nas ominął bo latał bardzo nisko nad lotniskiem.

W tym roku chyba najlepsi byli Włosi ale i Francuzi pokazali piękny występ. W pewnym momencie 2 samoloty francuskie nakręcały bezpośrednio nad nami i bardzo nisko lecieli, machaliśmy im i wiecie co? Puścili nam dymka takiego krótkiego - tylko dla nas :D :D :D
Vive La France :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Potwierdzam -i maszyny i umiejętności pilotów robiły wrażenie :)

Dor a jak twoim dzieciom się podobało? Kiedyś zabraliśmy Zuzię na Góraszkę (piknik lotniczy z nieco mniejszym rozmachem) i owszem popatrzyła na samoloty ale najwięcej czasu spędziła na dmuchanych zamkach i ja też stamtąd tylko mogłam podziwiać popisy.

Zuza ostatnio ma problemy z rozstaniami ze mną. Jeszcze przed urlopem jak szłam do pracy i moja mama z bratem chcieli zabrać ją na jakąś super wycieczkę to tak płakała, że w końcu jechali ze mną autobusem, szliśmy na lody, oni na plac zabaw niedaleko i dopiero mogli ją zabrać. W sobotę też jak babcia po nią przyjechała to był płacz. Teraz już bawi się tam w najlepsze i nie pyta o mamę. Ale boję się co będzie jak zacznie się przedszkole.

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

He he, podobało się :D Adaś to jakby ADHD dostał jak latali nad nami - skakał klaskał krzyczał. Teraz zabawkowe samoloty zostały wyciągnięte z pudeł i są na topie.
6 lat temu, jak bylismy na pokazach Zuzia też raczej interesowała się innymi atrakcjami - może to u dziewczynek tak jest.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Jak tam powroty po wakacjach do przedszkola? u nas o dziwo bez płaczu :)

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Zmierzyłam młodą. Wszyscy mówili, że urosła. No fakt, że spodnie wszystkie przykrótkie i buty o 2 numery większe kupiliśmy. Wyszło mi, że od lipca mój maleńki krasnoludek urósł 3cm - chyba od tego słońca w wakacje ;) Oczywiście inne dzieci w przedszkolu też urosły i nadal patrza na małą z góry :roll:
Kiedyś przy okazji zmierzę ją i zważę w przychodni, bo tak na drzwiach linijką to nie wiem dokładnie.

Wczoraj Zuzi koleżankę z przedszkola z gorączką już odbierali. W nocy dziś moja z zatkanym nosem płakała, bo spać nie mogła (więc ja też). Dziś zamiast do przedszkola pojechała ze mną do pracy- niby bryka prawie w normie, ale temp 36,9-37,2 no i kinol zatkany... Akurat mam 2 dni wolne to może ją przetrzymam do poniedziałku?

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

No, zaczęły się choróbska. Zuzia rok szkolny anginą powitała. Adaś - odpukać ok.
Dzisiaj był z tatą na spotkaniu drużyny piłkarskiej - takie maluchy, a już im treningi organizują. Śmiesznie to musi wyglądać - tyle małych chłopaczków w piłkarskich strojach. :D

Chyba jeszcze nie wszyscy z wakacji wrócili...

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10331 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 512, 513, 514, 515, 516, 517  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]