Dzisiaj jest wt maja 12, 2026 8:43 pm

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11040 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 548, 549, 550, 551, 552
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Hejo kobietki

jakie tu pustki :shock: :shock: :shock: :shock:

Ja już po pierwszej wizycie u gina-ciąża potwierdzona,maluszek jeden,akcja serduszka prawidłowa..więc na ten etap wszystko OK. Badania w porządku tylko krew kiepska trochy więc witaminki i żelazo :D Wiem juz ,że bede miała refundowane badania genetyczne-ze względu na rozszczep,więc trochę kasy zaoszczędzone. Zmieniłam też niestety ginekologa...mój niestety zaszalał z cenami wizyt-jedyne 170zł,a wizyta i dwa razy w miesiącu,do tego komplet badań czyli 55zł..no i terminy.. Teraz przekładał mi 3 razy i w końcu umówił mnie na poniedziałek na 22.00....przesada moim zdaniem. Moje tłumaczenie nie pomaga,że jeżeli do 10 tygodnia ciąży nie będę miała zaliczonej wizyty to nie dostane becikowego...a kasa to jednak całkiem ładna. Przykro mi było ale zmieniałam lekarza. teraz mam też prywatnego,w pobliżu i wszystkie kolezanki w pracy do niego chodzą...ponoc doby lekarz.

OK.....SZYMUŚ
Nasz mały nadal nie chce gadać.... :roll: Czasem coś palnie ale to tylko raz. Wie już,że w brzuszku mieszka mały dzidziuś...mama będzie rosła i nawet póki co jest OK.
Kochany jest ten mój bąbel,torche łobuzi...cóż. Tuli sie strasynie no i chce na rece do mamy...a ja mam dosyc

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

dzien dobry PUSTKI na maksa

Anus dobrze ze z maluchem ok :) juz masz 1/4 za soba tylko max 30 tygodni i bedziecie we czworeczke :)

moja zosia sie jakos przyzwyczaila ze nie moge jej brac na rece ale to ju ok7 miesiaca ciazy bo zakaz dostalam a tak to ja nosilam i nosilam :P:
no i teraz znowu nosze ale to dla wlasnej wygody np w sklepie zebym ni emusiala jej z rak wyjmowac wszystkich lentilkow i lubisiow ktore ona po prostu "chce" :)

zosia fajna rosnie zdrowa, nie jest juz tak zazdrosna o brata nawet czasem sie zabawi z nim tzn pokazuje mu jakies zabawki ksiazeczki podaje smoczka

dzisiaj wybywamy na dwa dni do tesciowej na 50-tke do lokalu i jakos czarno to widze z moim malym dzidziolem ... nie chce mi sie jak cholera ale coz mam zrobic ... i tak nic nie bede miala z imprezy bo pewnie pilnowanie zoski i maly beda na mojej glowie (sila rzeczy) wiec nie wiem po co wogole tam jade

malutki mi rewelacyjnie spi jak usnie ok 19 to spi do 5:30 czasem do 7 rano :) wiec na niewyspanie nie moge narzekac chociaz czasem zoska sie budzi z placzem bo cos jej sie sni

malo tego nie chce franca na nocnik sikac ... tzn wie ze trzeba ale nie wola na szczescie kupy nie robi juz w pampersa tylko wola na kupe ... moze sie w koncu przekona ... ech nic na sile

piotrus zdrowy rosnie jak na drozdzach juz od ponad miesiaca jest na modyfikowanym bo karmic sie nie dalo ... wiez=cznie glodny a poza tym zosia bardzo przeszkadzala przy karmieniu i szturchala nas "przypadkowo" wiec dalam sobie spokoj i w sumie maly spokojniejszy jest teraz ale szkoda mi tego cycka troche no i tej kasy ...ale co zrobic zdrowie i radosc dzieci na pierwszym planie :)

no i troszke nas
5 czerwiec
Obrazek
w wiśle
Obrazek
Obrazek
moje male picasso na scianie
Obrazek
moj maly powazny chlopczyk
Obrazek
i moja mala dziewczynka
Obrazek

no to by bylo na tyle
zycze milego weekendu :)

buziaki

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hejo kobietki.....PUSTKI :shock: :shock: :shock:

AGA no fotki są sliczne :D :D Jaki Piotrus juz duzy,no a Zosia dumna siostra :D Ja póki co mam jednego bąbla a mam momentami urwanie głowy...a co będzie póżniej??? Nocki...no super!! Praktycznie noce masz przespane :) Co do pieluszek to mały woła siii natomiast z kupka to mamy problem :cry: Potrfi i kilka dni nic nie robić,bo jakos nie chce na ubikacji jedynie pieluszka. Martwie się troche tym no ale spoko...całe wakacje przed nami :)

Co do mojej ciąży to chyba wszystko ok. Rosne powoli,chociaż waga nadal stoi ale wiem,że brzuszek za 4-5 tygodni będzie już widoczny :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

cześć
u nas gorący okres, komunia Wiktorii i takie tam
działo się, ale plany już mam na cały lipiec więc w weekend nawet nie odpalam w domu komputera
w pracy też mam co robić ostatnio.. także nie narzekam na brak zajęć.

Aga ale masz ładne dzieciaczki :) super :)
Anusia zdrówka życzę i spokoju bo to w ciąży bardzo ważne :)

wiecie że Enja urodziła dziewczynkę ? :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hejo :wink:

mały spi więc chwila wolnego przed wyjściem do pracy...chociaż ostatnio mam takiego lenia,że hej :wink: Najlepijej to bym w domu posiedziała tym bardziej,że mąż na L4-tydzień temu miał operacje przepukliny więc teraz w domu odpoczywa. Wolne ma do 23. lipca..czyli to pt a od poniedziałku 25.07 mamy urolp :D Cała rodzinka w domu :) :) Troche sie martwie tą wypłata męża...bo to 80% wynagrodzenia no ale zdrowie ważniejsze.
URLOP...niby jedziemy do tej Łeby no ale ta kasa...sama juz nie wiem co robić???? Mamy już część zapłaconą... :roll: :roll:

ENJA gratulacje dla mamusi i maluszka :ur: :bal:

Marta dopiero co mała sie urodziła a juz komunia :shock: :shock: Rany...ten czas za szybko ucieka :roll: Teraz juz spokojnie,sters za Wami i luzik :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

w Łebie fajnie, latami tam jeździłam, my w tym roku do Ostrowa, ok. Karwi

Anusia wcale nie takie zero stresu... jeszcze więcej niebezpieczeństw czeka na takie 9-latki, ja się strasznie o nią boję..

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hejoł

Anusia super ze u was ok :) a z ta kupa sie nie martw :) u mnie jest na odwrot wola na kupe a sika w pieluchy albo leje z premedytacja na podloge ... czasem zawola zwykle przed spaniem albo w nocy jej sie zdarza zawolac siku ... a w dzien ... jak wysadzam na nocnik to sie wysika do niego ale niestety nie da rady przypilnowac przy malym :( tzn nie do konca ... a najgorsze jest to ze czesto zdarza sie jej wolac jak np karmie mlodego i musze mu butle z buzi wyciagac i starsza sadzac na nocnik :roll:

a co do tego jak bedzie pozniej - Ania zobaczysz nie jest tak strasznie :) dzien sie sam ureguluje dzieci sie dostosuja- poczatki sa trudne ale jestem pewna ze dasz rade :)
a poza tym twoj juz bedzie starszy niz np zoska jak sie maly urodzil wiec mysle ze nie bedzie tak zle :)

Marta no dzieciaki rosna jak opetane nawet nie wiadomo kiedy ... juz niedlugo bedziemy wesela urzadzac hehe :P:

no i co tam jeszcze ... kupa roboty malo czasu na wszystko czasem dni ze plakac sie chce, ale ogolnie nie jest zle :)
pocieszaja mnie chwile kiedy dzieciaki sa szczesliwe i pokazuja to calym soba :) usmiechaja sie ciesza tula :) ech :) kocham byc mama :)

no i chyba tyle na chwile :)

Obrazek
Obrazek

przy takich akcjach mlody "warczy"
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hej :)
wróciłam z urlopu :)
co tam u was słychać ??

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hejo,jestem po długiej nieobecności...

Tyle Wam napisałam...wszystko znikło :evil: :evil: :evil: :evil:

w skrócie...
Byłam na badaniu genetycznym. USG wyszło OK-zdrowy drugi synus :D Po kilku dniach telefon,że wyniki badania krwi są złe-wada genetyczna..Dawn.
Rozmawialismy z panią genetyk. Sama nie wiedziała dlaczego badanie wyszło źle jesli USG w porzadku. Zaproponowała amiopunkcję ale nie poddałam sie badaniu-ryzyko poronienia 1;100 a ryzyko wystąpienia wady 1;500. Czekam do nast czwartku bo mam połówkowe... Wiem tyle,że bobas jest zdrowy,to podpowiada mi moja intuicja.
Czasem warto te badania robic ale czasem to wielki stres....

Co do Szymusia...ENERGIA!!! On szaleje całymi dniami. Dostał ostatnio trampoline i całymi dniami na niej skacze :D Przez kilka dni chodził tez do przedszkola i widać efekty-powoli zaczyna mówić :lol: :lol:

WAKACJE...Łeba fajna,wiele atrakcji. Szkoda tylko że pogody nie było :roll: Na 10 dni może 3-4 dni były ładne . Na plaży byliśmy tylko raz :cry: Małemu baardzo spodobała się plaża czyli duza piaskownica :D :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

oj pusto tutaj :)

Anusia, niech synuś rośnie zdrowo :) w brzuszku :)

moja Klaudia poszła do przedszkola :) więc u nas dzieje się :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hejo :D

jestem po badaniu połówkowym...MALUSZEK JEST ZDROWY!!!!!!!!!!!! USG nie wykazało żadnych wad genetycznych więc jesteśmy juz spokojni :wink: :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ale tu cichutko i pusto..

Anusia, strasznie się cieszę ze dzidzia zdrowa :) wyobrażam sobie ile nerwów przeżyliscie nim się wyjaśniło co i jak..

Agusia jak tam Twoje Bąbelki??

Marta a Twoje :>

Kasiula a u Was bez zmian??

u nas okej, pracuję nadal - choć jestem na L4 - bo złamałam rękę na koniec czerwca, nie miałam operacji - mimo złamania poważnego z przemieszczeniem - z racji iż miałam kiedyś gronkowca.
więc teraz czekam aż się w końcu zrośnie.
Miłosz super - gada jak najęty - wszystko mała papla wygada, ładnie korzysta z nocnika a nawet i toalety - tzn bardziej się do niej przekonuje :D :) i sam wchodzi na nią.. :roll:
ja studiuję choć ciężko mi to idzie - mam zaległości w sesji z racji połamania..
z M układa się w miarę okej :) kupujemy domek - do remontu..

no i co u Was???

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hej dziewczyny :)

oj dawno mnie nie było

Anusia dobrze że jest ok :) kamień z serca :)
i widze ze juz blizej niz dalej do konca :)

A u nas w miare spoko

mlody zapiernicza po calym mieszkaniu na czworakach tak ze oczy i w d... musze miec, zosia robi znowu na zlosc popycha ciagnie czasem czyms gwizdnie ale walcze z nia i walcze no i na szczescie incydentow jest coraz mniej
kocha tego swojego braciszka i bardzo sie chce nim opiekowac i robi to tak jak potrafi :) pomaga mi zagaduje go zeby nie wiercil sie przy przebieraniu itp...

zosia madrala gada jak najeta, wali takimi tekstami ze nam w piety idzie, ladnie korzysta z nocnika i z wc, sama potrafi sie ubrac w dolne czesci garderoby, ma problemy jeszcze z bluzeczkami i niektorymi butami ale poza tym jest ok...
strasznie szybko mi te dzieci rosna, nawet nie wiem kiedy ... ech

malo tego zachcialo nam sie otworzyc kebaba w pszowie... otworzylismy i juz albo dopiero 2 miesiace jestesmy na rynku kebabowym ... jest ciezko na razie doplacamy do interesu ... ale jestesmy dobrej mysli :)
na poczatku przyszlego roku ruszamy z gabinetem masazu a wlasciwie z salonem masazu. Uda nam sie otworzyc mini centrum urody bo w budynku w ktorym bedzie nasz lokal bedzie tez zakald fryzjerski i kosmetyczny :) wiec dzialalnosci uzupelniajace sie :) mamy nadzieje ze nas jakos to podbuduje i ze moj chlop bedzie mogl zajac sie na dobre tylko masazem a prace przedstawiciela zostawic ... ale to sie wszystko okaze...
na razie dlug goni dlug i mamy nadzieje ze w koncu wyjdziemy na prosta ...

Ścikam was wszystkie i kazda z osobna !!! Piszcie co u Was !!!
buziaki

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Aga hej :)

fajnie że u was spoko :)

oj mój mąż byłby od razu waszym klientem, mam nadzieję że interes się rozkręci :)

u nas też ok :)

chociaż dużo się dzieje, codziennie coś :)

a co u was ??

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ooo widze ze i tu gratulacje dla mnie byly :) spoznione dziekuje :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

czy ktoś tu jeszcze zagląda??

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ja 8)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ty to podglądasz :P:
co tam słychać, bo przez prywatne wątki w ogóle Cię "nie widuję" 8)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ech Kasia, po staremu.. serio..
ta sama praca.. te same dzieci i ten sam mąż ;)
może ostatnio czasu mam mniej...
ale po robocie śmigam na basen i fit :) więc fajnie :)
laski rosną, nie ma co ukrywać :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Obrazek
Życzę wam dużo spokoju, radości, rodzinnej atmosfery w te nadchodzące święta
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11040 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 548, 549, 550, 551, 552

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]