Dzisiaj jest ndz kwie 26, 2026 2:57 pm

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3096 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 151, 152, 153, 154, 155  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

Hej :)

E-misia niestety nie musiałyśmy długo czekać na nawrót :( :( :( Już zapisałam małą do dermatologa dziecięcego na 11 lipca... Coś czuję, że to chyba alergia pokarmowa... :(

Magnolia gratulujemy pierwszego ząbka! :D Ale wcześnie :)

Ja się właśnie dowiedziałam, że w sierpniu mamy wesele 300km od nas :roll:Fajnie, tylko jak mała to zniesie... :?
No i u nas dziś debiut marchewkowy ;) Połowa w brzuszku, połowa na reszcie ciała, ale chyba nawet smakowało :) Tylko mała za bardzo nie wie, co ma z tą papką w buzi robić :lol:

Obrazek
(*)(*)(*)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hej laseczki..powiem szczerze ze nie sadzilam ze az tyle mnie nie było :oops:
wspolorganizowalam imprezę samochodowa na 80 osob wiec brakło czasu na inne przyjemności. tzn przygotowania trwały od stycznia ale ostatnie 2 tyg to zawsze meksyk 8) Zabraliśmy go ze sobą, więc zaliczona pierwsza nocka poza domem i obściskiwanie przez tabun ciotek i wujków... co już mnie na końcu nieco irytowało więc z małżem przyjęliśmy taktyke... 'ooooj już chyba trzeba go przebrać'

ze Zdzichowych aktualnosci:
juz drugi tydzien jemy sloiczki, pierw sama marchewa, pozniej marchewa z jabłkiem;)
pierw sie skrzywil jak poczul nowy smak w paszczy ale po chwili wypatrywal łyzeczki ;) ....oczywiscie w smakowaniu uczestniczyły obie rece, nos, broda i szyjja... taaaaaaaaaakie dobre było :D
Wczoraj dalam mu soczek marchew-jabłko z kubeczka dla niemowlat...wyrywal az sie do niego, lapał go dwoma lapkami i przyciagal do otwartej gęboli....wiec mimo sliniaka soczku posmakowaly tez ciuszki... pychota :D
Przewraca sie na oba boczki i brzuch ale nadal tylko przez jedna raczke... na brzuchu sie okreca zwiedzajac chate wzrokiem podnosząc sie przy tym na prawie wyprostowanych łapkach ;) no i trzyma juz ładnie stópki, a na przewijaku jak jest bez pieluchy nawet posmakuje paluchy u nóg :P Przy tym wszelkie guuuuwyyyyy i wrrrrrgrrrr lecą 8)
Tyle, że nam sie nie podoba nieco aktywność prawej rączki więc byliśmy u ortopedy żeby obmacał. Jemu też cos w niej nie gra, więc żeby nie robić od razu zdjęcia wysłał nas na USG i dzisiaj idziemy do neurologa....z tymi opisami znowu do ortopedy na konsultacje. Spec od usg chciałby prześwietlenie zobaczyć, ale mam nadzieje że nie będzie potrzebne.

Za prywatnym forum jestem oczywiście. Nie ze względu ta pokemony w stylu Fiony bo to akurat jakaś patologia, ale ogólnie dla większej swobody wypowiedzi i możliwości publikacji naszych zdjęć. E-misia na prezydenta!!!! tzn moda czy jak to się tu nazywa :D

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

violka84 pisze:
Hej :)

E-misia niestety nie musiałyśmy długo czekać na nawrót :( :( :( Już zapisałam małą do dermatologa dziecięcego na 11 lipca... Coś czuję, że to chyba alergia pokarmowa... :(

Magnolia gratulujemy pierwszego ząbka! :D Ale wcześnie :)

Ja się właśnie dowiedziałam, że w sierpniu mamy wesele 300km od nas :roll:Fajnie, tylko jak mała to zniesie... :?
No i u nas dziś debiut marchewkowy ;) Połowa w brzuszku, połowa na reszcie ciała, ale chyba nawet smakowało :) Tylko mała za bardzo nie wie, co ma z tą papką w buzi robić :lol:

Wcześnie, wcześnie, ale Miłosz dostał zęby w tym samym wieku, więc zaskoczona nie jestem ;)

Lenka, nawet tak bardzo nie marudzi przy tym ząbkowaniu, ale trochę się ślini i pcha do buzi co się da.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam!
Wasza grupa zamknięta została utworzona. Na dole strony powinnyście zobaczyć forum prywatne. Tam zakładacie wątek i jedziecie z prywatą ;)
W razie problemów, zapraszam do mnie.

Pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Xez super!!! dziękujemy :D

Sowa nooo zdolny Zdzich! hehe tzn Maksio :D
co do prezydenta/moda hehe ;) ale nie dziękuję ;)
wysłałam Ci tą listę ciuszków to jak by coś to pisz bo nie chce ich długo trzymać bo mi zawalają one a jeszcze 2 reklamówy ciążowych i za małych ;) już nie mówiąc o tych co trzymam na Lauritę po Emi ogólnie kolorowy zawrót głowy cały dom w ciuchach hehe

Violka ech szkoda :( ale siedzę już w dzieciowaniu i forumowaniu 3 lata i widzę pewne schematy powtarzające się u wielu dzieci :( choć bywają wyjątki, szkoda że nie jesteście nim :(

Magnolia no jak rodzinne to normalka :)

Moja kol. jako dziecko i jej córka to samo miała tzn. zespół późnego ząbkowania i uwaga pierwszy ząb pojawił się po 11 m-cu życia, nie chcecie wiedzieć jak cierpiała, plus taki że później wylecą i stałe będą silniejsze :)

Aha możliwe że na tą stronę na którą przewraca się maluch będzie miał silniejszą ostatecznie ustala się to w raczkowaniu.

Ja wczoraj kupiłam Lauricie kaszkę mleczno-ryżową po 4 m-cu z bananami bo ani kleiku ani Sinlaca nie było i smak pierwszy łyk zdziwienie i skrzywienie, zjadła 150 ml z 4 łyżkami kaszki tyle że w końcu normlanym smoczkiem TT2 (to i tak że przeszło przez te małe dziurki bo Avent się zapychał) bo tym do kaszki za mocno jej leciało ona się dorywała jak do mleka i nie umiała sobie regulować ale z Emi było tak samo tyle że Laura chociaż się nie krztusiła ;) Z Aventu smoczek do kaszek był lepszy. Ale gdzie tam 3:28 pobudka i wytrąbiła 150 :roll: pazera ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

moje dziecko pobiło dzisiaj rekord żywieniowy, zaczyna zjadać powyżej 120 ml na porcję i do tego zupka jażynowa na obiad. Fajnie jest bo przynajmniej nie muszę się martwić czy jest głodna. Robi sobie też trochę dłuższe przerwy niż dotychczas - przynajmniej dzisiaj.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Piotrek jest na 180 ml mleka i czasami mam wrażenie że zjadłby jeszcze.
Je sporo ale pilnujemy mu wagę, ogólnie znajduje się na 75 centylu i z wagą i ze wzrostem.

W piątek szczepienia to zobaczymy ile waży i mierzy.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

LAski tylko ja nie widzę tego prywatnego forum??
Info o przyjęciu do grupy dostałam jakby co 8)
Odebrałam dzisiaj foty z basenu i się chciałam pochwalić a tuu liiipaaaa 8)

Magnolia gratuluję pierwszego forumowego zębola!!!! Które z Was wypatrzyło??? Ponoć drugi rodzić kupuje prezent dla tego kto wypatrzy!!
Jak tam w ogóle przygotowania na dzień ojca.. macie coś dla tatusiów?? 8)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hejka :)
Ja tez nie wim gdzie szukac nowgo wiec tak z przyczajki tu troche :D

Nie mamy nic na Dzien Taty bo na wiosce zabitej dechami to ewentualnie jajko od kury ewentualnie truskawke zza plota mozna dac tatusiowi ;)

Mikolaj wczoraj wszamal pol sloiczk jabluszko+marchew, zlapal 3 lyki z cyca i odlecial na 3,5 godziny :shock:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

kobitki na głównej stronie na samym dole
www.forum.e-mam.pl

Fora prywatne

Lutowe bobaski 2011

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

oj tam mmmonia nie dramatyzuj z tą wioską :D
wez kartke papieru, odrysuj/odbij raczke małego, napisz trzy słowa i prezent piekniejszy od wszystkich kupionych :D

Ja wlasnie cos takiego przed chwila z małym zrobiłam i dorzucilam gruba ksiazke z klasyczymi bajkami 8) młody dorzucił cos spontanicznie od siebie bo mu slinka pociekla w trakcie obrysowywania grabki :roll: efekciarz jeden ...
teraz czekamy na tate az wroci ze spaceru z psem :$%^:

oooo idzie :lol2:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

My daliśmy tacie koszulkę nie drogi ale skutecznie wywołujący śmiech na twarzy taty ;)
http://allegro.pl/dzien-ojca-dla-taty-p ... 87012.html

Monia na głównej stronie po zalogowaniu zjedziesz na sam dół i powinnaś widzieć, a dostałaś info tak jak sowa??jak tak to na pewno masz dostęp :)
Wow jak najadł dużo :D

Sowa dawaj na priv :)

My dziś próbujemy marcheweczkę :) taki prezencik na 4 m-ce ;)

Hebihime u nas na razie 150 zjada do końca i najedzona ciekawe za ile będzie chciała więcej :roll:

W nocy była okropna burza brrr

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

My na dzień Taty przygotowaliśmy 2 niespodzianki.
Pierwsza to mi na maila przyszła - InPost reklamuje się w ciekawy sposób na Facebooku można było zamówić coś co się nazywa Sękata Paczka. Zawiera doniczkę, ziemię i nasionko drzewa. Do tego można napisać list do Taty. Cóż w imieniu naszego synka wysłałam taką paczkę. Fajna sprawa.
Druga niespodzianka to u nas w cukierni zrobili akcję Torcik na Dzień Taty i za bardzo małe pieniądze zamówiliśmy taki torcik z krawatem i napisem Kocham Cię Tato. Też bardzo przyjemny prezent.
Niestety świętować będziemy dopiero po południu bo mąż w pracy dzisiaj.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hebihime świetne prezenty bardzo pomysłowe :D Ojej kurcze święto a tata w pracy :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

w temacie prezentowym ciagnac, jak sie tatuskom podarki spodobaly???

Moj ma w niedziele urodziny i wlasnie pomyślałam zeby kupić jakąś sadzonkę drzewa zeby własnoręcznie zasadzil :) tylko musze sie ogarnac bo zostalo tylko jutro na ewentualne zakupy.... :shock:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

sowa najwyżej wykop sąsiadowi z ogródka :D

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Nasz tatuń zadowolony chyba...jakoś myślałam że założy koszulkę na spacer ale tego nie zrobił więc nie wiem :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

a nasz tatus jeszcze nie dostał torby w kwiaty ;) też nie będzie w niej chciał chodzić więc ja będe musiała ;) ojojoj.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Lenka haha noo ktoś na pewno będzie zadowolony ;) mój przynajmniej dosał prezent bo ja jakieś rzucone po wejściu z pracy, także on ma lepiej :lol:

Laura śpi już 2 godz. a mój szanowny od 10:30 zbiera się na mycie okien już 3 sobotę :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

a my dałyśmy Asiowemu tatusiowi kartkę z wieeelkim sercem i życzeniami "od Asi" w środku, napisanymi moją lewą ręką. Wyszło i tak zbyt dobrze nawet jak na pismo początkującego ucznia, bardzo się starałam tzn nie starałam się wcale - w niektórych czynnościach jestem oburęczna i pisać też potrafię dosyć szybko i czytelnie.

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3096 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 151, 152, 153, 154, 155  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]