Dzisiaj jest ndz kwie 26, 2026 4:47 pm

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3096 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151 ... 155  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

witam :) a ja znowu podczas karmienia - to juz tradycja 8)

e-misiu jak najbardziej masz racje, trzeba cos z tym zrobic :? i to jak najpredzej, popieram w 100% :)

edytapr, maria zdrówka dla chlopcow...

a my bylismy dzis na pikniku dla rodzin z pracy mojego slubnego :) z amerykanska: family day :lol: smieszy mnie ta moda na zangielszczanie ;)
dobry grillek pod chmurka...no nie chmurki to wlasnie nie bylo, tylko bezchmurne niebo 8) bylo fajnie, zrelaksowalam sie... i nie musialam robic dzis obiadu :wink:

Obrazek
(*)(*)(*)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ja też chętnie przejdę na priv.
Jak czytam o tych Waszych temperaturach u dzieci to z przerażeniem uświadamiam sobie, że ja nic nie kupiłam na gorączkę (tepota jakaś czy coś :g^^: :g^^: :g^^: ), zawsze jak jestem w aptece to zapominam, a przypomina mi się o takich chorych porach jak teraz.

Lecę nakarmić mój mały pochłaniacz. Pewnie by spała, bo śpi codziennie od 20.30 - czasem trochę wczesniej - snem totalnie betonowym, ale jakoś nie mam ochoty na pobudkę o 2.00 w nocy. O tej porze fajnie się ją karmi, nawet oczu nie otwiera przy zmianie pieluchy i zjada wszystko co ma butelce, a potem tak fajnie pomrukuje.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Kasieńka właśnie mi uświadomiłaś... :g^^: ja również nie mam nic w apteczce na gorączkę. Odpukać jeszcze nie mieliśmy z tym problemu ale wiadomo nie znasz dnia ani godziny...

A sprawę prywatnego forum uważam że trzeba szybko załatwić.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja już na jednym prywatnym forum się udzielam i muszę przyznać, że czuję się tam dużo swobodniej ;)
Dlatego też jestem za tym żeby się przenieść :)

Ja na gorączkę mam zarówno panadol jak i nurofen, bo dziecko czasami reaguje na jeden lek, a na drugi nie.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ja teraz przy gorączce podawałam nurofen w czopkach mimo zaleceń wagowych zmniejszałam dawkę do 3/4 czopka zresztą tak mi zalecił lekarz, a gorączka trwała 3 dni ale nie była to trzydniówka bo nie dostał wysypki.
E-misia w takim razie jestem za, nie wiedziałam że tu jest taka możliwość.
Dzisiaj się juz wybieramy na spacerek bo od piątku już nie gorączkuje, a bezsensu siedzieć w domu w taką pogodę.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Cześć dziewczyny.

Wróciłam dziś z działki, faaaajnie było. Ale czuję się jak po dwutygodniowym pobycie nad morzem co najmniej - łódź, blokowisko - brrrrrr - duszno, gorąco, nie ma czym oddychać.
Jutro wieczorem mam wizytę u kolejnego 'fachowca' od kręgosłupa. Tym razem neurochirurg. Zobaczymy co ten mądruś powie.
Bo już naprawdę ledwo się poruszam, nie mogę nawet na siedząco małego karmić - wygodniej mi na leżąco, ale ten znowu protestuje. Ach mówię Wam, szanujcie kręgosłupy i cieszcie się, że mozecie wyjść na spacer z dzieckiem czy chociaż do sklepu po pieczywo.

Ja też jestem za prywatnym forum :)

i tyle na dziś mądrego, po padam. Teraz już mam nadzieję będę na bieżąco.

Dobrej nocki :*

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Monia, trzymam kciuki żeby tym razem lekarz znalazł sposób na Twoją dolegliwość. Współczuję Ci tego ciagłego bólu...

Jej, ale skwar. W taki upał głównie siedzę w domu, bo nie wyrabiam.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Magnolia ból bólem, ale też pokrzywiona jestem i wyglądam jak staruszka :(

Ja też siedzę w domu hehe (nic nowego) ale pocieszam się i tłumaczę, że jest taki skwar, więc nie będę Małego targać na ten upał.

Podpowiedzcie mamusie - jaki fotelik samochodowy polecacie? Nasz robi się już mały i powoli chyba trzeba zacząć rozglądać się za nowym :roll:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witaj mmmonia, ja też będę za Ciebie trzymać kciuki, żeby wreszcie coś Ci pomogli.
Ja mam fotelik po moim bratanku, zaczął w nim jeździć jak miał 4 miesiące, bo wtedy wprowadzili obowiązek jazdy w foteliku i kupili ten większy nie nosidełko. Póżniej go sfotografuję. Jest zwyczajny, nic szczególnego, a kolejny - trzeci też mam po nim, więc fotelików nie muszę kupowac.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam slonecznie! 8)

Mmmonia trzymam kciuki, zeby w koncu przegonic ten bol kregoslupa...
U nas na szczescie tak upalu sie nie odczuwa, bo na wsi, ale jeszcze pamietam jak rok temu meczylam sie w upaly w bloku i to w ciazy... wiec dobrze Cie rozumiem... :(
My jeszcze wstrzymujemy sie z fotelikiem, bo ten jeszcze ok - Agatka jest drobna :)

My w srode na szczepienie... i kurcze, powieksza sie jej ta plamka pod brodka... nie wiem... zaczynamy sie z m. zastanawiac, czy to nie jakas grzybica, bo co jakis czas ta skorka sie zluszcza i na nowo czerwona... i tak w kolko, nic nie pomaga :(

Przepraszam, ze bez polskich znakow, ale nadal mam klawiature poprzestyawiana :wink:

Obrazek
(*)(*)(*)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

My również musimy zastanowić się nad fotelikiem bo Piotrek rośnie jak na drożdżach. I jeszcze moment a nie zmieści się nam do obecnego. Zresztą już jak na niego patrzę to mam wrażenie że mu niewygodnie.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

mmmonia - jeszcze odnośnie fotelika. Te większe niż nasze nosidełka powinny się dać ustawić w pozycji leżącej i w pionowej dla starszego dziecka, ale to jest akurat oczywiste, więc mam nadzieję, że się nie obrazisz, że piszę takie oczywistości.
Mój bratanek w tym większym był wożony także tyłem do kierunku jazdy, ale muszę potrenowac zapinanie pasów do jazdy tyłem, bo nie pamiętam jak, a chcemy w lipcu pojechać na urlop i zeby Dzieciowi było wygodniej chcę wziąć ten wiekszy fotelik. Inaczej też zapina się pasy na dziecku.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

My też w środę idziemy na szczepienie :)

Jeśli chodzi o fotelik, to po Miłoszku mamy taki:
http://allegro.pl/maxi-cosi-priori-xp-m ... 24280.html
Miłosz niedawno z niego wyrósł i teraz czeka na Bartusia.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ok :) więc teraz musimy wybrać lidera grupy?? No i pamiętajcie że to zobowiązuje do pisania nadal tutaj więc musimy od czasu do czasu coś skrobnąć ;)

Co do fotelików to my mamy http://allegro.pl/espiro-fotelik-optima ... 30530.html dla Emisi on jest niby 0-25 to tylko dlatego od 0 a nie od 9 bo ma dodatkowe wkładki i dziecko prawie ma pozycje jak w nosidełku, ale myśmy go kupili dopiero od przedziału 9, Emisia chyba miała coś ok 9-10 m-cy i po 10 m-cu zaczęliśmy go używać dopóki nie osiągnęła 10 kg czyli do ok roku jeździła tyłem a potem przodem, potem wraz z wzrostem wyciągaliśmy po kolei wkładki jak Laura wyrośnie z nosidełka to przejdzie na fotelik Emi a jej kupimy 9-36 chcemy http://allegro.pl/fotelik-baby-design-e ... 80360.html , nie chcę 15-36 choć będzie się nadawać bo ma 14 kg mała ale one mają tylko na pas normalny nie mają pasów 5 punktowych.

Zasada przesadzenia jest taka że albo się przesadza gdy dziecko osiągnie wagę kolejnego etapu lub gdy głowa wystaje musi się znajdować pomiędzy tymi bokami najlepiej to książką sprawdzić, nogi mogą wisieć ale głowa nie może bo razie wypadku tfu tfu to boki chronią ;) No i oczywista oczywistość musi siedzieć dzieciaczek już :)

Kupiłam wczoraj nowe smoczki 3-6 m-cy z aventu Laurusi bo już cukała ten 0+ ;)
Kupiłam też marchewkę dla Laury i będzie sobie czekać do końca czerwca gdzieś ok kupiłam z Gerbera wzięłam 3 z przodu niby marchewka każdy ale patrząc na skład ho ho ;) Hipp marchew + woda :? Bobovita marchew + ryż + woda...kapota po co mi ten ryż skoro on jest po 1 po piątym m-cu ;) a dwa i tak sama marchew zatwardza...a co jeszcze z ryżem tym bardziej i tak Laura robi co 3-4 dni i gniecie mocno przy tym ;) taki kleik marchew, woda i ryż to gotowałam Emisi na biegunkę w ramach diety hehe tylko Gerber miała samą marchew :D

Violka czekam co Ci powie dr ja mam dopiero szczepienie 5 lipca ale jutro podejdę zważyć Laure to też zapytam. Też w piątek od T z pracy był taki piknik w ramach dnia dziecka ale cóż jak burza szła :/ Wam sie udało świetnie na bank takie wyjścia są potrzebne :)

Monia ja pierdziele biedulko :( może ten w końcu coś poradzi no bo młoda dziewczyna z malusim dzieckiem nie może tak się mordować...czekam na wieści :) Wiem o czym piszesz ja to nazywam back to real :( znów mnie to czeka bo 6-7 lipca jedziemy do rodziców teściowie na wsi więc zapewne głównie u nich będziemy siedzieć :D nie gotuje itd. a potem jak wracam mam zderzenie z rzeczywistością...

Co do przeciwgorączkowych specyfików to ja mam z racji posiadania starszaka ;) ale do Emisi to chyba kupiłam coś zapobiegawczo coś ok 3 m-ca po tym drugim szczepieniu ale użyłam pierwszy raz jak miała 6 m-cy wtedy lekko zagorączkowała po szczepieniu i dodatkowo by lipiec ;) i najlepszy u nas był Nurofen o smaku pomarańczowym ;)
Czasem też jak miała skoki rozwojowe i bywało że popłakiwała albo wręcz krzyczała przez sen lub jak zęby szły to używaliśmy Viburcol czopki.

Magnolia ja też ;) I tam nie mam problemu z pisaniem po imieniu o mojej rodzinie itp. lub wyżalaniu się na inne tematy niż tylko dzieci ;)

Maria oczywiście że Cię zgarniemy hehe :D

Przedwczoraj zjadłam truskawki i na razie nic małej nie jest więc bardzo się cieszę dziś kg sobie kupiłam 8) :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witajcie...

u nas naszczęście już trochę lepiej w nocy nie było temp. znaczy tak myśle bo nie mierzyłam ale czółko miał w normalnej temp. :wink: dzisiaj tez tylko delikatnie rano 36,9 - a to podobno nie gorączka ....
Moja sis mówiła mi że jej lekarz powiedział że jak dziecko ma 38,5 to dopiero podaje się leki przeciwgorączkowe :shock: masakra jakaś ....

Monia kobito weź się za tych doktorów!!! Niech w końcu coś ci poradzą na ten pierdzielony ból!!! Bo ból kręgosłupa to ja znam bardzo dobrze :(

Tak apropo to jakoś mi się to w głowie nie mieści jak można oszukiwać na takie tematy jak ciąża i dzieciaki :roll: szok !!

Dobra to tyle , spadam bo wykończona jestem .... upał, kupa roboty i jeszcze ta gorączka ..... :oops:
ppapapa

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

E-misia a propo smoczków :lol: My tez uzywalysmy aventu, 0-3 jak najbardziej ok, jak mala miala 3,5 m-ca kupilam jej 3-6 i tak nimi plula... ;) I w ten oto sposob moja mala odsmokowala sie majac 3,5 m-ca :)

No ja tez musze kupic cos przeciwgoraczkowego :oops:
Dziewczyny mam pytanie - wybiera sie do mnie szwagierka z dwojka dzieci w wieku przedszkolnym i chce przyjechac w srode, akurat wtedy, kiedy mala ma szczepienie :x I zastanawiam sie, czy nie powinnam malej chronic przed kontaktem z dziecmi zaraz po szczepieniu, bo zazwyczaj tak postepowalam wczesniej... Ale teraz juz jest troche wieksza... i sama nie wiem :roll: Z drugiej strony niektore macie przeciez dwojke i nie da sie tych dzieci odseparowac ;) Sama nie wiem, czy powinnam prosic szwagierke, zeby jednak w czwartek przyjechala...? :roll:

Obrazek
(*)(*)(*)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

czesc babki,
pozdrawiam z Krakowa :) kocham to miasto o tej porze roku :)
mam luz blues bo babcia steskniona za Mikołajkiem wysyła mnie na zakupy i wieczorne wyjscia :D

nie zapomnijcie o mnie z tym prywatnym forum, jestem bardzo za!

na lidera proponuje E-misie :)

Monia, trzymaj sie kobieto, bedzie dobrze!

czy dopajacie bobasy woda z glukoza w te upaly??

pozdro!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witaj Lenka, moje Dziecię też babcia przechwyciła (mieszkamy z moimi rodzicami), więc też mam luzik bo śpi (dziecko nie babcia :lol: ).
Ja daję do picia herbatkę ułatwiającą trawienie żeby nie miała kolki i wodę, wczesniej dawałam wodę i herbatkę koperkową. Glukozy nie podaję, mleko jest moim zdaniem i tak za słodkie, potem nie będzie chciała jeść np marchewy :lol:

Ja równiez proponuję E-misię na lidera :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Mąż mój kochany kupił mi stolik i krzesła na balkon ech w końcu sobie siądę z dziewczynkami na balkonie i na lajcie wszystko ;) chyba miał już dość marudzenia ;)

Lenka jak dopajasz no bo przy butli to raczej trzeba to wodą samą lub herbatką bez cukru :) Wiesz ja mogę być tylko jak np pojadę na 2-3 tyg do rodziców to lipa...

Ja dziś jak nakarmiłam Laure o 11 i o 12 poszłyśmy we 3 na spacer i zaraz po wyjściu z bloku mała w krzyk i nie wiedziałam o co chodzi a jej się chciało pić wypiła 20 ml wody i zasnęła jak aniołek chodziłyśmy do 14 a ona spała do 15 jeszcze w domu :)

Violka o super! tylko Ty masz fajnie bo karmisz piersią więc masz uspokajacza 24 h Miśka moja do 1,5 roku doiła już miałam po wakacjach ją oduczać a tu w pierwszy dzień wakacji nad morzem zgubiliśmy i się odsmoczkowało samo trochę płakała zwłaszcza 1 dnia, ale metoda 3 dni dała radę. Butelkę zastąpiłam kubkiem niekapkiem po 1 ur. bez niczego przeszła oby Laura też była taka plastyczna. Wiesz co jeżeli dzieci Twojej szwagierki są zdrowe to nie miałabym oporów. Bardziej bym miała opory że może być marudna a Ty będziesz musiała zabawiać gości i 2 przedszkolaków latających ;) Widzisz raz moja Miśka była chora i Laura nic a innym razem miała Katar i Laura też złapała.

Maria tak niestety każą do 38 walczyć takim dzieciaczkom z gorączką dopiero potem powyżej zbijać a tu dziecko przy 37 ma masakre :(

Ale Wam babki dobrze z tymi mamami :P oj jeszcze m-c jeszcze tylko m-c ...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Piotrek pije herbatkę rumiankową, niestety musiałam mu dodać glukozy bo inaczej pluł. Woda sama też jest be. Ale teraz przy tych upałach chętnie pije i stopniowo ograniczamy ilość glukozy więc jest coraz lepiej.
Na herbatkę koperkową miał niestety uczulenie. Wysypało go.

U nas dziś stałego posiłku ciąg dalszy. Marchewka na topie. Załapał nawet o co chodzi z łyżeczką. I tak mu smakowało że sam na widok łyżeczki z marchwiową papką rozdziawiał usta :) Butla z mlekiem była awaryjnie do przepicia. Mam nadzieję że się nie uwsteczni przy innym smakołyku :)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3096 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151 ... 155  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]