justyna kochanie, nie masz czym naprawdę się martwić....... u mnie w pracy są 4 dziewczyny co mają po 29 lat i dopiewro zaczynają zastanawiać się nad maciezyństwem, jedna biezę ślub w lipcu 2008 roku i mówi że po ślubie dopiero będzie starała się o dzidzię... obecnie bierze tabletki antykoncepcyjne, druga bardzo by chciała już dzidzię ale jej facet ma juz dziecko z inną i cały czas odwleka tą decyzję..... kochanie 30 to piękny wiek na rodzenie dzieci... jest się dojżałym i można wtedy przekazać dziecku wartości życiowe, taka matka dojżała życiowo i emocionalnie podchodzi bardzo rozważnmie do macieżyństwa.... mam jeszcze znajomych ona ma 31 lat a on 33 i dopiero po wakacjach chcą zacząć staranka.... i to jeszcze nie wiadomo bo może się coś pozmieniać.... naprawdę uwież mi że dużo ludzi odkłada macieżyństwo na "koniec" a najpierw liczy się coś innego i jak najbardziej mają szanse na zdrowe dzieci....

u mnie w rodzinie jest dziewczyna co ma 34 lata i w styczniu urodziła córeczkę śliczną Wiktorię... malutka jest zdrowa i słodziutka... to jej drugie dziecko.. ma już syna 12 letniego a malutka Wiktoria to wpadka
Zresztą jest coraz więcej kobiet które decydują się na niunię w wieku 40 lat

sama zanm taką panią która już ma dzieci odchowane i sama została z mężem w domu i w marcu kończy 40 lat a termin ma na 25 marca...

i z jej dzidzią jest wszytko oki, ciąże przeszłą książkowo......
kochanie wiem że się rozpisałam ale naprawdę nie masz się czym zamartwiać bo 30 lat to człowiek zaczyna żyći w tym wieku niunia jest jak najbardziej wskazana...

ciąża to wspaniałe przeżycie a wzięcie na ręce swojej kruszyny to dar najwspanialszy na świecie......
dobrze ze czekasz aż wrócisz do Polski, ponieważ uważam że tu można mieć dobrego gina a w razie jakiś wątpliwości to mozna się do szpitala zgłosić... a z tego co się naczytałam o innych dziewczynach to zagranicą ciężko o dobrą opiekę lekarską nad kobietami w ciąży.... a po za tym zmienisz klimat na Polski ponieważ jesteś Polką i Twój organizm jest przyzwyczajony do naszego klimatu, więc wszystko już będzie dobrze.....
justynko, głowa do góry..... i zobaczysz że teraz bedzie wszytko dobrze, i zobaczysz że będziesz jeszcze miała gromadkę dzieci a nie tylko jedno i życze ci tego z całego serducha