Dzisiaj jest wt kwie 28, 2026 2:39 am

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Międzynarodowy

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 20 ] 
Autor Wiadomość

Witam

Poniewaz stary watek zostal zamkniety i przeniesiony na priv, nie ma jak zintegrowac pozostalych mam mieszkajacych w Stanach. Wiem ze takie sa dlatego mam nadzieje ze bedziemy mogly tutaj wspolnie dzielic sie radami jak i zawierac nowe znajomosci.

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam!

Ja z checia dolacze :) Miszkam w Tinton Falls, NJ - juz 7 lat.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

To i ja z checia dolacze :) Mieszkamy obecnie w CT (jakos ponad rok) a wczesniej prawie dwa lata na FL

PS Zaglada ktos tutaj jeszcze?????????

Obrazek

24.11.2010 pierwszy ząbek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Heeej

Js jestem :) studdia nie pozwalaja i na czeste zagladanie na forum ale teraz mam skonczona sesje polsemestralna wiec bede miala troszke wiecej czasu. Ciesze sie ze zainteresowalyscie sie tematem :D
Napisze cos o sobie.
Ja mieszka w NY od 10-lat, jestem mezatka i mamy dwojke wspanialych dzieciaczkow. Corcia ma prawie 4 latka a synus 2 :D

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

O fajnie ze ktos zaglada :)

Ja obecnie mieszkam w CT od jakichs 15 miesiecy, a wczescniej poltora roku mieszkalismy na Florydzie....mam coreczke, ktora wczoraj skonczyla roczek :)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ooo to Happy Birthday dla corci!
Ja w CT bylam 3 razy w zyciu :D pierwszy raz moze mialam 13-14 lat nie pamietam nawet gdzie to dokladnie bylo :D i dwa lata temu jak synkowi paszport robilismy. potrzebowalismy bardzo szybko ze wzgledu na wyjazd i dowiedzialam sie ze w CT dostane szybciej niz w NY i w jeden dzien zlatwilam i na drugi pojechalismy odebrac. tyle z moich podrozy do CT. a ty bylas kiedys w NY?

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Thanx ;)

Bylam w NY przejazdem...za kazdym razem jak planujemy wycieczke do NY to cos wypada... A podobal Ci sie CT...??? mnie osobiscie nie bardzo, przynajmniej mniejce gdzie my mieszkamy... a jak Ci sie zyje w NY??? Od dawana??

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

tam gdzie bylismy po paszport podobaja mi sie ulice tak inaczej wygladaja. takie waskie i te budynki niskie. ale zeby w ct mieszkac to chyba nie bardzo. za cicho :) ja w ny mieszkam prawie 10 lat. w sumie to bylam i troche tu i troche w polsce. teraz zalatwiam obywatelstwo. czekam na date na odciski palcow. ociagalam sie z tym strasznie ale w pazdzierniku green card konczy sie data i w koncu trzeba. uwazam ze ny to miejsce dla mnie lubie ten chaos :) i ja wszedzie sie spiesze biegam wiec dopasowalam sie do miasta :)

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

No to faktycznie....ja natomiast lubie cos pomiedzy...nie calkowita wies (za cicho) i nie wielkie miasto (za glosno) tak cos pomiedzy - niewielkie miasto...albo miasto ale nie centrum ......ale wybredna jestem :twisted: :twisted: :twisted: :lol: :lol: :lol:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

hahahaaha ojjj no to trudno ci dogodzic :wink: wiem co masz na mysli. tak jest ze raz chce sie do ludzi i zgielku a czasem potrzeba ciszy i spokoju. mam pyt. czy ty rodzilas corcie naturalnie? ja mialam dwie cesarki i planuje kolejna ciaze i mam problem z planami na sn. tzn bedac w ciazy z synkiem (teraz ma dwa lata) nie znalam za dobrze jeszcze swoich praw. teraz juz wiem,ze jak sa cesarki chyba 2 czy 3 maximum, z cieciem bikini nie pionowo i nie ma przeciwwskazan zdrowotnych matki i plodu to lekarz nie ma prawa zabronic mi urodzic naturalnie. aczkolwiek w NY szpitale banuja takie porody tlumaczac ciezarnym jak duze jest niebezpieczenstwo porodu naturalnego po cc ale statystyki mowia same za siebie, ze wieksze powiklania moga nastapic podczas kolejnego cc niz przy vbac. ciekawa jestem jak to jest u was w CT. powstalo nawet stowarzyszenie obrony praw kobiet po cc i tam dowiedzialam sie jakie sa moje prawa. nawet to co mnie zdziwilo, ze jak zaczynam rodzic a szpital mnie nie przyjmie do porodu sn to moge taki szpital sadzic :shock:. poszukuje wlasnie i lekarza i szpitala w NY gdzie bede mogla probowac rodzic naturalnie. mam jedna klinike prywatna gdzie insurance pokrywa czesc a ja tylko doplacalabym roznice. ta klinika zajmuje sie ciazami "niestandardowymi" czyli wszystkimi z powiklaniami i porodami sn po cc. gdyby nagle nastapilo zagrozenie maja sprzet do natychmiastowej operacji iratowania matki i dziecka. czy u ciebie tez jest taki problem ?

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

O proszę. Jakby na 2 wątki jedziemy :lol:

Dusiula
to Ty byś się u mnie znalazła. Mieszkam na peryferiach Dallas więc mam i tak i tak :D

ShaGa a czemu chcesz SN koniecznie?

I pytanie z serii głupich co to CT?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ShaGa pisze:
hahahaaha ojjj no to trudno ci dogodzic :wink: wiem co masz na mysli. tak jest ze raz chce sie do ludzi i zgielku a czasem potrzeba ciszy i spokoju. mam pyt. czy ty rodzilas corcie naturalnie? ja mialam dwie cesarki i planuje kolejna ciaze i mam problem z planami na sn. tzn bedac w ciazy z synkiem (teraz ma dwa lata) nie znalam za dobrze jeszcze swoich praw. teraz juz wiem,ze jak sa cesarki chyba 2 czy 3 maximum, z cieciem bikini nie pionowo i nie ma przeciwwskazan zdrowotnych matki i plodu to lekarz nie ma prawa zabronic mi urodzic naturalnie. aczkolwiek w NY szpitale banuja takie porody tlumaczac ciezarnym jak duze jest niebezpieczenstwo porodu naturalnego po cc ale statystyki mowia same za siebie, ze wieksze powiklania moga nastapic podczas kolejnego cc niz przy vbac. ciekawa jestem jak to jest u was w CT. powstalo nawet stowarzyszenie obrony praw kobiet po cc i tam dowiedzialam sie jakie sa moje prawa. nawet to co mnie zdziwilo, ze jak zaczynam rodzic a szpital mnie nie przyjmie do porodu sn to moge taki szpital sadzic :shock:. poszukuje wlasnie i lekarza i szpitala w NY gdzie bede mogla probowac rodzic naturalnie. mam jedna klinike prywatna gdzie insurance pokrywa czesc a ja tylko doplacalabym roznice. ta klinika zajmuje sie ciazami "niestandardowymi" czyli wszystkimi z powiklaniami i porodami sn po cc. gdyby nagle nastapilo zagrozenie maja sprzet do natychmiastowej operacji iratowania matki i dziecka. czy u ciebie tez jest taki problem ?

Szcze mowiac, to ja rodzilam poprzez CC, gdyz moje drogi rodne sa zbyt waskie do naturalnego porodu i do tego moja corcia byla spora (prawie 4 kg) wiec jak dla mnie to stanowczo za duzo (tzn dla moich drog rodnych)...a tak na marginesie, to zauwazylam ze wiekszosc lekarzy sugeruje CC, chyba raz ze wygodniej i mniejsze powiklania jesli chodzi o dziecko. Bardzo duzo dzieci rodzi sie owiniete pepowina wokol szyi, nozki czy brzuszka...wiec wola ze tak powiem dmuchac na zimne...takie jest moje zdanie.
A dlaczego tak uperasz sie przy SN???

Liliam CT to skrot do stanu Connecticut :) Wcale nie glupie pytanie....masz prawo nie wiedziec....przeciez jestes krotko tutaj ;) Z checia bym odwiedzila Texas...moze kiedys :)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

O to juz będę wiedziała :D Do TX oczywiście zapraszam :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Haloooooooo dzie sie pogubilyscie dziewczyny?????????????? :)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ja zaglądam ale nie zawsze mam co napisać :)
Dusiula widzę że testowanie wkrótce! Powodzenia!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Lialam tak juz za 2 dni testowanko...ale w tym miesiacu nie bylo jakichs specjalnych przytulanek. Za kazdym razem cos wypadalo, a to zle sie czulam, a to sie posprzeczalismy, a to niunia byla marydna...wiec ten cykl spisalam juz na straty :)
A co tam u Was....jak poswietach??? Jaka pogode w TX macie?? Pewnie juz goraco??

Jakos watek sie nie rozkreca......hmmmm :evil:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dusiula po świętach odpoczywam :) Narobiłam się jak dzika a teraz mi się nic nie chce. Nawet spotkania towarzyskie poszły w odstawkę chwilowo.

No to mimo wszystko życzę 2 kresek.

Te ofiary tornad mnie dobijają. Straszny ten zywioł. We wtorek przeszło na południe od nas. Ufff...

Do lasek które miały styczność z Florydą. Jak tam jest z pogodą we wrześniu. Ktoś ostatnio nastraszył mnie huraganami....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej!

Zagląda tu któraś?
... bo widzę pustki.

Mam do Was pytanko,
wiecie może jak kończy się w tym roku rok szkolny w USA?

Bardzo prosiłabym o odpowiedź.

Z góry dziękuję.
Pozdrawiam.

.... jednak przy odrobinie wysiłku zdołam może kiedyś zrozumieć,
że ludzie zawsze przybywają punktualnie tam, gdzie są oczekiwani.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

I co tam babeczki?

Dusiula testujesz juz dziś?

Offline Wyświetl profil  

Halooo zaglada ktoś tu jeszcze?? :)
Baaaardzo długo nie zagladalam na forum

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 20 ] 

Forum ciąża