Dzisiaj jest wt maja 12, 2026 9:23 pm

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11040 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 547, 548, 549, 550, 551, 552  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

no witam \

Ania u nas tez skonczylo sie u Piotrusia antybiotykiem ale na szczescie po 4 dniach wszystko odeszlo jak reka odjal

jedyne co to mlody strasznie mi ulewa po karmieniach i pomiedzy tez mu wylatuje

skora na brzuchu mnie piecze swedzi boli i zlazi jak krokodylowi ...

nad blizna mam dwa faldy jeden od blizny do linii majtek drugi powyzej :P:

tylko ten nizej twardy wiec mam nadzieje ze to nic zlego
zreszta dzisiaj ide na przeglad podwozia do gina tego co mnie cial wiec sie dowiem czy nie przeginam z pracami domowymi i dzwiganiem klopsa o imieniu Zosia

przedszkole- nie chce chyba zeby zosia tam poszla ... nie wiem sama ... na razie nie mysle o te instytucji ... poki co jestem i raczej bede w domu z dziecmi wiec chyba lepiej zeby mala sie przy mnie wychowywala ... \

zobaczymy co bedzie dalej

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

U nas juz dużo lepiej. Mały nie gorączkuje ale było nie za fajnie. Okazało sie,że ma uczulenie na antybiotyk-biegunka to była razem z krwią, więc byłam z nim wczoraj w szpitalu. Tam pani dr stwierdziła właśnie uczulenie, więc koniec antybiotyku. Dzisiaj juz lepiej. Mały wesoły,nie ma biegunki ale nadal go nawadniam bo róznie to bywa.
Mam nadzieję,że nic nie wróci i w końcu normalnie będziemy funkcjonować

Aga ja i tak Cie podziwiam-noworodek i dwulatek,który jest wszędzie :D :D No ni szalej z tym podnoszeniem..po cesarce to trochu inaczej niż po normalnym porodzie,wszystko dłużej się goi.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam ;)

Aga, ja to nie mogę się napatrzeć na te Twoje dzieci, takie śliczne :D i tu i na nk.... :D z chrztu jaki elegancik... bardzo podobał mi się becik :)
Buniek wróci do formy, ale daj mu czas, a nie dźwigaj :bum:

ja za to czekam września i przedszkola :) mały chce do dzieci, chce się bawić i śpiewać... no a ja tego dać mu nie mogę... no ale tak teraz mówię ;) 8)

Anula,
dobrze, że mały już lepiej.... :)

za to my mamy jelitówkę... mały różnie, ale głównie wymioty :( m też coś łapie, ale druga strona /a jest w pracy na noc :? / także bajo bongo :evil:

wieje tak, że mam nadzieję, że dachu nie poderwie :buu:

no i tyle u nas...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hejo

ostatnio pisałam,że wszystko ok...do nocy z soboty na niedziele-znowu temperatura i biegunka. Mały bidulek wymeczony a rano znowu śluz z krwią :cry: Zadzwoniłam na pogotowie, gdzie mamy jechać tzn do którego szpitala. pani poinformowała mnie,że skoro należymy do przychodni w innej miejscowości to tam mamy jechać do szpitala. no i pojechaliśmy... Tam bardzo miły,młody pan dr zbadał małego,uspokoił i skierował do szpitala u nas w Gliwicach,bo tam gdzie byliśmy nie ma oddziału pediatrycznego. Na koniec stwierdził,że pani z pogotowia wprowadziła nas w błąd,ponieważ od 1 marca nie ma już rejonizacji i jedziemy do placówki która nam opowiada. No i jak tu wierzyć POGOTOWIU!! W drugim szpitalu też nas przyjmował PAN dr-super facet. miał podejście do wystraszonego dziecka i umiał wszystko wytłumaczyć a nie sloganem typowo medycznym. Okazało sie,że za wcześnie daliśmy małemu normalne jedzenie więc nawrót biegunki. Teraz Szymuś ma ścisłą dietę i nie bardzo mu to odpowiada,bo on uwielbia zupy...a tu nic :? Jeszcze do środy i powoli zaczynamy wprowadzać normalne jedzenie :)

Tyle u nas.... Niby mam wolne i mogłabym coś zrobic pod kątem świąt ale jakos nie mam na nic ochoty... W wekend majowy malujemy wiec i po co porządki...

Wczoraj moja przyjaciółka przysłała mi mms-dwie różowe kreski na teście :D :D Maleństwo chyba sie urodzi na Boże Narodzenie :D :D
Wszystkie moje koleżanki już urodziły- Matylda-grudzień, Alicja to był styczeń,Natalia-marzec, Zuzia i Antoś-kwiecień...no i kolejny bobas będzie

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

oj dziewczyny widzę że zdrowia wam trzeba!!! więc wysyłam dużo!

u nas weekend udany, nawet na basenie byliśmy :lol:

najważniejsze że nie mieliśmy gości a sami nigdzie nie wychodziliśmy ;)

pozdrawiam was mocno!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

co tu taka cisza ??? \

Ania co u Was ?

Kasia ??

Marta ??

...

u nas w miare spoko dzieci zdrowe, matka w sumie tez tylko mam momenty ze mi sie ryczec chce ale szybko mijaja

Zosia dokazuje chce byc w centrum uwagi , nie chce mi nic jesc, piatki sie wyzynaja, nie ma apetytu i mam nadzieje ze to wina piatek

jest strasznie zmierzla i jeczaca no i raz dziennie wali zadka kupe wiec zwalam na zabki no i na diete mleczna (bo tylko mleko i przetwory mleczne je plus suchy chleb i jajko ...) ...

Piotrus w ciagu dnia kiepsko spi, wierci sie i kreci zasnac nie moze...
juz popelnilam jeden blad wychowawczy bo chodze usypiac dzieci - obydwoch... piotrus zasypia przy mnie przy cycku a zosia przy mnie z flaszka ... zasypiaja razem - ale co ja poradze na to ze je tak bardzo kocham i nie chce zosi odbierac przyjemnosci zasypiana z mama

jedyny plus jest taki ze piotrus spi w swoim lozeczku czego nie moge powiedziec o zosi bo spi z nami w wielkim lozku z czego moj maz nie jest za bardzo zadowolony :)

wczoraj zaliczylam fryzjera - skrocilam wlosy ponad ramiona i zafarbowalam siwki - w sumi ekolor mam naturalny tylko taki zywszy i oelny :) jestem zadowolona z fryzury tylko kurde nikt nie hcwali :P: a pochwaly by mi sie teraz przydaly na poprawe humoru :P:

moj chlop gada mi ze chudne w oczach tylko cycki mi zostaja - niestety nie na dlugo bo niedlugo jak przestane karmic to cycki znikna i znowu bede wygladala jak wieszak :( no przeciez juz wlaze w spodnie 38 a do 34 juz nieduzo zostalo ... ech tak zle i tak niedobrze :(

a jeszcze moj chlop sobie nie radzi z rola podwojnego ojca
zosie caly czas karci przegania szarpie zamiast powiedziec spokojnie i wytlumaczyc :( zal mi jej strasznie i zaczynam kwestionowac jego zakazy i zosia po mnie powtarza ... tato nie rob mi na zlosc itp... nie szarp mnie zostaw mnie w spokoju ... nie no nie stosuje wobec niej przemocy ale moim zdaniem zbyt ostro a traktuje, a pzreciez to madra jest dziewczynka i czasem wystarczy jej wytlumaczyc i porozmawiac z nia ... a nie od razu ryja wydzierac ech

to sie wygadalam ...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hej

ja w weekend nie włączam komputera jak taka ładna pogoda :)
albo spacerujemy albo imprezujemy :) wczoraj jeszcze na basenie byliśmy :)

Aga może mąż sobie trudniej radzi... i oby mu przeszło :)

dobrze że zapowiada się spokojny przedświąteczny tydzień :)

buziaki!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

witam!

przepraszam ale ja tylko na chwilkę: 4 kwietnia przyszła na świat Dorotka. w 34 tc. byłyśmy tydzień w szpitalu bo ja miałam anemię a mała żółtaczkę. ważyła 2,990 kg i 52 cm, jednak to wcześniak i teraz mamy cały harmonogram badań kontrolnych... poród trwał 4 h a urodziła się na 3 skurczu i miałam tylko 1 szew - przynajmniej tyle dobrego. teraz uczymy się siebie :)

asia

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

GRATULACJE :D :!:

Olenka 30+5tc, 1800 gram,43cm.
20.02.2014 9300 gram:)zaliczylismy pieknie testy rozwojowe w Dreznie!wszystko super!lobuz maly!:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Andrea gratuluacje!!!!

Ania duzo zdrowia! straszne przeżycia dla dziecka - szpital, pogowie i lekarze..

Aga moj M ma wiecej cierpliwosci jak ja.. tłumaczy wszystko Miłoszowi.. a ja czasem nie wytrzymuje i krzyczę.. czasami mam wrazenie ze jest lepszym ojcem jak ja matką :( ale mimo ze poszlam do pracy w domu nadal robię sama.. a z mężem może pogadaj bez Zosi, niech jej tłumaczy, mówi na spokojnie.. a Ty jestes naprawdę dzielną mamusią, daj zdjęcie - my pochwalimy fryzurke :) ja tez się obciełam troche i tez nikt nic nie mowi.. - znaczy M jak spytalam - że okropnie.. :/
ostatnio mamy cos pod górkę.. już powoli nam wraca do normy...

a ja dopiero o 5 rano mam chwile dla siebie.. zawiozłam M na PKP i zaczynam sie szykowac.. wczoraj auto się rozkraczyło, laweta i wio.. słuzbowe znaczy sie.. dzis jade swoim w trase...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

wow Andrea moje wielkie Gratulacje!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

wow andrea GRATULACJE :D a waga dziecka b. ladna
takze wszystko na pewno bedzie ok. trzymam kciuki.

a ja sciskam nogi dalej :wink: oby w swieta mnie nie zlapalo :roll:
pozdrawiam

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Andrea, przyjmij ogromne gratulacje z okazji narodzin córuni :D
Obrazek

mam nadzieję, że mimo pośpiechu ;) macie się dobrze :)
bardzo się cieszę :)

Aguś, m widocznie potrzebuje czasu... porozmawiaj z nim, może to mu pomoże, gdy będzie wiedział, ze ma w tobie wsparcie ;)

my korzystamy z pogody, więc praktycznie nie mam nas w domu ;)
a tak chyba wszystko ok ;)
Pozdrawiamy!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Kasia wcale się nie dziwię że spędzacie większość czasu na dworku, przy takiej pogodnie... ech...
ja siedzę w pracy ale nadrabiam dzielnie po wyjściu :)
placyk co wieczór zaliczamy :)

na święta jedziemy na działeczkę :) :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam się i ja :)

ANDREA GRATULACJE !!! Piotruś ważył 2990 a urodzony prawie o czasie tak ze sie nie przejmuj :) przynajmniej bedziesz miala malutka pod stala kontrola i nawet najmniejszy katar wylapia ;)

my calymi dniami na podworku dzieci zdrowe tylko u zosi leczymy lamblie bo brzydkie kupy robila i narzekala na brzuszek

troche nas :

Obrazek

no i uciekam z dzieciakami na podworko ech

ŻYCZĘ WAM SPOKOJNYCH ŚWIĄT WIELKANOCNYCH !!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

kochane Babeczki :D
Obrazek

Z okazji Świąt Wielkiej Nocy i poznania tajemnicy życia i śmierci, życzę Wam i Waszym Rodzinom dużo radości, spokoju, rodzinnej atmosfery i wszelkich łask od Zmartwychwstałego Chrystusa :) a w poniedziałek wody co nie miara 8) :lol: Wesołego Alleluja!!!!!!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

WESOŁYCH I POGODNYCH ŚWIĄT :D

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej kobietki :lol:

dawno nie zaglądalam,bo pogoda cudna więc od 8.30 rano mój mały siedzi na podwórku. Nie zawsze mi to sie podoba tzn te wczesne wstawanie no ale cóż. Całe dni w ogrodzie na zabawie daja wiele m.in spokojne noce ,bo Szymuś pada na twarz o 21.00 więc spokój wieczorem :D
Co do świąt...były spokojne i rodzinne...czyli udane :lol:

Aguś kochana kruszynko,dzielna mamusiu jesteś śliną kobitką w tej fryzurce :D :D

Andrea GRATULUJE Ci kochana :bal: Szybki pe cieszyć ze ślicznej córeczki :D

Ada z tym pod górkę w małżeństwie...u nas spokojnie,kryzys chyba juz minął więc i u Was niebawem zaświeci słonko :lol:

Lusi co u Ciebie???????

Marta no i jak swięta na działce,pogoda dopisała?? U nas w sobote było cudnie-goroaco i słonecznie,natomiast w niedziele padał rano deszcz :roll:

Czytałam też o ząbkach.... U nas ida aż trzy 5..czasem wysiadam przy humorach małego :aa:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witam sie i ja :)

oj dlugo mnie tu nie bylo a tutaj cisza jak makiem zasial ...

piotrus zdrowy zosia tez w miare tzn lepiej juz z tymi kupami ale jeszcze nie do konca ...

pokaze wam piekny usmiech mojego synka :)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Aga no sliczniutkie te Twoje pociechy :D :D :D Kurcze,jak ten czas leci...dopiero co Zosia była taka mała....no a tu juz Piotrus ma 2 miesiące :shock: :shock: :shock:

NOWINA.....

chyba dorośliśmy do kolejnego bobasa... :wink: :wink: Zobaczymy jakie będą efekty...no i kiedy. Chyba w tym miesiącu nic nie wyjdzie....może w nastepnych :wink:

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11040 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 547, 548, 549, 550, 551, 552  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]