Dzisiaj jest ndz kwie 26, 2026 10:02 pm

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3096 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142 ... 155  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

to tylko mój mały głodomór budzi sie co 2 godziny??? ja jestem przeciwieństwem słowa wyspana!
ale też chciałam sie pochwalić - byłam w sobote na basenie :D szkoda, że nie ma tabliczek na czoło - "9 tyg temu urodzilam dziecko stąd ten obwisły brzuch" ;). Zrobiłam 12 długości, posiedziałam w jacuzzzi i tak sie zrelaksowałam, że jak wyszłam to obeszłam budynek basenu dwa razy dookołoa i nie mogłam trafić do domu (jestem nowa w tej okolicy) ;)
A całą noc z sb na nd cierpiałam na ból mięśni (w końcu nie ruszałam sie od około roku) i żałowałam, że nie poszłam na zakupy zamiast na basen :D ale nic z tego, kupuje karnet i sie ruszam :D
Miki za to jakby cofnął sie w rozwoju, ma w nocy problem z chwyceniem piersi, biore go na karmienie jak tylko zacznie kwękać a jak go podnosze i przystawiam (na leżąco) to w płacz. No kurcze. Dobrze, że jest suszarka pod ręką ;)

Magnolia zazdraszczam ;) czystych okien !! U mnie bedą brudne! ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Lenka79 łączę się w bólu -> ja też wstaje w nocy co 2h...

A w sobotę my też mieliśmy atrakcje, tata nas zabrał na cały dzień do Centrum Handlowego, też mieliśmy debiut w pokoju Matki z Dzieckiem, na szczęście w Ikei więc było czyściutko....
Kiedyś uważałam, ze weekend w centrum handlowym to porażka, a teraz prosze, prosze co się ze mną porobiło....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witajcie!

Noooo ja po rozmowie z mężem, a nawet po dwóch. Nie wiem czy coś zrozumiał, w każdym razie obiecał, że umyje okna (bo jeśli nie on to będą brudne...) no i przede wszystkim ograniczy te wyjścia. Zobaczymy... Prawda jest też taka, że ja od porodu mam tą rwę kulszową i naprawdę już i fizcznie i psychicznie jestem zmęczona bólem. Bo mam dni, kiedy nawet (kulejąc i ciągnąc nogę) ale wyjdę na spacer czy pogarnę w domu, ale mam dni (od wczoraj) że prawie nie mogę wstać z łóżka :( Ja już nie wiem kiedy to się skończy :(

Mikołaj dziś zrobił dwie cudowne kupki nad ranem - najpierw o 4 przy karmieniu - wszystko wypłynęło na plecy więc obudziłam męża i młody brał prysznic :D To samo powtórzyło się około 7 przy następnym karmieniu - tu już kąpiel w wanience, bo na dodatek stopę sobie w to g**** włożył :lol: :lol: To chyba wieczorną kąpiel sobie darujemy :shock: 8)

lenka mój w nocy je co 4 godziny, no czaaaaaasem śpi bite 6-7 h ale to rzadkość. Ale w dzień - jak w zegarku - co 2 godzinki cyc.
Zazdroszczę basenu :oops: Ja powinnam ze względu na 5 kg na plusie no i ten kręgosłup, ale basen na drugim końcu miasta i sama nie mam jak się tam dostać a mąż pracuje i tez nie ma kiedy :roll:

e-misia ja też marzę o 65 kg 8) to moja waga sprzed ciąży :D

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

65 kilo to ja mam teraz i chce 5 kg schudnąć wchodze wszystko z przed ciazy ale do mojej pierwszej ciazy i wagi z niej ( 55 kg) to chyb MOGE POMAZYC

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ja mam 60 kg a moja waga sprzed ciąży 56 kg (ale mikrus ze mnie 162 cm). muszę do niej wrócić bo tuż przed ciążą kupiłam sobie świetne jeansy , kosztowały majątek i MUSZE w nie wejść :D :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

no o właśnie, a propo jeasnów -> ja już próbowałam i mimo 6 kg na plusie, które mi zostało do dziś, weszłam w te sprzed ciąży, tylko trochę są opięte, ale siadać mogę, a to już coś.
ja w ciąży przytyłam 26 kg, więc jako niechlubna rekordzistka,pochwalę się swoim wynikiem
przykro mi tylko bo zatrzymałam się z wagą, a myślałam że uda mi się zrzucić porządnie i będę chudsza niż przed ciążą, a tu d.... Apetyt mam duży, szczególnie na słodycze....

ps. mój Malutki dziś wstał "lewą"nogą, cały dzień u mnie na rękach, nawet tata był dziś "be", a to się rzadko zdarza

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam Kobitki!
U nas przygotowania świąteczne "leża", tzn dzisiaj zaczełam myć okna i na razie umyłam 3 już zostało mi tylko 17 :? :lol: , mama pilnuje mi Asi więc mogę poszaleć ze ścierą i płynem.

Maleńka coś kombinuje popołudniami i wieczorami. Domaga się jedzenia co 1,5 h i zjada od 40 do 70 i więcej nie chce, ale już drugą noc spala prawie do 6.00, po tym jak się kokosiła do 22.00.

Ja się od dawna mieszczę w moje spodnie, ale muszę uważać żeby nie wrócić do wagi sprzed ciąży skoro mi szczęśliwie ubyło. Wy się objadacie biszkoptami, a mnie smakują sucharki delikatesowe :lol: . Tylko, że już nie mam mleczka i karmię tylko butelką :? więc dziecinka już mnie nie odchudzi.

Wystawiłam mamie na dwor Malucha, więc idę walczyć z tymi oknami. A chce mi się jak mało co. Pozdrawiam :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witajcie Kobitki!

Dawno mnie tu nie było...
No ale jak już wcześniej pisałam mały miał kilka dni gorszych i marudził...
Wczoraj był bardzo grzeczny i poszalałam w ogrodzie no a potem ze sprzątaniem.... a dziś masakra :oops: czuje się fatalnie!!! Teraz teściowa poszła z malutkim na spacer bo ja nie mam siły - a mały śpi dziś tylko na dworze w domu się wierci i nie może twardo zasnąć :(

Moje kiepskie samopoczucie to wina @ bo niestety juz do mnie powróciła!!
Swoją drogą to mogła mi jeszcze dać spokój!! niecałe 3 miesiące od porodu.... :?

Mimo że nie pisze na bierząco to staram się czytać i zastanawia mnie to gdzie zniknęła SOWA?? Stało się coś - lub coś ominęłam?? :roll:

pozdrawiam Was i wasze dzieciaczi bo nie wiem kiedy się znowu odezwę :)

A co do wypadu z domu to już dwa tygodnie wybieram się na zakupy i du.... jakoś nie mogę się zebrać :x

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hejaska!
Ja też umyłam okna w kuchni i małym pokoju, wykorzystałam, że Mały spał i że ja ciut lepiej się dziś czuję. W stołowym 4 okna zostawię mężowi 8) Teraz pralka goni pralkę tylko nie wiem gdzie to rozwieszę, bo balkonu brak :?

Mikołaj ostatnio robi cudowne kupy aż po pachy, nie nadążam z praniem... Pampersy za małe czy co :shock:

Mąż zabrał mnie z rana do H&M :D Zakupiłam dwie sukienki - jedna w moim przedciążowym rozmiarze 38 (bo góra uciągliwa hehe), druga rozmiar 40 bo w cyckach się nie mogłam w mniejszej dopiąć :shock: ). Obie raczej dopasowane, no ale przecież schuuuuudnę 8) 8) 8)

Też nie wiem co z Sową, pewnie znudziło jej się forumowanie. Kikap też milczy. Buuuuu

Kasieńka
ja też zamieniłam biszkopty na suchary. Na dobre mi to wyjdzie. Choć tak marzę o cytrusach....
Kobieto gdzie Ty mieszkasz, ze 20 okien myjesz

Miłego popołudnia :shock: :lol:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hejka :)

Mój mąż jest mistrzem okien więc to jego działka hi hi pomył w sobote, za to ja nie mogę liczyć na żaden obiad czy kolacje co najwyżej jajecznice więc gotowanie to moja działka i tak to się uzupełniamy :)

Byliśmy wczoraj u okulisty sprawdzić te oczka po fototerapii i spoko wszystko ok mama jeszcze takie ćwiczenia porobić z nią i za 3 tyg na kontrole :)

Monia u nas o samo każda kupa teraz to cała do przebrania...jak robiła przy każdym karmieniu lub co 2 to spoko, a teraz co 2 dzień to po prostu z pampka wypływa, dziś to do karku normalnie masakra...a sprać się te żółte kupy nie chcą już mam połowę bodziaków i koszulek splamionych :( mimo zapierania :/

Sowe kiedyś widziałam i nawet napisałam jej priv żeby uzupełniła tab. ale zero cisza :(

Kasieńka 20 okien wow, u mnie 4 plus drzwi balkonowe hahaha

Maria no szybko przyszła @ ale Ty karmisz cycem??

No właśnie zależy kto ile ma wzrostu kto jakiej budowy i kto ile miał przed ciążą itp.
Ja z Misią zaczynałam z 70 a skończyłam na 88 (ale 65 to moja dobra waga tylko brałam hormony miałam laparo i rzuciłam fajki i stąd 5 kg :() zostało mi 6 i teraz zaczynałam z 76 a skończyłam na 83, teraz mam 72 więc 2 kg muszę a dalej się zobaczy :D

Dziś nocka fatality :/ o 22:30 poszłyśmy z Laurą spać, o 1 Miśka przywędrowała i klapnęła się między mną a m i tak się rzucała że szok...o 4 Laura na papu i o 6 i 8 i wstałam jak poturbowana i cały dzień marudzi, płacze i mało śpi wrrr
A normalnie to śpi 7,5-8 h w nocy :D

Gabryśka ja byłam w pokoju Matki z dzieckiem w Auchan i nawet nawet przynajmniej nie był w kiblach i dość czysto i schludnie :)
Dokładnie teraz się docenia zwłaszcza w deszczowe dni centra handlowe :)

Lenka to normalne dzieciaki tak właśnie mają 2 kroki w przód jeden w tył :) moja Miśka grubo ponad 2 lata i nadal ma takie akcje, albo zapomina słówek które znała doskonale i tak w kółko ale bilans ogólny na + ;)

Jak słodko moja starsza mówi nowe słówko "buciki" wywalając i przymierzając wszystkie moje buty z szafki :lol: prawdziwa kobieta :D

Magnolia ja tak samo fasoli i grochu tylko nie jadłam jeszcze ale nie przepadam więc ;) O duzi Bartek :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

mmmonia E-misia moja mała też robi gigantyczne kupska i czasem coś wypłynie na plecki, ale pieluchy dada z biedronki są dobre, bella happy do bani - przeciekają, mają szczątkowe falbanki. Zmieniłam rozmiar 2 na 3 jakieś 3 tygodnie temu i jest super. Kobitki ja piorę w Loveli do kolorów, ale czasami jak mi się chce to najpierw spieram mydłem Biały Jeleń (moje ukochane w dużej kostce), nie zostają plamy - sprawdźcie. Zresztą używam go codziennie do mycia, innych nie kupuję. Lubię ten zapach.

Okien trochę mamy, bo w niektórych pokojach więcej niż jedno, w tym dwoje drzwi dwuskrzydłowych, w sumie to właściwie 21 z tymi drzwiami, na szczęście kilka lat temu wymienione i nie trzeba ich rozkręcać.

Ja przed ciążą wazyłam 65 kg (zasługa tarczycy), po ciązy 60, praktycznie od początku wchodzę w swoje ubranka, mam nadzieję, że nie przybędzie mi zbyt wiele, bo moja dziecinka już mnie nie odchudzi. Je tylko z butelki - niestety.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hejka :)

dziś pięknie ciepło, umyłam łepetyne i zaraz śmigam z moimi pannami na dworek i do sklepu i takie tam różne ;)

Aha Monia ja zmieniłam ostatnio na 3 pampki a używamy Huggies premium :)

Kasieńka mnie jakoś przy Emisi nie podeszły ani dada z biedronki ani gaga z tesco w sumie na to samo wychodzi cenowo co Huggies ja kupuje zazwyczaj w promocji za 33, 35 lub ostatecznie 37 zł tylko więcej mają szt. niż dada ale fajne są pod względem miękkości :)
u nas ta kupa to musiałam delikatnie wyjmować a i tak wylałam na podłogę :/ rzadka ale już gęstsza że nie wchłonie pampek wrrr

Laura jakaś nie spokojna śpi kręci się w nocy stęka i kwęka przez sen i tak co 10-15 min...i w dzień cięźko ją uśpić i śpi lekko, nie wiem czy skok idzie czy co bo od 2 dni tak ma a dziś kończymy 8 tyg :D

Strasz wstała dziś z lekkim katarkiem nie wiem czy jej nie przewiało spoconej z auta :/

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Kasieńko ja też używam Biały Jeleń do zapierania i bardzo sobie chwalę :) Co do wagi - przed ciażą 65 kg i 176 cm. Troszkę muszę zrzucić, ale co zrobić jak ciągle głodna jestem :? jakoś nie widzę, żeby Mały z mlekiem wyciągał kg :D

E-misia chyba też powinnam zmienić rozmiar pampków, ale mam całą szufladę 'dwójek' i mi ich szkoda zmarnować, ale co zrobić, lepiej zmarnować niż prać codziennie pajaca+pokrowiec z przewijaka+pieluchę flanelową :? 8) Może dam szwagierce, ona na razie na 'jedynkach' ale przecież zaraz wskoczą w 'dwójki' hihi My używamy pampers premium care, moja mam kupiła paczkę dady z biedronki i średnio jestem z nich zadowolona ale na dzień daję bo w dzień wiadomo częściej się zmienia pampki a one takie średnio chłonne.
Może faktycznie skok u Was idzie... U nas też jakoś dziwnie, Malutki tuli się do mnie - trzymam go na rękach a on cmoka smoka i tak prosto w oczy mi patrzy ... urocze to jest. Ostatnio właśnie lubi się tulić (do mamy :) ) i śpi też jak zając i w nocy i w dzień :?

Mąż umył okna w stołowym i wieczorem zawiesimy firankę :$%^: Ja to bym jeszcze w każdej szafce pomyła i poukładała ale sama w domu nie wyrabiam czasowo :( Tak mi się marzy mieć mamę w Łodzi, echh....nawet by wnuka na spacer wzięła czy coś... a tak to nic nie mogę zrobić. Może się przełamię i zadzwonię któregoś dnia do teściowej 8) :spi: ;) Miałabym ze dwie godzinki dla siebie :oops: :lol:

Boli mnie dziś niemiłosiernie ta noga i kręgosłup, nie wiem czy dam radę na spacer wyjść, a taka pogoda piękna, że aż szkoda echhh

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Monia wiesz co mi te 3 wcale nie pomagają w sensie że nie zbrudzę ubranka bo ta akcja wczoraj to w 3 właśnie :roll: zmieniłam z błachego powodu bo była promocja za 33,33 od 3-5 i wzięłam obu laskom po paczce 8) a 2 miała jeszcze dobre tzn. akurat. Zasada jest taka że zmienia się na nr wyżej pampki gdy rzepy już są na końcach albo gdy dziecko osiąga wagowo z kolejnego nr dolną granicę, np 2 są 3-6 kg a 3 5-9 kg Laura osiągnęła 5 kg to zmieniłam :)

O tak Biały Jeleń super i do zapierania i do podmywania i mycia ścian ogólnie mydło uniwersalne :D zapach średnio mi odpowiada ale jakość tak :D

Monia kochana to Ty szczuplak z takim wzrostem i 65 kg :shock: ja mam 165 cm
No to takie urocze jak takie małe się wtula ale zobaczysz jak naprawdę dziecko się wtuli wyciągnie rączki przytuli i powie np Mama ko! (u Emi ko to kocham :)) wtedy to takie prawdziwe teraz nasze maluszki to takie jeszcze pasożytki ;)
Też bym chciała tu mamę lub teściową a obie 300 km ode mnie buuu

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam Kobitki!
Ja nie kupowałam pieluch z tesco jakoś im nie ufam, kiedyś czytałam ranking jakości tych właśnie sieciowych i dada były ocenione najwyżej. Teraz są nowe, kiedyś byly w innym opakowaniu takim białym, obecne są zielono białe + kolor bordowy dla rozmiaru 3 - więc chyba zostały zmienione również w środku bo te stare też są w sprzedaży.

Ja kupiłam jeszcze będąc w ciaży w promocji właśnie te bella happy i dwie wielkie paki takie chyba po 128 szt huggies w dwóch różnych rozmiarach, ale najbardziej pasuje mi ta dada. Happy przeciekają (może będą dobre jak mała du...ka jeszcze trochę urośnie i będą lepiej przylegaly) a z tych huggisów newborn wychodzily jakieś granulki, jeżeli z tych które kupiłam też będą wychodziły to nie wiem co z nimi zrobię

mmmonia czy ci lekarze nie moga Ci jakoś pomóc, nie znają przyczyny tego bólu? Ja miałam taki ból w lewym udzie jak wyskoczył mi krążek międzykręgowy po tym jak podniosłam swojego bratanka 10 lat temu, a potem poprawiłam kilka miesięcy później i wskoczył chyba na miejsce, bo przestało boleć, ale pamiętam, że od listopada do kwietnia bolała mnie ta noga i kręgosłup lędźwiowy, chodziłam krokiem dostawnym i nie mogłam jeździć po wertepach samochodem bo wszystko czułam w kręgoslupie.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dzień doberek:)

Mikołaj spał dziś od 22 do 7 :shock: A jadł o 20 więc myślałam, że zrobi pobudkę koło 1 a tu nic 8)

Kasieńko ja wybrałam serię zastrzyków i leków na stan zapalny, później 5 tygodni codziennej jazdy na rehabilitacje. Teraz mam przerwę bo organizm przestał reagować na bodźce rehabilitacyjne... Dostałam namiar na innego rehabilitanta, muszę się umówić do niego i zobaczymy... Będę musiała w końcu zrobić tomograf, ale nie mam czasu isć po skierowanie i później zapisywać się gdzieś po szpitalach, szukać gdzie wcześniejszy termin :roll: Tłumaczę się wiem, ale... po tych 5 tygodniach codziennego zostawiania dziecka na 3 godziny i kombinowania jak to zorganizować chyba łatwiej jest mi znieść ból niż znowu zaczynać wszystko... Ale wiem, że muszę bo nie dam chyba już rady tak chodzić/leżeć.

e-misia w moich oczach to ja przy 65 kg jeszcze nie byłam za szczupła, marzyła mi się waga 62 :D A teraz marzę chociaż o tych 65 :D Jak mi się uda to wkleję do galerii fotkę z czasów mojej 'świetności' hehehe w 8 tyg.ciąży. Teraz daleeeeeeeko mi do tego pod względem figury, fryzury itd itp

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hej

Kasieńko tak te tescowe to o kant d... rozbić, a dady duży osób poleca :)
Tak właśnie też to zauważyłam że z tych Newborn beżowe opak. z dzidzusiem w fioletowej czapeczce to takie granulki żelu na pupce i myślałam że to od maści Alantan ale teraz jak 3 mam i do Emi też używam Huggies premium te z Kubusiem w niebieskim opak. nie ma także nie martw się jeżeli chodzi o te.

Monia masakra z tym bólem :( rozumie ile to załatwiania, mnie często na dwór na spacer się ciężko wybrać a co dopiero jeździć po zabiegach i organizacja z małym :(

echh no moje czasy świetności to 48 kg ;) nie żartuje wręcz byłam za chuda z tyłu deska z przodu deska ;) ja najlepiej czułam się 65 kg pamiętam nasz ślub wtedy to byłam laska szczupła ale taka kobieca :) teraz to ech zaniedbałam się pod każdym względem, ciało, włosy, twarz, paznokcie :( mam nadzieje że odbiję się tak jak po Emi i znów co dziennie będzie makijaż itd. :)

super Ci pospał Miki :)

Moja starsza chora...katar, kaszel i kicha prycha masakra, a tu 2 m-czne dziecko drugie i na święta jedziemy i chrzciny bratanka m gdzie m jest chrzestnym i jedź teraz z chorym dzieckiem raz że będzie marudzić a dwa jeszcze zarazi synka od szwagra :( tyle że będzie też teściowa to może nam pomoże albo nie wiem...bo ja sobie nie wyobrażam w kościele z jedną chorą drugą malutką a m będzie stał na chrzcie to mi nie pomoże :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hej :)

nie wiem, ile uda mi się napisać, bo znowu, a w zasadzie - w dalszym ciągu mam problemy z wysyłaniem postów :( Kiepski net..., a na razie nie mamy możliwości, żeby tu podłączyć inny. Spróbuję pisać na raty, bo wczoraj napisałam długiego posta i nie wysłał się...

E-misia szkoda niuni... zdrówka dla Emisi. I super, że z oczkami małej wszystko ok :)
Zdjęcie prosiłaś :) - musiałabym się doprowadzić do porządku ;) Ja też bez makijażu itd... nogi jeszcze golę na szczęście 8)

co do pieluszek - tez jestem wierna huggiesom, nadal jesteśmy w 2 i dla nas są ok. Rzeczywiście jest czasem taki żelik bezbarwny, ale to mała wada, a chłoną super. Z tym, że to pewnie ostatnia paczka 2 i przejdziemy na 3 :)

Waga na tapecie :) Ja miałam przed ciążą 44,5 :lol: przy 165 wzrostu, teraz ważę 47 :) Wiem, że nadal niedowaga ;) Ale tak już mam.

Obrazek
(*)(*)(*)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

hej dziewczyny, ja na 2 slowa,kiepskie mam wiesci.zamiast na swieta do krakowa to pojechalismy do Centrum Zdrowia Dziecka :( zoltaczka sie przedluzala i przy okazji badan u malego odkryto przeciwciala cytomegali (taki wirus).pol biedy jesli to odemnie przez lozysko ale jesli to jego to gorzej. Musimy tu zostac 3 dni bo robimy wszytskie badania (dno oka - okej, sluch,usg glowy -okej i ta cytomegalie czy jest czy nie. I tym sposobem siedze na krzeselku przy moim maluszku i tak do soboty :( masakra. Trzymajcie kciuki.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ojej....Lenka :( :( :( Mocno trzymam kciuki za małego...

Obrazek
(*)(*)(*)

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3096 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142 ... 155  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]