Dzisiaj jest wt maja 12, 2026 10:22 pm

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4449 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 212, 213, 214, 215, 216, 217, 218 ... 223  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
.

Wzajemnie :)

Wątek Pierwszy dzidziuś po 30-tce :)
http://www.forum.e-mama.pl/viewtopic.php?t=23392

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

W niedzielę byliśmy na wesołym miasteczku :) Było tak zimno, że szybciutko pozbyliśmy się zuzinych oszczędności na takie atrakcje i uciekliśmy do tesco ;) Na jeden tor przeszkód musiałam wejść z Zuzą, bo to generalnie dla starszych dzieci było. Nawet wesoło :lol: ale rozwaliła mnie na końcu zjeżdżalnia- wąska kręcona rura- i nie było innego wyjścia :lol: ruch w jedna stronę tylko :lol: o dziwo nie utknęłam nigdzie :lol:

Jutro po pracy śmigamy do teściów na tydzień. mam nadzieję, że net da się załatwić :) i może natchnienie jakieś złapię ;)
Póki co cały zapał "tfurczy" kanalizuję na zuzine bajki o smokach :roll: Codziennie słyszę "opowiedz mi bajkę o smokach" a moja głowa nie pracuje na zawołanie więc pomyślałam, że w lepszych chwilach będę pisać bajki a potem można je czytać do bólu bez nadwyrężania szarych komórek ;) Miał to być prezent na dzień dziecka, ale wymiękłam już po dwóch "rozdziałach" bo nie miałam głowy na opowiadanie "na żywo" ;)

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

no no ELF, podziwiam! Nowa pisarka nam przybędzie. ja tez wymyślam bajki, jak f. sobie zażyczy, ale tu nie ma co spisywać...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.

Halo
ja nie mam talentu bajkopisarskiego ;) w zasadzie tworzę wariacje na temat popularnych bajek. Mój maluch uwielbia "Murzynka Bambo" i teatralnie go odgrywa ;)
Wiosna, wiosna kobietki :P
Pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hehe moje też niespecjalnie do spisywania :lol: tylko ułatwiam sobie życie ;)

My na krótkim urlopie-u teściów tradycyjnie. Słonko ładne ale wiatrzysko niezłe. Dziś byliśmy na długim spacerze. Wreszcie dobra fala i czysta rzeczka i można było grać w misie-patysie na mostku :lol:
I pierwsze lody w tym sezonie zaliczyłyśmy z Zuzią :) wprawdzie w domu i z kubeczka, bo lodziarnia zamknięta jeszcze. U babcito ogólnie rozpusta i hodowanie brzucha :oops:

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hehe! tu się wiosną zachwycałyście, az tu nagle powrót zimy, u nas śnieg od wczoraj leży, topi się, ale jest :(
ps. a jak ja nie mam weny do mówienia bajek, np. jak w środku nocy, f. zażyczy sobie bajeczkę, to mówie wierszyki, które znam na pamięć :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej babeczki!
Witam i o zdrowie pytam! Choć jak widzę bywa u Was różnie. :roll: Mam zaległości na forum więc tylko powiem, że msza dla świnek mnie rozbroiła elf :lol2: .. a tak w ogóle moje dziecko zwiewa z kościoła aż się kurzy - jakoś statyczny tłum wyższych od niego przytłacza go :( .
U mnie rewolucyjne poniekąd zmiany ... jak widać na załączonym suwaczku 8) no i wróciłam do pracy, ale w związku z powyższym chwilowo :twisted: . Młody pod opieką babci i cioci na zmianę i nawet z tego powodu nie ma rozdzierających scen - od września planowałam przedszkole, ale u nas praktycznie nie ma na to szans (państwowe oczywiście). W nowej sytuacji to może i dobrze ... zobaczymy jak będzie....
To tymczasem pozdrawiam i całuję, bo muszę wreszcie stanąć do "linii produkcyjnej" :wink:
PA, Pa

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

jadur- gratulacje najserdeczniejsze!!!!!! :brv: :flo: :sss: :okk:

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.

Hej ! Jadur ale super nowina :P Gratulacje!

U nas dziś 20 stopni a w słońcu przed moim domem 30!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

jadur- gratulacje!!!!!! :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Jadur gratulacje :D

U nas średnio. Antoś od czwartku choruje na ospę wietrzną, a razem z nim pół przedszkola :roll:
Czekam tylko, czy Matyldzie też wyskoczą krosty, czy może nie tym razem.
Wysypało go dokumentnie. Dobrze, że lekarka przepisała mu też lek antywirusowy heviran, bo inaczej byłoby fatalnie.

Dużo zdrowia dziewczyny :)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej :)

Jak tam Antoś i Matylda się trzymają?
U Zuzi jeszcze nie było epidemii... I szczepiłam ją na ospę więc może w razie czego tylko siedzenie w domu nas będzie bolało?

Kwiecień plecień nam przeplata... :) chwila słońca a za chwilę deszcz i wiatr :roll: Na szczęście akurat po przedszkolu udało nam się trochę powietrzyć.
Dziś miałyśmy gości- sąsiadkę z dołu z córeczkami- dziewczynki młodsze od Zuzi więc zabawa przeplatana płaczami wszystkich na zmianę ;) Dowiedziałyśmy się przy okazji, że niedługo się wyprowadzają z wynajmowanego tu mieszkania "na swoje" za Warszawę :( coś Zuzia nie ma szczęścia do koleżanek :( Jej najlepsza przyjaciółka (z którą złaziłyśmy na wspólnych spacerach wiele kilometrów i wiele godzin spędziłyśmy z jej mamą korzystając z tego, że dziewczyny zajmowały się sobą) też się przeprowadziła... W niedzielę jedziemy pierwszy raz w odwiedziny :)

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Antek już dużo lepiej. Krosty zasychają, nie drapie ich specjalnie więc się nie martwię. Matylda póki co "czysta" ;)
Irytują za to mnie jej zęby :roll: Na początku roku wyszły dwie dolne jedynki i do tej pory nic. Widzę, że ją pobolewa, kiepsko sypia, kupy też takie sobie. Mogło by już coś się nowego pokazać, to i jej by się lepiej jadło.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Raport tygodniowy ;)
*) Rozjechało nam ostatniego rozinnego sierściucha. Jutro jedziemy do azylu poznać 3-letnią Sabę -wersja mini poprzedniego psa.
*) Byłam z młodą u dentysty. Miało byc lakierowanie a okazało się że mamy do kolekcji kolejną plombę- tym razem pomarańczowa. Na wierzchu zęba nawet nie było nic widać gołym okiem. Pani doktor lekkie przebarwienie wypatrzyła a po rozwierceniu kaszanka :roll: Zuza dzielna, mimo że widać było, że bolało na końcu :(
akurat dzień wcześniej w ramach odwracania uwagi od braku kota kupiliśmy jej zestaw ciastoliny "dentysta" i teraz codziennie boruje małpce wszystkie zęby i zakłada kolorowe plomby :lol:
*) Dziś w przypływie nagłego natchnienia umyłam wszystkie okna. Słonko wyjrzało i chmury deszczowe się schowały ;) Plusem mieszkania w bloku jest to, że mam tylko 4 okna do mycia :lol:
Jeszcze firanki muszę uprać po niedzieli :roll:
A na święta jak będzie ładnie i tak pojedziemy do babci :)
*) w poniedziałek idziemy na konie :) tzn. Zuzia, bo ja jeździłam 10kg temu i nie chcę męczyć biednych koni taką wagą ;) Na razie na "oprowadzankę". Byłyśmy ostatnio popatrzeć jak jeździ córeczka mojej koleżanki -pół roku starsza od Zuzi- ona chodzi na hipoterapię, a obok jest też normalna stajnia. Zobaczymy jak będzie. Chciałabym, żeby jakiś sport ją wciągną żeby jej potem głupoty do głowy nie przychodziły ;) I może odważniejsza towarzysko będzie...

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

No i niestety Matylda zachorowała na ospę :roll:
Oprócz smarowidła dostała jedynie syrop na swędzenie. Obsypało biedulę od stóp po czubek głowy. Zaczęło od czwartku, pierwsze noce tragedia. Tak ją swędziało, że przepłakała pół nocy na rękach. Teraz jest już trochę lepiej, krosty zaczynają powoli schodzić. Najgorzej jest niestety na pupie, pod pieluszką krosty nie mają szans się wysuszyć i boję się, że się od kupy nadkażą :roll:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Oj biedna Matylda :-{:
Może zostawiać ją bez pieluszki i nastawić się na więcej prania?

A to moja amazonka :)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

"Aby Zmartwychwstały Chrystus obudził w nas to co jeszcze uśpione, ożywił to co już martwe.
Niech światło Jego słowa prowadzi nas przez życie do wieczności. "

Dobrych Świąt!!!

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Cześć kobiałki :) jak tam święta?

My bylismy u teściowej. Plus taki, że nie trzeba nic szykować ani sprzątac tylko na gotowe się jedzie ;)
U nas sobota była ładna- siedzieliśmy na podwórku, mężasty rozkręcał samochód i walczył żeby złożyć z powrotem ;) Zuza buszowała w piasku i na chuśtawce a ja nadrabiałam zaległości w prasie branżowej :)
Niedziela lipna: deszcz, nudy, nawet uroczystego sniadania wielkanocnego nie było, mazurka nie było. Inne żarcie i ciasta a i owszem, ale to chyba nie tylko na tym polega. smutno mi, że Zuzia nie ma gdzie popatrzeć na tradycję uroczystych zlotów rodzinnych. Dobrze, że chociaż ze święconką poszła ;)

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hej!

alarm - współczuję chorób, cierpień dzieci i nieprzespanych nocy :(
elf- współczuję strat w futrzakach :(
co to u was tak smutno?
a ja tez ze smutna nowiną. mamamia pożegnala sie z nami, napisała eleganckiego posta, ale ja ocenzurowano... jesli mozecie uwierzyć... wolność słowa i te sprawy wiecie... :? ciekawe czy mnie tez ocenzurują. w każdym razie prosiła, żebym nas pożegnala w jej imieniu. szkoda, szkoda, szkoda, to generalnie we 3 zostałyśmy... :roll: ehh!
a święta ok, tylko ze ślubnym jak zwykle darliśmy koty, zaczynam się przyzwyczajać, że prawie każdy czas spędzony razem tak wygląda. nie idziem razem wytrzymać jak widać :? :( :cry: :roll:

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4449 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 212, 213, 214, 215, 216, 217, 218 ... 223  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]