Dzisiaj jest wt maja 12, 2026 10:23 pm

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4449 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 211, 212, 213, 214, 215, 216, 217 ... 223  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

alarm - podpowiedz mi czwego uzyłaś do zrobienia - ozdobienia -tortu dla antka, bo ja się uniosłam ambicją i też chce sama tort f. zrobić :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.

elf zupka zapowiada się smakowicie, jeszcze nigdy nie jadłam zupy z serem żółtym a serek uwielbiam ;) muszę spróbować.

Inga zdrowia i jeszcze raz zdrowia !!! Głowa do góry. Nadejdzie wiosna, promyki słoneczne to i samopoczucie pewnie będziesz miała lepsze. Mi te nazwy leków nic nie mówią, bo ja leki ograniczam do podstawowych w ostateczności ;) Jestem tą szczęściarą, że nie muszę.

Bal był bardzo fajny, ale moje dziecko było jednym z dwóch najmniejszych ;) Oczywiście bawił się po swojemu, ale generalnie bdb. Natomiast z ciekawością przyglądałam się rodzicom i czasami chciało mi się śmiać. Rodzice wyposażeni w kamery i aparaty fotograficzne łazili krok za swymi pociechami i wrzeszczeli np.: "nie ściągaj maski bo robię zdjęcie" (dziecko chciało ściągnąć bo było spocone). Jeden tatulo prawie kładł się na podłodze aby mieć dobre ujęcie i tak krążył kilka godz. Byli oczywiście i spokojniejsi rodzice, ale pierwsze pół godz. przypominało imprezę z paparazzimi :lol:

Pozdrawiam serdecznie

Wątek Pierwszy dzidziuś po 30-tce :)
http://www.forum.e-mama.pl/viewtopic.php?t=23392

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

wrzucam parę fotek naszych dzieł :)

BAŁWANEK WYKONANY PRZEZ FRANKA Z MAŁĄ POMOCĄ MAMY :)

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

ZNANY NAM JUZ BAŁWANEK I TWÓRCZOŚĆ MAMY

Obrazek

STAŁAM SIĘ SPECJALISTKĄ OD KRECIKA, UMIEM NARYSOWAĆ, ULEPIĆ, ZROBIĆ Z WYCINANEK! FRANIO JEST FANEM KRECIKA! :)

htObrazek

SAMOLOT PO LEWEJ TO DZIEŁO FRANIA OD A DO Z. POKAZAŁM MU KSIĄZECZKĘ TĘ Z TYŁU I MÓWIĘ, ŻE TU SA TAKIE RZECZY Z PALSTELINY ULEPIONE. POTEM POSZLIŚMY DO DRUGIEGO POKOJU, A KSIĄŻECZKA ZOSTAŁA. JA SIE ZABRAŁAM ZA GARY, A F. ZA LEPIENIE. PO 15 MINUTACH NAGLE BIEGNIE. JA ZA NIM, ŻEBY PLASTELINY NIE MIEĆ WSZĘDZIE. A ON KŁADZIE NA KSIĄŻECZCE SWÓJ SAMOLOT. JAK DLA MNIE TO GENIUSZ, ALE JA NIE JESTEM OBIEKTYWNA ;P

Obrazek

NO I WYGŁUPY, FRANIO PRZEBRANY ZA CIOCIĘ. Z TYŁU WUJEK WYŚMIENICIE SIĘ BAWI F. ZABAWKAMI. ZDJĘCIE NIEWYRAŹNE, ALE MINA PIREWSZORZĘDNA, WIĘC WKLEJAM :)

Obrazek

pozdrawiamy sobotnio, słonecznie :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Po prostu Franio ma talent po mamie :) jestem pod wrażeniem dzieł obojga :brv:

(ja lepiłam kiedyś teletubisie i rodzinkę świnki Peppy z modeliny :lol: bo plastelinowe jak się "przytulały" to wiadomo- ciężko było odkleić :lol: potem na szczęście zuza z tubisiów wyrosła a mikołaj przyniósł zestaw plastikowych peppek :) )

Mamamia- ale mam nadzieję, że masz jakąś fotkę z balu i nam zaprezentujesz

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ingakace pisze:
alarm - podpowiedz mi czwego uzyłaś do zrobienia - ozdobienia -tortu dla antka, bo ja się uniosłam ambicją i też chce sama tort f. zrobić :)

inga ale co cię dokładnie interesuje? Jak zrobiłam cały tort, czy tylko "obudowę"
Jeżeli chodzi o zewnętrzną warstwę to kupiłam na tortowni.pl masę marcepanową i barwnik w żelu zieleń trawiasta.
Sam tort to prosty biszkopt nasączony roztworem z skoku cytrynowego + alkohol z jedną warstwą mrożonych wiśni zmiksowanych, reszta to był gotowy krem do tortów bodajże śmietankowy, ale zamiast mleka dałam śmietankę.
Tylko przy masach plastycznych trzeba pamiętać, że nie może być śmietany jako łącznika pomiędzy nią a tortem, bo się masa rozpuści.
Musi być np krem maślany. Ja posłużyłam się tą masą co przekładałam tort, tylko domiksowałam sporą ilość masła.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.

inga odpadłam słusznie elf napisała, talent ma po mamie :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

U nas weekend imprezowy- wczoraj goście z dziećmi u nas, dziś my w gościach u jednego maluszka. Zuza wybawiona, mama naplotkowana ;)
A tata był na imprezie integracyjnej z pracy cały weekend więc nie chciało nam się samotnie siedzieć w domu ;)

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Imprezowy weekend zakończył się epidemią w domu -gorączka, zawroty głowy, ból brzucha i inne objawy żołądkowo/jelitowe ;) Na szczęście już przeszło, młoda dziś już w przedszkolu a ja odpoczywam :)

brrr.. to słonko jednak zdradliwe.. idę pozamykać okna :)
I gorąca herbatka też się przyda :) tylko jak zrobić herbatę nie patrząc na pączki? ;)

edit :) poszłam na kompromis i zrobiłam kanapki ze schabem i papryką ;)
Trzeba by coś ze sobą zrobić, bo moje z trudem pożegnane kilogramy postanowiły wrócić :roll: dobrze im ze mną chyba ;)
Tylko że ja już jestem stara i bezsilna ;)

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

[b]Inga[/b] - o jeden dzień spóźnione, ale bardzo, bardzo gorące życzenia urodzinowe dla Frania. Hip, hip, hurra, niech wspaniały dwulatek żyje nam!!!! [url]=http://yoursmiles.org/t-birthday.php?page=1][img]http://yoursmiles.org/tsmile/birthday/t3304.gif[/img][/url]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

oj rzeczywiście ale ze mnie gapa :oops:
Franciszku młody żyj nam sto lat w zdrowiu i szczęściu :hbd:

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.

Obrazek

Franiowi sto lat sto lat sto lat :)

Hej wszystkim

My dziś byliśmy na dniu otwartym u logopedów, ponieważ moje dziecie jest opóźnione w mowie. Ale pani powiedziała, aby spokojnie poczekać do 3 lat. Każde dziecko rozwija się w swoim tempie. Na wszelki wypadek podała kontakt do pobliskiej poradni logopedycznej na regularne ćwiczenia przed pójściem do przedszkola.

To spotkanie dzisiejsze odbyło się właśnie w przedszkolu. Zobaczyłam jaka jest ogromna różnica w podejściu do dzieci. Byłam zainteresowana innym przedszkolem, ale tam nie ma dni otwartych, nie można zwiedzić przedszkola. Tutaj jest dokładnie na odwrót, panie miłe, serdeczne. Mimo wszystko chyba się jednak na nie nie zdecydujemy ponieważ jest trochę za daleko.

Jak wam mija weekend?

Pozdrawiam!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.

Z okazji Dnia Kobiet życzę Wam kobietki abyście się realizowały, spełniały, kochały i były kochane :P

Moje refleksje z Dnia Kobiet to:
1. Panowie w środkach komunikacji miejskiej chyba zapomnieli o tym dniu, bo rozwalają się na siedzeniach, a panie stoją :twisted:
2. Jak miło dostać kwiatka :P
3. Niektóre komentarze w prasie są głupie chyba pisali je faceci ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hej!
sto lat sto lat z okazji dnia kobiet!!!
dziękuję za życzenia dla franiusia!!!
w niedzielę była impreza na sto dwa... a tort to byla masakra. a o masie maslowej usłyszałam, ale jak tort był gotowy, a tu dopiero teraz przeczytalam cenne uwagi. dzięki alarm. :D w każdym razie w sobotę to sie śmiałam z tortu- głupawka, a w niedzielę to sobie popłakalam. mój mąz stwierdził, że nie jestem Sowa. :oops: :roll: :? :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

na poprawienie humoru :)
http://www.forum.e-mama.pl/viewtopic.ph ... 26#5387526

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.

Najbardziej lubię te z życia wzięte ;) już szykuję kajecik dla mojego synka i nie mogę się doczekać jego mądrości ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

czas na fotki ;)
Obrazek
modelka ;)
Obrazek
wróżka motylinka na balu
Obrazek
kupiłam dziś młodej wrotki :lol:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

elf- poduszka pod pupę fajnie, ale i pod buzię by się coś zdało. znam dwie osoby, które uszkodziły sobie zęby przez jeżdżenie na wrotkach po domu :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.

fajna dziewunia jakie ma śliczne dołeczki w policzkach :D

Co u Was słychać?

Nareszcie cieplej, wiosna !!! Weekend mieliśmy piękny. Mój synek spędził 4 godziny na placu zabaw ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

dziękuję w imieniu zuzi :oops:

Nie mam ostatnio natchnienia do pisania. Najpierw długie wiosenne spacery mnie wymęczyły i bieganie za zuzinym rowerem. a potem wróciło zimno wiatr i deszcz i tylko się zakopać w kocyk ;)
Na szczęście od poniedziałku ma być ładnie, we środę jedziemy na wieś do babci i tylko pracujący weekend trzeba jakoś przetrwać :)

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hej!
u nas jako tako. maciek znowu chory, ja chore gardło, franio zdrowiusieńki.

franio po bilansie, troche marudziły pielęgniarka z lekarką, ale ja sie nie przejmuję.

byłam dziś u fryzjera, to się fajnie czuję! :) miłego weekendu!

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4449 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 211, 212, 213, 214, 215, 216, 217 ... 223  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]