Dzisiaj jest ndz kwie 26, 2026 2:55 pm

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3096 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123 ... 155  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

violka pytałaś skąd ten ból... Podobno wszystko przez...ciążę :? Dużo leżałam całe 7 miesięcy, później nagle wstałam i zaczęłam wszystko robić w domu itd, miałam dość duży brzuch i to spowodowało ucisk na jakiś nerw czy coś tam. Podobno oksytocyna też może to spowodować - a ja miałam poród wywoływany przecież. Z tym, że u mnie te bóle zaczęły się kilka dni przed porodem, jeszcze w szpitalu - i wszyscy myśleli, że to krzyżowe bóle :roll:

maria_87 powiem Ci, że wesoło nie jest :? Najgorzej kiedy w środku nocy Mały płacze bo głodny a ja wstać nie mogę, tak boli :roll: Dziś na masażu dowiedziałam się, że powinnam tylko leżeć albo chodzić, nic nie podnosić, nie schylać się. Jak dla mnie teraz - awykonalne :twisted: Podobno powinnam wybrać 10 serii masażu i tych bioprądów czy czegoś tam. W przyszłym tygodniu mąż wraca już do pracy więc pewnie skończy się na 5 seriach... Już przestaję wierzyć, że ta wredota i ból w końcu miną.
Maria - co do braku czasu to ja też narzekam. Mały co prawda grzeczny i śpi i je tylko, od czasu do czasu otworzy oczka i ma ze 3 godziny przyczajki kiedy to obserwuje wszystko i tuli się do swojej pieluszki tetrowej, którą ukłądam mu do odbicia czy ulania :) W nocy śpi tak mniej więcej od 1 do 6, dziś od 24 do 4... Męczące to wstawanie nocne - bo muszę butlę zrobić, później ściągnąć swoje mleko i jeszcze przewinąć Małego, ale co zrobić. Dzień też zorganizowany pod synka - mniej więcej co 3-4 godziny karmienie, przewijanie, ściąganie mleka. Do tego oczywiście wiecznie coś w pralce, później prasowanie, sprzątanie, no i doszły mi te masaże czyli wychodzę z domu na 3 godziny... Jakoś nie wyrabiam ze wszystkim, chyba mało zorganizowana jestem. :roll: Może jak mąż pójdzie do pracy i ja będę się lepiej czuła to ogarnę jakoś to wszystko? :roll:
Ale jakby nie było - słodkie jest to zamieszanie i słodki brak czasu :) :puk:

E-misia polecam karuzelę:) Mąż właśnie złożył i zamontował - fajowe melodyjki, światło na suficie - cudo :) Czekam na bujaczek bo w ciągu dnia Mikołaj leży sobie na łóżku, żebym miała go na oku. I mąz marudzi, że taki mały a całe łóżko zajmuje ;)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Madame_paranoja moje gratulacje :)

My wczoraj mieliśmy iść do lekarza na pierwszą wizytę w drugim tygodniu więc zadzwoniłam do przychodni a tu słyszę że na zdrowych dzieciach lekarz nie przyjmuje bo cię rozchorowały jest tylko jedna ale na chorych bo jest dużo dzieciaczków, kazała zadzwonić dzisiaj rano i zapytać to dzwoniłam dwa razy bo za pierwszym razem jeszcze nie wiedziała a potem się okazało że na zdrowych do końca tygodnia nie będzie lekarza dopiero w poniedziałek :shock: masakra, a potem mi powiedzą dlaczego tak późno :?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Monia nie ja karuzelkę to mam też z projektorem i lampką, pozytywkę też z projektorem, ale huśtawki zazdroszczę ja mam sam bujak a to się samo buja jak ustawisz stąd zazdrość zwykłe lenistwo ;)
Kochana to są początku, potem samo się zorganizuje, a fakt jest taki że masz deko gorzej przez wychodzenie i jak by 2 karmienia bo butla a i tak ściąganie a to zajmuje czas. Więc to nie Twoja wina :) Masz sporo roboty po prostu :)
A co do masaży ;) to nie 10 serii tylko 10 masaży w serii (10 masaży to 1 seria), bo jak weźmiesz 2-3 to dopiero rozgrzewka, 5 to połowa drogi ;) I najlepiej właśnie przed masażem jakiś zabieg rozgrzewający jak prądy, lampa Sollux czy coś takiego i jeszcze 2 serie w odstępie np. 2-6 tygodni.
To bardzo możliwe co Ci powiedzieli raptowne wstanie, poród itd.

Edyta już na wizyte?? a po co już?? przecież położna na patronaż przychodzi a potem po 6 tyg na wizyte i 1 szczepienie

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

E-misia masz racje - 10 masazy a nie 10 serii hihi Dzis dopiero trzeci masaz był wiec długa drga jeszcze... :roll: A hustawka rzeczywiscie - dla leniuchów 8) włacze i bedzie sie bujac :lol:

U nas wizyta patronazowa pediatry była w zeszła srode. Teraz jak zajdzie potrzeba tfu tfu to sami do przychodni a jesli nie to po recepte na szczepionki dopiero w 6 tyg. Połozna przychodzi raz w tygodniu tez w srody.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

O ile napisane ho ho trzeba było się nieźle wysilić żeby nadrobić :)

Monia właśnie sobie uzmysłowiłam jaka ja jestem leniwa haha nawet nogą się ruszać nie chce żeby pobujać, ale nowinki i udogodnienia są po to by je wykorzystywać :D
Wychodź kochana serie naprawdę, uwierz mi z własnego doświadczenia pacjentki jak i masażystki ;) Teraz pewnie też jesteś obolała od samego masażu, musisz to przetrzymać jakoś, choć wiem co to znaczy ból w tej okolicy :?

Mam taki problem, jutro na KTG itd. niby mała się rusza, czuję jak napiera na szyjkę, stawia mi się brzuch kilka razy dziennie itd. tylko martwi mnie jedna rzecz...wydaje mi się że wody mi się sączą, tzn. nie jestem pewna :? cholera już raz rodziłam, ale wtedy było inaczej...z Emi to zaczął mnie pobolewać brzuch, dostałam biegunki, dużo śluzu, a za godz. pultło mi troche wód dosłownie pół szklaneczki i się sączyły zauważalnie, choć i tak na IP mi powiedziała że to czop, a jednak po teście wyszło że wody :) Ale pierworódka to głupia ;)

A teraz odczuwam wilgoć ale nie wiem czy to siku czy wody a jeżeli wody to się sączą baaardzo wolno dosłownie po 1-2 kropelki :( Macie jakieś rady?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

E-misia to Ty masażystką jesteś ? 8) Daj mi nadzieję chociaż, że ból minie kiedyś, bo dziś ostatni zastrzyk, wczoraj wieczorem nie wzięłam juz leków, bo chcę się odtruwać i wrócić do karmienia cycem... Boli jak cholera ale chcę jakoś przetrwać choć nie wiem czy dam radę... Dziś jadę na czwarty masaż

Co do sączenia wód- w aptece są specjalne paski, które pokazują czy to wody się sączą. mi tak polecała położna

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Monia powiedzmy ;) Studiowałam fizjoterapię :) Nadzieja jak najbardziej jest :D Tylko musisz wychodzić wsjo i najlepiej w razie w od razu powtarzać, niestety takie rzeczy lubią nawracać...

My za godzinę jedziemy do mojej dr zobaczyć co i jak bo jestem niespokojna i T też nie chce by coś się stało lepiej dmuchać na zimne, a jak to wody to pewnie mnie położy. Dam znać po.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Post pod postem ale nie mogę już edytować.

Mhm widzę że zero odwiedzających.

To ja napiszę że byłam u dr mała wstawiona, szyjka płaska i mam rozwarcie 1 cm, jutro na 13 jadę na KTG po wyniki i potem do mojej dr na oddział zaczyna dyżur o 14 więc się mną zajmie osobiście i założy cewnik do szyjki na wywołanie ale powiedziała że nie obiecuje że jutro urodzę ;) ale jestem dobrej myśli i ode mnie tylko zależy czy zostanę ale powiedziałam ze tak :)

Poza tym mała na USG wyszła ok 3400, a dr powiedziała że 3500 będzie gdzieś bo nie mogła już dokładnie jej objąć na USG :shock:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

E-misia ja odwiedzam :D

Tylko od 14 byłam na masażu i tych innych dziwnych akcjach co to niby mają pomóc... Nastraszyli mnie tylko, bo dzwoniłam do położnej i ona po rozmowie ze znajomą swoją rehabilitantką oznajmiła, że absolutnie w połogu tych zabiegów nie powinnam mieć robionych :twisted: To czym ja mam się ratować??? Dzwoniłam do mojego gina i ten powiedział, że mogę mieć te fizykoterapie, bo bez tego to już w ogóle nie będę mogła się poruszać. I kogo tu słuchać???

Jejku to może jutro urodzisz? 8) :brv: :$%^: Ile przecież można się tak turlać :shock: :lol: 8)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Monia dobrze że choć jedna zagląda :D
Pierwszy raz słyszę żeby w połogu nie można...ja rozumie w ciąży że nie wolno takich rzeczy stosować i ciąża jest przeciwwskazaniem bardzo dużym.

No mam nadzieje że pójdzie, wolałabym żeby samo poszło, ale cóż jak nie pójdzie do jutra to nie będę stawiać oporu ;)
Poza tym mam bardzo szybkie tętno i pytała czy nie czuje że ciśnienie mi skacze, a ja mam zawsze perfect, a faktycznie jak kładę się spać to pulsuje mi w szyi i głowie...
W ogóle jak zobaczyła moją rękę po pobieraniu krwi przez szpitalne laborantki to oczy jak 5 zł postawiła "o matko" mówi ja mówię to samo powiedziałam jak obudziłam się na drugi dzień i zobaczyłam moją siną rękę :?

I teściowa jutro przyjeżdża :D :D :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

E-misia pisze:
O ile napisane ho ho trzeba było się nieźle wysilić żeby nadrobić :)

Monia właśnie sobie uzmysłowiłam jaka ja jestem leniwa haha nawet nogą się ruszać nie chce żeby pobujać, ale nowinki i udogodnienia są po to by je wykorzystywać :D
Wychodź kochana serie naprawdę, uwierz mi z własnego doświadczenia pacjentki jak i masażystki ;) Teraz pewnie też jesteś obolała od samego masażu, musisz to przetrzymać jakoś, choć wiem co to znaczy ból w tej okolicy :?

Mam taki problem, jutro na KTG itd. niby mała się rusza, czuję jak napiera na szyjkę, stawia mi się brzuch kilka razy dziennie itd. tylko martwi mnie jedna rzecz...wydaje mi się że wody mi się sączą, tzn. nie jestem pewna :? cholera już raz rodziłam, ale wtedy było inaczej...z Emi to zaczął mnie pobolewać brzuch, dostałam biegunki, dużo śluzu, a za godz. pultło mi troche wód dosłownie pół szklaneczki i się sączyły zauważalnie, choć i tak na IP mi powiedziała że to czop, a jednak po teście wyszło że wody :) Ale pierworódka to głupia ;)

A teraz odczuwam wilgoć ale nie wiem czy to siku czy wody a jeżeli wody to się sączą baaardzo wolno dosłownie po 1-2 kropelki :( Macie jakieś rady?

Ja tez tak mam. Powiedziałam o tym położnej na ktg. I ona sprawdziła takim papierkiem i powiedziala ze to śluz. Te papierki mozna ponoć w aptece kupić. One sie jakoś zabarwiają pod wpływem wód a jak sie nie zabarwi znaczy ze śluz. I u mnie tez jest ostatnio taki bardziej płynny ale lepki jakby

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam laseczki!!

Lenka i Madame Paranoja wielkie Gratki!!!!!!!!!!!!!!!!

Mały Terrorysta zostawia niewiele czasu na neta, jak jeszcze chce sie chatę ogarnąć i coś ugotować ;)
Mamy ciężkie przedpołudnia ostatnio, bo stęka więcej niż spi...a wczoraj do pakietu dorzucił i popołudnie z płaczem i krzykiem (jednak potrafi) 8)

Zobaczymy czy to coś co zjadłam czy to już akcja kolki :twisted:

E-misia ja bym poszła do szpitala w tym wcześniejszym terminie tym bardziej jak masz skierowanie. To twoje dziecko więc niech się nie popisują która mądrzejsza :twisted:
Jak prowadząca będzie śmiała mieć jakieś wąty to powiesz, że zdecydowałaś wcześniej, bo np nie czułaś ruchów. Lepiej być te parę dni więcej w szpitalu, ale pod częstym ktg i przy lekarzach niż siedzieć w domu i się stresować. Tyle że musisz małej jakąś stałą opiekę zorganizować 8)

mmmonia bidoku trzymam kciuki za twoją przebrzydłą rwę

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Kikap no w każdym badź razie mi czop odchodzi ale taki wodnisty że łatwo pomylić ze śluzem a nawet wodami...

Sowa hi hi no właśnie pisałam że dziś idę już właśnie do mojej dr na dyżur na 14 kładzie mnie na oddziale ;) Ona absolutnie nie każe mi czekać to tylko zależy ode mnie czy chce zostać ja oczywiście chce, bo mam takie samo zdanie jak Ty że jestem pod kontrolną stałą, a choćby nawet to w niedziele max w pon muszę iść bo w niedziele mam tydz. po terminie. Zresztą 2 ostatnie posty moje tam opisują co i jak :)

A teściowa już jedzie do nas :) Ma być na 15 :)

Całą noc miałam wilgotne majty i pobolewał brzuch, może dziś pójdzie chce mieć to już za sobą ech...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

E-misia pisze:
Kikap no w każdym badź razie mi czop odchodzi ale taki wodnisty że łatwo pomylić ze śluzem a nawet wodami...

Sowa hi hi no właśnie pisałam że dziś idę już właśnie do mojej dr na dyżur na 14 kładzie mnie na oddziale ;) Ona absolutnie nie każe mi czekać to tylko zależy ode mnie czy chce zostać ja oczywiście chce, bo mam takie samo zdanie jak Ty że jestem pod kontrolną stałą, a choćby nawet to w niedziele max w pon muszę iść bo w niedziele mam tydz. po terminie. Zresztą 2 ostatnie posty moje tam opisują co i jak :)

A teściowa już jedzie do nas :) Ma być na 15 :)

Całą noc miałam wilgotne majty i pobolewał brzuch, może dziś pójdzie chce mieć to już za sobą ech...

Ja we wtorek mam ktg i wtedy to juz nie wiem czy prosic lekarza o przegląd czy nie skoro w piatek mam ciecie planowane. Nie wiem czy mi czop odchodzi czy nie. Ja w ogóle od tygodnia czuje sie jak ślimak tak mi wilgotno :)
I co??? Zostane sama nierozpakowana?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Cześć dziewczynki :)

Chciałam zakomunikować, że od wczorajszego popołudnia mieszkamy w swoim domku :) Stąd też mniej czasu na forum, więc wybaczcie :oops: :wink: Cenny czas, kiedy mała śpi chce poświęcić na porządki i rozkładanie swoich i Agatki bibelotów :) Na dodatek jutro ma odwiedzić nas miejscowa położna, więc trzeba chatę do porządku doprowadzić ;) Ogólnie wrażenia bdb, cięzko się odnaleźć w tym domu ;)

E-misia bardzo mocno trzymam za Ciebie kciuki, może się dziś coś wyjaśni ;)

Madame ogromne gratulacje :D :D :D

Obrazek
(*)(*)(*)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

E-misia będę trzymać kciuki żeby to się szybko potoczyło:)
a co do wizyty patronażowej to mamy ją w przychodni a położna swoją drogą przychodzi. Właśnie dzisiaj byliśmy i Kubuś waży 3770g no i przepisała nam wit.D i za 4 tyg. na pierwsze szczepienie.
Kubuś się dzisiaj przewietrzył i jak wróciliśmy nakarmiłam go i 4 godziny przespał, dopiero o 16:30 go karmiłam i teraz dalej śpi :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Jestem zmęczona juz ciąża, dzis mnie wszystko wkurza, dzieci, pies nawet ja sama. Dosłownie wszystko....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

kikap mnie w tych ostatnich dniach też wszystko denerwowało, ale dasz rade juz niedługo będziesz miała swoje maleństwo przy sobie:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

edyta dzieki za mile słowa. Wiem ze to juz niedlugo i ze bedzie ok ale hormony mi życ nie daja. Powinno mnie sie zamknąć na cztery spusty

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam!!!
Dzisiaj na chwilę, może jutro na dlużej, ale donoszę:
11.02.2011 waga 3250 i 55 cm, córeczka:lol:
Poródwywoływany - koszmar totalny - opiszę póżniej.
Jesteśmy od wczoraj w domu. Niunia slodka, teraz je i śpi, ale tak nie było. Też opiszę później, bo to wszystko na dłuższe pisanie.
Rozpakowanym gratuluję, Nie czytałam forum, nadrobię. :lol:

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3096 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123 ... 155  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]