Dzisiaj jest ndz kwie 26, 2026 7:36 pm

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3096 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114 ... 155  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

witam

Mam wiesci od Violki zaczęło sie u niej ma skurcze co 5 minut po wizycie u gin sie rozkwieciło jest na porodówce da znac jak juz sie urodzi :D :D :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

kurcze Lutówki ale się rozkręciłyście :)
Violce życzę szybkiego porodu i szybkiego plum...
Czekamy na wieści...

Marcówka 2011

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Kasieńka dokładnie :D tak jak by dziewczynka na niebiesko nie mogła, ach to co znajomi męża robią ze swoją córką to mówię Ci landrynka to za mało powiedziane, ja jedynie co lubię to motyw kwiatki dla dziewczynek. Oczywiście moja też chodzi w różu (bo trudno czasem coś sensownego kupić w innym kol. ) ale łączę np z jeansami. Jesienią miała czarne adidaski :) Choć ja również nie przepadam w ubieranie zwłaszcza dziewczynek na czarno, ale kup białe adidaski dla przewracającego się ciągle półtoraczniaka to normalnie szmaty zaraz, a teraz mam dla nowej dzidzi jedno body czarne w białe paski słodkie jest :) No casto tańsza niż leroy, ale leroy jakoś łądniejsze ma ozdobniki itp.

Lolcia dzięki za info :)

Violka trzymaj się :D i zostawiłaś mnie no ale ruszyło z dziewczynkami hehe

Kikap też się wybieram, choć mam fryzjerke przed klatką jakoś mi nie po drodze idę obczaić tylko link muszę odszukać ;)

Dopisane:
Kikap noo bardzo ładny masz kolor blondu, i takie naturalne, ja mam ochotę na coś drastycznego ale m. prosi o długie ;) ale podciąć trzeba bo pyrz już na końcach :?

Ona28 słyszałam że u Was też już ruszyło hi hi

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Violka trzymam kciuki!!!
Ja też chcę :lol:

E - misia my kupujemy i tu i tu, ale pianki kupiłam w casto. Ta z Kubusiem i słonikiem kosztowała 15 zł z kawałkiem, te myszki po 5 z kawałkiem - śmieszne pieniądze. Szybciej też docinają płyty, chociaż czasem coś przegapią. Ja tam nie pracuję :lol: tylko czasem robię zakupy :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witajcie dziewczynki!

My od dziś w domu. Na razie jest ciężko-walczymy o cycowanie. Niby mam pokarm, ale Mały śpi całymi dniami i nocami i rzadko go przystawiam, on leniwy i po jakimś czasie płacz i trzeba dać butlę ze sztucznym:/ Od dziś zaczynamy walkę: co 3 godziny dostawianie do cyca na 5 min., jeśli nie będzie szło to dokarmianie ściągniętym pokarmem, jeśłi będzie wystarczająco to ok, jeśłi będzie mało mojego do mieszamy ze sztucznym. Zobaczymy co z tej walki wyjdzie. Jeśli będzie ok to ok, jeśli nie to przejdziemy na sztuczne i butelki, trudno. Nie czuję parcia na karmienie piersią, kiedy widzę jak krzywi się i nie dojada. A radość z butli jest ogromna.
Mały ma lekką żółtaczkę, niby fizjologiczną. No i nie wyszło nam badanie słuchu - mamy do kontroli, co bardzo mnie martwi :(

Poród miałam bajkowy... opowiem innym razem, ale aż nie wierzę, że takie porody odbywają się w naszych zwykłych szpitalach.

Zmykam odpocząć... a w galerii zostawiam fotkę :)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Viola, ale niespodzianka!!!
Ciekawe czy już jesteś po??? W każdym bądź razie trzymaj się!!!

Monia, witaj!!!
Super, że już wyszliście! Z karmieniem to naprawdę różnie bywa, więc jak się nie uda to trudno. Świat się przecież nie zawali.
Fajnie, że mały dużo śpi, przynajmniej masz czas na odpoczynek :)
W wolnej chwili opowiedz nam tutaj o tym bajkowym porodzie, bo umieram z ciekawości!!!
I lecę do galerii!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Agatka przyszła wczoraj na swiat o 18.40 przez sn ma 2900 gr i 51cm
Violka jest przeszcześliwa kazała was wszystkie pozdrowic............... :puk:
:puk: :puk:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Mmmonia gratulacje !
Mikołaj jest przesłodki. Mój Mikołaj jeszcze w brzucholu :)

pozdrawiam :)

Viola serdeczne gratulacje !!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Cześć dziewczyki :lol:

co tam u was? Ja miałam dziś ciężką nocke :( prawie całą na rękach, potem w końcu wzięłam go do naszego łóżka :? wiem, wiem że niedobrze - ale nie było wyjścia :cry:

mmmonia fajnie że jesteście już w domku:) a jeśli chodzi o karmienie piersią - to nie poddawaj się tak łatwo mój Dawid też w pierwszych dniach spał po 6-7 godz i jak się budził to straszny płacz i nie chciał pić z cyca - ale rozmawiałam z położną i ona poradziła mi żebym kupiła takie kapturki na sutki sylikonowe i póki co mały z nich pije że hohoho !! W pierwszych dniach był po prostu słaby i nie miał siły ciągnąć cycy :( a teraz już pije jak smok (przez kapturki) co 2,5 - 3 godz.

violka gratuluję!!!! i cieszę się że tak pięknie ci poszło :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hejka :)

Ja pospałam dziś 12 h hehe Boże jak mi dobrze ;)
Oczywiście 2w1 ;)
Ale pachwiny miednica to mnie wczoraj tak bolały że z trudem się poruszałam po domu, mała jak się rusza to boli dołem zwłaszcza szyjka i pęcherz, tak jak by się odpychała nogami od żeber :(

A Violka ale superaśnie!!! Gratulacje jaka niunia malutka hi hi musi być słodka :D Czekamy na powrót Wasz :)

To ile nas zostało?? 4-5??

Czy tylko ja jestem inna i jeszcze mi się nie chce rodzić...tzn tak mam jakieś przeczucie na 10 lutego, dobrze by było bo moja dr ma wtedy dyżur. Ogólnie ma co 4 dzień 6, 10, 14 więc fajnie by było się wstrzelić. Prowadzi już moją 2 ciążę, poza tym już chodziłam żeby zajść z Emi, po połogu i teraz. No i mam do niej 100% zaufania że się mną dobrze zajmie :)

W końcu okazało się że teściowa moja przyjedzie do nas fakt nie na poród ale na drugi dzień po żeby zająć się Emi i nam coś ogarnąć i ugotować zwłaszcza mnie jakieś dietetyczne zupy do karmienia. T nie będzie musiał Emi ciągać do szpitala i załatwień i będzie mógł z nami posiedzieć w szpitalu ile będzie chciał. A pewnie cieszy się że T zadz. bo ona taka że nie chce się narzucać, a uwielbia Emisię :)

Monia Witaj z powrotem :D Baaaardzo się cieszę że masz takie super zdanie na temat porodu, też czekam na relacje! Kurcze z karmieniem to tak że właśnie dostawianie częste tylko może na max. rozkręcić laktacje. Mnie to radziła kol. budzić co 3 godz. i dostawiać właśnie i karmić max 30 min. żeby dzidzi smoka z cyca nie zrobiło sobie. Tak jak pisze Magnolia nie to nie trudno. Radzę powalczyć ale nie za wszelką cenę.
A nie dziwię że się krzywi bo przy cycu to trzeba popracować, a z butelki wiadomo, choć moja mała mimo dostawania na noc butli nadal chciała cycać, gdybym jej nie odstawiła po 4 m-cach to by puste cycała chyba nawet. Dosłownie takie krople jak teraz miałam a ona dalej, nie wiem hehe
Żółtaczką się nie przejmuj jak fizjologiczna to normalka, skoro Was wypuścili tzn. że tzw. śladowa. My też mieliśmy.
A co do słuchu to kurcze nie fajnie rozumie że się martwisz :(

Kasieńka Masz racje Casto tańsza, ja tam właśnie jakąś większą piankową naklejkę kupiłam dla Emi na starym mieszkaniu a resztę na allegro (ja bez prawka więc T muszę ciągać) ;) W leroy mieli fajne na dziecięcym paski-bordery, ale jeden tylko Kubusiowy który mi się nie podobał i zamówiłam też na allegro i taniej niż w sklepie mimo wysyłki a 5 rolek ;)

Idę do galerii zobaczyć Mikusia i niespodziankę ja zostawię też :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam dziewczyny.
Rozpakowanym mamusiom GRATULUJE!!!!
Hebihime pisałaś ze miałas cc, mnie też to czeka i starsznie sie boje ze trzeba długo dochodzić zresztą każdy organizm jest inny. Pozdrawiam wszystkie mamusie, bobaski i brzusie.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Alla nic się nie bój, na kiedy masz planowaną cc??

A my byliśmy na bilansie z naszą pierworodną :D
Wszystko jest ok, rozwija się prawidłowo, waży 14 kg i ma 89 cm hehe moja duża baba jest na 75 centylu wagowym i pomiędzy 50-75 wzrostowym :)

Otworzyli mi ciucholka dosłownie przed klatką w następnym bloku i kupiłam niuni 2 czapeczki po 1 zł, a starszej sweterek szary z H&M zapinany na guziczki serduszka za 2,50 hehe :)

Najświeższe zestawienie :D

1. Maria87-synek, Dawid, 2900 gram, 53 cm, sn, 22 styczeń, godz. 13:55,tydz. 38
2. Sowa-synek, Maksym, 3320 gram, 53 cm, Sn, 26 styczeń, godz. 18:13, tydz. 36
3. Hebihime-synek, Piotruś, 3460 gram, 53 cm, cc, 29 styczeń, godz. –,tydz. 36
4. Mmmonia-synek, Mikołaj, 3150 gram,55 cm, Sn, 31 styczeń, godz.13:20, tydz. 37
5. Edytapr-synek, Kubuś, 3500 gram, 56 cm, cc, 31 styczeń, godz.17:00, tydz. 38
6. Violka84-córcia, Agatka, 2900 gram, 51 cm, Sn, 3 luty, godz. 18:40, tydz. 38

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

E-misiaTwoja córeczka jest sliczna :) i super, ze prawidłowo sie rozwija, to najwazniejsze ...
Lózeczko i cała reszta tez prima sort :)
Ja mam wersje minimalistyczną narazie bo tuż po narodzinach chcemy sie przeprowadzić więc narazie nie kupiłam pościeli tylko przescieradła, rożek i kołderka lub kocyk - zobaczymy.

Czy donoszona ciąża to wkroczenie w 38 tydz czy zakończenie go?

Ja mam różne nastroje - raz bym chciała rodzić a raz mi dobrze tak jak jest ;) Teraz niewiele robie i jeszcze ze wszystkich stron słysze zebym wypoczywała co tez czynię ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

VIOLA, MOJE GRATULACJE!!!

No to która następna???
Ja bym chętnie już urodziła, bo podobnie jak Ty E-misia, ledwo już chodzę. Bartuś uciska na pęcherz i nie tylko...
Stresuję się jedynie wizją pobytu w szpitalu i pozostawienia Miłka na kilka dni bez mamusi. :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam
mmmonia śliczny synuś, jak słodko sobie śpi.
E-misia widzę, że Ty też wszystko już przygotowałaś bardzo ładnie. Ja dzisiaj rano nakryłam łóżeczko wielkim prześcieradłem kąpielowym, bo mój kocur uparcie się dzisiaj do niego próbował dostać. Jak stało od kilku miesięcy to nie był zainteresowany.

Ja też 2 w 1 i pewnie nieprędko będzie rozpakowanie - zdaniem lekarki. Byłam dzisiaj na ktg, bo w nocy miałam dwa rodzaje bolesnych skurczy przez dłuższy czas, a potem mała się rozszalała - bałam się że ze stresu. Ktg ładne, a na badaniu grzebalnym dowiedziałam się, że szyjka jest ciążowa, a nie porodowa :shock:, a miałam tak szybko urodzić po zdjęciu pessara,(w ciągu dwóch dni), czop który odszedł w niedzielę też nic nie przyspieszył - to się mój lekarz zdziwi jak mnie we wtorek zobaczy.
Ubywa nas - ubywa, pytanie która następna aż się ciśnie na usta :lol: :lol: :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dziękujemy za komplementy :)

Tak u mnie nie ma zwierzątek (na razie 8) ) ale jest Emi która usilnie włazi do łóżeczka i udaje dzidzie ;)

A na razie bo ja chcę i chcę dzieci chować z nimi, ale na psa nie ma możliwości bo wychodzenie jest problemem, małe cosik mnie nie zadowala poza tym co jakiś czas wyjeżdżamy na co najmniej tydz. więc jeżeli to tylko kot i nie wychodzący, które moglibyśmy zabierać ze sobą do rodziców.

Kasieńka no to się kisimy jeszcze ;) choć niby moja szyjka do porodu :?

Lenka no właśnie to jest super, każdy się martwi o Ciebie, pyta, ustępuje, każe odpoczywać itd super nie ;) Ale niunia maniunia też fajnie można na nią patrzeć całymi dniami i się nie nudzi :)
No jasne nie ma co jak przeprowadzka zaraz się strasznie "srać" a potem sobie urządzisz wymarzone łóżeczko :)
Donoszona to ta kiedy masz skończony 38 i wkraczasz w 39, lekarze liczą skończone tylko i tak jest wpisane potem w książeczce zdrowia, ja ur. 40t1d i mam poród o czasie w 40 tyg ciąży z córką. Gdybym np urodziła dziś miała bym w 38 tc.

Magnolia to jest najgorsze właśnie i się ogromnie cieszę że nie będzie T do mnie z nią przyjeżdżał bo by mi serce pękło jak by wychodził a ona by płakała :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

E-misia pisze:
Alla nic się nie bój, na kiedy masz planowaną cc??

Alla słuchaj ciotki bo mądrze prawi.

E-misia ja zamierzam być ostatnią lutówką rozpakowaną :) a rozpakowuje sie za 3 tygodnie wiec bedziesz miała z kim klikać

Wstawi mi któraś linka do galerii poproszę?

Lenka niektórzy lekarze mówią że rozpoczety 37tc a niektórzy że zakończony ale 38tc to juz na bank donoszona ciąża

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Kikap no ja chyba planowanej cc bym się nie bała tzn jakiś tam stres tak, tak samo jak z sn boję się jedynie sytuacji 16 h w skurczach i na koniec cc :(

Proszę Cię bardzo
http://www.forum.e-mama.pl/viewtopic.ph ... &start=160

No choć jedna mnie nie zdradzi ;) Bo Violka mnie zdradziła :P

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ja też jeszcze jestem. :kjk::kjk:
Ale mało nas tu zostało :? rozpakowane mamuśki, nie mają czasu i możliwości żeby zaglądać tak często jak wcześniej :( , ale oczywiście cieszę się ich szczęściem :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

witam koleżanki,
ja już też "po"

Moje słodkie Maleństwo przyszło na świat 31.01.2011 o godz 3:00
3700 g i 59 cm.

Poród również bajkowy, trwał łącznie ze skurczami 4h.

Teraz jestesmy w domku i właśnie walczę ze swoimi prywatnymi piersiami. jeszcze parę dni i pewnie się unormuje, ale jak narazie liście z kapusty są moimi nowymi przyjaciółkami.

Pozdrawiam was wszystkie -> te "przed" i te "po"

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3096 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114 ... 155  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]