Dzisiaj jest ndz kwie 26, 2026 8:51 pm

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3096 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113 ... 155  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

Lenka na "Czarnym Łabędziu" :) Niezły film :)
Też miałam obawy, czy z tym kinem to dobry pomysł, bo siku, skurcze itd... 8) Ale zrobiłam siusiu zaraz przed i jakoś dotrwałam do końca, choć już pod koniec nieźle mnie goniło ;) Bardziej mnie te skurcze męczyły, bo ciężko było zmienić pozycję, na boku nie mogłam się przecież położyć ;)

E-misia to co z tym moczem..?? :( Ja odbiorę wyniki dopiero jutro przed wizytą, którą mam rano.

Obrazek
(*)(*)(*)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Violuś oprócz standartowego "bardzo liczne bakterie!" to białko mało że nie zniknęło po furaginie to jeszcze wzrosło z 0,02 do 0,07 :( No i leukocyty z tak samo nie zniknęły a z 20-30 w polu widzenia teraz mam napisane "masami zalegają pole widzenia"
Mam wszystko w moczu prócz cukru i bilirubiny :?

Wie ktoś jaki jest prawidłowy ciężar właściwy moczu??

O właśnie T ma ściągnąć mi ten film, do kina nie chodzimy z racji braku osoby do zostania z Miśką
:evil:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

E-misia u mnie jest taka norma:
ciężar właściwy: 1,015-1,025
Ja mam zawsze w tej dolnej granicy, tzn. 1,015, a czasami poniżej - dr mówi, że pewnie dlatego, że dużo piję wody w nocy.
To czemu tak Ci to badanie wychodzi... :(

Obrazek
(*)(*)(*)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Zapraszam do pokoju Gabrysi
krótki filmik
http://www.youtube.com/watch?v=xt7ydMzdiAw
i zdjęcia
http://picasaweb.google.com/kikapiechal

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Nie wiem...boję się, że łapie mnie zatrucie wiesz do tego tego mi puchły, cały czas mam tylko mniej teraz...rozmawiałam ze znajomą po jakiś medycznych studiach i mówiła że rzadko która ciężarna pod koniec ma choć poprawne wyniki ale moje wskazują na zatrucie, organizm pewnie już sobie nie radzi z ciążą. Z Miśką miałam to samo tylko m-c wcześniej jeszcze :?

Ciężar zazwyczaj mam 1013 a ostatnio miałam 1016 a wynik wczorajszy 1024 :) A pije w nocy tyle razy ile wstaje siku ;) a na wieczór to i pół litra potrafię tak mi się pić ciągle chce.
No właśnie nie wiem czemu :( w dodatku po lekach i tak jak mi kazała dr. siknąć podmyć się i siknąć do kubka i reszte do kibelka :?

Mam tylko nadzieje że mnie nie położy do szpitala...

DOPISANE

Kikap pokój jest naprawdę ładny, bardzo mi się podoba, taki hmmm przemyślany bez zbędnych rzeczy. I pomysł biedronka ekstra :) Fajne gadżety znalazłaś :) U nas miało być guziczkowo (ale za dużo różu) ale stanęło na Kubusiu raz lubię dwa uniwersalny bo wtedy nie wiedziałam co będzie baa nawet w ciąży nie byłam jeszcze hehe a pokój wspólny :)

Sebastian o wiele więcej i lepiej mówi niż moja Emi może stąd m.in jej nerwy bo nie może powiedzieć mi czasem czego chce :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

E-misia mam nadzieję, że te wyniki nie są jeszcze takie złe, ale nie znam się niestety.. :( Dobrze, że to już końcóweczka ciąży, może najwyżej wywołają kilka dni przed terminem, ale może też nie ma takiej konieczności :)

Kikap super pokoik i motywy biedronkowe :) I Sebastian jaki towarzyski ;) Zdjęcia świetne, pozwoliłam sobie obejrzeć też inne ;) Super jest to Sebastiana z pieskiem :)

Ja się Wam pochwalę pokoikiem Agatki pewnie gdzieś za miesiąc dopiero... Już przed porodem nie pojadę do naszego domu, potem będę u rodziców. Brakuje mi zasłonek, ozdób typu obrazki itp. na ścianie, dywanika... W zasadzie to wygląda to tak: podłoga jest drewniana sosnowa polakierowana, ściany są kremowo-pomarańczowe i drzwi balkonowe podwójne umyte już przez teściową :) Nad resztą popracujemy po przeprowadzce ;)

Obrazek
(*)(*)(*)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

to ze przemyslany to glownie zasługa jego rozmiaru, a biedronki to przypadek. Kupilismy taka lampke i juz jakos poszło bo okazalo sie ze pan ktory wysylal nam ta podkładkę na przewijak sie pomylil i zamiast kwiatków wysłał mi podkładke w biedronki i jakos tak pociągnęłam temat...

A z pieskiem Sebastian tak sie wylegiwał od zawsze... potrafil mi tak na drzemke pójść

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ale i tak Kikap właśnie im mniejszy pokój tym potrzebuje przemyślenia, heh fajnie tak znikąd się pojawił pomysł i super wyszło :)
Ja pamiętam sporo zdjęć Sebka z Grudniówek 2008 :)
Tak naprawdę to nic się nie zmienił poza tym że urósł i włosków więcej :)

Violka mam nadzieje i oby Twoje słowa się sprawdziły, mała ma się dobrze na bank właśnie mi wpycha nogę pod lewe żebra i brzuch od czkawki podskakuje ;)

Najlepiej to rano albo w nocy na siku jak wstaje to brzuch cały na tą stronę na której leżałam taki wybólwiony ;) Albo jak się poprzekręca czasem jakoś to mi się pępek schowa a tak jest cały czas wypchnięty hehe

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam!

Kikap śliczny pokoik, bardzo mi się podoba.

Ja odbieram jutro badania moczu, to zobaczę jakie są u mnie wyniki i normy.

Ja na razie zagospodarowałam kąty w naszej sypialni. My mamy łóżeczko w takim samym kolorze jak Twoje z Drewexu, na nim karuzelę Fischer price (tak to się pisze? bo nie chce mi się iść sprawdzać). Komodę mamy przyniesioną z pokoju, który mala zajmie jak trochę podrośnie jest niebieska vox magellan czy navigator - nie pamiętam, w każdym razie ma drewniane teakowe wstawki na szufladach, na tym leży przewijak w jakieś niebiesko - beżowe misie. Na ścianie nad łóżeczkiem nakleiłam Kubusia Puchatka - pianki, nad przewijakiem myszkę miki z koleżanką. Mam jeszcze taką zawieszkę z trzema kieszeniami na ścianę, włożyłam do niej pieluszki - zmieściło się 30 sztuk.

Osiągnęłam sukces życiowy, udało mi się wkleić dwa zdjęcia do galerii.

Jeżeli mogę trochę poświńtuszyć to napiszę anegdotkę - komentarz do tych pianek myszkowych: Miki trzyma w dłoni zielonego ptaszka, myszka dziewczynka patrzy na niego zawstydzona. Naklejki są dwie osobne, tak je dobrałam żeby była parka. Pokazałam je mojej mamie po przyklejeniu na ścianę i mówię zupełnie niewinnie bez dziwnych skojarzeń:

miki pokazuje jej ptaszka, a ona się wstydzi :lol: , zabrzmiało nieco dwuznacznie, ale cóż 9 miesięcy abstynencji chyba robi swoje
:lol: , a może ten mózg jednak gdzieś sobie wyszedł...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

hej dziewczyny,

wczoraj bylam u lekarki i oceniła mnie jako "zupełnie nie do porodu" a dziś mam cały dzień skurcze - ale to pewnie te przepowiadające bo nie są bolesne?
pęcherz uciska mnie tak, że ledwo chodzę i bolą mnie uda ...
I bądź tu czlowieku mądry.
Może na wszelki wypadek pościelę łóżeczko? ;)

Violka własnie oglądnęlam Czarnego Łabędzia - bardzo mi sie podobal :)

Kikap uroczy pokoik, zazdroszcze, nasz Mikuś zamieszka z nami w sypialni :)

E-misia a może lekarz każe Ci powtórzyć mocz? mnie już chciała faszerować furaginem ale zasugerowałam, że powtorzę i wyszło idealnie, bez żadnych bakterii i leukocytów.

Natomiast babsko nie zapisało mi jeszcze jednego badania do znieczulenia - na krzepliwość krwi. Myślicie, że jakbym bez tego wyniku trafiła do szpitala to dadzą mi znieczulenie?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej Dziewczyny.
Wróciliśmy do domu dzisiaj. Jeszcze się adaptujemy w domowych pieleszach. Więc jutro zbiorę się i napiszę.

Powiem tylko że CC to nie takie straszne. Mnie pionizowali jakieś 10 h po porodzie. po dwóch dniach spokojnie chodziłam. Teraz już jest OK tylko trochę ciągną szwy a ich wyjęcie mam w poniedziałek. Może jeszcze nie biegam ale można normalnie funkcjonować :)

Sorki nie mam weny napiszę więcej jutro jak mi mały da :) :) :)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ja po wizycie :)

Wszystko ok, tzn szyjka skrócona ale zamknięta na razie, mała wstawiona, dr czuła jej głowę na badaniu namacalnym, łożysko już na wykończeniu, tętno też poród wróży, wszystko wskazuje na wcześniejszy poród niż termin, ale to bywa różnie, wyniki wskazują również na poród i już mnie niczym nie faszeruje dr przed urodzeniem. Mam czekać na rozwój akcji do terminu, jak by się coś działo ruchy słabły czy coś by mnie niepokoiło to na Ktg, a jak do terminu nie urodzę tzn 13, to 14 rano na Ktg, a jak będzie nadal wsjo ok to mam skierowanie na 17 lutego na oddział i wtedy wywołanie :)
Mała ma 2800 +/- 500 gram, powiedziała że powinna być taka jak Emi :)
Mężowi dała L4 na 14 dni czyli do 16 lutego włącznie :) Nawet jak bym nie urodziła to 17 i tak idę na wywołanie max.

No to tylko czekać hi hi i obserwować :)

Lenko ja już miałam powtarzany właśnie, ale mam się nie przejmować już, najważniejsze że pochwa czysta a mocz się wyklaruje w połogu.

Kasieńka haha dobre z tą myszką, ale ja choć normalnie współżyję z m. to i tak wszędzie skojarzenia ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

E-misia no to super, że wizyta tak przebiegła i że już nie musisz się martwić tymi wynikami :) Ja tez czuję, że moja mała wstawiona ;) Czasami jak sikam, to czuje ogromne parcie, a tylko skapuje po kropelce :? A czasami jest strumień ;)
Oooo, to widzę, że nie tylko ja zakwalifikowana do wywołania ;)
E-misia a jakie tętno wróży poród?? :roll:
Dobrze, że mała nie jest bardzo duża - przy sn to chyba bardzo istotne :)

Kasieńko gratuluję sukcesu ze zdjęciami :) Ja już odwiedziłam galerię :)
Mój mózg juz dawno temu gdzieś sobie poszedł ;) Może po porodzie wróci :)

Hebihime super, że już jesteście w domku i że się dobrze czujecie :) Czekamy na jutrzejsze wieści :)

Lenka a czy Twój mały tez się tak buntował podczas filmu jak moja? ;)

Magnolia a co tam u Ciebie? Nie meldowałaś się dzisiaj ;) A wiesz, jak masz chłopca w brzuszku, to możemy się znowu szybkiego plum spodziewać ;) :lol:

Obrazek
(*)(*)(*)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Violka tak tak bo jak łożysko już słabe to nie ma co czekać, tym bardziej że z Emi dzień po terminie miała już stare i lekko zwapniałe, ostatkami sił jeszcze ją karmiło ;) Tętno miała wyższe niż zwykle :)
No lepiej jak takie 3 kg z hakiem do 3,5 ok ale potem już co raz gorzej wypchnąć tak mówią. Z początku moja była niby za mała potem pół kg większa niż Miśka na tym samym etapie a teraz w ciągu 4 tyg w okresie dużego wzrostu tylko pół kg nabrała także mnie to cieszy :) Niech się rodzi 3,2-3,3 kg :D
Dr śmiechowa moja mówi że może dać mi na piśmie że szybciej urodze niż Emi :)
Tak dokładnie jak piszesz to uczucie głowy w kroczu, sikanie nadmierne i boląca kość łonowa to oznaki dobrego wstawienia :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Rany Dziewczyny ale Wam to ladnie idzie :)

Rozpakowanym zycze radosnego macierzynstwa,
tym w dwupaku rowniez plus oczywiscie udanych porodow.

Pozdrawiam

Czerwcowka 2011

Obrazek

----- Nasz Aniołek 9tc [*] ----

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Viola, melduję się ;)
Byłam dzisiaj cały dzień u mamy, a wieczorkiem mąż okupował komputer i dopiero teraz mam szansę coś napisać.

Ja też ciągle chodzę do kibelka na siusiu... Już mnie to strasznie męczy.
I okropnie bolą mnie nogi...

Kikap, bardzo przytulny pokoik :) Super!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dzień doberek :)

Ja też 2w1 na razie :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

dzień dobry :)

Viola Łabędzia oglądałam w domu, leżąc na boku więc mały spał i nie mial nic przeciwko ;) słyszałam wczesniej, że są tam drastyczne sceny jednak przed tym co mnie czeka żadna scena nie zrobiła na mnie wrażenia drastycznej ;) Może w kinie inaczej sie to odbiera.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam kobitki!

Ja też nadal 2 w 1. Będę miała ubaw jak na koniec się okaże, że żyłam w strachu właściwie od lipca, w ogromnym stresie od 16 tygodnia, a urodzę w terminie (przez cukrzycę), w dodatku poprzez wywołanie albo cc :shock:

E-misia jeśli chodzi o kolory dla dziewczynki (rozmowa z galerii), to my mamy niebieski wózek, specjalnie kupiłam zieloną wanienkę, żaden z kompletów pościeli nie jest różowy. A jak podrośnie to będzie miała w pokoju chłopięce niebieskie meble, odziedziczone po moim bratanku. :lol:
Moja koleżanka, która też ma córeczkę kupiła jej kiedyś bluzeczkę w kolorze czarnym z napisem rock - podobno świetnie w niej wygląda. Ja jakoś nie przepadam za czarnymi ubraniami dla dziewczynek, ale od różowego mnie mdli szczególnie jeśli taka dziewczynka ma już kilka lat i rzeczywiście wszystko różowe - ubranie, plecak, piórnik, zeszyty, tak jak napisałaś pokój i inne rzeczy. Taka slodka Barbie - koszmar :lol: moim zdaniem oczywiście. U niemowląt jeszcze toleruję, ale też bez nadmiaru.

Organizer znalazłam na dziale z zasłonami, (tam też są pianki, ale w castoramie są tańsze) przynajmniej w Warszawie, ale pewnie mają wszędzie w tych samych działach.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Lenka79 pisze:
hej dziewczyny,

wczoraj bylam u lekarki i oceniła mnie jako "zupełnie nie do porodu" a dziś mam cały dzień skurcze - ale to pewnie te przepowiadające bo nie są bolesne?
pęcherz uciska mnie tak, że ledwo chodzę i bolą mnie uda ...
I bądź tu czlowieku mądry.
Może na wszelki wypadek pościelę łóżeczko? ;)

Violka własnie oglądnęlam Czarnego Łabędzia - bardzo mi sie podobal :)

Kikap uroczy pokoik, zazdroszcze, nasz Mikuś zamieszka z nami w sypialni :)

E-misia a może lekarz każe Ci powtórzyć mocz? mnie już chciała faszerować furaginem ale zasugerowałam, że powtorzę i wyszło idealnie, bez żadnych bakterii i leukocytów.

Natomiast babsko nie zapisało mi jeszcze jednego badania do znieczulenia - na krzepliwość krwi. Myślicie, że jakbym bez tego wyniku trafiła do szpitala to dadzą mi znieczulenie?

Mi w poprzedniej ciąży to badanie robili dopiero w szpitalua teraz kazali zrobic wczesniej ale max 3 dni przed operacja bo to sie zmienia podobno. Teraz robie wczesniej bo szpital prywatny i tak mi w tym samym szpitalu pobiora a poprzednio to nawet grupy krwi nie uznali tylko robili sami swoja

A i ja caly czas w dwupaczku. Bylam dzis u fryzjera. Efekty na mojej picasie

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3096 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113 ... 155  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]