Dzisiaj jest ndz kwie 26, 2026 10:11 pm

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3096 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110 ... 155  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

Dziewczyny właśnie zaczęły mi odchodzić wody :shock:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

:brv: :$%^: :brv: :$%^: :brv:
No to będzie kolejne styczniowe luciątko!!!!
Zbierajcie się do szpitala nie czekając na skurcze oczywiście!!!!!

Powodzenia Edytko i łatwego szybkiego porodu !!!!!!!!!!!!!!

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dzień dobry! :D

Edytko :shock: :D :D Bardzo mocno ściskam kciukaski!!!!
Ojej, ale się zaczęło ;) na całego :lol:
Dziewczyny szalejecie, a u mnie spokój ;) Za chwilę nikogo na forum nie będzie ;) Połowa w szpitalach :lol:

Zaraz napiszę do mmmoni, bo nie mam pojęcia co u niej, przez weekend nie było kontaktu, ja byłam zajęta moim gościem - mamą :) Dziś już mi wróciła pełna dyspozycyjność ;)

Sowa czekam z niecierpliwością na zdjęcia małego!!! :D I życzę szybkiego wypisu :)

Kasieńko u Ciebie to też za chwilkę może się coś rozkręcić :) 8) Czekamy i daj znać, jeśli zdążysz ;)

A u mnie nic....cisza...Małej dobrze w brzuszku i chyba nie ma zamiaru wychodzić ;) Dziś mi nawet spać dała, więc czuję się ok :) I nawet bez zgagi nocka :shock: :wink:

Obrazek
(*)(*)(*)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

e-misia ale nerwy miałaś. A mała jeszcze nie rozumie jak jej tłumaczysz że nie wolno? Jak ja sie ciesze że Sebastian jest z tych ostrożnych a do buzi do żarcie tylko pakuje (i paluchy jak go zęby swędzą)

sowa wiem że szpital nie jest fajny ale to dobrze że go złapała żóltaczka w szpitalu i ci to od razu załatwią. A szwy pewnie ci w środe przed wypisem zdejmą. Mi zdjęli w 7-ej dobie, to byś pierwszy przeglad siebie i dziecia zaliczyła od razu przed wypisem. (Ja tydzień po porodzie musialam jeszcze wracać na zdjęcie szwów i kontrole małego)

edyta szybkiego i bezpolesnego porodu życze...

A czy wy w ogóle wiecie że jeszcze jest styczeń? Kto oprócz mnie bedzie w lutym rodził?

violka ja też dzis zaliczylam noc spokojną, bez zgagi i nocnych wypraw do toalety na siusiu. Nasze córcie zbierają siły :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

E-misia, współczuję takich przeżyć... Ja bym od razu w panikę wpadła gdyby Miłek zaczął mi się dławić...

Edyta
, POWODZENIA!!! ŁATWEGO PORODU ŻYCZĘ!!!

Kikap, ja będę rodziła w lutym :wink: U mnie spokój na całego. Nic się nie dzieje.

P.S. Zostawiłam mały ślad w galerii :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dziewczyny leze na porodówce pod kroplówka po za wodami nic sie na razie nie dzieje, rozwarcie na opuszek palca. Dzwonilam juz do mojego gin i bedzie w szpitalu o 12 to mysle ze cos zadecyduje. Mysle ze zrobi cc ale czy dzisiaj jeszcze to sie okaże. Trzymajcie kciuki

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hejka :)

U mnie też noc spokojna, tylko raz na siku i raz Miśka przyspacerowała także luz :)

Edyta wow następna co nas z zaskoczenia hi hi no jak wody to luks czekamy na wieści :D

Kikap wiesz co hmm szczerze to nie wiem czy rozumie czy nie, ja uważam że rozumie a przynajmniej po roku i milionowym razie mówienia nie wolno to czy tamto bo... już powinna zrozumieć, ogólnie to jest bardzo sprawna fizycznie i nie ma dla niej przeszkód w wejściu na stół, meble czy parapet mimo spadnięcia nadal to robi mimo mojego upominania, ściągania z tych miejsc i uświadamiania zagrożeń...co do tej śrubki to ona miała bardzo silny odruch brania wszystkiego do buziaka, wiem że są dzieci co prawie w ogóle nie biorą, synek mojej koleżanki nawet jako kilkumiesięczny niemowlak gdy mu ząbki wyrastały nie brał nawet podanych grzechotek czy gryzaków także też aż dziwne, nawet jest przysłowie takie "jak dziecko co do ręki to do buzi' ;) Znów z drugiej strony Miśka jest bardziej samodzielna w jedzeniu (sama je od zeszłych wakacji), praktycznie je wszystko nie wybrzydza ani nic, czy usypianiu, nigdy nie mieliśmy problemu z oduczeniem, smoczka, butelki itp. po prostu zabierałam nawet bez zastąpienia czymś innym i koniec przyjmowała to naturalnie. No każde dziecko inne. Jedyne czego nie mogę za Chiny ludowe nauczyć/oduczyć to nocnik :?

Kikap ja rodzę w lutym na bank ;)

Violka urodzą się wszystkie chłopaki to my zaczniemy hehe

Sowa kurtka nooo... ale racja jak pisze Kikap za jednym zamachem wszystko :) Co do krocza nie dają u Was w szpitalu chłodnych okładów z Rivanolu, mnie to bardzo pomogło na mój baleronik tam, nie dopuściłam po prostu do opuchlizny, a ja czekam na te foty i czekam :fkf:

Dziewczyny Wy miałyście ściągane szwy?? :shock: ja miałam wszystkie rozpuszczalne i właśnie zdziwiła mnie szwagierka jak w paź urodziła bo wyszła w 4 dobie i za 2 dni musiała jechać po wypis i na ściągnięcie...to strasznie męczące takie coś.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Edytko :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: Czekamy na wieści!!! :D

Kikap, E-misia córunie spokojne, na pewno dotrwają do lutego :) Cieszę się, bo bardzo chciałam urodzić małą w lutym, bo zarówno ja jak i mój m. jesteśmy z lutego ;) Mała chyba mi nie zrobi prezentu urodzinowego, bo to już jutro ;), ale mężowi - wszystko wskazuje na to, że tak :) Bo na wywołanie mam się zgłosić 11 lutego rano, a to jest dzień jego urodzin :)

Pisałam do mmmoni, ale się nie odzywa..... :roll: :roll: :roll: Wymowna ta cisza, zwłaszcza, że w weekend też żadnej wieści nie było.. :roll: Zastanawiam się, co u nich...

Magnolia, Lenka mamy tez 2 grzeczniutkich synków :) Poczekają do lutego w towarzystwie pięknych dam :)

I z innej beczki ;) Dziewczynki, które mają garderoby w domkach, zwłaszcza pod skosami - proszę o sugestie ;) Własnie obmyślam moją garderobę - jak te półki porozmieszczać, czy lepiej więcej półek czy drążków, czy potrzebna jest tylna ścianka za półkami...itd... Jak macie jakieś wskazówki to piszcie :)
A pochwale się jeszcze, że teść zrobił mi półki w spiżarni :) a teściowa poustawiała mi już moje przetwory, miodziki, alkohole na półeczkach :) Normalnie praca w domku wre, a ja tak dawno tam nie byłam ;), będę w szoku, jak razem z małą przekroczymy próg za kilka tygodni :)

E-misia co do mojego szpitala, to na pewno szwy są do ściągnięcia :( , bo jak chodzę na KTG, do babeczki przychodzą na ściąganie i czasami nawet słyszę jęki zza drzwi :roll: - kurcze, to chyba boli... :( Ja będę miała ściągane w domu, jak przyjdzie do mnie położna, więc nie będę musiała się z małą wybierać do szpitala.

Obrazek
(*)(*)(*)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ja właśnie odświeżam co trochę stronkę i patrzę czy jakieś info w sprawie Moni i Edyty :?

Violka nigdy nic nie wiadomo do jutra jeszcze kupa czasu ;) Ale masz fajnie możecie razem sobie urodzinki robić, ja listopad (skorpion) a mój mąż luty (ryby) Miśka styczeń koziorożec i teraz będzie prawdopodobnie wodnik druga :)
Mój teść 12 luty, psiapsióła 19 i mąż 25 luty i każdy fajnie by było jak by się urodziła w jego date, ale do ur. męża nie chce przenosić hehe no i 14 luty wiadomo ;)

W sprawie garderoby nie pomogę bo nie mam, ale osobiście wolę drążki do ubrań, wole powieszone tylko swetry i jeansy mam poskładane na półkach :)

Wiesz co ja nie wiem czy boli ściaganie szwów z tych osób które miały z mojego otoczenia to mówiły że nie tylko nie przyjemne uczucie. A Ty tym bardziej jak będziesz miała w domu to inny komfort :) Mnie tylko położna jak przyszła w 8 dobie to nitki oskubała z wierzchu :) a jeszcze ze 2 ze środka wyszły pod prysznicem i jedna na wkładce z odchodami połogowymi, ogólnie jak położna była to już byłam zagojona, miałam 8 szwów wszystkich.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Byl wlasnie moj gin kazal pobrać krew i bedzie cc ale jeszcze nie wiem o ktorej. Kroplówka ma dalej kapac zeby macica sie przygotowała. Po wszystkim dam wam znac

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Trzymaj się Edyta będzie dobrze i za chwilę już mały będzie z Wami :D:D:D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dziewczyny!!!!!!!!

Dziś o godz. 13:20 mmmonia urodziła Mikołajka!!! :D :D :D
Mikołaj ma 55cm, waży 3150g :) i jest cudny, jak pisze mamusia :) Poród trwał 3 godziny i mmmonia nie wierzy, że tak mógł wyglądać ;) Było rewelacyjnie :)
GRATULACJE DLA MAMUSI I DZIELNEGO MIKOŁAJKA!

Wiedziałam, że ta cisza coś musi oznaczać ;) :lol:

Edyta juz tylko chwile dzielą Cię od spotkania z synkiem :) A może to już? :)

Obrazek
(*)(*)(*)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Aaaaallllleeee super!!!
Gratki Witamy kolejnego chłopaszka :)

Monia, czyli rozumie że naturalny był haha super!!! i kolejna zadowolona :D bardzo się cieszę :)

To następny synek Edyty, to ile jeszcze synków zostało, bo potem dziewuszki w kolejności ;)

Czy ktoś spisuje te dane bo Sowa na razie w niemożności zrobienia nowej tabelki a tu już 4 dzieciaczki, może ja zbiorę dane a potem jej podam do tab. gotowe :)??

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

E-misia dobry pomysł :) To zbieraj dane, bo lawinowo narastają :lol:

Obrazek
(*)(*)(*)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Cała przyjemność po mojej stronie :D :D :D

Więc mamy tak:

Maria87-synek, Dawid, 2900 gram, 53 cm, sn, 22 styczeń, godz. -,tydz. 38
Sowa-synek, Maksym, 3320 gram, 53 cm, Sn, 26 styczeń, godz. 18:13, tydz. 36
Hebihime-synek, Piotruś, 3460 gram, 53 cm, cc, 29 styczeń, godz. –,tydz. 36
Mmmonia-synek, Mikołaj, 3150 gram,55 cm, Sn, 31 styczeń, godz.13:20, tydz. 37
Edytapr-

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

no dziewczyny ale wam to idzie, mozna by rzec hurtowo!
gratulacje i powodzenia dla reszty

Marcowka 2011:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

kurczę ostatnio Was tak podczytuję i kurcze nabrałyście tempa...
Gratuluje ślicznych bobasków...
Teraz Wy a za chwilę MY

Również Marcóweczka 2011 :)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Właśnie wróciłam z badań, a tu takie niespodzianki. mmmonia ogromne gratulacje
edytka będę mocno trzymać kciuki żeby wszystko przebiegło jak najprzyjemniej

Byłam na ktg, dowiedziałam się, że maleństwo jest już nisko, cztery razy uciekła z zasięgu. Kopała intensywnie (po milky wayu - i weź tu człowieku przestrzegaj diety). Na usg nic nowego się nie dowiedziałam - waga taka sama jak 3 tygodnie temu. Ktoś wykonał błędny pomiar i nie wiem teraz ile naprawdę waży moje dziecko. łożysko działa i ogólnie wszystko ok.
violka ja mam garderobę pod skosem w sypialni - nasza sypialnia znajduje się w szczycie domu w poprzek i miała 9 metrów długości, zabudowaliśmy jeden skos - skróciliśmy w ten sposób pokój. Nasza garderoba ma 240 cm szerokości i coś około 200 cm długości, po bokach są rurki na ubrania, na wprost od wejścia pod ścianką 70 cm ustawiliśmy kosze, każdy ma 3 szuflady.
rurki po obu bokach są umieszczone tak samo. zaraz przy wejściu, tam gdzie jest najwyżej - przykręcone są dwie rurki jedna nad drugą, wieszam tam spodnie przewieszone wpół przez wieszak, spódnice i bluzki, w każdym razie rzeczy dosyć krótkie, głębiej jest jeszcze jedna rurka na której wieszam spódnice długie, żakiety, po stronie męża - po lewej układ jest ten sam. dwie rurki jedna nad drugą i głębiej jeszcze jedna rurka dłuższa, tam wieszam mu koszule, marynarki, garnitury w pokrowcach.
Na rurkach wieszam rzeczy, które nie mogą się pognieść (np. marynarki) i to wszystko co jest już uprasowane, w koszach - szufladach mam rzeczy do prasowania, albo aktualnie nie noszone, np. letnie.
Nie mam w garderobie półek, bo lubię mieć uprasowane. Pościel trzymam gdzie indziej podobnie ręczniki. Nie trzymam tam również kurtek, ani płaszczy.
Jestem z niej zadowolona, chociaż jak każdej kobiecie uważam, że brakuje mi miejsca. W najwyższym miejscu ma 2 metry wysokości, w najniższym 70 cm. Oświetlana jednym reflektorem zamontowanym na ścianie z drzwiami.

Mam nadzieję, że ten opis wprawdzie zawiły, będzie choć trochę zrozumiały i przydatny. :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Za 30min mnie zabieraja, jak urodze to mąż wam napisze co i jak. Trzymajcie kciukasy

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Edytko baaardzo mocno ściskam kciuki!!! :) Czekamy na wieści po :)

Kasieńko dziękuję za opis :)
Ja mam garderobę w oddzielnym pomieszczeniu ze skosem i oknem dachowym. Tak własnie czytałam, że tam, gdzie jest najwyżej warto zrobić drążki, a ewentualnie dalej półki. Też nie mam zamiaru trzymać w garderobie okryć wierzchnich, bo na to przewidzieliśmy 2 szafy wnękowe na dole (w wiatrołapie i w korytarzu), na buty tez jest oddzielny schowek pod schodami w wiatrołapie. Ale jednak chcę trzymać w garderobie jeszcze pościel, koce, jakieś torby podróżne, śpiwory i takie tam ;) Ciekawe, czy to wszystko pomieszczę ;) Musze w takim razie przewidzieć kilka półek. no i koniecznie kosze na bieliznę i masz rację - rzeczy do prasowania :) Tylko niestety pod ścianką kolankową mam kaloryfer :( Trzeba będzie troche pogłówkować :roll:
A co do trzymania diety - jak ci te milky way'e nie szkodzą to się nie przejmuj ;) To już na szczęście końcóweczka. U mnie też teraz cukry niskie, także na więcej mogę sobie pozwolić :) Ale bez szaleństw ;)

E-misia dziękuję i za Twoje wskazówki :)

Obrazek
(*)(*)(*)

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3096 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110 ... 155  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]