Dzisiaj jest ndz kwie 26, 2026 10:09 pm

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3096 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109 ... 155  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

Kikap ja wychodziłam 7 stycznia :) Ja tak jak Twój mąż ja też z tych co wiecznie im gorąco, teraz siedzę w krótkich szortach i bluzce bez rękawów hehe

Magnolia ja pewnie razem z Tobą ;) Na swoim starym wątku byłam w pierwszych styczniówkach to teraz mogę poczekać w lutówkach ;)

Hebhime Edyta dzięki za odp.

Hebhime no rzeczywiście dziwnie w Twojej rodzinie. W mojej jak i męża same sn jedynie z pierwszym dzieckiem bratówka miała cc.

Edyta a ja już myślałam ze będzie dzidza kolejna ;)

Sowa a jednak kurcze to wcale w 36 tc ciąży lekarze nie uznają za donoszone, tak jak liczą skończone tyg a nie zaczęte :? Cieszę się że Wam tak dobrze karmienie idzie, to nie prawda że duże cyce to rzeka mleka ;) No dla Ciebie jest najpiękniejszy na całym świecie Maksio :)

Łoj jak ja nie lubie pępkowego :?

No nic spadamy na zakupy a po południu ma znajomy z dziewczyną wpaść na kawkę :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

E-misia pisze:
Kikap ja wychodziłam 7 stycznia :) Ja tak jak Twój mąż ja też z tych co wiecznie im gorąco, teraz siedzę w krótkich szortach i bluzce bez rękawów hehe

Magnolia ja pewnie razem z Tobą ;) Na swoim starym wątku byłam w pierwszych styczniówkach to teraz mogę poczekać w lutówkach ;)

Hebhime Edyta dzięki za odp.

Hebhime no rzeczywiście dziwnie w Twojej rodzinie. W mojej jak i męża same sn jedynie z pierwszym dzieckiem bratówka miała cc.

Edyta a ja już myślałam ze będzie dzidza kolejna ;)

Sowa a jednak kurcze to wcale w 36 tc ciąży lekarze nie uznają za donoszone, tak jak liczą skończone tyg a nie zaczęte :? Cieszę się że Wam tak dobrze karmienie idzie, to nie prawda że duże cyce to rzeka mleka ;) No dla Ciebie jest najpiękniejszy na całym świecie Maksio :)

Łoj jak ja nie lubie pępkowego :?

No nic spadamy na zakupy a po południu ma znajomy z dziewczyną wpaść na kawkę :)

Amen... duze cyce to kupa tłuszczu... mówię to wam jako ekspert

Offline Wyświetl profil  

Tytuł: Piotrus
Awatar użytkownika

Pisze w Imieniu żony.

Urodził się nasz synek ma 3460 i 53 cm :).
Więcej info wkrótce

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Kikap ;) Ale jaki miły tłuszczyk :)

Hebhime OMG :D :D :D

Gratulacje kobieto!!! wczoraj jeszcze o wpół do 22 czułaś jakieś bóle lekkie tylko i wpasowywanie się dzidzi a tu masz już jest z Wami syncio haha no i Witamy nowego obywatela i też jaki ładny wzrost i waga jak na 36 tc

To już 3 dzidzioch i same chłopaki :) Dziewczynki czekają cierpliwie hehe

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hebihime moje gratulacje ale nas zaskoczyłaś :) napisz nam jak urodziłaś i jak szybko, daj znać jak będziesz mogła i jak mały Piotruś:)

ja wczoraj straszyłam że mi sie coś dzieje a tu Hebihime urodziła w międzyczasie :)
ja chyba przestane narzekać bo wczoraj narzekałam i co przeszło to na kogoś innego a ja dalej w dwupaku, a dopiero co Hebihime mówiła że raczej się nic nie dzieje że jeszcze ma czas i że do środy jeszcze dochodzi :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hebihime :shock: :shock: :shock: :D :D :D :D Ogromnie gratuluję!!! No zaskoczyłaś nas konkretnie :lol: 8)
Jeszcze wczoraj to Edytka była wytypowana do porodu, a tu masz :D ale młody niespodziankę zrobił :)
Czyżby jednak rodzinna zasada porodu przez cc została złamana? ;)
Waga Piotrusia jak na ten tc imponująca! :)

Dużo zdrówka Wam życzę i szybkiego powrotu do domku! :)
Czekamy na opis porodu, bardzo jestem ciekawa, jak to się potoczyło :)

Dziewczynki rzeczywiście grzeczniej w brzuszkach siedzą ;)

U mnie jest dziś mama, więc się nie odzywam, bo nie ma czasu ;) Teraz zajrzałam, bo rozmawia z dziadkiem przez telefon, to mam chwilkę :)
Pewnie jutro zajrzę :)

Obrazek
(*)(*)(*)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Violka coś mi się zdaje że chyba zasada złamana, choć mogło być tak że jak ją złapało to zrobili od razu cc.

Wiesz nie wiem ile ma to wspólnego z rzeczywistością ale podobno dziewczynki lubią po terminie a chłopcy przed i wśród mojej rodziny i znajomych z reala powiedzmy 90% sprawdzalności :( Mi to w tym momencie nawet na rękę...:(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej,

Bylo cc. Ale i tak emocji wiele cala noc i dzis gonitwa szpital dom sklep ;).
Świeża Mama Wam wszystko opisze jak wróci do domu z Piotrusiem.

pozdrawiam Was

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

No nie mogę... :shock: :shock: :shock:
Hebihime GRATULUJĘ!!! Normalnie w szoku jestem...
I rzeczywiście spory dzidziuś :)

U mnie spokój. Bartuś dzisiaj bardzo się rozpycha, aż cały brzuch mi chodzi.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

witam w niedzielny poranek
ja się wczoraj odstresowałam bo byliśmy u kuzyna na "kawie" :) ja oczywiście piłam herbatkę:) posiedzieliśmy prawie do północy, najgorsza była jazda autem bo ja prowadziłam i nie mogłam sobie znaleźć wygodnej pozycji, czułam się jak słoń za kierownicą :shock: ale na szczęście mąż mnie już wyręcza jak może, wczoraj to był wyjątek :lol:
Czuję się nawet w miarę dobrze po za bólem brzucha jak na @ ale to już codziennie rano mam poboli i przechodzi.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hej :)

Mężu Hebhime dziękujemy za info i cieszcie się teraz sobą :) Pozdrawiam Waszą rodzinkę :)

U mnie noc fatalna, choć wieczór był miły, Misia poszła spać koło 19 a my ze znajomymi posiedzieliśmy prawie do 23 pośmiałam się, pogadałam i luz :)
Ale potem 3 razy wstałam siku (nic dziwnego jak wypiłam 2 herbaty i całego kubusia dużego rozcieńczonego 50/50 z wodą ;) ) raz skurcz mega w łydkę, 3 spacery Miśki i ogromna zgaga pierwszy raz w tej ciąży w nocy :( o 6:30 mała wstała na dobre...na szczęście mąż ją wział i pospałam jeszcze 2 h :D

Piękna pogoda więc idziemy na sanki z małą :D

Edyta mnie też mąż wyręcza tylko ja nie prowadzę hi hi więc podziwiam że dałaś radę :) Ja się czuję bardziej jak kaczka, a z Miśką jak słonica miałam dokładnie takie samo uczucie może to sprawka ilości kg przybranych :roll:

PS.
Wczoraj większość dnia bolał mnie pępek tzn. jakby mięsień wokół pępka zwłaszcza przy zmianie pozycji, mam nadzieje że to pępek a nie łożysko :?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł: Re: Piotrus
Awatar użytkownika

Hebihime pisze:
Pisze w Imieniu żony.

Urodził się nasz synek ma 3460 i 53 cm :).
Więcej info wkrótce

Wow... witaj na świecie maluszku. Hebihime... gratulacje
Ty tez powinnaś być wdzięczna że się wcześniej urodził. Inaczej niezły klocek by ci na świat wyjrzał

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hebihime gratulacje

Kobitki Wy tak o różnych objawach, to ja dorzucę swoje:
pisałam jakiś czas temu, że po badaniu widziałam podbarwiony krwią śluz w niewielkich ilościach i, że lekarz powiedział, że to czop. Dzisiaj pojawił się gigant jak pół dłoni koloru beżowego - matki doświadczone - czy to rzeczywiście był czop???, moja koleżanka, która urodziła we wrześniu twierdzi, że tak, ona urodziła na drugi dzień. Powiedziałam mężowi żeby był zwarty i gotowy od dzisiaj w każdej chwili. :D :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Kasieńko oczywiście jak najbardziej, jak dr tam ruszył to mógł zacząć odchodzić właśnie podbarwiony krwią jak pisałaś, a teraz odeszła w całości reszta :) Więc tak jak piszesz może za dzień max dwa urodzić :D
Pisałam że mnie zaczął odchodzi 12 h przed ;) Ale mnie przez te 12 h odchodził czop wody i szły skurcze wszystko naraz dopóki Miśka nie zatkała głową to przestały wody ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dziękuję za odpowiedź. Od pewnego czasu pobolewa mnie dół brzucha czasem małpowato, nie zauważyłam wód, ale maleństwo jest dzisiaj mniej ruchliwe, jak się wierci to pobolewa w różnych miejscach.
Dzisiaj pościeliłam łóżeczko, spakuję dokumentację do plecaka, bo i tak jutro będzie potrzebna na ktg i będę obserwować co się dalej będzie działo. :lol: Jestem na to psychicznie gotowa, choć wiem, że może być baaaardzo nieprzyjemnie. :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Kasieńko jestem tego samego zdania co E-misia chociaż może to trwać parę dni. Jak by się coś zaczęło dziać to daj nam znać

Dziewczyny powiedzcie mi czy do szpitala będą nam potrzebne wszystkie wyniki badań z całej ciąży czy tylko ostatnie aktualne?? Bo chciałam spakować i tak się zastanawiam. Z tego co pamiętam jak rodziłam Piotrusia to chcieli tylko kartę ciąży, a w karcie też są wpisane wszystkie wyniki.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Oczywiście jeżeli zdążę dam znać. W tej chwili nic nowego się nie dzieje. Wszystko tak jak było przez ostatnich kilka dni. No może z wyjątkiem zgagi, której nigdy nie miałam, a która pojawiła się dzisiaj rano i właśnie teraz o sobie przypomniała. :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

dziewczyny gratuluję bobasków!!!
My z Mikołajkiem w dwupaku nadal, termin mam niby na 28 lutego ale mam wrażenie, że będzie wcześniej choć narazie nic sie nie dzieje. Do 38 tyg ( czyli jeszcze tydzień) mam łykać fenoterol bo szyjkę mam ponoć miękką i jakby sie pojawiły skurcze to mogłaby puścić.

Nie wiem jak wy ale ja mam mieszane uczucia - z jednej strony uciążliwości ostatniego miesiąca - przeraźliwa zgaga, ociężałość i kłopoty ze snem a z drugiej ... przyzwyczaiłam się do brzuszka i tych słodkich, rozpychających się łokci i kolanek w środku ... no i boję się porodu oraz tego niewiadomego co nastąpi potem ...

pozdrawiam serdecznie :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ja się okropnie czułam po dzisiejszym sporym spacerku i jak zjedliśmy obiad to zaczął mnie brzuch boleć dość mocno dołem, kość łonowa strasznie, i pachwiny, normalnie co 5 min. patrzyłam czy nie mam mokro... :oops:
Wiem że to już czas pomału ale mam milion obaw, przede wszystkim nie chce być sama :(

Miśka nagle zaczęła kasłać...mówimy ślinką pewnie źle poszła a ją na wymioty :( kurcze mówimy o co kaman...a ona bordo i się dusi...ja panika w oczach, T szybko ją chycił ale ona co raz gorzej oczy na wierzch i czerwona, dusi się, ślina gęsta leci T ją trzepie po plecach głową w dół a tu śrubka wyleciała :evil: normalnie byłam taka zła...siedziałam i płakałam razem z nią myśląc co by się mogło stać, gdyby nie odkrztusiła...już kiedyś nam tak z grosikiem zrobiła, gdzieś mały szperacz wyszuka i pach do buzi... :x

Lenka79 O tak tego jest potem strasznie brak, ruchów, brzuszka i tego stanu choć jak jest to ciężkooo bywa ;) Zasada jest taka nic nie trwa wiecznie, potem jak dzidzia podrośnie to znów będziemy tęsknić za takimi niemowlaczkami...ja jak sobie przypomnę jak się łapałam za brzuch i dopiero po chwili czaiłam że to już mała na zew to aż śmiech na sali ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hej laski.... troche cywilizacja do nas wróciła bo mąż oddał łapotoka :D
Mam gdzies ich kradzieże jak i tak siedzę ciągle w pokoju z małym :evil:

:koko: :koko: :koko: Hebihime gratulacje!!!!!! :koko: :koko: :koko:
i drugie nieco spóźnione, ale równie szczere, dla Marysi!!!!

Wielorybków coraz mniej :D Dużo zdrówka i szybkiego bezproblemowego wyjścia bo czekamy na relację Hebihime!!!!!

U nas dzisiejszy dzion jakiś nie bardzo.... zabrali mi rano małego na badania i wyszło, że zostajemy do środy minimum..... rozbujała mu się żółtaczka na tyle że leży teraz pod lampami. Tyle dobrze że cały sprzet mogę miec w pokoju wiec czuwam przy nim nockę, mam nadzieje ze jedna z dwóch nie więcej :( lezy niespokojnie, sciaga sobie osłonke oczek i w ogole mu to nie pasi leżenie takim nie otulonym;/ Kolejne badania we wt, mam nadzieje ze beda juz ok. Do tego ciagly ruch nie służy cos mojej 'szyneczce babuni' bo puchnę i ciągną szwy, wiec rozdrażnienie rosnie :evil:
MY CHCEMY DO DOMUUUUU!!!!

w czwartek będzie 4 tyg łącznej kiszonki :ddd:

....mimo tego wszystkiego mały i tak jest boski i rozbraja mnie każdy jego ruch :pr: Moze za dnia jak zmieni mnie małz i odespie chwile to wrzuce jakies foty w koncu :P

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3096 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109 ... 155  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]