Dzisiaj jest śr maja 13, 2026 12:05 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11040 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 540, 541, 542, 543, 544, 545, 546 ... 552  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

No dokładnie tak.. trudno.. probujemy dalej..

M po pierwszym dniu w pracy, nawet zadowolony.. choc duzo czasu na dojazdy traci.. ale moglo byc gorzej..

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Cześć kobietki :lol:

dawno mnie tutaj nie było..ile czytania :shock: :shock:

Kasiu Ty kochana jako pierwsza!! Wszystkiego naj naj...spóźnione ale szczere :lol: :lol: :hbd:

Ada no z tym szukaniem pracy to nie tak różowo.. :roll: Ja pracowałam kilka lat temu jako przedstawiciel firmy ubezpieczeniowej. Kasa niby baaardzo fajna- nawet 4.000(to było 9 lat temu) o ile wyrobi się swój poziom...no a nie daj boże, jęsli ktoś z ubezpieczonych przestał płacić swoje składki w ciągu roku od podpisania umowy,to musiałam oddać całą premię. No oczywiście o ZUS-ie nie ma co marzyć,całymi dniami mnie w domu nie było bo siedziałam w firmie na telefonie-z domu nie dzwoniłam,bo bym zbankrutowałam, albo tez jeździłam na spotkania :roll: Zrezygnowałam po ponad roku czasu..cóż :? Mam jednak nadzieję,że wszystko się u Ciebie uda i niebawem znajdziesz fajna prace,z której bedziesz zadowolona :)

Aga no i jak sie czujesz??? Oj te kopniaczki...miłe ale też bolesne wspomnienie...oj czasem to bolało :lol:

No a ja sama... Mąż wyjechał dzisiaj na szkolenie do W-wy i wróci dopiero w niedzielę więc słomiana wdowa :cry:
Mamy nowy personel w pracy..dostałyśmy dwóch PANÓW..bo jest nas 9 kobitek. W końcu jest na czym oko zawiesić...Szef sie zlitował i mamy rodzynki firmowe :lol: :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

i mamy wekeknd :D :D

Dzisiaj moja koleżanka urodziła małą i śliczną córeczkę-kruszynka ma na imię Alicja :D Nic nie wiem co i jak poszło,bo na 99% miała cc więc odpoczywają sobie,a pogadamy za kilka dni :lol: :lol: Bardzo sie cieszę,że znowu zostałam CIOCIĄ :brv:

Szymuś słodko już śpi,a ja mam czas dla siebie. Miałam prasować...no ale jak to w piątek wieczorem...no nie wypada tak na początek wekendu :loo: :P:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

dzien dobry :)

urzadzilismy kacik mojej krolewnie w sypialni i zrobilismy miejsce na lozeczko dla piotrusia, w komodzie juz wszystko co mam poza wyprawka kosmetyczna :)

miejsce dla piotrusia w okolicach komody :)

No i zosia dzisiaj przespala cala noc w swoim lozeczku :) :) :) :)

http://picasaweb.google.com/agusia213/K ... cked=true#

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

cześć dziewczynki :)

Aga,
ale ma Zosieńka ładny kącik :) lampkę ma jak Cypis ;) 8)
no i gratki za lulki w "dorosłym" łóżku - sama :D :brv:
a brzuszki i akrobacje Pitera - bezcenne :D 8) :lol:

Aduś, życzę powodzenia w poszukiwaniu pracy ;) w końcu przecież musi się udać, nie tak?

Anula, mówisz, że macie rodzynki... 8) no to praca nawet ciekawsza się teraz wydaje :lol: a tak narzekałaś, że nowy rok ;)
no i gratulacje z powtórnego zostania ciocią :D
ja zabieram się za remanent w szafie ;) a chce mi sięęęęęęęęęęęęę..... :?

Marta, żyjesz?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

tak tak :)

witam :)

u nas wszystko dobrze, wypad sobotni udany, wczoraj też było rodzinnie i przyjemnie :)

niestety w pracy kiepskie wieści.. zmarła moja koleżanka :( nie wiadomo dlaczego.. mąż nam nie powiedział na razie... ma być postępowanie, sekcja zwłok.. więc to coś poważnego :(

ech.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witam :)

oj Martuś, to strasznie przykra wiadomość... [']
u mnie dziś białe dachy :shock:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Kasia no kiedys musi sie udac..

Anus za bardzo to sie tym rodzynkom nie przyglądaj bo jakies glupie mysli ci przyjda do glowy .. ;p ;)

Aga sliczny kącik, Zosia nie ucieka z łóżka? nie wyobrazam sobie polozyc Milosza tak bo by mi zwiał :D :)

Marta ojej dopiero teraz doczytalam :( straszna wiadomosc [*]

wkleje Wam trochę Misia.. może to nie pora ale potem znowu odloze a mam chwilke bo bawi sie z dziadkiem..
po kliknięciu się powiększy

ze swoimi dziełami :)
Obrazek

z ciotką, w tle jego kącik zabaw
Obrazek

Kasia u mnie dzis chlodniej jak wczoraj, ale liczę na słonko, nie strasz znowu sniegiem :shock:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

jejus ale milosz juz jest duzy i taki dorosly sie wydaje :)

co do ucieczek z lozeczka... pewnie ze ucieka i dlatego moj m. musi z nia wieczorem lezec tak dlugo az usnie ( juz nie chce ze mna chodzic spac tylko ciagnie mojego za reke zeby z nia poszedl, no i dzisiaj druga cala noc przespana w lozeczku bez przerwy i nawet rano do nas nie przyszla :)

kasia kaj ty dzilcho mjyszkosz na alasce ?? :lol: :lol: :lol: ja juz nie chce zimy w tym roku na oczy widziec :wink:

no i dzieki za komplemenciory :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witam :D :D

ostatnio brakuje mi czasu na wszystko :roll: ciekawe kiedy doba bedzie trwała 48godz?

Marta ojjj strasznie smutne Twoje wieści :(

Aga no piękny kącik Zosi :D :D ile bajeczek,mała biblioteczka...podobnie jak u nas :wink:

Ada dorosły ten Twój synuś :D :D Czas za szybko biegnie i tyle :)

Kasiu u nas pogoda fatalna...PADA DESZCZ!!!!!! Gdzie to słonko???

Co u nas..

My po koledzie. Zawsze to mnie stresuje,bo jakoś nie przepadam za "takimi" wizytami ale tym razem było naprawdę miło :wink: Szymuś ma zostać ministrantem..baaardzo mu przypadły do gustu dzwonki :lol:

Powoli padaja kolejne słowa...ale oczywiście nie sa do powtórzenia :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Kasiu 100 lat dla Cypiska!! :) duzo uśmiechu i zdrówka! :)

dziewczyny mam problem, czy Wasze dzieci mają problem ze snem? tzn te dwulatkowe - ostatnio nie daję juz rady.. nie poloze go spac w poludnie to zasnie szybko ale w nocy 3 godziny wojny i spi do 9-10. poloze to to samo.. tylko ze jeszcze wstaje wczesniej (miedzy 7 a 8). za chwile przestane w ogole sypiac.. dzis w nocy wariował nieziemsko, budzil sie chyba z 4 razy..
wczoraj nie spal bodajże 4 godziny w srodku nocy..
juz nie daje rady powoli..

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

cześć 8)

Cyprianku wszystkiego co najlepsze, najsłodsze i sprawiające najwięcej zabawy dla Ciebie z okazji 2 urodzin :)

Ada u nas nie ma problemu ze spaniem, także nie pomogę.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Adus u mnie jest podobnie ...
\
jak nie spi w dzien to pada po 20 i spi tak do 2-3 w nocy potem wyje wylazi z lozka przychodzi do nas, siki jej w pieluszcze przeszkadzaja itp

a jak ja poloze w dzien malo ze walcze z nia godzine zeby zasnela to potem "wieczorem" zasypia czasem i przed 23 ... nie wiem tez jak to rozwiazac...

w kazdym wypadku budzi sie rano miedzy 7,45 a 8,15

Sto lat dla CYPISKA !!!

Bylam w srode z zosia na bilansie wazy ok 12,300 jest zdrowa i wszystko u niej ok coz wiecej pisac...

a dzisiaj wizyta u gina i zobaczymy co mi powie na moje masakryczne wyniki ... zelazo 38,5 przy normie 50-150 hemoglobina na dolnej granicy i kilka innych slabych w morfologii ...

no i ciekawa jestem jaki wielki piter jest bo juz tak nie wariuje tylko sie przeciaga w brzuchu i kopie mnie po prawym boku chyba kolanem bo taka kulka sie pod skora wypina...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam :)

dziękujemy za życzenia, no i 100 lat, zdrówka, radości, super pomysłów na zabawy i mnóstwa zabawek dla Miłoszka :D
Obrazek

Aduś, mój nigdy jakoś tak nie wstawał i się nie bawił, ale jak mu szły 5-tki to budził się milion razy :?
jak na noc dałam ibum - problem zniknął 8) jak wszystkie się przebiły - problemu nie ma ;)

no i 100 lat dla Wiktorii - dużej panny :D
niech się spełniają marzenia, zdrowie i szczęście dopisuje, a miłość zawsze otacza i dodaje sił :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ale gapa ze mnie ...

MIŁOSZKU I WIKI STO LAT DLA WAS TEZ :)

Kasia cudny tort :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

no po wizycie jestem zleksza przerazona...
miękka szyjka na razie brak rozwarcia ale jak to gin okreslil moze popuscic tym bardziej ze przy poprzednim porodzie odeszly mi najpierw wody i tym razem tez tak moze byc...

zakaz seksu zakaz dzwigania zakaz gwaltownych ruchow

kolejna wizyta 18 lutego i powiedzial ze zobaczymy czy zobaczymy sie w szpitallu czy na wizycie... powiedzial ze cztery tygodnie mam na siebie uwarzac i potem moge robic co chce bo i tak wczesniej urodze niz sie spodziewalismy :) w sumie dobrze a z drugiej strony mam mega stracha ze dziecko urodzi sie wczesniej niz za 4 tygodnie...

powiedzial ze moge zaczac sie pakowac do szpitala... jestem zmieszana ... i martwie sie

maly wazy na razie ok 1850 gram wiec jakis kolos to nie jest... i jest szansa ze urodze naturalnie, przynajmnie taka probe porodu podejmiemy... po prostu jak sie zacznie porod sprobuje urodzic a jak bedzie sie pzredluzal zrobia cesarke ... masakra zaczynam sie bac

(sorki za podwojenie postu na marcowkach)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Aga?? Ale czemu ty mialas miec cc??
Kobieto leżeć do góry brzuchem i to już!!

dziekujemu za zyczenia :) o 16 imprezka a królewicz śpi.. - kłade go z powrotem w dzien, noc jest wtedy o dziwo lepsza..

Kasia Ty mi podsunelas oczywistą rzecz - jemu żeby tez wychodzą i to moze byc głownym powodem.. tylko ze zero płaczu a pobudki..

o a to nasz torcik, miala byc ciuchcia kolorowa ale nie moglam dostac barwników do kremu :twisted:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

fajny torcik :)

u nas urodzinki odroczone bedzie tylko maly torcik i najblizsza rodzina i to tylko w dzien urodzin zoski

a cesarka- porod od 9 rano do 1 w nocy zakonczony cesarka bo zocha nie umiala przecisnac sie przez kanal... wskazanie- brak postepu porodu, porod przedluzony chociaz zosia malutka byla ...
no i mialam nadzieje ze tym razem zrobia mi cesarke bez zbednych ceregieli ale jednak nie... w sumie to moze i lepiej moze uda mi sie tym razem normalnie urodzic i szybciej wroce do formy i zoska bede mogla sie szybciej zajac...

boje sie jak jasna ... ale musi byc dobrze

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

witam!
dawno mnie nie było sama nie wiem czas tak szybko leci a ja sobie rosnę

agusia: trzymię kciuki żebyś zdrowo donosiła i urodziła szczęśliwie!

100 lat dla wszystkich solenizantów!

a u nas: dr twierdzi że szykuje się dorodna dziewczynka : czas pokaze ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Cześć kobietki

Spóźnione dla wszystkich małych SOLENIZANTÓW : STO LAT!!!!!!! :bal: :gift:

My po bilansie dwulatka....masakra :roll: Mały krzyczał od drzwi...nie wiem co mu jest,bo podobnie było u fryzjera :cry: To chyba jego bunt.. Ale do rzeczy.. W bilansie wszystko OK: waga ok 13..13,5 kg bo nie dało się go dokładnie zważyć,wzrost 87cm,oczka zdrowe tzn brak zeza,rozwój prawidłowy. mamy skierowanie do chirurga dziecięcego,bo pani dr mówi,że mały ma stulejkę..hmm Gadałam z koleżanką i opinie na ten temat sa podzielone :?

Co do nocnych pobudek...to znam to. Mały w ciągu dnia śpi ok 2 godz,zasypia 21.-21.30 a o 2-3 w nocy budzi sie i chce spać razem z nami w łóżku. Ja na siłe nawet kilka razy w nocy go przenoszę do łóżeczka ale tylko dotknie poduszki to juz MAMA :roll: Śpi różnie tzn budzi sie pomiędzy 7.30 a 8.30 :wink:

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11040 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 540, 541, 542, 543, 544, 545, 546 ... 552  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]