Dzisiaj jest śr maja 13, 2026 12:07 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4449 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 209, 210, 211, 212, 213, 214, 215 ... 223  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

mamamia- mam nadzieję, ze już niedługo nie będziecie nawet pamiętać o szpitalu :-{: zdrówka i odpoczynku życzę :)

AlaRM- będziesz mieć pasiaste fotki z imprezy? :)

Jadur -pociąg byłby fajny ale niezbyt długo i w pierwszej klasie z rezerwacją ;) no i żeby jeszcze ktoś torby z zimowymi ciuchami ponosił ;) a w taką zimę to autem też ryzyko się gdzieś daleko wypuszczać- można utknąc jak ostatnio pisali w 40-kilometrowymkorku na całą noc :ddd: chociaż pociągi też potrafią stanąc w szczerym polu i nie pojechać dalej... masakra :roll:

Bałwanka lepiliśmy całą rodzinką :) a sople takie mamy na podwórku nad garażami :lol:

Choinka w domu juz w mikołajki ubrana :lol: my wyjątkowo nie wyjeżdżamy na święta do teściów tylko blisko do mojej mamy na troche wpadniemy więc domek przystrojony. Choinka sztuczna bo nie ma chętnych do sprzatania igieł :roll:

Co do prezentów Zuzia zaczęła jeszcze przed mikołajkami u babci, potem w domu mikołaj, potem była ze mną u mnie w pracy na "wigilii" i też dostała prezenty i jeszcze mój sobie zabrała :lol: (skrzyneczkę na biżuterię- trzyma tam korale i pierścionki :)); a i jeszcze w przedszkolu 1 na mikołajki pani rozdawała i 2 na imprezie choinkowej przebrany mikołaj dawał prezenty :) bajka :lol: na początku to codziennie zaglądała pod łóżko czy czegoś mikołaj nie zostawił :lol:

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.

Hej u nas przygotowania do świąt w lesie ale po ostatnich sensacjach najważniejsze aby było zdrowe ;)
Za oknem zima w pełni, dużo śniegu, mróz.
W robocie kocioł i stresowo więc już nie mogę się doczekać tych wolnych dni.
Pozdrawiam

Wątek Pierwszy dzidziuś po 30-tce :)
http://www.forum.e-mama.pl/viewtopic.php?t=23392

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hej!
strasznie dużo mam roboty, teraz też tylko na chwilę i ide się do lekcji przygotować, poza tym dół straaaaaaaaaaaaaaaaaszny! corocznu bożonarodzeniowy. :cry:
mamamia- wiem co przeżyłaś, my mieliśmy tego du zo w pierwszych 4 miesiącach życia f. do dziś się z tego nie otrząsnęłam. życzę ci żeby tobie szybciej poszło... :?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Właśnie dorobiłam się odciska-purchelka na palcu ręki -zatemperowałam Zuzi kredki :lol: a ma ich pełen koszyczek i już w połowie miałam dość :g^^:

Byłam dziś z Zuzą na kontroli u dentysty. W wakacje odkryliśmy pierwszą dziurkę i miałam wtedy okropnego kaca moralniaka, odebrałam to jako osobista porażkę, że ze mało dbałam, za mało pilnowałam, za wiele pozwalałam... A taka byłam dumna jak nie miała jeszcze żadnej plomby...
Dziś niestety okazało się, że obok poprzedniej plomby w tym samym ząbku coś sie już zaczeło robić (i to dziś pani doktor zaplombowała) a na następną wizyte mamy drugi ząbek do zrobienia i jeszcze jeden do obserwacji. Ponoć Zu ma głębokie bruzdy w zębach i trzeba ich pilnować. No i konsultacja u ortodonty nas czeka bo Zu po mamie i dziadku odziedziczyła krzywy zgryz
Normalnie załamka :( dobrze, że młoda jest dzielna i za nagrodę i pochwałę od lekarza da sobie zrobić wszystko ;) mówi, że nic nie bolało.
I jeszcze puścili jej bajkę "Tom i jerry" -Zu ją lubi a rzadko ogląda, bo ja wolę bardziej wartościowe rozrywki ;)

Prezenty spakowane. Jutro rano jeszcze rybkę usmażę i zupkę grzybową zrobię, bo potem dyżur do 20-tej i w piatek 9-15. Zuze juz jutro po przedszkolu babcia zabierze już do siebie, a my z mężastym dojedziemy w piątek na kolację, bo on pewnie jeszcze dłużej będzie w pracy kiblował.
Za to w sylwestra mamy wolne. Może do drugiej babci pojedziemy, ale jakoś nie palimy sie do jechania z dzieckiem prawie 300km po tym jak w TV opowiadali o 40-kilometrowych całonocnych korkach... No i jeszcze ja zawsze mam stracha, żeby na tej śliskiej drodze nic się nie stało :roll: Powinnam się leczyć ;)

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

a to nasza szopka :lol:
Obrazek
i rodzina bałwanków :):):)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Z okazji Świąt Bożego Narodzenia życzymy, aby przy świątecznym stole nie zabrakło światła, wiary, miłości, nadziei i ciepła rodzinnej atmosfery, a Nowy Rok niósł ze sobą szczęście, pokój i radość. :)

Inga, Maciek i Franiuś

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Zrodzony na sianie, w półmroku stajenki,
śpi w ramionach Marii Jezus malusieńki.
Świętą noc złocista gwiazda opromienia.
Gromadzą się wokół przyjazne stworzenia.
Lulajże jezuniu snem cichym, szczęśliwym.
Obdarz nas radością i szczęściem prawdziwym...

życzę wszystkim dobrych świąt!!!

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.

Zdrowych i wesołych Świąt Bożego Narodzenia dla całej Waszej rodziny i dla Was !!!

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Jak tam po świętach?
Zuza zasypana prezentami bawiła się wszystkim po kolei. Najgłośniej cieszyła się z lizaka i męczyła wszystkich, żeby z nią grać w karty w "piotrusia" :lol:
Tradycji świątecznej stało się zadość czyli "różnica zdań" i płacze moje zaliczone :roll:
Wczoraj byliśmy na wyprawie zobaczyć żywą szopkę (z najróżniejszymy zwierzakami prawdziwymi i z kolędującymi ludźmi. Jezusek plastikowy ;) )
Wieczorem Zuza popatrzyła na tatę z miną kota ze Shreka i powiedziała, że nie chce iść do przedszkola no i tata jej obiecał, że ma wolne :roll: Ja byłam w pracy a młoda oglądała przez nie wiem ile czasu bajki :roll: wczoraj zresztą też ("bo są święta niech se ogląda")
Dziś odwyk :twisted:

Żeby nie było to spędziliśmy też dużo czasu grając w domino, kota w worku, grzybobranie itd

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.

Witaj elfie cześć wszystkim ;)

Święta: Wigilia bardzo fajna wesoło, a pozostałe dni świąteczne nudy na pudy. Ale najważniejsze zdrowo i spokojnie.

Synek dostał masę aut bo to jego pasja, najbardziej spodobał mu się mały z otwieranymi drzwiami ;) a dużym z mp3 taka jeżdżąca dyskoteka zawzięcie bawił się mąż......

Widzę elfie, że możecie być inspiracją jeśli chodzi o gry wszelakie fajnie ja też lubię. Ale co to "kot w worku" i "grzybobranie" ?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Zaprowadziłam młodą do przedszkola. Miałam wyrzuty sumienia, bo rano nie obudziła się sama przed budzikiem a poza tym kaszle i smarcze trochę... Tłumaczę sobie, że potrzeba jej kontaktu z dziećmi, a mężastemu potrzeba rano wolnej chaty żeby odpocząć bo znowu wrócił z pracy jak ja już spałam. Zresztą pewnie wyjedziemy do teściów na sylwestra i zabawimy cały tydzień to niech wykorzysta dzieci póki ma okazję ;) Tylko tak dziwnie cicho i pusto w szatni było ;) wczoraj wedle zeznań zuzowej koleżanki było 16 dzieci ze wszystkich grup razem :lol:

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

przesyłamy poswiateczne pozdrowienia!

dziś byliśmy na kuligu, takim z końmi, siedzieliśmy w saniach, a potem były kiełbaski z ogniska. super było!!! franio przysnął w samochodzie po kuligu, a jak sie przebudził to wołał "do koników, do koników!" ale emocje! i nie było za zimno!

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

No Kochane, jak to mówią: z Nowym Rokiem, świeżym krokiem ;)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ingakace- super fotki i super zabawa :):):)

A my u teściów na tydzień. Sylwestra przespaliśmy :lol: a dziś też mamy takiego lenia że nawet jeszcze na dwór się nie możemy zebrać :oops: tylko Zuza bryka zadowolona :)

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

my tez w sylwestra o 23. lulu i tak już 3-ci, czy 4-ty rok z rzędu ;P. za to następnego dnia hasaliśmy do 12 :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ściągnęłam fotki z aparau:
1) Zuza urządza mszę dla peppek :lol:
Obrazek
2) karnawałowo :)
Obrazek
3) dzisiejszy spacer
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.

Elf Twoja Zuza powaliła mnie mszą :lol: :lol: :lol: Fajne foto zima, zima ;) Nie odp. co to "kot w worku" i "grzybobranie" ?

Inga jaki kulig wow super impreza

Hej kobitki jak leci?

Ja mam urwanie głowy w robocie, w domu spokój. W Sylwestra było śpiąco ;)

A to moja sesja zimowa.....

Obrazek

:lol: :lol: :lol:
Oczywiście żartowałam To nie ja byłam Ewąąąąąąąąąąąąąąąąąą :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

mamia- brrrr ale fotka ;)
Byłam pewna że pisałam o grzybobraniu i kocie w worku... albo gdzieś mi wcięło posta abo "góra" wykasowała. Próbuję jeszcze raz wkleić linki -i opis od razu jest :)
http://allegro.pl/grzybobranie-gra-plan ... 97974.html
http://allegro.pl/granna-kot-w-worku-gr ... 17048.html

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hop hop :) jest tam kto? :)

w sumie to u nas też nic nowego i nie ma o czym pisać ;)
No może poza tym, że dziś mnie coś połamało ;) a nienajgorsza pogoda i można by się w końcu wybrać obejrzeć ruchomą szopkę, ale chyba jednak nie dziś... Dziś spacer do biblioteki po nowe książki dla Zuzi musi wystarczyć :) a jak nam sił wystarczy to choinkę rozbierzemy bo już mi się znudziła ;)

PS. polecacie jakieś fajne ksiązki dla 4-latków? :) Zuza jest molem ksiązkowym a nie zawsze to co wylosujemy z półki jest fajne...
Na razie ulubione miała serie o Tupciu Chrupciu, o Kamyczku, Julek i Julka, Pan Kuleczka, Kamilka, Miś Paddington, Kubusie Puchatki różne...

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.

Hej
ja choruję chyba grypa żołądkowa więc samopoczucie do d.... ;)
robię co mogę aby malucha nie zarazić

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4449 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 209, 210, 211, 212, 213, 214, 215 ... 223  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]